PALUBA
November 08, 2024, 10:01:38 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Donirajmo Palubu za 2025/2026!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme ⇨⇨⇨⇨⇨   Donirajmo Palubu za 2025/2026!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨   Donirajmo Palubu za 2025/2026! ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨  Donirajmo Palubu za 2025/2026!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨  Donirajmo Palubu za 2025/2026!

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39   Go Down
  Print  
Author Topic: Tenkovski biatlon  (Read 151999 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik - OMJ
poručnik fregate
*

Last Login:July 25, 2022, 08:46:17 pm

Da sam nomalan, poludio bih.

« Reply #220 on: November 08, 2015, 07:42:18 pm »

Volio bih da to izrešetam iz pokreta u pokretnu metu. Tenk koji smo pravili u Kini, pokretni tenk, oko 40 km/h, meta bočno pokretna oko 40 km/h, idem prema meti negdje oko 1500 metara, koliko se sjećam, sve u metu, strogi centar. oko pola metra od centra mete. Jedan u strogi centar, tj 12 cm od samog centra.
Još mi HES nije bio ispravan, pregrijavao se. Imao sam veliki odskočni ugao kod opaljenja zbog toga. A odskočni ugao se dodaje u ukupni korigovani tablični ugao. Zbog toga sam se žestoko svađao sa kineskim "stručnjakom" za top. Iz fabrike kineskih topova. Kasnije su ga smakli. Došao je jedan koji je slušao kako se radi sa topom. Samo je meni bila razbijena glava zbog neispravnog HES-a.

Ali je top bio kineski, a on je neuporedivo bolji od ruskog ili SFRJ topa. Neuporedivo. A i kineska municija. Neuporedivo bolja.
Bandzi
zastavnik
*

Last Login:July 10, 2024, 09:47:16 pm

« Reply #221 on: November 08, 2015, 10:24:30 pm »

I ja bih zaista voleo kada bi se od sledeće godine veći akcenat stavio na gađanje pokretnih meta, sa tenkom u pokretu, naravno. Tu bi se stvarno pokazale mogućnosti (ili nemogućnosti) tenka T-72B3, dok bi sa druge strane obučenost posada morala biti na vrhunskom nivou, ako se žele postići dobri rezultati.

Onu reli vožnju tenkom, kao neku vrstu pokazatelja obučenosti vozača, treba izdvojiti kao poseban deo takmičenja i propisati određena ograničenja, kako bi se oštećenja tehnike i povrede posade svele na minimum.
micha
Stručni saradnik - OMJ
zastavnik I klase
*

Last Login:October 27, 2024, 11:01:27 pm

« Reply #222 on: November 09, 2015, 12:40:10 am »

Sve sugestije i predloge na organizaciju tenkovskog biatlona treba uputiti Rosbronoexportu koji je generalni sponzor ovog takmičenja. Inače, cilj ovakvog takmičenja je da se potencijalne mušterije zainteresuju za kupovinu T-72B3 koji više nije najmoderniji u Rusiji i može se sada ponuditi inostranom kupcu. Mora se priznati da im je marketing vrhunski i jedinstven u svetu. Ko još danas može da se pohvali sa takvim pristupom ciljnoj grupi kupaca gde se omogućava da se tenk proba na stazi, gađa iz njega i maksimalno optereti prilikom eksploatacije potpuno besplatno, pod firmom međunarodnog takmičenja!

Učesnicima biatlona je tokom boravka prikazan i kabinet sa simulatorima gde se svaki član posade uvežbava na svom simulatoru povezan sa ostalim članovima koji su u svojim simulatorima. Takođe, prikazana je i sala u kojoj se vrši obuka cele čete gde u ovakvim simulatorima istovremeno izvode četno uvežbavanje u najrazličitijim taktičkim situacijama! Nakon praktične upotrebe tenka i uspešne obuke na njemu ovaj detalj bi trebao da zaokruži kompletnu ponudu gotovog proizvoda.

Celokupna manifestacija je profesionalno izvedena uključujući svečano otvaranje i zatvaranje vojnih igara, sa fantastičnim dekorom i fascinantnim vatrometom tom prilikom, kao na pravim olimpijskim igrama. Svaki detalj boravka i smeštaja učesnika je bio izvanredno osmišljen, bez suvišne pompe i nepotrebnog luksuza ali na svetskom nivou. Ne verujem da postoji i jedan član bilo koje ekipe koji je ostao ravnodušan i da nije bio oduševljen onime što mu je domaćin prezentovao. U svakom slučaju, ako bi ih sada neko pitao koji bi tenk njegova zemlja trebala da nabavi njihov odgovor bi bio samo jedan.

