PALUBA
July 21, 2024, 05:15:29 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Ovde možete pogledati te poručiti knjigu "Ešalon" jedan od autora je srpski podoficir i naš global moderator Kubovac
"Istorija razvoja sovjetskih i ruskih radara, komandno-informacionih sistema i sistema automatizacije"
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 [8]   Go Down
  Print  
Author Topic: Popuna VS profesionalnim vojnicima, civilnim licima i aktivnom rezervom - oglasi i vesti  (Read 68918 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 291« Reply #105 on: February 17, 2023, 06:46:26 pm »

Otvoreni konkursi za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Na osnovu odluke vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurse za prijem novih profesionalnih vojnika u 72. brigadu za specijalne operacije, 63. padobransku brigadu i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, imaće priliku da do 31. marta 2023. godine podnesu prijave na konkurse za prijem u neku od elitnih jedinica naše vojske. Oni koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti.

Kandidati koji zadovolje stroge zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuje kontinuirana obuka i usavršavanje, najsavremenije naoružanje i oprema, kao i stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200.000 dinara koja će se, u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta, značajno uvećavati.

Mesto rada budućih pripadnika 63. padobranske brigade biće u Nišu. Oni koji budu primljeni u 72. brigadu za specijalne operacije službovaće u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici „Kobri“ raditi u Beogradu.

Mogućnost prijavljivanja na konkurse imaju i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

Detaljne informacije o konkursima za prijem u specijalne jedinice mogu se pronaći na sledećim linkovima:

Konkurs za prijem u 72. brigadu za specijalne operacije

Konkurs za prijem u 63. padobransku brigadu

Konkurs za prijem u Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* konkursi.jpg (1653.49 KB, 2500x1667 - viewed 5 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 291« Reply #106 on: February 27, 2023, 02:41:33 pm »

Конкурс за резервне пилоте – може ли војска брже и јефтиније до новог кадра

Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Војске Србије расписала је, другу годину заредом, конкурс за ваздухопловне официре у резерви. Још није одређено да ли ће летети у авиону, хеликоптеру или бити оператери беспилотних летелица. Могу да се пријаве сви који имају до 27 година и завршен факултет. Струка каже да такав модел школовања пилота није нов у свету, док пилоти у пензији да постоји бољи, домаћи модел.

Све мање је заинтересованих за војни позив и готово све земље имају недовољно војних пилота.

Србију не заобилазе светски трендови, кажу упућени. Зато се смишљају нови начини регрутовања способних љубитеља ваздухопловства. Након завршеног цивилног факултета, после шест месеци слушања курса за официра у резерви, може се постати пилот Војске Србије.

Потпуковник Влада Глишић из Команде РВ каже да је процес школовања пилота континуиран процес и да је овај начин пријема и школовања пилота само први корак.

"Пилот се усавршава током целе своје каријере. Да би неко био оспособљен и успешан пилот за извршавање наменских задатака треба да прође и по неколико година. Технологија која се данас користи захтева можда од пилота и неке друге вештине, тако да и сам процес селекције је прилагођен трендовима који су у данашње време, да не кажем да је прилагођен неким стварима које ће се дешавати у будућности", каже Глишић.

Исти модел школовања војних пилота примењују и чланице НАТО-а. Тако је садашњи командат ратног ваздухопловства САД завршио курс за резервне официре 1985. године.

Пилот у пензији предлаже обуку у аеро-клубовима

Бориша Мандић, дугогодишњи пилот "мига-21", један је од ветерана који, како каже, поштују и подржавају сваку идеју да се занови летачки кадар у Ратном ваздухопловству. Али каже има и других, можда и јефтинијих модела.

"На једном од аеро-клубова, једном од аеродрома се оснује, инсталира један такав центар са људством, инструкторима и техником. Креће се са обуком младих људи од 15 година, уз писмену сагласност родитеља по закону о ваздушној пловидби. Такав модел омогућава му да уђе у тајне ваздухопловства и постане квалитетан пилот. По конкурсу, горња граница је 27 година, а то је по нама већ зрео човек, нема времена да уђе у све тајне ваздухопловства и да буде безбедан, квалитетан и сигуран пилот", каже Бориша Мандић, пилот у пензији.

Потпуковник Глишић наглашава да је циљ да се прими генерација пилота, која ће у зависности од потреба ВС, тј. РВ и ПВО бити даље селектована у процесу летачке обуке.

