Pa evo me i opet:
- stjerani su u misju rupu - SKORO PA JESU
Pa da su u misjoj rupi, gospodarstvo bi im kolabriralo. Prosle godine su pali 2 posto, ove ce rasti 2 i po po projekcijama. Ukrajinci su pali 30 posto... I imaju potpuno disfunkcionalnu drzavu? Ono sto rade je trpe granate i rakete koje im padaju po glavi, a stize zima.
Po tebi ukrajinci nisu u misjoj rupi, a rusi jesu? Ono, ne kuzim.
- porazno za vojnu silu - APSOLUTNO!
Pa sto tocno Ukrajinci imaju od tvoje konstatacije da rusi nisu nikakva vojna sila, i da je ovo porazno, i ponizenje, i katastrofa... i tako svaki tjedan po jednom? Nije mi bas jasno kakve to nove informacije kojima se oplemenjuje rasprava?
- strepe od svakog ukrajinskog jurisa - UPRAVO TAKO!
Pa ukrajinci ginu kao muhe... Za koga? Zasto? Ne moras vjerovati meni,
uvjeri se svojim ocima... to je od jucer, osim nekoliko starih videa, vise manje je sve svjeze... promijeni datum u heatheru, isto ti je i jucer, i prekjucer... U 3 mjeseca zestokih borbi nisu probili dublje od desetak kilometara. Mene dusa boli kad vidim sve te poginule mladice... a za nista.
- rusija nije nikakva sila - JE, jos uvijek ima respektabilni nuklearni arsenal koji nije za potcjenjivanje
Pa ta nikakva sila vraca Ukrajinu u srednji vijek... ne znam da li si primijetio da ta zemlja biva unistena. A da nesposobno vodstvo u Rusiji ne zna da li bi piskilo ili kakilo... niti 18 mjeseci od pocetka rata nisu shvatili da je vrag odavno odnio salu. Ogromna vecina gradjana u rusiji zna da je rat samo po tome sto su stvari eto malo poskupile.
"Jos ti fali samo ''Rusija je vec izgubila rat'', i ''Rusija je ponizena...'' i ispunjen je klasincni dnevni propagandni ucinak"!
NIJE PROPAGANDNI UCINAK VEC REALNO STANJE:
Realno stanje za dva mjeseca ce ti biti da ce opet gorijeti termoelektrane i rasklopna postrojenja. A da ce ekipa s forumhaera opet ponavljati kako je rusija ponizena, izgubila rat, i tako malo u krug.
Rusija je ostvarila za sada jedan jedini strateski cilj - drzanje Ukrajine van NATO-a. Ali je dobila Svedsku i Finsku u NATO-u.
Tocno!
Svi ostali ruski proklamirani ciljevi :
- DEMILITARIZACIJA - totalni fijasko! Ukrajina je naoruzanija nego ikad, i biti ce jos naoruzanija.
Ne bas.. Ukrajina nikad nece imati oruzja koliko ga je imala 1992. Ali da je sve naoruzanija, to se slazem.
- DNECIFIKACIJA - ova budalastina je tolika da je ne vrijedi komentirati. Nista od toga. Dapace, cak i Poljaci i ostali na Baltiku micu sovjetske spomenike i simbole. S pravom ili ne, ali to je cinjenica.S druge strane ,vjerojatno ima jedanko toliko ljubitelja nacizma u samoj Rusiji ako ne i vise. Ta i sam Staljin je ljubio Hitlera i koristio slicne pa i gore metode obracuna sa naistomisljenicima .
Ukrajina je trenutno zemlja u kojoj politicki vrh odredjuje koja je crkva legalna, a koja nije. Odredjuje koji kalendar ce crkva koristiti, a koji ne. Zabranjuje nastupe ruskim pjevacima, ako prije toga ne dobiju direktno odobrenje. A dalje da i ne pricam. Ne trebas ici dalje nego od domovinskog rata gdje su cajke trestale iz svake kafane, i nikome ih nije padalo na pamet zabranjivati. Opcenito Ukrajina i demokracija nemaju ama bas nikakve veze, i stanje u kojem se zemlja nalazi je u najmanju ruku bizarno.
- ZASTITA Rusa u Ukrajini - Rusija ne moze danas zastiti ni Ruse u Rusiji ,kamoli preostale u Ukrajini. Dapace okupirana podrucja su ekonomski spaljena zemlja na kojoj zivota ni za Ruse ni za Ukrajince trenutno nema. Iako pripojena nekakvim izborima Rusiji, dakle smatrana teritorijem Rusije, svakodnevno su izlozena ukrajinskim napadima i uzimanjima teriotorija nazad pod kontrolu Kijeva. Reakcija Moskve - NIKAKVA.
- OSVAJANJE UKRAJINE i postavljanje "prijateljskog" rezima u Kijev- NULA BODOVA.