Bandzi
zastavnik
*

Last Login:July 10, 2024, 09:47:16 pm

« Reply #223 on: November 09, 2015, 12:58:02 am »

Pa odlično. Neka onda konačno uvedu gađanje pokretne mete tenkom u pokretu. Nema bolje provere mogućnosti SUV-a od toga.

Ovo do sada je bila, što bi se reklo, "ladna voda" i za prosečan tenkovski SUV, pa je i pored toga bilo promašaja. Ako im je glavni cilj bilo pokazivanje kako se tenk može demolirati za kratko vreme, onda im i nije neki fazon. To svako može da uradi, a naročito su to ove godine pokazali "leteći Kuvajćani" i još jedan tim koji je uspeo da udarcem velikom brzinom u beton odvali od šasije oba točka lenjivca.
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik - OMJ
poručnik fregate
*

« Reply #224 on: November 09, 2015, 08:38:39 am »

Gledam ovaj video koji je objavljen na MCM forumu.

Moja ekipa, bićemo na sajmu naoružanja u Kuvajtu za nekoliko dana, je skoro sve ovo napravila i mi ovo nudimo zemljama Zaliva.

Napravili smo ono što VTI nikad nije uspio, a pokušavao je. Izgubili su vrijeme, milione i svašta nešto, ali bez uspjeha.

Mislim da ćemo biti zapaženi na http://gulfdefense.com/

U mojoj ekipi imaju zvučna imena koja se bave vojnom tehnikom. Profesori, doktori, pukovnici (svi su u penziji), matematičari, programeri, i nekoliko bivših radnika SDRP-a, odnosno onih koji su radili za SDRP..

Dakle, trenažeri za M84 već rade. Ali će raditi za kuvajtsku vojsku.

Pozdrav

Vlado
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik - OMJ
poručnik fregate
*

« Reply #225 on: July 11, 2016, 11:00:46 am »

Zna li se hoće li RTS prenositi ovaj novi biatlon i ko daje prava za TV program, tj, za reemitovanje.
micha
Stručni saradnik - OMJ
zastavnik I klase
*

Last Login:October 27, 2024, 11:01:27 pm

« Reply #226 on: July 11, 2016, 04:37:31 pm »

Obzirom da ni prethodna dva učešća naših predstavnika na tenkovskom biatlonu nisu u Srbiji bila preterano medijski ispraćena, mala je verovatnoća da će ove godine to biti drugačije. Takođe, pored tenkista ove godine na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji učestvuju pontoniri i ronioci VS http://www.mod.gov.rs/sadrzaj.php?id_sadrzaja=9773 .

Za TV prava je verovatno nadležna Russia Today ili stanica koja emituje ovaj program. Mislim da ne bi bio problem da nađeš ko je u pitanju pošto su oni i prethodnih godina prenosili celokupni program on-line.Pozz.

Vladimir Ivanović
Stručni saradnik - OMJ
poručnik fregate
*

« Reply #227 on: July 15, 2016, 01:01:51 pm »

Prenosim tekst sa jedne grupe na FB-u.

Po zadnjim informacijama od mojih izvora iz vojske na tenkovski biatlon ide 20 oficra, podoficira i vojnika u ekipi...Ono što je samotno jeste da je njihova dnevnica 1.5 evra što je ispod svakog minimuma s obzirom na njihovo znanje iz veštine i bukvalno ponižavanje vojnika i njihovog ljudskog dostojanstva... Minimum za njihove osnovne troškove za 25 dana u Alabinu je 150 evra... Ovo je proverena informacija dajte ako znate lovatore, privatnike, političare daje da pomognemo našima da odu i dostojno predstave Srbiju...

Inače to je državni zadatak na koji ih šalju bez novca da se zajme neki od njih imaju decu, kredite jedini su hranioci.. Da dodam da je grad Niš bio spreman da pomogne..obezbedio sportsku opremu pa je neki ćata sve to stopirao da vojska ne prosijači i sada ga gone disciplinski...

