Director
stariji vodnik I klase
Last Login:October 28, 2018, 08:23:25 pm
|
|
« Reply #580 on: August 07, 2018, 09:00:28 pm » |
|
Raspisali se ovi iz Kremlja, treba podgrejati atmosferu na balkanu, isuviše je dosadno na ovim prostorima.
|
|
|
|
|
|
|
torpedo011
poručnik bojnog broda
Last Login:December 04, 2022, 07:26:34 pm
|
|
« Reply #581 on: August 07, 2018, 10:10:51 pm » |
|
Raspisali se ovi iz Kremlja, treba podgrejati atmosferu na balkanu, isuviše je dosadno na ovim prostorima.
Путин лично написао чланак и ставио печат од воска. Zapadna armada na granici: Sprema li se totalni NATO obruč oko Srbije?
НАТО је направио обруч пре више од 20 љета, а сада га је само формализовао. САД су користиле шиптарске аеродроме још током средине 90-тих за потребе извиђања СРЈ. Ово није никаква новост. Сада ће само да прошире спектар задатака које ће одатле извршавати.
|
|
|
|
|
|
|
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
|
|
« Reply #582 on: August 08, 2018, 09:26:29 pm » |
|
Dobro - i šta dalje? Kakvu budućnost za Srbiju predviđaš?
|
|
|
|
|
|
|
torpedo011
poručnik bojnog broda
|
|
« Reply #583 on: August 08, 2018, 09:46:44 pm » |
|
За сада је главни задатак за Србију да реши ''проблем'' Косова, тј. да дефинише своје границе. Тек тада ће се створити услови за даљу интеграцију Србије у НАТО и ЕУ. Док се то не реши нема ни напред ни назад. Мислим да ће НАТО бити на дневном реду гарнитуре која буде дошла након ''решавања'' косовског питања. Да ли ће то бити за две, три или десет година не могу да прогнозирам јер су представници власти тврдили још 2000-те да се Србија до 2003 ући у ЕУ, а видите и сами где смо данас.
НАТО и САД ће вршити притисак. Они су свесни да су направили грешку што су нас бомбардовали и држали у изолацији јер је то створило негативно мишљење о западу код народа. Сада чекају да се створе неке нове генерације и да људи промене мишљење кроз протек времена како би поново појачали притисак. Ал прво морају да ''реше'' Косово.
|
|
|
|
|
|
|
švercer011
potporučnik
Last Login:December 28, 2022, 04:03:11 pm
|
|
« Reply #584 on: August 08, 2018, 09:59:55 pm » |
|
Dobro - i šta dalje? Kakvu budućnost za Srbiju predviđaš? Da sam ja na celu drzave! Moze ulazak u nato,to ce kostati vas 50 milijardi dolara direktnih investicija i podizanje standarda naroda da plata bude 1000e!Posle toga cu prvi da stavim pored trobojke i americku zastavu!Ovo sto sam napisao je samo interes,interes i interes!Imam dovoljno godina da bi se vodio emocijama!
|
|
|
|
|
|
|
torpedo011
poručnik bojnog broda
|
|
« Reply #585 on: August 08, 2018, 10:07:08 pm » |
|
Оће, баш ће да ти дају толико. Нису дали Пољацима, Мађарима, Румунима и осталима који им више значе од нас...
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login: Yesterday at 09:47:24 pm
|
|
« Reply #586 on: August 09, 2018, 05:55:36 pm » |
|
@dzumba
Da, ali i BDP raste. BDP CG 2005 je bio oko 1,8 milijardi a 2016. je bio 3,9 milijardi, nisam našao za prošlu godinu. Dakle nešto što je 2005 bilo 3% , 2016. je nekih 1,3% (odokativno). Evi ti CG vojna izdvajanja :
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Kao što vidiš ovde imamo do 2006 i tada je potrošnja bila skoro na istom nivou kao danas. A obzirom da je tada bio manji BDP to je verovatno i preko 3% njihovog BDP-a.
VJ je bila pod saveznom vladom a porez se skupljao i u CG. To što su oni bili zanemarljivi u poređenju sa prikupljanjem poreza na teritoriji srbije je druga tema. Ne misliš valjda da su trebali da plaćaju 50% ?
Јел ти то озбиљно: "VJ je bila pod saveznom vladom a porez se skupljao i u CG"... Који се то порез скупљао у ЦГ и уплаћивао у савезну касу? Од шверца? Не, није се уплаћивало ништа... Тек пред крај ДЗ СЦГ су уплаћивали један део за плате а и то непотпуно. Што се БДП тиче могу да констатујем да је ЦГ за 10 година дуплирала свој ПДБ...Браво... ови из Светске банке и ММФ-а треба да дођу и да уче од њих како се то ради... И још нешто, ово случајно нађох. О овоме смо писали у другој теми...а ти ми одговор пишеш у овој.
|
|
|
|
|
|
|
Director
stariji vodnik I klase
Last Login:October 28, 2018, 08:23:25 pm
|
|
« Reply #587 on: August 09, 2018, 08:22:25 pm » |
|
Moje postove su prebacili ovde, nisam ja ovde pisao, nema ni logike pisati o CG u temi o Srbiji.
A da te uveravam u podatke ili kako se punio budžet u SRJ nemam nameru. Imaš na google o tome koliko hoćeš pa čitaj. Na svakom od nas je da ih prihvati ili da misli da su lažni.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login: Yesterday at 09:47:24 pm
|
|
« Reply #588 on: August 10, 2018, 06:49:13 pm » |
|
Moje postove su prebacili ovde, nisam ja ovde pisao, nema ni logike pisati o CG u temi o Srbiji.
A da te uveravam u podatke ili kako se punio budžet u SRJ nemam nameru. Imaš na google o tome koliko hoćeš pa čitaj. Na svakom od nas je da ih prihvati ili da misli da su lažni.
Е, мој директоре, на Гуглу и Интернету пише свашта. Ја сам на неки начин учествовао у много којечему па ти причам из прве руке. Дакле, Црна Гора од 1999. није уплаћивала скоро ништа у савезни буџет а ти читај и даље са Гугла.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #589 on: August 10, 2018, 07:07:52 pm » |
|
Upravo zbog toga što nisam mogao da učinim ništa za brodove Mornarice u Crnoj Gori, a Republika CG nije davala ni jedan evro za brodove i posade, otišao sam u prevremenu penziju po sopstvenom zahtevu 2006.
E, sad, ako na Guglu piše da to nije tako, da je Crna Gora davala neke pare, onda više nisam siguran, možda sam/smo bio/bili u zabludi... mada pre verujem sebi samome i onome što sam proživeo i video sopstvenim očima nego nečemu što negde piše 12-15 godina posle.
|
|
|
|
|
|
|
|