PALUBA
March 04, 2024, 03:06:05 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite i neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi ste našli svoj aktivacioni link te aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  

Prijatelji

▼▼▼▼

Mesto za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info

Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Нацртај цртеж – заплови војним бродом  (Read 1893 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
DEMON
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 404« on: February 08, 2009, 12:23:11 pm »

  08.02.2009.

  Поводом обележавања 15. фебруара – Дана Војске Србије, у понедељак 9. фебруара 2009. године у 13 часова у Дому Војске Србије у Новом Саду, командант Речне флотиле капетан бојног брода Небојша Јоксимовић отвориће изложбу најуспешнијих дечјих цртежа. 

Изложени цртежи на тему војник будућности награђени су у акцији Министарства одбране и Војске Србије „Нацртај цртеж – заплови војним бродом“, која је покренута у октобру прошле године.
Позивамо грађане Новог Сада да погледају како најкреативније девојчице и дечаци замишљају војника будућности.

Tринаест награђених цртежа сачињавају календар Министарства одбране и Војске за 2009. годину, а њихови аутори награђени су пловидбом  војним бродом.
Поред 13 најбољих, награђено је још 50 девојчица и дечака који ће бити гости Специјалне бригаде Војске Србије Акција «Нацртај цртеж – заплови војним бродом» превазишла је успех прве акције Министарства одбране и Војске Србије намењене деци узраста од 6 до 12 година («Нацртај цртеж – лети хеликоптером»), тако да је ове године на конкурс пристигло готово двоструко више цртежа - скоро 6.000.   

  Извор: Сајт Војске Србије
Logged
DEMON
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 404« Reply #1 on: April 24, 2009, 01:46:15 pm »

  24.04.2009.

  Награђени малишани плове војним бродом»Козара»

  Деца – аутори најуспешнијих радова у акцији Министарства одбране и Војске Србије «Нацртај цртеж – заплови војним бродом», биће 25. априла 2009. године гости Речне флотиле. Окупљање девојчица и дечака (у пратњи једног родитеља) биће до 11,00 часова на сидришту «Ушће» у Београду (Дунавски кеј – између хотела «Југославија» и Музеја савремених уметности), а потом следи наградна пловидба војним бродом «Козара».

  Девојчице и дечаке, добитнике прве награде у акцији «Нацртај цртеж – заплови војним бродом», поздравиће министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић.

  У акцији Министарства одбране и Војске Србије намењеној деци узраста од 6 до 12 година ове године је учествовало око 6.000 деце, а од 13 најуспешнијих цртежа на тему «војник будућности» сачињен је календар Министарства и Војске за 2009. годину. Аутори тих радова су као главну награду освојили пловидбу војним бродом и дружење са припадницима Речне флотиле, док су 60 другонаграђених малишана већ били гости Специјалне бригаде ВС.

  Заинтересовани представници медија моћи ће да испрате пловидбу војним бродом и да буду гости Речне флотиле заједно са првонаграђеним малишанима. Повратак је планиран до 13,00 часова

  Извор: Сајт Војске Србије
Logged
DEMON
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 404« Reply #2 on: April 25, 2009, 03:40:17 pm »

  25.04.2009.

  Деца награђена у акцији "Нацртај цртеж" пловила војним бродом "Козара"

  Деца аутори најуспешнијих радова у овогодишњој акцији Министарства одбране и Војске Србије "Нацртај цртеж – заплови војним бродом" боравилa су данас у Речној флотили и пловили војним бродом "Козара".           

  Девојчице и дечаке, добитнике прве награде, узраста од шест до дванаест година, из основних школа и вртића широм Србије, поздравили су министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић.

  Акција "Нацртај цртеж", у систему одбране организује се од 2007. И ове године од тринаест најуспешнијих радова о војнику будућности сачињен је календар Министарства одбране и Војске Србије за 2009. годину.

  Аутори цртежа, који су оплеменили овогодишњи војни календар, освојили су награду – обилазак састава Флотиле и пловидбу "Козаром", а другонаграђени – посету Специјалној бригади Војске Србије у Панчеву.

  Током данашње пловидбе Дунавом, награђени девојчице и дечаци разгледали су војни брод „Козара“ и опрему Војске Србије, дружили се са припадницима Речне флотиле и са глумцем београдског позоришта „Бошко Буха“, Браниславом Платишом.

  Командант Речне флотиле капетан бојног брода Небојша Јоксимовић и командант „Козаре“ поручник фрегате Дарко Стричић пожелели су малишанима пријатан боравак у њиховој јединици и мирну пловидбу Дунавом. Најпре су деци говорили о историји брода којим плове. Потом су девојчице и дечаци обишли “Козару”, пратили рад посаде и поступке приликом узбуне.

  Један од награђених дечака, десетогодишњи Норберт Боднар из суботичке Основне школе “10. октобар”, каже да је задовољан наградом и поклонима које је добио. Никада није пловио бродом, поготово војним. Једва је чекао данашњи дан, а од узбуђења није синоћ могао да спава. Допадају му се послови које морнари обављају на “Козари”.

  Петогодишња Милица Адамовић из Кикинде, из вртића “Бамби”, такође је задовољна наградом коју је освојила за цртеж војника који је маскиран у бело. Први пут плови бродом и јако је срећна, како каже, зато што може да посматра куће и зграде са воде.

  Уз звуке дечијих песама и слатко послужење, припадници Флотиле уручили су најмлађим гостима морнарске мајице и качкете са ознаком тог састава Војске Србије и качкете и мајице са ознакама Војске Србије, шоље и оловке. Заједничким фотографисањем окончано је данашње дружење најуспешнијих аутора акције “Нацртај цртеж” за 2009. годину и старешина Речне флотиле.

  Извор: Сајт Војске Србије
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Prijatelji

▼▼▼▼

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.051 seconds with 26 queries.