6 хеликоптера је мало имајући у виду за шта би нам користили. Потребно је више. Осим тога, ради ефикаснијег одржавања, потребно је уједначавање технике. Ако погледате армије у Европи, које су сличне величине као наша, свака од њих има један те исти тип транспортног хеликоптера и један те исти тип јуришног. Земље Варшавског пакта су имале Ми-8 и Ми-24. Други хеликоптер је настао из првог и имају сличности. Такав систем је лакше одржати него систем са четири, пет или шест различитих типова. Не само због делова, већ и због обуке кадра.
Исто тако, ескадрила би требало да се састоји од ваздухоплова истог типа и исте верзије.
Тај француски принцип се код нас не користи. Не користи се ни око нас. Постоје изузеци где имаш по два или шест апарата, али то није озбиљно. Део ваздухоплова је увек на ремонту и прегледу и нико нема расположивост од 100%. Ако имаш 4 или 6 хеликоптера, колико их онда може летети одједном? Није исто кад их има на прсте једне руке или када их је 12, 16, 24 итд.
Замисли ту француску ескадрилу од 6 авиона... Два ти требају за дежурну пару, један у резерви. Та смена нека траје 12 сати, а онда иду на дневни преглед. Док су три авиона на дежурству, остала три су на прегледу. Шта се дешава када један од њих има неисправност? Шта се дешава када дође време за ремонт?
Што се тиче ескадриле - у питању је терминологија. Канађани имају и ескадрилу и ескадрон (односно флајт и сквадрон).
За хеликоптере, уједначавање технике је увек пожељно, уколико одговара потребама. То је постигнуто код Ми-17 и Ми-35. Међутим, ти хеликоптери не одговарају свим потребама, једноставно су превелики у многим ситуацијама. Зато је и набављен Х-145 који је сјајан хеликоптер.
Газела је одличан хеликоптер, за оно за шта је намењена. Да није тако не би их Французи још увек користили. Било би глупо избацити их из употребе. Замени маљутке неким вођеним ракетама већег домета, умрежи их са дроновима за маркирање циљева и имаш одличну платформу.