PALUBA
February 04, 2023, 10:39:32 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno,
Obaveštenje o dopunama pravilnika foruma
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15   Go Down
  Print  
Author Topic: Centar za obuku Kopnene vojske - aktivnosti  (Read 67680 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457



« Reply #180 on: July 22, 2020, 09:57:31 am »



Kako se obučava Vojska u požarevačkoj kasarni "General Pavle Jurišić Šturm"


Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke.

Aleksandar Vulin je, nakon obilaska, istakao da svi pripadnici Vojske Srbije kroz svoju aktivnu karijeru imaju priliku da unaprede svoj položaj svojim radom i zalaganjem.

"Danas smo prisustvovali različitim oblicima obučavanja, između ostalih i onih koji se pripremaju za prve podoficirske činove i buduće oficire. Videli ste da u Vojsci Srbije uvek ima prostora za rad, za napredovanje i usavršavanje. Bez obzira na kovid, poštujući sve zdravstvene preporuke lekara i vojnog saniteta, mi ne prekidamo obuku ni jednog jedinog dana", naglasio je Vulin.

Vojska Srbije se, ističe, obučava svakog dana i njen aktivni, profesionalni sastav se neprekidno priprema da čuva našu zemlju i bezbednost svakog građanina naše zemlje.

"Mi možemo da sačuvamo naš način života zato što imamo vojsku koja se neprekidno sprema, koja se neprekidno obučava i modernizuje, koja stalno napreduje i koja je zbog toga najveći odvraćajući faktor. Kada imate ovakvu vojsku, vi možete biti sigurni da je mir izvestan", poručio je Vulin.


Prikaz integracije 150 subjekata

Komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić istakao je da je danas prikazana integracija obuke 150 subjekata obučavanja Centra u okviru šest sadržaja obuke.

Na obuci su pripadnici Osnovnog kursa za podoficire na specijalističkom delu obuke, profesionalni vojnici iz sastava Kopnene vojske na obuci za dopunsku vojno-evidencionu specijalnost i na dodatnom obučavanju, kao i slušaoci za rezervne oficire koji su u ulozi komandira odeljenja i vodova i ovo im je jedinstvena prilika da stažiraju sa pripadnicima koji se obučavaju.

Prema Vasićevim rečima tu su i pripadnici Prve brigade kopnene vojske koji se obučavaju u savladavanju veština vožnje vojno-policijskog oklopnog vozila radi upućivanja u multinacionalnu operaciju u Libanu.

Dodao je da je zadovoljan tokom izvođenja obuke, jer pripadnicima mnogo znači, posebno pripadnicima na dodatnom osposobljavanju.

"Oni će uz osnovnu specijalnost u svojim jedinicama dobiti još sposobnosti koje do sada nisu imali, a polaznici Osnovnog kursa za podoficire će po završetku obuke postati podoficiri, jer je ovo uslov za sticanje podoficirskog čin", naglasio je komandant Centra za obuku KoV i poručio da su svi motivisani i voljni da savladaju sve sadržaje i zadatke tokom obuke.

Tokom današnje posete Centru za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, komandant Centra pukovnik Vasić uručio je ministru Vulinu plaketu Centra.


Obuka nišandžija

Nakon referisanja komandanta Centra pukovnika Milovana Vasića, ministar odbrane prisustvovao je izvođenju obuke u Četi za obuku specijalnosti pešadije sa profesionalnim vojnicima na obuci, polaznicima osnovnog kursa za podoficire i slušaocima kursa rezervnih oficira, u četi za obuku oklopnih jedinica u kojoj su profesionalni vojnici na obuci za multinacionalnu operaciju UNIFIL, kao i obuku profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju specijalnosti nišandžije i vozača na tenku, kao i nišandžije i strelaca na BVP M80 A u istoj četi.

U nastavku obilaska, Vulinu je prikazana i obuka u Četi za obuku specijalnosti inženjerije, Bateriji za osposobljavanje specijalnosti roda artiljerije, Četi sposobljavanje specijalnosti roda oklopnih jedinica, Četi za obuku izviđača i vojnih policajaca, kao i obuku u Logističkoj četi.

