Ja sam pao na Sputnjikovu propagandu i mislio da je on stvarno rekao da su Srbi krivi što su Srbi, i tek kad je MilosPantovic postovao ovaj izvod govora, sam malo više obratio pažnju na tu temu i video da čovek ništa nije ni izmislio ni preterao. Mi jesmo podložni ruskoj propagandi i zato kod nas većina veruje da su nam rusi najviše pomogli a oni su nam do onih poplava pomogli sa 0 (nula) dolara. Posle toga su se posramili pa smo dobili par desetina miliona dolara bespovratne pomoći. I to je sve od "velikog brata".
Спуњик је пренео вест Ал Џазире. Ваљда си пао на пропаганду Ал Џазире

. Или ти читаш само Спуњик

? А ниси читао ни Н1? И они су пренели ту вест.
Ја као не верујем баш многи ни једнима. И као што већина старих форумаша зна не важим за неког ко симпатише Русе. Али, видим и осећам да је званична пропаганда САД једна опасна "нула", шта више -0. Таквим изјавама се не задобијају људи. Можда могу тако задобити неке али огромну већину људи у Србији не могу.
Ја читам више извора. Па сам тако одслушао и оригиналну изјаву на енглеском. И тамо човек лепо каже да су Срби, као народ проблем. То, са историјским везама и утицајем није суштина. Постојао је и постоји позитиван амерички утицај из Првог светског рата и из Другог светског рата, а посебно након Другог светског рата. И шта би са тим утицајем? Где се изгуби? Барем због тога дотични генерал није требао тако да каже. Али, он очигледно не зна за тај утицај. Није о томе учио у школи и не зна када се и зашто српска застава вијорила на Белој кући. Што се не питаш се зашто нисмо подложни америчкој пропагандни. Одговор ти је у Скапаротијевој изјави и изјави њему сличнима.
Разговарао сам са више официра војске САД док сам био у активној служби. Чак и са припадницима њихових обавештајно-безбедносних служби. И сви (али баш сви) они се слажу у приватним разговорима око тога шта се дешава на КиМ (криминал, нефункционисање државе, тероризма, апартхејд над Србима...) и да има доста грешака које САД чине према нама у политици према КиМ и Србији. На питање па зашто тако радите, одговор је:"јер тако каже наша влада"; ми смо владини службеници и спроводимо оно што су нам наредили.