Да, да... поклањала је на пример, својевремено Бугарској и .... И опет ће пре њима... а зна се и зашто. Нема ту емоције већ само политике и стратегије. А када су паре (и уговори) у питању Руси се понашају као Израелци... ни ту нема ни братства ни емоција... само интереси.
И онда ја не видим уопште потребу да ми сами не делујемо исто тако.... према нашим интересима и тренутним потребама. Који су то интереси и које су то потребе одлучује демократски изабрано државно руководство колико год нам се то свидело или не свидело. При том треба послушати "глас народа", али... "глас народни није увек глас Божји".
Ја нисам ни за ни против НАТО или Русије. Ја сам да ми гледамо шта нам је боље и тако одлучујемо, па и да мењамо донете одлуке ако је то у интересу.
I evo da dodivanim ponešta.Ne samo formalno,Vi ste ako se površno i da bi se reklo ukratko u pravu.Međutim,ako idete "dublje" i niste.
Prvo sve je to podložno i vremenu i nerazumevanju samih pojmova.Na pr. kad se napiše "Rusi",ne odnosi se to na narod Ruse,nego na vlast,koja je u tom trenutku aktuelna.
Historijski,ako se pogleda samo iz gore Vašeg nabrojanog,jako malo tu ima Ruskog naroda.Također savez u većini pravi vlast ali sa "slušanjem" i naroda.
Naveli ste i primjer nas "treba da radi od naroda izabrana vlast".Pa kako to možete reći ako je ta vlast u izborima "proruska",da bi posle bila prozapadna.
Da ponovim i svoj osobni stav.Skupštinskom odlukom je donešeno da smo neutralni.Ovo važi i za vlast i nema tu postupanja prema našoj koristi jer je to jedina korist.Naveo sam ranije da nama ne trebaju ni jedni.Ako hoće da nam što doniraju,hvala im,ako treba da kupimo i od jednih i drugih OK,ali ne može se raditi "ispod žita" i lažući svoj narod i "saveznike",jer jedne puštaš unutra,donosiš kojekakve odluke a druge izbacuješ sem za izbore,jer je podatak oko 80% protiv NATO.
Zbog jasnoće,na mislim da je za NATO,bombardovanje 99-te bio pravi rat.Vjerujem da su nas mogli doslovce uništiti.Za njih je to bilo "vježba" ili rat niskog inteziteta,gdje su se "probali".Ovo po meni nije ništa manje zlobno,jer ako se može uzeti jedna država sa narodom, za probni poligon govori mnogo toga,pa i to koliko je kod njih ta država na cjeni i za "saveznika".
Tačno je da nam Gorbačov,Jeljcin,Černomidin,Kozirjev,ne samo nisu pomagali,nego su nas i prodavali,odnosno imali koristi od naše tragedije.
Da li je i danas tako,ne djeluje mi,ali ne bih volio da nam dođu a ako hoće da nam pomognu u zlu HVALA.
Što se tiče NATO mislim da nikako ne bi trebali imati povjerenja a vidi se i iz sadašnjih događaja.
Što se tiče "Rusa" nisu baš isti.Ne samo da nas nisu bombardovali i koliko ima njihovih kostiju po našoj zemlji koje su ostavili pomažići nam.
Poz.