Milan (longtrip)
kapetan fregate
Last Login:October 28, 2023, 12:43:28 pm
|
|
« Reply #25510 on: September 23, 2023, 08:57:17 am » |
|
Zanimljivo i da se Šojgu oglasio posle napada na komandni štab Crnomorske flote. Naime , u video obraćanju naglasio da je ovaj slučaj ( zbog podrške u akciji) definitivno uveo SAD i VB u direktan konflikt sa Rusijom.Kao reciprocitet na ovaj slučaj najavio udare po strateškim centrima odlučivanja i komandovanja na teritoriji Ukrajine. Ostaje da vidimo narednih dana konkretne poteze odnosno da li je kao I do sada u pitanju samo verbalna reakcija.
|
|
|
|
|
|
|
lEO - ZD
stariji vodnik I klase
|
|
« Reply #25511 on: September 23, 2023, 08:58:15 am » |
|
Napad Ukrajine na ruske ciljeve u Belorusiji neminovno bi uvukao Belorusiju u rat, jer ni jedna zemlja na svetu ne bi to otrpela bez odgovora.
To bi onda značilo odvlačenje dela ukrajinskih snaga na granicu prema Belorusiji. Nisam siguran da bi šteta koju bi Ukrajinci naneli Rusima opravdala to razvlačenje snaga...
Podsjeti me sa teritorije koje države su krenuli prvi napadi i zemljom i zrakom prema Kijevu? I nisu li ne tako davno "sletjeli" neki dronovi na neki aeeodrom u Bjelorusiji, među ruske bombardere.
|
|
|
|
|
|
|
B051LjKo
vodnik
Last Login:December 04, 2024, 02:25:18 pm
|
|
« Reply #25512 on: September 23, 2023, 09:01:21 am » |
|
Zanimljivo i da se Šojgu oglasio posle napada na komandni štab Crnomorske flote. Naime , u video obraćanju naglasio da je ovaj slučaj ( zbog podrške u akciji) definitivno uveo SAD i VB u direktan konflikt sa Rusijom.Kao reciprocitet na ovaj slučaj najavio udare po strateškim centrima odlučivanja i komandovanja na teritoriji Ukrajine. Ostaje da vidimo narednih dana konkretne poteze odnosno da li je kao I do sada u pitanju samo verbalna reakcija.
Meni i dalje nije jasno kako taj klaun nije smijenjn do sada vec nekoliko puta? Veci redikul od njega je jedino Medvedev koji po cijele dane samo crta crvene linije koju ukrajinci prijedju, pa on povuce novi i kaze ''Ako prijedjete i ovu... e onda cete vidjeti...''
|
|
|
|
|
|
|
Milan (longtrip)
kapetan fregate
|
|
« Reply #25513 on: September 23, 2023, 09:04:39 am » |
|
Podsjeti me sa teritorije koje države su krenuli prvi napadi i zemljom i zrakom prema Kijevu? I nisu li ne tako davno "sletjeli" neki dronovi na neki aeeodrom u Bjelorusiji, među ruske bombardere.
Jeste sleteo dron na A-50...Zašto ga nisu barem oštetili ? Nemoj pa se neboj
|
|
|
|
|
|
|
Milan (longtrip)
kapetan fregate
|
|
« Reply #25514 on: September 23, 2023, 09:05:36 am » |
|
Meni i dalje nije jasno kako taj klaun nije smijenjn do sada vec nekoliko puta? Veci redikul od njega je jedino Medvedev koji po cijele dane samo crta crvene linije koju ukrajinci prijedju, pa on povuce novi i kaze ''Ako prijedjete i ovu... e onda cete vidjeti...'' Dok god je tako, bolje po sve nas ( bar u Evropi). Lako je vama preko bare da se igrate rata . Takvo razmišljanje me podsetilo na stih Bore Đorđevića iz knjige "Hej Sloveni" ( 1986.) "Boli me _urac za Irak i Iran, oni se rokaju a ja sam miran"
|
|
« Last Edit: September 23, 2023, 09:13:01 am by Milan (longtrip) »
|
|
|
|
|
B051LjKo
vodnik
|
|
« Reply #25515 on: September 23, 2023, 09:26:57 am » |
|
Meni i dalje nije jasno kako taj klaun nije smijenjn do sada vec nekoliko puta? Veci redikul od njega je jedino Medvedev koji po cijele dane samo crta crvene linije koju ukrajinci prijedju, pa on povuce novi i kaze ''Ako prijedjete i ovu... e onda cete vidjeti...'' Dok god je tako, bolje po sve nas ( bar u Evropi). Lako je vama preko bare da se igrate rata . Takvo razmišljanje me podsetilo na stih Bore Đorđevića iz knjige "Hej Sloveni" ( 1986.) "Boli me _urac za Irak i Iran, oni se rokaju a ja sam miran" Ma sramoti se bez veze! Cudi me da vec odavno nije dobio po prstima. Kao da mu nitko nije ispricao pricu o djecaku koji je urlao vuk!
