Pucnjava u Nemačkoj: Mediji prebrojavaju mrtveU pucnjavi u nemačkom gradu Hanau, u blizini Frankfurta, stradalo je najmanje devet osoba, spekulišu lokalni mediji, koji navode i da je napadač nađen mrtav.
Pucnjava se dogodila u sredu uveče u dva nargila bara, a kako je saopštila policija osumnjičeni je pronađen mrtav u svom domu, a u njegovoj kući pronađeno je još jedno telo.
"Nema indicija da su u napadu učestvovali drugi osumnjičeni. Jedan od dvojice osumnjičenih vrlo verovatno je napadač. Istraga o identitetu žrtava i počinilaca je u toku", navodi se u saopštenju policije, prenosi Rojters.
Prema raspoloživim podacima, napadač je počinio samoubistvo u svom domu pošto je sa mesta zločina pobegao automobilom. Nemački "Bild" navodi da je ubica ostavio oproštajno pismo u kojem izražava ekstremno desničarske poglede.
Nemački list takođe je objavio da je muškarac identifikovan kao Tobijas R. ostavio i da je ostavio i video poruku u kojoj preuzima odgovornost za napad.
Napadač ostavio oproštajno pismo?Nemački dnevnik "Bild" piše da je napadač nemački državljanin, te da su municija i okviri sa mecima pronađeni u njegovom automobilu. Osumnjičeni je imao dozvolu za lov.
Nemački list "Bild" takođe je objavio da je muškarac koga identifikuje kao Tobijas R. ostavio i video poruku u kojoj preuzima odgovornost za napad.
U pismu izražava zbunjene poglede, od kojih su mnogi radikalno desničarske prirode, piše Bild ne navodeći izvore informacija.
Takođe, napadač govori o potrebi uništenja određenih naroda čije proterivanje iz Nemačke više nije moguće ostvariti. Za sada nisu zvanično potvrđene ove informacije.
"Bilo je kao u filmu"Prvi napad se dogodio oko 22.00 u centru grada ispred nargila bara, gde je ubijeno troje ljudi. Prema rečima svedoka napadači su kolima pobegli sa lica mesta.
- Kolege su mi rekle da je bilo pucnjave i dovezao sam se da im pomognem. Uplašio sam se da mi nisu otac i brat stradali, ali srećom ubrzo sam ih ugledao preplašene.Svi smo u šoku - priča građanin čiji otac je vlasnik nargila bara, prenosi RTS.
- Bilo je kao u filmu! Još ne mogu da dođem k sebi, i ne mogu da verujem šta se dogodilo - ispričala je jedna žena, očevidac napada.
Drugi napad je bio u nargila baru na drugom kraju grada gde su napadači ubili još pet ljudi, a jedan povređeni je, kako navode mediji, u međuvremenu podlegao povredama.
izvorizvor