"У складу са опремањем, вероватно са набавком неких нових ваздухоплова са коришћење постојећих ваздухоплова ће се и вршити додатна селекција, већ готових, обучених пилота. То је иначе процес који не зависи од овог конкурса, он је стално присутан у војсци и на њега утиче много фактора", додаје Глишић.

Неопходност додатне промоције пилотског позива

А многи фактори утичу да пилота има све мање, плата није један од њих. Почетна примања пилота потпоручника у војсци су већа од хиљаду евра. Најављена је и набавка нових летелица - авиона, хеликоптера, али и борбених дронова. Стручњаци упозоравају да је неопходна додатна промоција пилотског позива, на све начине.

"Осим спотова на ТВ-у и друштвеним мрежама, важан је и директан маркетинг, важно је да пилоти посећују средње школе и факултете и да говоре о свом позиву и предностима позива пилота авијације ВС. Курс слушалаца за резервне официре авијације мора да успе, просто то је тренд у свету и ниједна војска не успева да попуни своје редове ратног ваздухопловства користећи само људе који завршавају класичну Војну академију", каже Горан Јанићевић, уредник емисије "Дозволите..."

Активни модел школовања пилота у резерви не искључује, кажу упућени, постојање Центра за обуку какав предлажу пилоти у пензији. Најгоре би било да нема довољно пилота, па да нове летелице скупљају прашину у новим хангарима.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* Piloti.png (288.32 KB, 607x327 - viewed 1 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 291« Reply #107 on: February 27, 2023, 08:10:17 pm »

Промоција резервних официра генерације „Септембар 2022“

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас свечаности на Војној академији поводом завршетка војностручног оспособљавања слушалаца Курса за резервне официре генерације „Септембар 2022”. Свечаности су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић и проректор Универзитета одбране пуковник проф. др Бобан Ђоровић.

На почетку свечаности, прочитан је Указ председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића којим је 84 слушаоца Курса за резервне официре промовисано у чин резервног потпоручника.

Према речима министра Вучевића, данас је пред нама генерација наследника знања славних војсковођа и професора Војне академије, који смеју и могу све што Србија од њих буде тражила.

- То су најмлађи резервни официри наше Војске који ће са поносом да поседују част српског официра, имовину која се тешко стиче, а која се никада не сме изгубити. У годинама које следе, искрено верујем да ће они потврдити своја знања, личну спремност и испунити наша очекивања. Управо због тога и због те посвећености позиву, искреног патриотизма и спремности да се суоче са изазовима савременог доба поносно можемо рећи да су заслужили чин резервног потпоручника, српског официра, рекао је министар одбране.

Обраћајући се најмлађим резервним потпоручницима, министар Вучевић поручио је да буду узвишени, поносни, смерни, али и спремни за изазове официрског позива, јер „то од вас очекује отаџбина“.

- Резервни потпоручници, ви у српску војску доносите нову енергију. Стално учење и усавршавање нека је део вашег професионалног задатка, обавеза коју као савремени српски официри и млади људи задајете сами себи. Ваша основна знања и вештине ће вам омогућити ефикасне одговоре на изазове било да су везани за задатке одбране или оне на вашем радном месту. Својим знањем и искуством ви сте незаобилазни и кључни чинилац у попуни јединица Војске Србије. Поносни смо на ваша постигнућа и ваше залагање и верујемо да ћете оставити значајан траг како у Војсци Србије, тако и у нашем друштву, рекао је министар Вучевић и поручио да је наша Војска од данас богатија за младу генерацију, племениту, образовану, мотивисану и спремну за велике напоре и велика искушења резервних официра, како у одбрани земље, тако и у другим војним и животним мисијама.

Како је истакао, ова свечаност је израз поштовања које држава Србија и њена војска имају према решености слушалаца војностручне обуке за резервне официре да служе војни рок на начин који им омогућава да постану војне старешине у резерви и тако, у дужем временском периоду, буду део система одбране наше отаџбине.

- Војна свечаност је својеврсно признање које дугујемо овим младим људима, академским грађанима који на јасан начин показују своје родољубље и који су у претходних шест месеци унапредили своје способности да активно допринесу општем добру Србије и свих њених грађана. Школовање младих људи са дипломом факултета за резервне официре заузима важно место у војном образовању, поручио је министар Вучевић.

Министар одбране честитао је породицама резервних официра и поручио да буду поносни на њих, а резервним официрима упутио поруку чувеног српског ђенерала Михаила Рашића „Када станете на чело свога строја будите браћа и очеви својих војника, чувајте их као своју децу, поштујте их као своје родитеље и никада им не издајте ни једну наредбу коју ви не можете да извршите".

