duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #70 on: April 26, 2013, 01:25:42 pm » |
|
Stranče, tema ti je OK, ali za postavljat pitanja treba barem koliko - toliko znati ovu tematiku. Sada se pomalo upoznajem, u ono vrijeme to nije bio moj posao, imao sam poverenje u saradnike. Kad si radio na Baklanu na TČ, ja nikad nisam razmišljao, več sam bio siguran, da nas pravilno usmjeravaš, da je radar ispravan.... 
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
Last Login:July 30, 2015, 10:34:08 am
|
 |
« Reply #71 on: April 26, 2013, 03:04:51 pm » |
|
Stranče, tema ti je OK, ali za postavljat pitanja treba barem koliko - toliko znati ovu tematiku. Sada se pomalo upoznajem, u ono vrijeme to nije bio moj posao, imao sam poverenje u saradnike. Kad si radio na Baklanu na TČ, ja nikad nisam razmišljao, več sam bio siguran, da nas pravilno usmjeravaš, da je radar ispravan....  Hvala stranče, prijatelju. Ma znam ja, da je tema teška i za mnoge neatraktivna, ali šta da mu radim. Nije sve u Mornarici bilo, sunce, more i gitare.  Bojim se da će kako odmičem, biti još ozbiljnija i odurna, pogotovu ako počnem sa KIS-om....
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #72 on: April 26, 2013, 03:55:04 pm » |
|
Stranče, tema ti je OK, ali za postavljat pitanja treba barem koliko - toliko znati ovu tematiku. Sada se pomalo upoznajem, u ono vrijeme to nije bio moj posao, imao sam poverenje u saradnike. Kad si radio na Baklanu na TČ, ja nikad nisam razmišljao, več sam bio siguran, da nas pravilno usmjeravaš, da je radar ispravan....  Hvala stranče, prijatelju. Ma znam ja, da je tema teška i za mnoge neatraktivna, ali šta da mu radim. Nije sve u Mornarici bilo, sunce, more i gitare.  Bojim se da će kako odmičem, biti još ozbiljnija i odurna, pogotovu ako počnem sa KIS-om.... Neka samo ti nastavi. Neka ostane zapisano, da nismo bili "Rambo-vojnici" sposobni za sve. Svatko je imao svoje zaduženje, koje je morao poznavati detaljno, a biti upoznat i djelomično obućen za dužnosti s kojima smo se "preklapali" na brodovima....
|
|
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
 |
« Reply #73 on: April 26, 2013, 05:37:44 pm » |
|
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #74 on: April 26, 2013, 05:45:27 pm » |
|
Iskreno rečeno, ja nisam ni znao za OROSTe, mi smo plovili, navigavali, plašeći italijanske pescatore. Pescatori su upravo ribari, ne mislim na Persanovu neumesnu šalu pred bitkom kod Visa.
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
|
 |
« Reply #75 on: April 26, 2013, 05:49:34 pm » |
|
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
 "Sole...", odlicno. Nego nemoj mi sjeci tekstualni deo. Mozda ima nesto vazno, bar za nekog, sto je otsjeceno... Na slici je inace radar KR-409. Starjesina nesto prcka na prikljucku za napajanje ili komunikaciju.
|
|
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
 |
« Reply #76 on: April 26, 2013, 06:00:30 pm » |
|
Nažalost tako sam dobio, evo još malo.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
|
 |
« Reply #77 on: April 26, 2013, 06:07:14 pm » |
|
Iskreno rečeno, ja nisam ni znao za OROSTe, mi smo plovili, navigavali, plašeći italijanske pescatore. Pescatori su upravo ribari, ne mislim na Persanovu neumesnu šalu pred bitkom kod Visa.
Ma bio je na brodu u najmanju ruku komadant koji je znao i imao raspolozivu dokumentaciju za stupiti u kontakt sa najblizim OROST-om ako je trebalo. Medjutim u principu brod je uglavnom imao vezu sa nadleznom komandom i to je sve. Ali da je bilo, stani, pani, u slucaju nedaj boze i te kako bi ako nista kontaktiralo se sa najblizim raspolozivim radarskim cvoristem.... 
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
|
 |
« Reply #78 on: April 26, 2013, 06:13:28 pm » |
|
Nažalost tako sam dobio, evo još malo.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Uh, prekrasni prizori. Bogami ovo su stare slike, sigurno sa samih pocetaka OROST sluzbe. Na prvoj slici, po svoj prilici bi trebala biti antena od "CR" radara. Ali ipak nisam sto-posto siguran, jeb...  godine.  [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Malo sam izvukao sliku, vredi za ovako nešto se potruditi.... 
|
|
« Last Edit: April 26, 2013, 06:23:35 pm by ORIĆAREB »
|
|
|
|
|
Solaris
kapetan bojnog broda
#vragu i rat#
|
 |
« Reply #79 on: April 26, 2013, 06:22:42 pm » |
|
Malo bolje ove sličice.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] poz.
|
|
|
|
|
|
|
|