PALUBA
July 13, 2024, 01:41:02 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mejlom na brok@paluba.info
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 [198] 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 ... 245   Go Down
  Print  
Author Topic: Događaji u Severnoj Koreji  (Read 642254 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2955 on: June 09, 2020, 07:34:26 am »Tenzije između Severne i Južne Koreje: Učinjen prvi korak ka ukidanju svih kontakata


Severna Koreja saopštila je da će prekinuti direktne telefonske linije sa Južnom Korejom, prenosi severnokorejska državna agencija KCNA.

Kako navodi, to je prvi korak ka potpunom gašenju svih sredstava za kontakt sa Seulom.

Rojters navodi da iz Severne Koreje već danima traju napadi na Južnu Koreju i da Pjongjang preti da će ukinuti međukorejsku kancelariju za veze i druge projekte ukoliko Seul ne spreči disidente da šalju letke i drugi materijal u Severnu Koreju.

U saopštenji se navodi da Kim Jo Jon, sestra lidera Kima Džong Una koja sada vodi veze sa jugom, "ističe da rad ka jugu trebalo u potpunosti da se pretvori u rad protiv neprijatelja."

Vesti dokaze usred tenzija u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje, gde izbeglice sa severa dele propagandne letke na ničijoj zemlji i severnokorejskoj teritoriji.

Kim Jo Jong nazvala je izbeglice ljudskim šljamom koji je izdao domovinu.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2956 on: June 09, 2020, 09:13:45 am »Seul poziva Pjongjang da sačuva kanale komunikacije


Južna Koreja poziva Severnu Koreju da sačuva postojeće linije komunikacije između dve države, izjavio je portparol južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje.

"Ove telefonske linije između juga i severa su glavni instrument održavanja komunikacija, one moraju biti sačuvane u skladu sa postojećim sporazumima", naglasio je južnokorejski zvaničnik, prenosi TASS.

On je takođe ukazao da Seul želi ubuduće da se pridržava svih međukorejskih sporazuma i da se potrudi da budu postignuti mir i blagostanje na celom korejskom poluostrvu.

Severna Koreja je prethodno saopštila da će preseći sve linije komunikacije sa Južnom Korejom počev od podneva 9. juna po lokalnom vremenu, a kao razlog za takvu odluku je navela to što Južna Koreja šalje letke na sever.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2957 on: June 10, 2020, 08:16:27 am »Amerika pozvala Severnu Koreju da se vrati putu diplomatije


Američke vlasti pozvale su Severnu Koreju, koja je najavila da prekida sve kanale komunikacije sa južnim susedom, da se vrati „na put diplomatije”.

„Razočarani smo nedavnim odlukama Severne Koreje koju pozivamo da se vrati na put diplomatije i saradnje”, izjavio je neimenovani portparol američkog Ministarstva spoljnih poslova i dodao da je Vašington uvek podržavao dijalog između dve Koreje, prenosi Beta.

Severna Koreja saopštila je da će danas prekinuti sve kanale komunikacije sa Južnom Korejom jer nije uspela da spreči slanje letaka protiv Pjongjanga u Severnu Koreju.

Severnokorejsko upozorenje usledilo je pošto su odnosi dve Koreje zaoštreni usled dužeg zastoja u nuklearnoj diplomatiji Pjongjanga i Vašingtona.

Severna Koreja je saopštila da su aktivnosti slanja letaka prekršile niz mirovnih sporazuma Pjongjanga i Seula, posebno Deklaraciju iz Panmundžona, potpisanu u aprilu 2018. godine, koja je imala za cilj da smanji tenzije.

Dve Koreje imaju nekoliko telefonskih i faks linija, od kojih je jedna između Kim Džong Una i južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina, koja je uspostavljena posle samita 2018. godine, ali ih lideri nikada nisu javno koristili.

Zvaničnici dve Koreje obično razmenjuju kratke poruke dva puta dnevno preko kanala nižeg nivoa kako bi proverili da li rade normalno, čak i ako nema većih problema između njihovih vlada.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2958 on: June 11, 2020, 08:00:18 am »Severna Koreja zapretila Americi: Obuzdajte jezik, ako nećete probleme na izborima


Severna Koreja saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države nemaju pravo da komentarišu odnose dve Koreje.

