Ovaj smajli me podseća na pesmu "Umetnica mora biti zdrava, biti zdrava, biti, biti, biti zdrava. .."
Ne znam da li je došao red ili se steklo pravo da možemo malo otvorenije da se izrazimo po pitanju i najava i nabavki u ovom trenutku ali evo.
-Imamo potvrdu da "ćemo dobiti dronove Barjaktar TB2 preko reda. Nemamo broj ali realna pretpostavka je da se radi o 9 (3 sistema) dronova i upravljačkim stanicama.
-Imamo potvrdu da se "tvrdo" pregovara sa Francuzima oko Rafala sa AESA radarima.
-Imamo takođe potvrdu da su razgovarali sa 3 strane koje proizvode avione u kategoriji LIFT i to su s 99,99% verovatnoće Italijani, Kinezi i Amerikanci (T7 Red Hawk ).
Znamo da iz Rusije treba da stigne Krasuha i još Pancira S1 (dronove neću ni spominjati iz meni poznatih razloga, barem u ovoj objavi ).
Znamo da iz Kine stiže FK3 (stigao i pristizaće još) i CH-95, a već su tu CH-92A i Pegaz koji će otpočeti serijsku proizvodnju i naj verovatnije postati naj brojniji po količini dron u upotrebi VS.
Znamo da naša vojna industrija radi puno toga od velikih dronova, pa do raznorodih vozila. No pitanje je uvek "Kud plovi ovaj brod sa kojim smo krenuli mi "(druga pesma u ovoj objavi i to od Zane )? Više nije pitanje zašto se kupuje /proizvodi oružije nego s kojom svrhom i kako sve ovo jedna vojska od 40 'iljada ljudi može ovo da koristi efikasno?
Da ne zaboravimo 30 helihoptera (od Kiparskih Mi35 do Ruskih Mi 35 i H-145M koji tek treba da stignu ),radare i sve ostalo...