PALUBA
May 24, 2024, 07:43:06 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 [205] 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 ... 244   Go Down
  Print  
Author Topic: Događaji u Severnoj Koreji  (Read 622684 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3060 on: October 10, 2020, 10:11:42 am »

"Uzgredna demonstracija moći" - Severna Koreja održala veliku vojnu paradu u čast 75. godišnjice radničke partije
Tanjug 10.10.2020.

Južnokorejski vojni krugovi tvrde da je Severna Koreja održala vojnu paradu u okviru proslave 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije.U regionu se s velikim interesovanjem prate događaji oko proslave godišnjive vladajuće partije i očekuje se da bi šef države i partije Kim Džong Un mogao da se obrati domaćoj i međunarodnoj javnosti. Združeni generalštab južnokorejske armije tvrdi da je parada održana u Pjongjangu, da je učestvovao veliki broj vojnika i prikazana velika količina naoružanja i vojne opreme. Južnokorejski vojni vrh smatra da je Severna Koreja upriličila ovu paradu kako bi prikazala svoj novi arsenal interkontinentalnih balističkih raketa i novi balistički raketni sistem za projektile koji se lansiraju sa podmornica. Pregovori o denuklearizaciji sa SAD propali su, a južnokorejski zvaničnici smatraju da bi severnokorejski predsednik Kim mogao da iskoristi vojnu paradu kao uzgrednu demonstraciju moći Pjongjanga uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

- Južnokorejske i američke obaveštajne službe budno motre na razvoj situacije u Severnoj Koreji - navodi se u saopštenju Seula.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3061 on: October 10, 2020, 10:21:55 am »

Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #3062 on: October 10, 2020, 01:56:05 pm »Obratio se KiM


Severnokorejski lider Kim Džong Un obratio se na paradi održanoj noćas povodom proslave 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije.

Obratio se hvaleći vojsku zbog snažnog odgovora na prirodne katastrofe i sprečavanja širenja korona virusa, javila je državna televizija. Kim je obećao da će i dalje jačati odbrambeno „ratno odvraćanje“ kako bi se suprotstavio sve većim nuklearnim i drugim pretnjama, prenosi Jonhap.

Agencija primećuje da u govoru nije pominjao Sjedinjene Američke Države.

U zemlji je jubilej obeležen nizom koncerata i festivala, a proslava se u regionu posmatra kao događaj na kojem bi Kim mogao da pošalje poruke domaćoj i inostranoj javnosti, prenosi Rojters.

Državna televizija emitovala je uređeni video snimak događaja u subotu, nakon što se čitav dan ćutalo o paradi koja je održana na nedavno renoviranom Trgu Kim Il Sunga u Pjongjangu.

Zvaničnici u Seulu i Vašingtonu rekli su da bi Severna Koreja mogla da otkrije strateško oružje. U prvim snimcima parade viđene su konvencionalne trupe kako marširaju u formaciji, rakete na vozilima koje su izgledale kao balističke, navodi Rojters.

Na snimku de vidi kako se Kim, okružen vojnim oficiroma okićenim medaljama, pojavljuje dok sat otkucava ponoć. Obučen u sivo odelo i kravatu, on je mahao okupljenima i primio cveće od dece.

Kim je zahvalio vojsci na čvrstom odgovoru na prirodne katastrofe i sprečavanju izbijanja epidemije korona virusa i poželeo Južnoj Koreji brz oporavak od epidemije izrazivši nadu da će se "Svere i Jug ponovo uzeti za ruke kada korona kriza prođe".

Rojters navodi da niko na paradi nije nosio masku.

Severna Koreja nije prijavila nijedan slučaj korona virusa od početka pandemije, što mnogi u svetu dovode u sumnju.

Južnokorejski vojni krugovi prethodno su tvrdili da je Severna Koreja održala vojnu paradu u okviru proslave 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije.

Združeni generalštab južnokorejske armije tvrdi da je parada održana u Pjongjangu, da je učestvovao veliki broj vojnika i prikazana velika količina naoružanja i vojne opreme.

