tihi
potporučnik
Last Login: Yesterday at 10:21:40 pm
|
|
« Reply #27740 on: September 27, 2024, 09:45:50 pm » |
|
Procitao sam tu vest, ali nema nikakvih dokaza. Medjutim nije nemoguce, ali me cudi da nema snimaka udara (sto rusi obicno puste nakon uspesnog udara).
|
|
|
|
|
|
|
DupLikanT
desetar
Last Login: Yesterday at 08:42:59 pm
|
|
« Reply #27741 on: September 28, 2024, 11:14:31 am » |
|
Ma laž, da je istina hvalili bi se na svim mogućim mrežama
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #27742 on: September 28, 2024, 12:21:02 pm » |
|
Procitao sam tu vest, ali nema nikakvih dokaza. Medjutim nije nemoguce, ali me cudi da nema snimaka udara (sto rusi obicno puste nakon uspesnog udara).
Možda dokaza nema namerno - ako se u tajnosti vode neki pregovori... Važno je da Ukrajinci i Zapad znaju, ne moraju i novinari.
|
|
|
|
|
|
|
victoria
vodnik I klase
Last Login: Yesterday at 05:05:30 pm
|
|
« Reply #27743 on: September 28, 2024, 12:33:38 pm » |
|
Руси су сигурно гађали аеродром али нису сигурни које су авионе погодили па чекају да Украјинци први "зину".Како могу бити сигурни који је авион у капониру ?
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik I klase
Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #27744 on: September 28, 2024, 12:37:40 pm » |
|
Znaćemo po tome da li se koriste F-16 ili ne. Do sada (koliko znam) nije korišćen nigde na frontu. Postoje neka "komešanja" u Odesi gde s vremena na vreme objave po neku nezvaničnu vest da "iz pravca Rumunije letilice pokušavaju da uđu na prostor Ukrajine" i obavezno bude neko dejstvo Rusa po ciljevima u Odesi u isto vreme,ali i to je nezvanično,zato što mi ne znamo šta je to što Rusi vide na radarima ili iz satelita koji prate kretanja u Ukrajini, a Ukrajincima ne ide u prilog da objavljuju podatke o F-16 .
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #27745 on: September 28, 2024, 01:06:12 pm » |
|
Руси су сигурно гађали аеродром али нису сигурни које су авионе погодили па чекају да Украјинци први "зину".Како могу бити сигурни који је авион у капониру ?
Na osnovu satelitskih snimaka.
|
|
|
|
|
|
|
victoria
vodnik I klase
Last Login: Yesterday at 05:05:30 pm
|
|
« Reply #27746 on: September 28, 2024, 01:33:02 pm » |
|
Немају довољно сателита а и све да им је неки био изнад тог дела Украјине шта ће он да "види" ако је капонир срушен и затрпао остатке авиона . . ако су уопште били у том тренутку унутра.Чак и да јесу,Украјинци нису глупи,довољно је да разастру неку цераду изнад рушевине па да сатели опет не "види" ништа.Мислим да Руси нису сигурни па чекају да неко изађе са својом верзијом догађаја.Показали би они тај снимак да га имају.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #27747 on: September 28, 2024, 03:59:43 pm » |
|
Немају довољно сателита а и све да им је неки био изнад тог дела Украјине шта ће он да "види" ако је капонир срушен и затрпао остатке авиона . . ако су уопште били у том тренутку унутра.Чак и да јесу,Украјинци нису глупи,довољно је да разастру неку цераду изнад рушевине па да сатели опет не "види" ништа.Мислим да Руси нису сигурни па чекају да неко изађе са својом верзијом догађаја.Показали би они тај снимак да га имају.
Ne razumemo se: Rusi satelitom "vide" avione na aerodromu i tek onda gađaju. Danas je vreme između uočavanja cilja i dejstva po njemu mnogo kraće nego na početku rata. Nakon dejstva je manje bitno da se snimi rezultat. Mislim da je tada Ukrajincima manje na pameti da sakriju rezultate udara, prvenstveno žele da otklone posledice i spasu šta mogu.
|
|
|
|
|
|
|
PakleniVuk
zastavnik I klase
Last Login:November 10, 2024, 12:59:03 am
Ko laje zlo ne misli
|
|
« Reply #27748 on: September 28, 2024, 04:17:31 pm » |
|
Zavisi i od toga kakvim satelitima izviđaju . Ako satelit radi u UHF bendu,taj talasni opseg može da prodre i ispod zemlje (da uoči tunele ,pa čak i u rudnicima takozvane "horizonte"). Ne moraju da izviđaju satelitima koji imaju dnevnu i noćnu kameru, postoji puno tehnika koje se mogu koristiti. Da ne bi otkrili javnosti koje satelite koriste i kakve su im karakteristike (rezolucija) ne objavljuju snimke (da budem još precizniji - nijedan satelitski snimak sa Ruske strane do sada nije javno objavljivan tokom trajanja ovog sukoba,a svi znamo da je "izviđanje neprekidno". Amerikanci objavljuju dosta snimaka ruske teritorije,čak je bila i jedna fotografija na kojoj se vidi "ometanje iznad Krima" ) .
|
|
« Last Edit: September 28, 2024, 04:29:45 pm by PakleniVuk »
|
|
|
|
|
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
Gde je sloga tu je i pobeda!
|
|
« Reply #27749 on: September 28, 2024, 04:43:47 pm » |
|
Do sada je 5 aviona F-16 van stroja. Tako tvrde i kolege sa TV Fronta.
|
|
|
|
|
|
|
|