Na obuci u požarevačkom Centru za obuku je i mlađi vodnik Dušan Radojković iz 30. komandnog bataljona iz izviđačke čete.

"Na obuci sam u četi za obučavanje izviđača i vojnih policajaca. Ovo je drugi dan obuke i zadovoljan sam i obukom i smeštajem", naglasio je mlađi vodnik Radojković dodajući da starešine tokom obuke dobro prenose znanje, kao i da je obuka zahtevna, ali pruža dragoceno znanje.

Današnjem obilasku su prisustvovali i zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević i načelnik Uprave za obuku i dokrinu brigadni general Željko Petrović.

izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457



« Reply #181 on: July 22, 2020, 09:59:31 am »














Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457



« Reply #182 on: August 20, 2020, 02:54:03 pm »



Quote
Podoficiri su kičma svake vojske, a bez dobrog podoficira nema ni uspešne vojske ni dobre obuke, ni snage koju svaka vojska mora da ima, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska polaznika 15. klase Osnovnog kursa za podoficire roda inžinjerije, koji realizuju stacionarno logorovanje u Prvom pontonirskom bataljonu Rečne flotile, na poligonu „Mačvanski partizanski odred“, na Savi kod Šapca.










Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #183 on: November 12, 2020, 09:16:06 pm »

12.11.2020.

Stefanović u Komandi za obuku: Mladi ljudi su "kičma" naše odbrane
AUTOR: FoNet

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je Komandu Komande za obuku, gde je poručio da je za razvoj svake vojske veoma važna stalna obuka, osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u mlade ljude koji postaju kičma odbrane zemlje, saopšteno je iz Ministarstva.

Stefanović je istakao da je razgovor sa pripadnicima Komande za obuku bio prilika da sagleda njihovo viđenje budućeg razvoja obrazovanja vojničkog, podoficirskog i oficirskog kadra u našoj vojsci. Ono što je važno i uvek bitno za razvoj svake vojske, kao i svake organizacije, je stalna obuka, stalno osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u te mlade ljude koji postaju kičma naše odbrane, naše zaštite, ukazao je on.

Prema rečima Stefanovića, veoma je važno da se u narednom periodu uloži više u kapacitete svakog od centara za obuku, kako bi se pripremali za sve izazove koje nosi vreme i sve ciljeve "koji nisu ni laki i ni jednostavni, ali će dovesti do dalje profesionalizacije i osposobljavanja naše vojske i sticanja novih znanja".

Jedna od važnih garancija snažne vojske je i Komanda za obuku, koja pruža podršku svim jedinicama i u ovom trenutku prima veliki broj vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka, sve mlade ljude koji iz statusa vojnika prelaze u status podoficira, kao i sve pripadnike koji se obučavaju u naših 10 centara, objasnio je Stefanović.

Izvor: www.n1info.com
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #184 on: October 14, 2021, 06:01:12 am »

Vojska Srbije: Oružane snage BiH su na obuci u Požarevcu
VESTI Autor: Beta 13. okt. 2021

U Požarevcu se realizuje obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protivoklopnim lansirnim kompletom 9K111 "fagot", objavila je Vojska Srbije.

Težište višenedeljne obuke je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2.500 lansiranja rakete u raznim uslovima. Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protivoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske. Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je poverenja koje sistem obuke u Vojsci Srbije uživa u regionu i svetu, navela je Vojska Srbije na svom sajtu. Dodaje se da to dopinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

Izvor: www.n1info.com
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #185 on: December 08, 2021, 07:59:07 am »

06.12.2021.

Обука будућих подофицира Војске Србије

На полигону „Пескови“ код Пожаревца, у току је обука у теренским условима полазника Лидерског курса, 32. по реду који се реализује у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“.

За осам недеља, колико Лидерски курс траје, војници се оспособљавају да правилно, сигурно и ефикасно командују групом, послугом, посадом или тимом у свим борбеним условима и да извршавају задатке из надлежности заменика командира одељења у миру и рату.

Програмом обуке обухваћени су теоријски и практични садржаји из различитих области, попут лидерства, војних прописа, војне топографије и стројеве, тактичке, ватрене и физичке обуке, како би полазници усвојили неопходна знања и вештине неопходне за обављање почетних подофицирских дужности.

Лидерски курс је први ниво каријерног усавршавања на путу до подофицирског чина, на који се упућују професионални војници који су се доказали својим радом и залагањем на војничким дужностима. Они који успешно заврше овај ниво усавршавања стичу право да похађају Основни курс за подофицире, по чијем ће завршетку бити унапређени у чин водника и постати подофицири Војске Србије.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #186 on: December 08, 2021, 08:04:45 am »

07.12.2021.

Свечани почетак обуке војника генерације Децембар 2021

У центрима за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу данас је свечано почела обука најмлађе генерације војника на добровољном служењу војног рока.
 
Војници су претходно прошли период прилагођавања, током којег су се упознали са основним правилима живота и рада у Војсци Србије, задужили лично наоружање и припремили се за почетак интензивне обуке.

У наредних пет недеља војнике децембарске генерације очекује обука за руковање личним наоружањем, извођење индивидуалних тактичких радњи и поступака у борби, савлађивање садржаја из стројеве и физичке обуке и упознавање са одредбама Правила службе.
 
Након завршетка основне обуке војници ће служење војног рока наставити у центрима за специјалистичку обуку, где ће се оспособљавати за војноевидеционе специјалности у оквиру својих родова и служби, а затим ће проћи колективну обуку и бити ангажовани на реализацији свакодневних задатака у јединицама Војске Србије у које су распоређени.
 
Како искуства са претходним генерацијама показују, након завршетка војног рока многи војници ће ступити у професионалну војну службу, што је резултат унапређења услова за рад и стандарда припадника Војске Србије у претходном периоду.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #187 on: December 22, 2021, 08:42:06 am »

20.12.2021.

Основна обука војника генерације „децембар 2021"

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу у току је интензивно индивидуално обучавање војника који су добровољно служење војног рока започели почетком овог месеца.
 У оквиру основне обуке, војници пролазе различите садржаје из ватрене и тактичке обуке, оспособљавају се да користе лично наоружање и опрему, пружају прву помоћ и обављају дужности органа унутрашње службе и свакодневно унапређују своје физичке способности.
 
Тежиште на обуци у овом периоду је увежбавање индивидуалних тактичких радњи војника, оријентација у простору, маскирање и кретање по терену у зимским условима, као и савлађивање различитих препрека у условима задимљеног бојишта и смањене видљивости.
 У наставку следи реализација гађања из пешадијског наоружања и, потом, евалуација, током које ће бити проверен степен обучености војника за извршавање основних војничких задатака.
 
Војнике на служењу војног рока генерације „децембар 2021“ крајем недеље очекује полагање војничке заклетве, чиме ће свечано ступити у строј оних који су спремни да чувају и бране Републику Србију.

Izvor. www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #188 on: December 28, 2021, 08:00:06 am »

27.12.2021.

Обука на оклопном борбеном возилу „лазар 3“

У бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ у току је обука припадника Војске Србије на оклопним борбеним возилима точкашима „лазар 3“.
 
Реч је о оспособљавању професионалног састава пешадијских батаљона за извршавање борбених задатака уз употребу овог савременог оклопног возила, а тежиште је на увежбавању борбених радњи и поступака у извођењу нападних операција.

У оквиру обучавања, припадници Војске Србије унапређују и раније стечена знања о системима и подсистемима возила, наоружању и одржавању овог борбеног средства.
 
Оклопно борбено возило точкаш „лазар 3“ налази се у наоружању Војске Србије од 2019. године. Намењено је за извршавање борбених задатака пешадијских јединица у свим земљишним и временским условима, а његова поузданост и ефикасност су потврђени током експлоатације у јединицама Војске Србије и на бројним тактичким вежбама.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #189 on: January 15, 2022, 07:44:36 am »

14.01.2022.

Провера обучености војника на служењу војног рока

На полигонима и вежбалиштима Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу реализована је провера основне индивидуалне обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2021“.

Циљ провере је да се утврди да ли су војници оспособљени за самостално извршавање тактичких радњи и поступака на бојишту, правилно руковање наоружањем и војном опремом и обављање дужности органа унутрашње и службе обезбеђења објеката, за шта су се у претходних шест недеља теоретски и практично обучавали.

На дводневном испиту индивидуалне оспособљености војници су решавали задатаке из тактичке обуке, показали практична знања и вештине у руковању различитим врстама пешадијског наоружања, стројеву обученост и припремљеност за обављање стражарске службе, а претходно су успешно положили тест физичке припремљености.

Одлични и врлодобри резултати на провери говоре о изузетној мотивисаности и посвећености војника на служењу војног рока и високом квалитету обуке реализоване у центрима Команде за обуку.

Војнике сада очекује шестонедељна специјалистичка обука, током које ће се оспособљавати за своје војноевиденционе специјалности, а потом ће бити распоређени у јединице Војске Србије до краја служења војног рока.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #190 on: January 22, 2022, 07:16:17 am »

21.01.2022.

Припрема возача борбених возила за учешће у мировној операцији

У Центру за обуку копнене војске реализује се обука у управљању борбеним возилима дела припадника пешадијске чете из састава Војске Србије која се припрема за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Петнаестодневну обуку на оклопним борбеним возилима пролазе професионални војници који ће у овој мисији обављати дужности возача војнополицијског борбеног возила ВПБ М-86.
 
У овој фази обуке, возачи усавршавају технике управљања борбеним возилима у теренским условима, након што су претходно успешно савладали теоријски део и проверу знања у познавању карактеристика, специјалних система и уређаја оклопних борбених возила.

Прецизно управљање возилима на различитим теренима, савлађивање препрека, вожња ноћу и у отежаним метеоролошким условима, управљање на нагибу, те отклањање могућих кварова и одржавање средстава, део су обуке за возаче у мировним операцијама.
 
Војницима предстоји полагање испита и провера обучености, након чега ће стечена знања и вештине у управљању борбеним возилима примењивати и надограђивати током колективне обуке пешадијске чете за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #191 on: January 26, 2022, 07:40:42 am »

Уторак, 25.01.2022.
П. О.

Обука припадника Војске Србије на тренажерима и симулатору бојишта

У бази „Југ” код Бујановца у току је интензивна обука припадника Војске Србије за реализацију задатака на обезбеђењу административне линије са Косовом и Метохијом и контроли Копнене зоне безбедности, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

Обука се реализује на симулатору бојишта, медицинском симулатору и савременим тренажерима за гађање из пешадијског наоружања којима је опремљен Центар за обуку јединица за мултинационалне операције. На овај начин се, уз минималан утрошак материјалних средстава, обезбеђује висока обученост војника и старешина за реализацију ватрених и тактичких задатака у реалном окружењу. Обучавање на тренажерима и симулаторима представља део свеобухватних припрема и обуке припадника Војске Србије за ангажовање у Копненој зони безбедности, пре свега на спречавању илегалних прелазака, деловања екстремистичких група и организованог криминала.

Сталном обуком припадника Војске Србије одржава се и унапређује борбена готовост за ефикасну реализацију задатака дуж административне линије са Косовом и Метохијом, у сарадњи са другим органима безбедности Републике Србије и Кфором, како би се осигурало мирно и безбедно окружење за све грађане у овом делу Србије, додаје се у саопштењу.

Izvor. www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #192 on: January 26, 2022, 08:13:06 am »

25.01.2022.

Обука водича и паса за проналажење минско-експлозивних средстава

У Центру за обуку паса Војске Србије у Нишу у току је завршна фаза шестомесечног оспособљавања водича и дресуре службених паса за проналажење минско-експлозивних средстава.
 На обуци у касарни „Књаз Михаило“ су подофицири који се оспособљавају за дужност водича службених паса у специјалним и јединицама војне полиције, који ће бити ангажовани на задацима противдиверзионе заштите, док дресуру пролазе одабрани пси трагачи узгојени у Центру специјално за ову намену.
 
Водичи са службеним псима увежбавају реализацију противдиверзионих прегледа и претрес објеката и покретних средстава, а тежиште је на изоштравању и усмеравању чула мириса службених паса ради ефикасне идентификације трагова и проналажења скривених или одбачених експлозивних средстава. Они су претходно прошли основну обуку како би се стекло међусобно поверење и омогућила потпуна контрола и ефикасно вођење пса од стране водича приликом реализације задатака.

Ово је један од најсложенијих и најзахтевнијих облика обуке који се реализује у Центру, а његовом успешном реализацијом, Војска Србије добија водиче и службене псе обучене за задатке противдиверзионе заштите штићених лица, објеката и покретних средстава, као и друге задатке у противтерористичким операцијама у којима се могу употребити дресирани пси трагачи.

Izvor. www.mod.gov.rs
Logged
MOTORISTA
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007



« Reply #193 on: January 28, 2022, 08:59:43 am »

27.01.2022.

Обука војника рода оклопних јединица у Центру за обуку копнене војске

У Центру за обуку копнене војске у Пожaревцу у току су специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „децембар 2021“ и додатно оспособљавање професионалних војника рода оклопних јединица.

На тенковима М-84 и борбеним возилима пешадије М-80А војници се оспособљавају за дужности нишанџија и возача. Пре преласка на борбена средства, у процесу обучавања користе се и тренажери, који омогућавају индивидуалну обуку и обуку посада за извршавање ватрених и тактичких задатака у свим условима.
 
У завршном сегменту ове фазе обучавања војницима предстоји реализација школских и бојевих гађања из наоружања оклопних јединица и савлађивање техника управљања борбеним возилима у теренским условима, како би били у потпуности оспособљени за обављање својих дужности на тенку и борбеном возилу пешадије.

Специјалистичка обука војника на служењу војног рока завршава се провером оспособљености за извршавање задатака у оквиру послуга, посада и тимова, након чега следи колективна обука у јединицама Војске Србије до завршетка служења војног рока. Професионални војници ће, након додатног оспособљавања у Центру за обуку копнене војске, стечена знања и вештине примењивати на својим дужностима у тенковским и механизованим јединицама Војске Србије.

Izvor. www.mod.gov.rs
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 577



« Reply #194 on: February 02, 2022, 05:09:07 pm »

ARTILJERCI VOJSKE SRBIJE: Obuka posluge na samohodnom VBR Oganj i haubici M-84 Nora

U KASARNI „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu u toku je specijalistička obuka vojnika roda artiljerije koji vojni rok služe u Centru za obuku kopnene vojske, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

Vojnici se u Centru, u koji su raspoređeni nakon uspešno završene osnovne individualne obuke, obučavaju za poslužioce na samohodnim višecevnim lanserima raketa 128 mm M77 „oganj“ i top-haubicama 152 mm M84 „nora“.

Cilj je da budu osposobljeni da samostalno i u okviru posluga izvršavaju borbene radnje i pravilno primenjuju taktiku i procedure pri realizaciji bojevih gađanja iz ovih artiljerijskih sistema.

Programom obuke predviđeni su sadržaji iz artiljerijskog naoružanja i opreme, taktike artiljerije i vatrene obuke, a posebna pažnja se poklanja borbenim radnjama i postupcima prilikom posedanja vatrenog položaja, pravilnom zauzimanju elemenata za izvršenje gađanja i radu posluga nakon izdavanja komande za gađanje.

Specijalistička faza obuke vojnika na služenju vojnog roka završava se proverom osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru svoje vojnoevidencione specijalnosti, nakon čega sledi kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: https://www.novosti.rs/galerije/vesti/1081816/artiljerci-vojske-srbije-obuka-posluge-samohodnom-vbr-oganj-haubici-84-nora-foto

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* Nora 152 mm.jpg (62.71 KB, 906x513 - viewed 2 times.)

* Oganj.jpg (116.45 KB, 906x513 - viewed 2 times.)
Logged
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.033 seconds with 23 queries.