- Честитам вам први официрски чин и желим да га носите на понос свих нас и наше отаџбине. У вас верује Србија, у вас верује Војска Србије. А сада – напред у нове победе! Живела Војска Србије! Живела Србија, поручио је министар одбране.

Министар Вучевић уручио је сатове с посветом најуспешнијим резервним потпоручницима генерације „Септембар 2022“ – Ани Секулић (9,64), Вукану Пејићу (9,55) и Миловану Поповићу (9,55).

Обраћајући се присутнима у име целе класе, резервни потпоручник Секулић истакла је да су они пре шест месеци направили прве војничке кораке на путу према официрским еполетама и да је тај пут био пун изазова и препрека. Она је нагласила да због тога данас пред свима стоје поносни резервни официри Војске Србије који су свесни шта значи носити униформу Војске Србије и да то представља велику част.

- Имамо одговорност према нашој отаџбини и народу. Обавезу да чувамо оно што су нам преци оставили, а не смемо ни да разочарамо наше потомке, јер слобода је вредност изнад животног века једног човека и једне генерације, рекла је резервни потпоручник Секулић.

Данашњој свечаности присуствовали су и припадници Министарства одбране и Војске Србије, породице, родбина и пријатељи промовисаних резервних потпоручника.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* dsc_7188_1677500310.jpg (668.68 KB, 2500x1667 - viewed 4 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 291« Reply #108 on: March 02, 2023, 04:56:26 pm »

Konkursi za prijem lica iz građanstva u Vojsku Srbije

Javni konkursi za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu podoficira i civilnih lica objavljeni su na veb-sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u magazinu „Odbrana“.

Konkursima je obuhvaćeno 198 radnih mesta za podoficire u više jedinica Vojske Srbije i 18 radnih mesta za civilna lica u Gardi.

Na konkurs za podoficire mogu se javiti državljani Republike Srbije koji imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina, bez obzira da li su služili vojni rok sa oružjem. Izabrani kandidati će biti upućeni na Kurs za podoficire u trajanju od devet meseci, čijim uspešnim završetkom stiču uslov za unapređenje u čin vodnika i prijem u profesionalnu vojnu službu.

Opšti i posebni uslovi za prijem, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka i ostala neophodna obaveštenja u vezi sa konkursima mogu se pogledati na sledećim linkovima:

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u Gardu u svojstvu civilnih lica na službi u Vojsci Srbije


Izvor
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 588


« Reply #109 on: March 02, 2023, 07:57:25 pm »

Онако здраворазумски закључујем да ће се ипак највећи број кандидат из грађанства јавити на конкурс за специјалне јединице. Тамо се нуди плата од најмање 2000 евра (што једва да досежу генерали у ВС) док ће плате подофицира и грађанских лица бити "стандардне" (барем тако могу да зкључим из досадашњих јавних саопштења). Онај ко не прође тамо, можда ће се јавити и на ове конкурсе. Могуће је и да грешим, наравно.
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 291« Reply #110 on: May 01, 2023, 01:10:10 pm »

Konkursi za prijem u radni odnos u Vojsku Srbije

Generalštab Vojske Srbije raspisao je javne konkurse za prijem lica iz građanstva na pozicije civilnih lica u Upravi za telekomunikacije i informatiku (J-6) i Centralnoj logističkoj bazi.

U Upravu za telekomunikacije i informatiku (J-6) primaju se kriptolozi sa obrazovanjem u oblasti matematičkih i računarskih nauka, odnosno elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, dok se u Centralnoj logističkoj bazi popunjavaju radna mesta vozača, mehaničara za municiju i minsko-eksplozivna sredstva, mehaničara za pogonsku opremu i instalacije, tehničara za elektronska sredstva, rukovalaca parnih kotlova, stolara i inženjera u oblasti energetike.

Na konkurse se mogu javiti punoletni državljani Republike Srbije koji imaju odgovarajuću stručnu spremu i zadovoljavaju sve ostale uslove konkursa.

Izabrani kandidati će biti primljeni u radni odnos na neodređeno vreme, u svojstvu civilnih lica na službi u Vojsci Srbije, sa mestom službovanja u Beogradu.

Opšti i posebni uslovi, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka i ostala neophodna obaveštenja u vezi sa konkursima mogu se pogledati na sledećim linkovima:

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u Upravu za telekomunikacije i informatiku (J-6)

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u Centralnu logističku bazu.