На основу Уредбе о накнади трошкова и отпремнини државних службаника и намесника донешеној и усвојеној у Скупштини РС крајем 2015, дневница за службена путовања у земљи износе 150дин. (пре службеници нису хтели да мрдну из Бгда испод 5000дин), а за службена путовања у иностранству 15 евра за свака 24 часа проведена у иностанству (пре тога је цифра ишла чак и 150е) . Иначе неопорезиви део за службена путовања у земљи износе око 2.200 дин. Е сада све се то могло израчунати и на време припремити од стране ВС и државе Србије да направе буџет за нашу делегеацију која ће бити на такмичењу и да нас на најбољи начин репрезентују, али вероватно 5мил евра за Сребреницу је било битније.

Na žalost pravno su sebe obezbedili ali ipak ti ljudi mole za pomoć ovo ne radim u svoje ime nego su me neki zamoli od njih da ih neko podrži

Ја сам ЗА да помогнемо хајде да направимо акцију и тачка . верујем да ће већина чланова ове а и других група подржати ову идеју.

Слажем се са Андрејом и Попом, да треба помоћи момцима. Срамота је за све нас овакво понашање Србије и Војске .. Ово само одражава тренутно стање у којем живимо . Да би могли прикупити додатна средства требали би организовати неки вид прикупљања донација преко интернет уплате или смс донација. Колико сам упознат потребно би било да направимо посебан жирорачун искључиво намењен за те сврхе, а за СМС донаце број требало би да будемо организовани као правни лице (удружење, организација) како би нам неки оператер одобрио тај број, након тога или у току би требало да урадимо доста добар маркетинг, али то тражи доста времена.

Можда је најбоље ипак отворити посебан ЖР и то форсирати.. Неки коментар?

Oni 20 putuju za par dana ja sam to danas saznao jer su ljudi očekivali da se to sredi ovako su ih ostavili na cedilu da se bar ranije znalo da se organizujemo... Ja ću videti preko nekih ljudi u ministarstvu mogu li pomoći kako znaju ili umeju

Inače sad sam saznao da je priču s opremom stopirala krupna zverka u vojsci pa načepili čoveka ni krivog ni dužnog jer nije išlo preko GŠ i firme pa da se neko utali... Inače i ta firma obećavala ...mene je iskreno sramota ovoga što sam saznao

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

* 13707619_272724513084717_3910208822054673961_n.jpg (83.58 KB, 960x638 - viewed 81 times.)
pvanja
kapetan korvete
*

Last Login:Yesterday at 03:08:18 pm

« Reply #228 on: July 15, 2016, 02:16:46 pm »

Najbolje bi bilo da se otvori neki z.r. pa da se uplati ko koliko moze i zeli ali bojim se da je malo vremena.
vathra
potporučnik
*

Last Login:Yesterday at 05:29:43 pm

« Reply #229 on: July 15, 2016, 02:37:28 pm »

На основу Уредбе о накнади трошкова и отпремнини државних службаника и намесника донешеној и усвојеној у Скупштини РС крајем 2015, дневница за службена путовања у земљи износе 150дин. (пре службеници нису хтели да мрдну из Бгда испод 5000дин), а за службена путовања у иностранству 15 евра за свака 24 часа проведена у иностанству (пре тога је цифра ишла чак и 150е) . Иначе неопорезиви део за службена путовања у земљи износе око 2.200 дин. Е сада све се то могло израчунати и на време припремити од стране ВС и државе Србије да направе буџет за нашу делегеацију која ће бити на такмичењу и да нас на најбољи начин репрезентују, али вероватно 5мил евра за Сребреницу је било битније.
Дневница у земљи је 1.500, а не 150дин.
За иностранство иде посебна тарифа за сваку земљу у односу на локалне цене, мислим да је ишла и преко 150е. Међутим ако је обезбеђен смештај, она се преполовљује, ако је и исхрана иде и мање. У дневницу се не рачунају трошкови превоза.

По томе би се дало закључити да су им превоз, смештај и исхрана обезбеђени (плаћено рачуном или обезбедио организатор).
Ипак је потпуно нејасно зашто су дали дневнице од само 1,5 евра, боље да им нису ништа ни давали јер је овако понижавајуће, за те паре могу да купе у радњи само сокић дневно.
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39   Go Up
  Print  

Jump to: