PALUBA
April 24, 2024, 01:32:35 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Na forumu PalubaInfo novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati 24 h, ali je neophodno da novoregistrovani korisnik aktivira svoj nalog koji će dobiti putem e-pošte u navedenom vremenu
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 [4] 5 6 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Popuna VS profesionalnim vojnicima, civilnim licima i aktivnom rezervom - oglasi i vesti  (Read 66173 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Duki
Počasni član foruma
zastavnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 926« Reply #45 on: September 14, 2016, 10:27:58 am »

РЕЗЕРВА

Војничку униформу у случају рата може да обуче око 1,7 милиона грађана Србије. Овај строј резервиста чине сви способни грађани који су прошли војну обуку и заведени су у војну евиденцију.

To je tako na papiru, da se zapuca odazvalo bi se 1,7 građana
Logged
Kuzma®
Počasni administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 544« Reply #46 on: January 25, 2017, 02:53:31 pm »

Пријем још 500 професионалних војника

СРЕДА, 25. ЈАН 2017, 13:35 -> 13:40   
ИЗВОР:ТАНЈУГ


Министар одбране Зоран Ђорђевић, након консултација са председником Владе, покренуо је процедуру за пријем још 500 професионалних војника, саопштило је ресорно министарство.

Реч је о непосредном пријему војника из евиденције регионалних центара Министарства одбране, те су потенцијални кандидати сви држављани Републике Србије који су добровољно одслужили војни рок са оружјем и млађи су од 30 година.

Пријем још 500 професионалних војника
Пријем још 500 професионалних војника
То ће бити прилика за запослење и новим генерацијама младића и девојака на шестомесечном добровољном служењу војног рока, наводи се у саопштењу.

Новина је да ће у наредном периоду, након истека уговора или одлива кадра по било ком основу, Министарство одбране и Војска Србије одмах запошљавати нове професионалне војнике по убрзаној процедури.

Подношење пријава, као и почетна селекција за заинтересоване кандидате, биће организовани у касарнама чије локације и тачан термин пријаве ће бити накнадно објављени.

Са најбољим кандидатима закључиће се уговор о раду на одређено време и биће примљени у професионалну војну службу на период од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период од три године и обнављање уговора до навршених 40 година живота.

Како се подсећа, крајем октобра већ је покренута иницијатива за пријем 300 професионалних војника из редова оних који су добровољно одслужили војног рок, од којих је више од 200 већ у строју Војске Србије.

Од децембра прошле године успостављен је и нови начин добровољног служења војног рока са оружјем који траје шест месеци.

Циљ је да се додатном обуком војника унапреде оперативне и функционалне способности Војске Србије, да се растерете професионални војници који ће се више бавити усавршавањем стечених знања и вештина, као и да се оснажи резевни састав.

Један од бенефита предвиђених за војнике јесу веће новчане накнаде у последња три месеца служења војног рока.

Izvor: RTS.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #47 on: February 03, 2017, 09:44:26 pm »

Prođeš konkurs, odmah čin - Kako da postanete profesionalni vojnik
Lana Gedošević   03.02.2017.

Mladići do 30 godina, koji su odslužili vojsku sa oružjem, u ponedeljak, 13. februara, moći će da konkurišu za jedno od 500 mesta u Vojsci Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Oni koji budu primljeni, zaposliće se u VS kao profesionalni vojnici. Na ovaj način bi mogli da reše problem zaposlenja, i to najmanje šest meseci, sa mogućnošću produžetka do tri godine. Tokom tog perioda moći će da računaju na ne tako velike plate, ali će imati beneficirani radni staž, zdravstveno i socijalno osiguranje i mogućnost dodatnog školovanja.

Ova radna mesta nalaze se u 19 gradova i obuhvataju najrazličitije poslove, od onih u službama telekomunikacije, saobraćajnim i tehničkim službama, preko službe u artiljerijsko-raketnim i oklopnim jedinicama, ali i u atomsko-biološko-hemijskoj službi. Kako za "Blic" kažu u Ministarstvu odbrane, prvi profesionalni ugovor o radu načelno se zaključuje na period od šest meseci. Tokom tog vremena trebalo bi steći uvid u sposobnosti, sklonosti, fizičke sposobnosti i lične kvalitete profesionalnih vojnika, jer je upravo to osnov za naredno zaključenje ugovora o radu na period do tri godine. Kako navode, prosečna plata profesionalnog vojnika (sa uračunatim koeficijentom za pripadnike jedinica nivoa čete) iznosi oko 33.500 dinara za čin razvodnika, ali se ona uvećava prema činu i dužnosti koju profesionalni vojnik obavlja. Osim toga, u zavisnosti od uslova rada, profesionalnom vojniku pripada i koeficijent za posebne uslove u službi, koji se može uvećavati i zbog težine službe u kojoj je vojnik angažovan, odnosno zbog posebnih uslova rada, težine posla i njegovog trajanja.

- Pored sigurnog posla i mesečnih primanja, onima koji budu primljeni, ali i članovima njihove porodice, garantovane su socijalna i zdravstvena zaštita dok traje profesionalna vojna služba. U tom periodu oni imaju i beneficirani radni staž u zavisnosti od dužnosti koju obavljaju. Imaju i mogućnost proširenja znanja i poboljšanja psihofizičke sposobnosti, kao i besplatne obuke i usavršavanja na kursevima - navode u Ministarstvu odbrane.

Gde se traže vojnici

Bačka Topola
Beograd
Bujanovac
Vranje
Zaječar
Zrenjanin
Kovin
Kraljevo
Kuršumlija
Niš
Novi Pazar
Novi Sad
Obrenovac
Pančevo
Požega
Prokuplje
Raška
Sombor
Sremska Mitrovica

Profesionalni vojnici mogu da računaju i na naknade za putne i druge troškove, novčane nagrade, priznanja i druge nenovčane nagrade, ali i mogućnost izbora i pohađanja kursa za podoficire i dalje napredovanje. U Ministarstvu objašnjavaju i da po prijemu u profesionalnu vojnu službu vojnik dobija čin razvodnika. Tokom trajanja službe vojnici se mogu upućivati na različite vrste usavršavanja, odnosno kurseve i seminare.

- Moguće je i usavršavanje radi napredovanja u službi, a u cilju prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na određeno ili neodređeno vreme i proizvođenja u početne podoficirske činove - dodaju u Ministarstvu. Profesionalni vojnici koji tokom službe steknu odgovarajuće visoko obrazovanje po potrebi službe mogu biti primljeni u profesionalnu vojnu službu u svojstvu oficira. Profesionalni vojnici mogu biti na službi u Vojsci do 40 godine života, a po odluci ministra odbrane može im se produžiti rad i do 50 godine.

Izvor: www.blic.rs


* 01.jpeg (34.92 KB, 470x302 - viewed 75 times.)
Logged
DupLikanT
razvodnik
*
Offline Offline

Posts: 89« Reply #48 on: February 04, 2017, 01:52:15 am »

U Kraljevu na 100 000 ljudi..izasao konkurs gde se trazi ukupno 9 vojnika na tri kasarne..Smiley
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 406


« Reply #49 on: February 05, 2017, 08:19:58 pm »

Па не расписује се конкурс према величини града већ према броју упражњених формацијских места.
Logged
DupLikanT
razvodnik
*
Offline Offline

Posts: 89« Reply #50 on: February 07, 2017, 02:08:39 am »

Ma ne sumnjam ja u to..
Nego eto kad se hvale kako su raspisali konkurs za 500 ljudi..cisto da se vidi koliko je to po gradu br zaposlenih.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 406


« Reply #51 on: February 07, 2017, 08:28:07 pm »

Па ова хвала је политички ПП. Какве везе има да ли се запошљава 500 или 50 ако се запошљава према потреби? Овако испада да је то што се запошљава 500 зато што је власт "напрегла" или "упрегла" па ето испословала нешто мимо реда.
Logged
DupLikanT
razvodnik
*
Offline Offline

Posts: 89« Reply #52 on: February 07, 2017, 09:40:57 pm »

Ako bi se zaposljavali prema potrebi onda bi ta "potreba" morala da bude mnogo veca.
Svi znaju da vojska nema dovoljan broj ljudi
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 406


« Reply #53 on: February 07, 2017, 09:50:29 pm »

Потреба је условљена формацијом. Потреба није то што грађани или стручна и нестручна јавност мисли колика треба бити војска.
Logged
tihi
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 350« Reply #54 on: February 07, 2017, 10:12:36 pm »

Потреба је условљена формацијом. Потреба није то што грађани или стручна и нестручна јавност мисли колика треба бити војска.