Kao i da je u interesu Vašingtona da ćuti ako želi da predstojeći predsednički izbori proteknu bez problema.

To je ta zemlja saopštila nakon što je Stejt department objavio da je razočaran što je Severna Koreja prekinula komunikaciju sa Južnom Korejom.

"Ako SAD tako bezbrižno guraju nos u tuđe poslove, umesto da se bavi svojim unutrašnjim pitanjima, u trenutku kada je politička situacija u toj zemlji u najgoroj konfuziji, može da naiđe na neugodnu stvar sa kojom je teško suočiti se", izjavio je generalni direktor za poslove sa SAD pri severnokorejskom Ministarstvu spoljnih poslova Kvon Džong Gan, prenosi Rojters pozivajući se na KCNA.

On je dodao da bi SAD trebalo da "obuzdaju svoj jezik" i rešavaju sopstvene probleme ukoliko ne žele da se "nakostreše".

"To bi bilo dobro ne samo zbog njihovih interesa, već i zbog lakšeg održavanja predstojećih predsedničkih izbora", dodao je Kvon Džong Gan."Naš narod ima gvozdenu volju da se osveti"


Vodeći severnokorejski list Rodong Sinmun objavio je danas da ta zemlja ima "gvozdenu volju" da kazni Južnu Koreju zbog letaka usmerenih protiv Pjongjanga

To je rezultiralo potpunim prekidom komunikacije dve države.

Severna Koreja nazvala je zbog tih letaka Južnu Koreju neprijateljem i prekinula komunikaciju, a severnokorejski list rekao je da je nedavni potez Južne Koreje "izazov i proglašenje rata", prenosi Jonhap.

"Spolja oni izgledaju kao da se nešto greškom dogodilo, ali iznutra nisu napustili svoje ružne namere da unište našu zemlju. Bez obzira na to, naš narod ima gvozdenu volju da se s pravom osveti južnokorejskim vlastima, čak i ako se međukorejski odnosi završe u potpunom krahu", dodaje list.

Severnokorejski dezerteri godinama su slali poruke preko ogromnih balona iz Južne u severnu Koreju, što je severna Koreja osudila istakavši da su te poruke usmerene protiv njenog lidera Kim Džong Una.


izvor
izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2959 on: June 11, 2020, 08:09:52 am »Prodaju pesak "ispod radara" i zarađuju milione


Severna Koreja u svojim vodama iskopava pesak i, kršeći sankcije Ujedinjenih nacija, zarađuje milione dolara od njegove prodaje, prenosi CNN.

Analitičari Lukas Kuo i Loren Sung primetili su pre godinu dana više od 100 brodova u vodama kod luke Haedžu u Severnoj Koreji.

U okviru svog rada za vašingtonski Centar za unapređene odbrambene studije, neprofitnu organizaciju koja analizira bezbednosna pitanja, dvoje analitičara prate saobraćaj u vodama Severne Koreje i Severoistočne Azije.

Povod za njihov rad su navodi da Pjongjang prodaje ugalj i drugu vrednu robu, nekad i u veoma velikim količinama na otvorenom moru, kako bi izbegao carinu koja mora da primeni sankcije UN prema Severnoj Koreji.

Umesto da prebace robu u luku pre trgovine, Severnokorejci navodno prebacuju robu sa jednog broda na drugi i prikrivaju njeno poreklo, piše CNN.

Ovakvi "transferi sa broda na brod" mogu, zavisno od toga šta se prodaje, da donesu desetine miliona dolara režimu Kim Džong Una kome nedostaje gotovina, piše američka mreža.

Takvi transferi su brzi i diskretni i u njima učestvuje obično najviše nekoliko brodova. Ali Sung i Kuo su videli na desetine brodova koji misteriozno plove ka Severnoj Koreji i otkrili masovnu operaciju navodno vrednu više miliona dolara u kojoj je učestvovalo 279 brodova koji su zaobišli sankcije UN.

Brodovi nisu nosili oružje, drogu, nova, a ni ugalj, najprofitabilniji izvozni proizvod Pjogjanga, već su korišćeni za iskopavanje i transport peska. To možda deluje bezazleno, ali Severnoj Koreji je zabranjeno da izvozi zemlju i kamenje, pa i pesak.