|
|
|
|
|
|
|
Milan (longtrip)
kapetan fregate
|
|
« Reply #25516 on: September 23, 2023, 09:34:30 am » |
|
Ne bih ulazio u takvu vrstu polemike na nivou narodnih umotvorina a tiču se strategije ratovanja na geopolitičkom planu. A možda je "ruska maskirovka" zarad postizanja efekta iznenađenja...ko će ga znati.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #25517 on: September 23, 2023, 10:17:27 am » |
|
Napad Ukrajine na ruske ciljeve u Belorusiji neminovno bi uvukao Belorusiju u rat, jer ni jedna zemlja na svetu ne bi to otrpela bez odgovora.
To bi onda značilo odvlačenje dela ukrajinskih snaga na granicu prema Belorusiji. Nisam siguran da bi šteta koju bi Ukrajinci naneli Rusima opravdala to razvlačenje snaga...
Podsjeti me sa teritorije koje države su krenuli prvi napadi i zemljom i zrakom prema Kijevu? I nisu li ne tako davno "sletjeli" neki dronovi na neki aeeodrom u Bjelorusiji, među ruske bombardere. Nema potrebe da te podsećam, znaš. A znaš i da RF i Belorusija imaju nekoliko ugovora koji regulišu vojna pitanja. Podseti ti mene ko daje Ukrajincima koordinate ciljeva, da ne pričam o oružju i legijama "plaćenika" u AFU?
|
|
|
|
|
|
|
lEO - ZD
stariji vodnik I klase
|
|
« Reply #25518 on: September 23, 2023, 10:37:58 am » |
|
A pogledaj postove sa početka ruske invazije na Ukrajinu, na moja pitanja da li su vojni ciljevi u Bjelorusiji i Rusiji , odakle su krenuli napadi, legitimni vojni ciljevi, lakonski mi je više puta odgovoreno da jesu ali bolje da Ukrajinci ni ne pokušaju napasti jer će ih snaći sudnji dan.
|
|
|
|
|
|
|
B051LjKo
vodnik
|
|
« Reply #25519 on: September 23, 2023, 10:44:56 am » |
|
Ne bih ulazio u takvu vrstu polemike na nivou narodnih umotvorina a tiču se strategije ratovanja na geopolitičkom planu. A možda je "ruska maskirovka" zarad postizanja efekta iznenađenja...ko će ga znati.
Jest... svaki put kad rusi dobiju po tamburi, u pitanju je nekakva maskirovka u svrhu tajnog i kompleksnog plana kojeg nitko osim najuzeg ruskog vodstva ne razumije! Bilo koje diskutiranje na temu je sferi narodnog mudrovanja! Mi ovdje pricamo o bizarnim stvarima godinu i po dana od pocetka ratam gdje mostovi preko dnjepra jos nisu poruseni, gdje se bobaju luke za iskrcaj zita, ali ne i zapovjedna mjesta po Kijevu.... itd. itd. itd... Pritom rusi raspolazu stvarno zavidnim raketnim arsenalom, a sad se tresu od strane par desetaka projektila dometa nekoliko stotina kilometara!
|
|
|
|
|
|
|
|