Južnokorejski vojni vrh smatra da je Severna Koreja upriličila ovu paradu kako bi prikazala svoj novi arsenal interkontinentalnih balističkih raketa i novi balistički raketni sistem za projektile koji se lansiraju sa podmornica.

Pregovori o denuklearizaciji sa SAD propali su, a južnokorejski zvaničnici smatraju da bi severnokorejski predsednik Kim mogao da iskoristi vojnu paradu kao uzgrednu demonstraciju moći Pjongjanga uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3063 on: October 10, 2020, 02:13:58 pm »

Evo šta je jutros uradila moćna armija Kim Džong Una
Tanjug 10. 10. 2020.

JUŽNOKOREJSKI vojni krugovi tvrde da je Severna Koreja održala vojnu paradu u okviru proslave 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije.

U regionu se s velikim interesovanjem prate događaji oko proslave godišnjive vladajuće partije i očekuje se da bi šef države i partije Kim Džong Un mogao da se obrati domaćoj i međunarodnoj javnosti. Združeni generalštab južnokorejske armije tvrdi da je parada održana u Pjongjangu, da je učestvovao veliki broj vojnika i prikazana velika količina naoružanja i vojne opreme. Južnokorejski vojni vrh smatra da je Severna Koreja upriličila ovu paradu kako bi prikazala svoj novi arsenal interkontinentalnih balističkih raketa i novi balistički raketni sistem za projektile koji se lansiraju sa podmornica. Pregovori o denuklearizaciji sa SAD propali su, a južnokorejski zvaničnici smatraju da bi severnokorejski predsednik Kim mogao da iskoristi vojnu paradu kao uzgrednu demonstraciju moći Pjongjanga uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

- Južnokorejske i američke obaveštajne službe budno motre na razvoj situacije u Severnoj Koreji - navodi se u saopštenju Seula.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3064 on: October 10, 2020, 02:16:47 pm »

Kim predstavio moćno oružje, a evo šta je poručio
Tanjug 10. 10. 2020.

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un obratio se na paradi održanoj noćas povodom proslave 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije, hvaleći vojsku zbog snažnog odgovora na prirodne katastrofe i sprečavanja širenja korona virusa, javila je državna televizija.Kim je obećao da će i dalje jačati odbrambeno „ratno odvraćanje“ kako bi se suprotstavio sve većim nuklearnim i drugim pretnjama, prenosi Jonhap. Agencija primećuje da u govoru nije pominjao Sjedinjene Američke Države. U zemlji je jubilej obeležen nizom koncerata i festivala, a proslava se u regionu posmatra kao događaj na kojem bi Kim mogao da pošalje poruke domaćoj i inostranoj javnosti, prenosi Rojters.

Državna televizija emitovala je uređeni video snimak događaja u subotu, nakon što se čitav dan ćutalo o paradi koja je održana na nedavno renoviranom Trgu Kim Il Sunga u Pjongjangu. Zvaničnici u Seulu i Vašingtonu rekli su da bi Severna Koreja mogla da otkrije strateško oružje. U prvim snimcima parade viđene su konvencionalne trupe kako marširaju u formaciji, rakete na vozilima koje su izgledale kao balističke. Na snimku de vidi kako se Kim, okružen vojnim oficiroma okićenim medaljama, pojavljuje dok sat otkucava ponoć.Obučen u sivo odelo i kravatu, on je mahao okupljenima i primio cveće od dece. Kim je zahvalio vojsci na čvrstom odgovoru na prirodne katastrofe i sprečavanju izbijanja epidemije korona virusa i poželeo Južnoj Koreji brz oporavak od epidemije izrazivši nadu da će se "Svere i Jug ponovo uzeti za ruke kada korona kriza prođe". Rojters navodi da niko na paradi nije nosio masku. Severna Koreja nije prijavila nijedan slučaj korona virusa od početka pandemije, što mnogi u svetu dovode u sumnju.

Južnokorejski vojni krugovi prethodno su tvrdili da je Severna Koreja održala vojnu paradu u okviru proslave 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije. Združeni generalštab južnokorejske armije tvrdi da je parada održana u Pjongjangu, da je učestvovao veliki broj vojnika i prikazana velika količina naoružanja i vojne opreme. Južnokorejski vojni vrh smatra da je Severna Koreja upriličila ovu paradu kako bi prikazala svoj novi arsenal interkontinentalnih balističkih raketa i novi balistički raketni sistem za projektile koji se lansiraju sa podmornica. Pregovori o denuklearizaciji sa SAD propali su, a južnokorejski zvaničnici smatraju da bi severnokorejski predsednik Kim mogao da iskoristi vojnu paradu kao uzgrednu demonstraciju moći Pjongjanga uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.Severna Koreja priklazala je danas na vojnoj paradi povodom 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije novu interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) za koju analitičari kažu da još nije viđena, javljaju agencije. Kako navodi Rojters, na odloženom snimku državne televizije prikazana je raketa na vozilu sa najmanje 22 točka, što znači da je veća od svih ranijih koje su prikazane u toj zemlji. Agencija navodi da je to prvi put od 2018. godine da Severna Koreja, koja poseduje nukelarno oružje, prikaže interkontinentalnu balističku raketu.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3065 on: October 10, 2020, 02:49:49 pm »

Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3066 on: October 10, 2020, 03:51:57 pm »

Kažu nova Kimova balistička raketa.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* 001.jpg (86.46 KB, 906x513 - viewed 7 times.)
Logged
torpedo011
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 222


« Reply #3067 on: October 10, 2020, 08:30:09 pm »

Ким је истерао на параду озбиљне ствари, под условом да су праве. Нови самоходни ракетни ПВО систем који личи на С-400, нове самоходне лансере међуконтиненталних балистичких ракета, нове противбродске ракете и лансере, нове или озбиљно модернизоване тенкове. Има ту још ствари, али ово упада у очи. Гледајући нову технику, може се слободно рећи да ОС Северне Кореје више не личи искључиво на армију СССР-а или НР Кине од пре 30 или 40 година већ да хвата корак са савременом руском и кинеском војском. Наравно, под условом да је ово све право и да нису функционални модели односно превара. На то све додајем и нову камуфлажну шему која има и жуту/окер варијанту.
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3068 on: October 10, 2020, 08:34:56 pm »

Skraćena verzija:

Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3069 on: October 10, 2020, 08:37:54 pm »

Cela parada:

Logged
torpedo011
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 222


« Reply #3070 on: October 10, 2020, 08:52:47 pm »

Занимљив је овај оклопни ВБР на бази БТР-а. Лансер уграђен у куполу која се отвара. Тако га штите од погодака. Ја то први пут види, не знам за остале. Друго, Ким је направио нешто што је индентично америчком ''страјкеру'', топ на оклопном точкашу. Види се и систем који представља копију руског ''искандера''. Самоходне хаубице подсећају на америчке, баш као и самоходни вишецевни лансер на гусеницама који је, барем што се возила тиче, копија америчког М270. ВБР-ови на шасији татре (или је то кинеска копија татре) изгледају као смерч - број цеви и облик.

Нема више ЗИС-ова, ЗИЛ-ова, Т-55, ЗСУ-ова и сл. Нема С-75, нема С-200, нема УАЗ-а. Наравно, под условом да нису све функционални модели.

« Last Edit: October 10, 2020, 08:59:52 pm by torpedo011 » Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3071 on: October 10, 2020, 08:57:09 pm »

Na koji misliš? Na onaj 6x6 ili 8x8?
Logged
torpedo011
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 222


« Reply #3072 on: October 10, 2020, 09:00:30 pm »

Na koji misliš? Na onaj 6x6 ili 8x8?

8х8.

Ово је, под условом да нису функционални модели, озбиљан напредак, и то за кратко време.
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #3073 on: October 10, 2020, 09:13:53 pm »

Strajker je dobar koncept, jedna platforma za različite nadogradnje.
Logged
torpedo011
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 222


« Reply #3074 on: October 10, 2020, 09:24:29 pm »

Јесте. На овим снимцима се види да је С. Кореја преузела неке методе и решења са запада. Није све  ''руско'' и ''кинеско''.
Logged
Pages:  1 ... 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 [205] 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 ... 244   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.052 seconds with 22 queries.