Izvor
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 291« Reply #111 on: July 03, 2023, 12:53:08 pm »

Konkursi za prijem u radni odnos u Vojsci Srbije

Generalštab Vojske Srbije raspisao je javne konkurse za prijem lica iz građanstva na pozicije civilnih lica u jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku.
 
Konkursima su obuhvaćena 64 radna mesta civilnih lica u više garnizona i garnizonskih mesta u Republici Srbiji.

Na konkurse se mogu javiti punoletni državljani Republike Srbije koji imaju odgovarajuću stručnu spremu i zadovoljavaju sve ostale uslove konkursa.

Izabrani kandidati će biti primljeni u radni odnos na neodređeno vreme, u svojstvu civilnih lica na službi u Vojsci Srbije.

Opšti i posebni uslovi, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka i ostala neophodna obaveštenja u vezi sa konkursima mogu se pogledati na sledećim linkovima:

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u Kopnenu vojsku

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u Komandu za obuku

Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 10 291« Reply #112 on: September 01, 2023, 05:17:03 pm »

Otvoreni konkursi za prijem lica iz građanstva u jedinice Kopnene vojske

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurse za prijem novih pripadnika u jedinice Kopnene vojske – Prvu brigadu kopnene vojske, Drugu brigadu kopnene vojske, Treću brigadu kopnene vojske, Četvrtu brigadu kopnene vojske, Mešovitu artiljerijsku brigadu, Tenkovski bataljon T-72M i Oklopno-izviđački bataljon.

Mladići i devojke od 18 do 30 godina, koji žele da pokažu odgovornost i patriotizam, a čiji je izbor siguran posao, mogućnost usavršavanja i napredovanja, kao i beneficirani radni staž, imaju priliku da se prijave na konkurse do 15. oktobra i pronađu svoje mesto u jedinicama Kopnene vojske Vojske Srbije.

Konkursi su raspisani za formacijska mesta različitih profila i stručne spreme, među kojima su izviđači, snajperisti, strelci, nišandzije, puškomitraljesci, vozači tenka i motornog vozila, vatrogasci, radio telegrafisti, topografi, radiofonisti. Budućim kandidatima na raspolaganju su i radna mesta čuvara, bolničara, stomatoloških tehničara, kuvara, krojača i mehaničara. Mesta službovanja su Novi Sad, Bačka Topola, Sremska Mitrovica, Kraljevo, Valjevo, Novi Pazar, Niš, Kuršumlija i Vranje.

Prijave za konkurse mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove. Kandidati koji imaju odgovarajuću stručnu spremu za mesto na koje konkurišu i uspešno prođu zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Na konkurs mogu da se prijave i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, a koji će biti upućeni na vojnu obuku sa oružjem radi sticanja uslova za prijem u profesionalnu vojnu službu. Kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem dužni su da se pre prijavljivanja na konkurs jave nadležnom regionalnom centru Ministarstva odbrane radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici jedinica Kopnene vojske.

Detaljne informacije o konkursima za prijem u jedinice Kopnene vojske mogu se pronaći na sajtu Vojske Srbije na sledećim linkovima:

Konkurs za prijem u Prvu brigadu kopnene vojske

Konkurs za prijem u Drugu brigadu kopnene vojske

Konkurs za prijem u Treću brigadu kopnene vojske

Konkurs za prijem u Četvrtu brigadu kopnene vojske

Konkurs za prijem u Mešovitu artiljerijsku brigadu, Tenkovski bataljon T-72M i Oklopno-izviđački bataljon


Izvor
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19 605


Jednakost, Bratstvo, Sloboda


WWW
« Reply #113 on: May 27, 2024, 05:12:42 pm »

Od 1. juna novi konkurs za prijem novih pripadnika 72. Brigade za Specijalne operacije i odred Vojne Policije specijalne namene Kobre!

27.05.2024.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od 1. juna 2024. godine raspisaće sledeći ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, imaće priliku da do kraja jula podnesu prijave na konkurse za ove specijalne jedinice Vojske Srbije. Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Preduslov upućivanja na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza, jeste zadovoljavanje strogih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma. Najuspešniji mladići i devojke dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije, uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, očekuje rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem. Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“ raditi u Beogradu.

Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.
Konkursi za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije biće otvoreni od 1. juna do 31. jula 2024. godine, a zainteresovani kandidati će detalje konkursa, počev od dana objavljivanja, moći da pogledaju na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Izvor


* Kobre.jpg (1095.19 KB, 1600x1068 - viewed 0 times.)
Logged
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 [8]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.085 seconds with 24 queries.