Uprkos tome, Severna Koreja je prošle godine zaradila najmanje 22 miliona dolara od izvoza peska, rekli su istražitelji UN u izveštaju iz aprila. Oni tvrde da je Pjongjang uputio u inostranstvo milion tona peska od maja do decembra prošle godine.

Kuo i Sung su, kako kažu, nedeljama pratili brodove dok nisu primetili obrazac: svi brodovi u severnokorejskim vodama imali su veze sa Kinom, neki su nosili kineske zastave, drugi imali kineska imena.

Dvoje istraživača posegli su i za satelitskim snimcima koji su pokazali oblake peska pod desetinama bagera i kopača, što je, tvrde, dokaz da se u severnokorejskim vodama masovno izvlači pesak sa dna.

Sung je analizirala prodaju i iskopavanja peska od početka 90-tih godina do danas u Severnoj Koreji koje pokazuju da ovo nije ništa novo.

Severna Koreja je uvek izvozila pesak u mnoge susedne zemlje, a sada to nastoji da čini "ispod radara".

Moderna civilizacija izgrađena je na različitim tipovima peska koji je ključan sastavni deo betona, stakla čak i procesora za elektronske uređaje. Godišnje čovečanstvo potroši 50 milijardi tona peska, više od bilo kog prirodnog resursa osim vode. Dok je pustinjski pesak previše gladak za upotrebu u građevini jer nema dobro vezivno svojstvo, rečni pesak je obično najbolji za proizvodnju cementa.

Dobar je i pesak sa dna okeana ali mora da bude očišćen i desalinizovan pre upotrebe. Severna Koreja godinama je prodavala pesak Južnoj Koreji, a samo 2008. zaradila je preko 73 miliona dolara.

Trgovina je potom obustavljena. Kina kao najveći svetski potrošač peska, upotrebila je tokom ekspanzije izgradnje, od 2011. do 2013. više peska nego SAD u celom 20. veku, a i dalje ga koristi više nego ostatak sveta zajedno, piše CNN.

Peking je uvek negirao optužbe za kršenje sankcija Severnoj Koreji. Međutim, postoji i mogućnost da je Pjongjang manje zainteresovan za sam pesak a više za produbljavanje ili proširenje luke Haedžu.

Moguće je da je Severna Koreja angažovala kompaniju sa flotom brodova iz Kine za iskopavanje kojoj zauzvrat plaća peskom, piše CNN.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2960 on: June 13, 2020, 01:01:14 pm »"Ako žele nastak pregovora, SAD će morati da nam daju nešto konkretno"


Severna Koreja je optužila zvanični Seul da se ponaša "besmisleno" kada govori o denuklearizaciji, a s druge strane jača svoje vojne potencijale, piše AP.

Pjongjang je poslednjih meseci gotovo potpuno suspendovao saradnju sa Seulom koji je izrazio zabrinutost zbog zastoja u nuklearnim pregovorima Severne Koreje i SAD.

Severnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova nedavno je izdalo saopštenje u kojem se poručuje da je poljuljano poverenje u Južnu Koreju i najavljuje "teška vremena koja su za žaljenje".

Nakon trećeg uspešnog samita Kim-Tramp na granici Južne i Severne Koreje, sledeći radni američko-severnokorejski sastanak u oktobru prošle godine u Švedskoj propao je zbog, kako je to formulisano u Pjongjangu "starog američkog stava i ponašanja".

Na dvogodišnjicu prvog samita Tramp-Kim, severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Svon Gvon izjavio je da više nikada neće omogućiti da Tramp preko susreta sa predsednikom Kimom beleži pozitivne poene samo za američku spoljnu politiku.

Ukoliko žele da nastave pregovore SAD će morati da dokažu da su spremne da Severnoj Koreji daju nešto konkretno zauzvrat.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #2961 on: June 13, 2020, 03:53:41 pm »

Nove kritike iz Pjongjanga za Seul: Ponašate se besmisleno
Tanjug 13.06.2020.

Severna Koreja je ponovo optužila zvanični Seul da se ponaša "besmisleno" kada govori o denuklearizaciji, a s druge strane jača svoje vojne potencijale, izvestio je AP.

Pjongjang je poslednjih meseci gotovo potpuno suspendovao saradnju sa Seulom koji je izrazio zabrinutost zbog zastoja u nuklearnim pregovorima Severne Koreje i SAD. Severnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova nedavno je izdalo saopštenje u kojem se poručuje da je poljuljano poverenje u Južnu Koreju i najavljuje "teška vremena koja su za žaljenje". Nakon trećeg uspešnog samita Kim-Tramp na granici Južne i Severne Koreje, sledeći radni američko-severnokorejski sastanak u oktobru prošle godine u Švedskoj propao je zbog, kako je to formulisano u Pjongjangu "starog američkog stava i ponašanja".

Na dvogodišnjicu prvog samita Tramp-Kim, severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Svon Gvon izjavio je da više nikada neće omogućiti da Tramp preko susreta sa predsednikom Kimom beleži pozitivne poene samo za američku spoljnu politiku. Ukoliko žele da nastave pregovore SAD će morati da dokažu da su spremne da Severnoj Koreji daju nešto konkretno zauzvrat.

Izvor: www.blic.rs
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2962 on: June 13, 2020, 05:01:52 pm »Sestra Kim Džong Una preti Južnoj Koreji vojnom akcijom - ima odoborenje od vođe


Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, zapretila je danas vojnom akcijom protiv Južne Koreje.

Zato što južni sused nije zaustavio prebacivanje letaka protiv vlade u Pjongjangu preko granica.

Ona je rekla da je dobila sva ovlašćenja kako bi preduzela "sledeću akciju" protiv Seula.

"Sprovodeći ovlašćenja vrhovnog vođe naše stranke i države, dala sam uputstva odeljenju za poslove sa neprijateljem da odlučno izvrše sledeću akciju", navela je Kim, prenosi AP.

Navodeć da će vlastima u Južnoj Koreji dati nagoveštaj o tom planu, ona je rekla da će naredna akcija protiv "neprijatelja" biti poverena Generalštabu.

Ponovila je ranije prenje da će Pjongjang ukinuti "beskorisnu" kancelariju za veze u pograničnom gradu Kaesong.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2963 on: June 14, 2020, 11:00:25 am »Severna Koreja zapretila: Seul sazvao hitan sastanak


Južna Koreja sazvala je hitan sastanak o bezbednosti i pozvala svog suseda da se pridržava sporazuma o pomirenju.

Hitan sastanak je sazvan nakon što je Severna Koreja zapretila da će uništiti kancelariju za vezu sa ovom zemljom i preduzeti vojnu akciju spram nje, preneo je AP.

Direktor predsedničkog nacionalnog saveta za bezbednost Južne Koreje Ccung Eui-Jong održao je hitnu video-konferenciju sa ministrima zaduženim za bezbednost i predstavnicima vojske kako bi razmotrili poslednje događaje na Korejskom poluostrvu i moguće poteze vlade u vezi sa tim, saopšteno je iz Plave kuće.

Ministarstvo za ujedinjenje, koje je zaduženo za odnose sa Severnom Korejom, kasnije je izdalo saopštenje u kojem je trenutna situacija ocenjena kao ozbiljna i u kojem se navodi da oba suseda moraju da se pridržavaju svih sporazuma koje su postigli.

Kim Jo Džong sestra predsednika Severne Koreje upozorila je sinoć Seul da će uskoro prisustvovati uništenju „beskorisne“ kancelarije za vezu između dva suseda koja se nalazi u ovoj zemlji.

Ona je takođe izjavila da će vojsci Severne Koreje dati pravo da preduzme naredne korake u cilju odmazde protiv Južne Koreje.

Severna Koreja je ranije prekinula telefonske linije sa Južnom Korejom i pretila da će poništiti sporazume koje su ove dve države potpisale 2018. godine.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2964 on: June 16, 2020, 08:25:59 am »Eksplozija na severnokorejskoj granici


Jaka eksplozija odjeknula u graničnoj oblasti Severne Koreje, u blizini industrijskog kompleksa u Keasongu, javljaju AFP i Sputnjik intenešenel.

Mediji prenose da je zapravo Severna Koreja izvršila napad, tako što je digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u pograničnom gradu Kesongu, rekli su južnokorejski zvaničnici.

Agencija Jonhap navodi da se vidi dim iz oblasti gde se prethodno čula eksplozija i dodaje da su vojni izvori rekli da pokušavaju da utvrde šta se tačno dogodilo.

Severna Koreja upozorila je ranije danas da je spremna da pošalje vosjku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Pretnja je upućena kao odgovor na slanje letaka iz Južne u Severnu Koreju. Industrijski kompleks Kaesong je posebna ekonomska zona na granici između Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.


izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2965 on: June 16, 2020, 10:49:03 am »"Ovo je beskorisno, dižemo ga u vazduh"


Severna Koreja je digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u pograničnom gradu Kesongu, potvrdio je ministar za ujedinjenje Južne Koreje.

Prema ministarstvima odbrane i ujedinjenja Južne Koreje, Severna Koreja je raznela međukorejsku kancelariju za vezu u 14:49 sati po podne po loaklnom vremenu.

Agencija Jonhap navodi da se vidi dim iz oblasti gde se prethodno čula eksplozija. Predsednik Južne Koreje Mun Džae In sazvao je danas hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika. Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una upozorila da će Sever srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dve nacije", kao i vojne kanale komunikacije. Ovi potezi bili su odgovor Pjongjanga na slanje letaka iz Južne u Severnu Koreju.

Severna Koreja upozorila je ranije danas da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Industrijski kompleks Kesong je posebna ekonomska zona na granici izmedju Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.

Severna i Južna Koreja su tehnički još u ratu jer nije postignut mirovni sporazum kada je Korejski rat okončan 1953. godine.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2966 on: June 16, 2020, 11:28:16 am »Državna TV potvrdila: Odgovor "ološu"Severna Koreja potvrdila je da je danas uništila međukorejsku kancelariju za vezu u pograničnom gradu Kesong.

Zvanična severnokorejska novinska akencija KCNA javila je da je uništenje kancelarije odgovor, kako je navedeno, "ološu" koji treba "skupo da plati za svoje zločine", što se očigledno odnosi na aktiviste koji iz Južne Koreje šalju propagandne letke na sever.

KCNA nije detaljno objasnila kako je izvršeno uništavanje kancelarije, ali je navela da je kancelarija "tragično uništena sjajnom eksplozijom".

Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una upozorila da će Severna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In sazvao je za danas hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika, javila je agencija Jonhap.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2967 on: June 16, 2020, 12:34:11 pm »Južna Koreja: Odgovorićemo


Južna Koreja će snažno odgovoriti na bilo kakvu provokativnu vojnu akciju Severne Koreje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane u Seulu.

Ranije danas Severna Koreja digla je u vazduh kancelariju za vezu dve Koreje u pograničnom gradu Kesong.

Ministarstvo je navelo da južnokorejska vojska pažljivo i danonoćno prati pokrete severnokorejske vojske i da daje sve od sebe da spreči da trenutna situacija eskalira u vojnu krizu, prenosi agencija Jonhap.

Dizanje u vazduh kancelarije za vezu izazvalo je zabrinutost da bi Sever mogao da ostvari i druge pretnje protiv Seula, uključujući slanje vojske u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje, na šta je Pjnogjang upozorio danas, pre nego što je srušio kancelariju.

Rušenje kancelarije za vezu usledilo je tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una upozorila da će Severna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dve nacije" i vojne kanale komunikacije, kao odgovor na slanje propagandnih letaka iz Južne u Severnu Koreju.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #2968 on: June 16, 2020, 02:49:05 pm »

Trenutak rušenja.

Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #2969 on: June 17, 2020, 08:14:21 am »"Više nećemo prihvatati nerazumno ponašanje Severne Koreje"


Južnokorejsko Predsedništvo, Plava kuća, saopštilo je danas da su nedavne kritike Severne Koreje na račun južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina besmislene.

Oni su dodali da više neće da prihvataju nerazumno ponašanje severa.

Portparol Plave kuće rekao je da su komentari sestre severnokorejskog lidera Kim Džong Una Kim Jo Džong bili veoma nepristojni i besmisleni i da narušavaju poverenje između dvojice lidera, prenosi Rojters.

Plava kuća saopštila je ovo dan nakon što je Severna Koreja zapalila kancelariju za veze dve Koreje na svojoj strani granice.

Kim Jo Džong je pre dva dana rekla da se Južna Koreja ponaša kao "pas mešanac" i najavila prekid veza sa tom zemljom, prenosi Gardijan.


izvor
Logged
Pages:  1 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 [198] 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 ... 245   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.029 seconds with 22 queries.