  Odliv u VS samo prosle godie je bio veci od 500 prv, tako da ja to vidim samo kao popunu kadra koji je otisao, samo sto ce se opet placati obuka, sticati iskusto na zadacima, slati na ranorazne kurseve, sve u svemu, svaki dobar vojnik koji je otisao kosta dva puta vise da se zameni nego da je ostao sa vecom platom. Ali niko nije nezamenljiv i VS treba da popuni rupe sa novim vojnicima, samo sto mislim da je 500 ljudi premalo, a i iz prve ruke znam da je "rodjacko zaposljavanje" u VS davno uzelo maha i da to samo nanosi stetu borbenoj gotovosti i kvalitetu novoprimljenih vojnika. Kada bi se sutra napravila provera sposobnosti celokupnog vojnog kadra (sa sve POF i OF) znam da najmanje 30% ne bi dobilo prolaznu ocenu... Cak znam i neke vojnike koji rade po 20 godina i nikada nisu prosli fizicku proveru. Srbija zasluzuje dobru, kvalitetnu, opremljenu i motivisanu vojsku, a ne da vojska bude "uhlebljenje" za rodjake.
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #55 on: June 15, 2017, 05:00:51 pm »

Otvoren konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika
Tanjug   15.06.2017.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika, a potencijalni kandidati su svi državljani Srbije mlađi od 30 godina koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem, saopšteno je danas.

Reč je o, kako se navodi, neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane. Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova u kasarnama čije se adrese, kao i svi podaci o uslovima konkursa, nalaze na sajtu Ministarstva odbrane. Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na tri godine i obnavljanja ugovora do navršenih 40 godina. U saopštenju se navodi da je od januara 2017. godine 739 profesionalnih vojnika već primljeno u radni odnos u Vojsku Srbije, zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo ministar odbrane Zoran Đorđević uz podršku Vlade Srbije.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #56 on: June 18, 2017, 09:06:56 am »

Krivokapić: Rangiranje na konkursu po tri kriterijuma
Tanjug   18. jun 2017.

Portparol VS i MO Jovan Krivokapić izjavio je da je raspisani konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika dobra prilika za devojke i mladiće koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Portparol Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da je upravo raspisani konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika dobra prilika za devojke i mladiće koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina. Prema njegovim rečima, konkurs se ove godine razlikuje jer je procedura znatno jednostavnija. Komisije će u svih 34 gradova rangirati najbolje prema tri kriterijuma – školskoj spremi, psihološkoj proceni i zdravstvenim pregledima. "Već na jesen ocekuje se potpisivanje prvih ugovora. Kandidati koji ne budu izabrani novu šansu imaće u septembru", dodao je on u izjavi za RTS. Vojska ima plan da u 2017. brojno stanje svojih jedinica uveća za oko 2.000. Govoreći o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Krivokapić je rekao da je završena vežba "Slovensko bratstvo" u Belorusiji i da je u toku "Platinasti vuk" u bazi "Jug" kod Bujanovca. Sve vežbe imaju isti cilj, a to je unapređenje sposobnosti, rekao je Krivokapić istakavši da naši vojnici rade po istim taktikama i procedurama kao i ostali na rešavanju zadataka.

Izvor: www.novosti.rs


* 11_620x0_620x0.jpg (107.48 KB, 620x413 - viewed 59 times.)
Logged
Milan (longtrip)
kapetan fregate
*
Offline Offline

Posts: 7 424« Reply #57 on: June 27, 2017, 11:27:33 pm »

Пожега – Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за попуну 675 места војника за професионалнувојну службу. Део тих слободних радних места се налази и у касарни “Петар Лековић” у Пожеги.


“На нивоу гарнизоног места Пожега предвиђено је да буде примљено 21 лице, конкурс ће бити реализован непосредним пријемом лица која су одслужила војни рок а нису старија од 30 година и то је један од кључних услова. Непосредни пријем, односно подношење пријава за пријем у професионалну војну службу реализоваће се 30. јуна. Том приликом потребно је да понесу личну карту и спортску опрему. Након идентификације биће урађен здравствени преглед и урадиће се провера физичких способности”, рекао је командант гарнизоног места Пожега мајор Горан Рогановић.

