@Brok
Pazi, čak i Oryx, koji je otvoreno "pro-zapadni" izvor navodi manje gubitke. Navodi 3160 tenkova od čega uništenih 2133, oštećenih 158, napuštenih 352, zarobljenih 517)...
Ali, ruku na srce. Da ovo podelimo čak sa 4 (što je možda ipak previše), deluje mnogo.
Oryx smo na ovom forumu više puta hvatali u laži a takođe vrlo često kače neproverljive fotke gde se ne zna da li je uništena ruska ili ukrajinska tehnika jer uništeni tenkovi izgledaju identično.
Isto tako se dešavalo da pokupe neke delove sa vojnog otpada, razbacaju po livadi i napšu da su oborili 15 aviona. Oryx nije pouzdan izvor informacija nikako.
Ne znam, meni zvuči mnogo sve preko hiljadu tenkova kao neverovatno.
Broj od 1.000 stradalih tenkova (ugrubo) je oko 12 brigada.
Koliko tenkova Rusija može da proizvede za mesec dana? (mislim da sam negde video 3 komada T-90M).
Setimo se snimaka sa početka rata, to traje dve ipo godine. A nije retkost ni da rusi ne kažu istinu. Kao što sam u prethodnom postu naveo, puvali su se da imaju 15 000 tenkova a ne mogu da skrpe 20 za paradu u Moskvi. Izgubili su preko 1000 tenkova siguro a sigurno nisu imali ni 15000 tenkova na početku rata.