Pa nije rusija ta koja je ekonomsi unistena... nego Ukrajina... Rusija je uz najvece sankcije ikad nabijene nekoj zemlji i dalje samodostatna. Razvaljivanje, sto je najgore od svega, cak i nije toliko ocito u Donjecku i Luhansku. Sve sto su rusi uzeli do sada je vise manje saptom palo (osim Mariupolja)... ovo sto sada Ukrajinci rade rezultira totalnom devastacijom i spaljenom zemljom. Tko ce to obnavljati, nemam pojma. Znam a ce Ukrajina suvereno drzati titulu najsiromasniej zemlje u Europi.
"Na bas svakom sukou u zadnjih 100 godian rusi krenu isto... bahato i bezobrazno, i dobiju po njonji zbog svojih internih problema, i nekako taj sukob uvijek zavrsi u njihovu korist".
Je MOS MISLIT. Afganistan npr. Nije bas zavrsio u njihovu korist. Pa cak i Sirija.
Informiraj se ako ti se raspravlja. Vidi zasto su sovjeti ntervenirali, sto su radili u afganistanu, koliko su tamo bili, i sto se desilo kada su otisli. Cini mi se da i nisi bas upoznat time. Da im je trebao taj izlet, i nije... A sto se Sirije tice... lol, usporedi Libiju u kojoj nisu intervenirali, i Siriji u kojoj jesi... pa uoci razliku.
Problem Rusije je sto je to divlji istok. Tu nema demokratskih korektivnih faktora i pluralizma. Vec feudalno autokratski sustav. Koji funkcionira na silu dok je glavni feudalac u moci i zdravlju. Onda pada ko kula od karata.
Tvoj problem je sto ti nemas pojma sto je rusija, kako funkcionira, kakve sve vrijednosti imaju i kako se ponasaju. Ja na srecu ili nazalost znam. Ne volim raditi s njima, jako su teski, bahati, cesto bez pokrica, ali u nekoliko navrata sam morao. I poznam mentalitet. Znam kako je to kad te prihvate, i kako je to kad te neprihvate. Ne kuzim uopce otkud tebi ideja lijepiti nekome koga u zivotu vidio nisi. Bizarno.
Cinjenica je da je Ukrajina unistena ( posebno ratom zahvacen istok ) zemlje ali je DALEKO od spaljene zemlje ibrze i prije ce se obnoviti nego sankcijama izolirana Rusija.
Rusija se nema potrebe obnavljati. Nije unistena. Rusija je najveca zemlja na svijetu, resursima najbogatija zemlja na svijetu. Da nije nesposobnih i koruptivnih rusa, trebala bi biti i najbogatija zemlja na svijetu ili barem jedna od... ali eto nije. Ne vidim u kojem ce se paralelnom svemiru ratom potpuno unistena Ukrajina, bez znacajnih prirodnih resursa, demografski unistena, ''obnoviti brze nego Rusija'', koja ce pad BDP-a nulirati vec ove godine.
Ne znam na osnovu cega izvlacis te bizarne zakljucke
Rusija je sama sebe spalila ovom izolacijom od Zapada. Da, moze ona prodavati naftu na Istok ali pitanje po kojoj cijeni.
Pa ti pojma nemas o nafti, niti kamo se, niti po kojoj cijeni se prodaje. Debilna EU si je propucala koljeno... Da, nije ovo bas macji kasalj rusima, ali snasli su se... Popusti su bitno manji nego na pocetku rata, biznis ide dalje. Sta ti stvarno mislis da sankcije rade? Pa Turci se ubijaju od love u biznisu s rusima... sve sto je pre dvije godine islo u rusiju direktno, sad prvo napravi pitstop u Turskoj, pa ide dalje... Za sve ostalo, tu su razni stanovi... a nije da ne postoje tisuce kilometara granice s kinom u kojoj se proizvodi sve sto ti moze pasti na pamet...
Ruska nafta nikad nije prestala dolaziti u Europu, kao ni ruski plin... samo blendovi vise nius Ural light, nego Singapore Midnight Blue... Imas jednom pravo pogadjati koliko naftnih polja Singapur ima, i od kuda dolazi ta nafta...
Sigurno bi joj vise godila cvrsta valuta Zapada. Posebno ruskoj eliti. Ukrajinci su raseljeni u velikoj mjeri ali velika je to zemlja i narod. Prezivjet ce.
Rusi su ogromna zemlja slabo naseljena istocno od Urala- nisam siguran da ce prezivjeti nakon fijaska u Ukrajini i Putinova odlaska, u ovim granicma i obliku.
Prezivjeti sto? Pa ogromna vecina rusa ne osjeca rat ama bas nikako... Ne kuzis ti sto su rusi, koliko su veliki, ni kako funkcioniraju. Cijeli ovaj tvoj post je wishfull thinking... Bizarno... Al sto da ti kazem, valjda imas potrebu!
-
[/quote]