Осим ових провера, кандидати ће попунити потребну документацију на основу које ће бити спроведени специјалистички прегледи и безбедносне провере. Тек на основу свега тога биће спроведена процедура избора кандидата који ће бити упослени на пословима, који су у историји овог народа били тешки, али у исто време и часни, што је само један од могућих мотива да се млади људи одлуче за професионалан посао у Војсци Србије.

Командант гарнизоног места Пожега мајор Горан Рогановић

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


,,У почетку је то уговор на одређено време, али се од најбољих кандидата временом бирају подофицири, односно постоји могућност напредовања и заснивања сталног радног односа, што је новина у последњих неколико година. Што се војне организације тиче позитивно је што је загарантована здравствена и социјална заштита за запослене и чланове њихових породица, али и бенефицирани радни стаж. Са поносом истичем могућност путовања у иностранство, односно ангажовање у мултинационалним операцијама што пружа могућност за додатну зараду”, истиче мајор Рогановић.

Пријем заинтересованих кандидата за рад у овој касарни биће обављен у петак 30. јуна од 7.30 до 10 сати. Они који који након процедуре буду примљени, могу очекивати да радни однос заснују, највероватније, од септембра месеца ове године.
 
Глас западне Србије

* vojnikpozega27.06_.2017_1.jpg (107.19 KB, 800x600 - viewed 69 times.)
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #58 on: June 30, 2017, 07:48:23 am »

Наставља се пријем професионалних војника у санитет
Аутор: M.Г.четвртак, 29.06.2017.

Пријем професионалних војника санитетске службе наставља се док се не попуне упражњена места, а сва лица заинтересована за упућивање на добровољно служење војног рока потребно је да се пријаве у центар Министарства одбране у општини у којој станују најкасније до 15. августа 2017. године, саопштила је ВМА.

После завршеног добровољног служења војног рока, заинтересованим професионалним војницима - медицинским, фармацеутским и лабораторијским техничарима, биће омогућен пријем у службу у Војномедицинску академију (медицински техничар општег смера, лабораторијски техничар здравствене струке, фармацеутски техничар) и Центар војномедицинских установа Београд (медицински техничар општег смера и лабораторијски техничар здравствене струке).

Добровољно служење војног рока траје шест месеци. Првих месец и по дана општа војна обука у неком од центара за обуку (Сомбор, Ваљево или Лесковац) где се пријављена лица упућују по територијалном принципу, а после тога следи месец и по дана специјалистичке обуке за санитетску службу у Чети за обуку војника логистике у Нишу.

После завршене обуке у Нишу војници на добровољном служењу војног рока се упућују три месеца у једну од војноздравствених установа на колективну обуку (Војномедицинску академију, Војну болницу Ниш, Војномедицински центар Нови Сад и Центар војномедицинских установа Београд), да би по завршетку добровољног служења војници били у потпуности оспособљени за рад у систему војног здравства.

По потписивању првог уговора, професионални војници добијају чин разводника, а касније напредују у виши чин дестара и млађег водника на основу времена проведеног у служби и завршетка курсева предвиђених за даље напредовање.

Рад у војноздравственим установама омогућава стално стручно усавршавање, могућност учешћа у мировним мисијама у иностранству, као и студије за струковне медицинске сестре на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране у Београду, истиче се у саопштењу ВМА.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #59 on: July 20, 2017, 12:20:11 pm »

Из војске сваке године иступи 800 „уговораца”
Аутор: Јелена Попадић среда, 19.07.2017.

Војницима по уговору регрес и топли оброк су укључени у плату, која је око 31.000 динара. Није им плаћен прековремени рад, а неки раде и по 500 сати месечно – каже председник јединог репрезентативног војног синдиката

Како је нови министар одбране Александар Вулин нагласио у интервјуу у најновијем броју магазина „Одбрана”, први изазов с којим ће се суочити биће побољшање материјалног положаја припадника Војске Србије. Жеља му је, каже, да припадници наше војске буду задовољни, да се поново осете изузетним и да то читаво друштво цени.

Наследник Зорана Ђорђевића мораће да се позабави и заустављањем константног одлива војничког кадра. Према подацима Министарства одбране, сваке године око 800 професионалних војника заувек скине униформу. Одлазак великог броја „уговораца”, али и официра, оставио је повелику рупу у нашем систему одбране, будући да се забрана запошљавања у јавном сектору односила и на ВС.

Izvor: www.politika.rs
Logged
Pages:  1 2 3 [4] 5 6 7 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.033 seconds with 23 queries.