MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #40 on: January 25, 2014, 10:05:22 am » |
|
Meni pada na pamet samo par starih poslovica:
1. Dobro pazi šta želiš, jer želje mogu da ti se ispune.
2. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.
I dva stiha od Branka Miljkovića:
Da li će sloboda umeti da peva, kao što su sužnji pevali o njoj...
Najlepše pevaju zablude...
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login: Yesterday at 08:10:12 pm
|
|
« Reply #41 on: January 25, 2014, 11:47:24 am » |
|
Ekstremisti ipak nemaju većinu među demonstrantima Колико ја могу да уочим пратећи медије, екстремисти ипак "коло воде". Уочава се припремљеност и организованост у нападима на полицију. Чак и на оним фотографијама и снимцима са сајта Б92 то се види. Нападачи на полицију долазе опремљени кацигама, имају чак и штитове, многи и оружје (углавном пиштоље), долазе у колони по два, слушају лице које им командује, организовано се јуриша и сл. Дакле, нема ту баш превише спонтаности. Када немири и насиље крену, друштвене стеге и морални обзири попуштају, па они који су у нормално време на маргини, као о понашање које у нормално време криминализовано, имају прилику да избију у први план. Мислим да смо сви на овим просторима то могли да уочимо на властитим примерима. Дакле, опозицији ће се "спонтано" или мање спонтано прикључити криминално подземље које је увек против полиције и власти. За очекивати је да и власт активира неке своје "везе" у том истом подземљу за нападе на опозиционе лидере. У целини, криминалци и тајкуни ту једино профитирају. Навијати за једну или други страну, када се све ово зна или може да зна је више него неозбиљно. Штету ће имати Украјина, односно њени грађани. Ако се пресеку доводи енергената (пре свега гаса) ка Немачкој и Европи штету ће имати и они, као и Русија. Зато ценим да иза ових немира не стоје званичне владе и политика европских земаља без обзира како то сада изгледало. Ценим да стоји онај део Запада које се може одредити као англосаксонски лоби, пре свега САД, делом Велика Британија, можда и неки њихови савезници (они у Европи и свету који и сами производе гас и нафту).
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
|
« Reply #42 on: January 25, 2014, 04:07:21 pm » |
|
Zbog čega Božo? Zar nismo svi svedoci "izvoza revolucija" po severnoj Africi, raznih "plišanih revolucija" po Evropi i sličnih načina poturanja običnih ljudi da ginu za interese nekog iz senke?
Ne mogu da verujem da iko od članova foruma veruje da su se sve "revolucije" u zadnjih 25 godina desile spontano?
Mogu li se porediti događaji u Ukrajini sa onima iz severne Afrike? Ako mogu, zašto ne bi mogli i sa događajima iz "naše avlije", naravno uz poštovanje t.11 Pravilnika foruma.
U suprotnom, može se desiti da postanemo samo još jedan elektronski portal za prezentovanje vesti - a čak i na njima može da se ostavi komentar.
EDIT: činjenica je da su u Srbiji svi mediji objavili pre nekoliko meseci da su u Ukrajini uhapšeni neki ex-članovi organizacije Otpor. Niko tu vest nije demantovao.
Boro, dobro znaš da do sada pričanje oko događaja iz vremena T.11 nije donelo ništa dobro. Ponekad isti događaj gledano iz iste strane izgleda različito, da ne pričam o istom događaju ako se gleda iz različitih strana. I u takvoj debati, dovoljna je koja reč, koji neprimeran komentar da se posvađamo. Dali nam to stvarno treba? Dali je stvarno tema kvalitetnija i bolja ako se na leđima Ukrajinaca (Sirijca, Libijca i ostalih nesrečnika) prepucavamo oko "cunamija"? Ja mislim da možemo temu lepo vodit dalje i brez toga. LPB
|
|
|
|
|
|
|
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #43 on: January 25, 2014, 05:39:22 pm » |
|
Како рече Илија Чворовић - све је супротно од онога како изгледа да јесте. Ово нарочито поводом спонтаности. Истакнути сам борац против ондашњег режима и нагутао сам се прилично сузавца, али знам да многе ствари нису биле спонтане ни овде, па што би биле у Украјини. За сада не примећујем антируске испаде, што не значи да их неће бити. Потпомагање одређеног усмерења демонстраната је у ових десетак година постало општеприхваћена ствар широм света. То углавном ради САД, али наравно да то раде и Руси, нису гадљиви.
|
|
|
|
|
|
|
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #44 on: January 25, 2014, 07:40:36 pm » |
|
Kada se pogleda malo više klipova o sukobu policije i demonstranata, sve deluje kao film Gladijator... A počeli su da koriste i opsadne sprave.
|
|
|
|
|
|
|
ssekir75
poručnik fregate
Last Login:December 05, 2024, 06:50:33 pm
|
|
« Reply #45 on: January 25, 2014, 07:47:18 pm » |
|
Glavni oslonac Janukovičevog režima jesu specijalne jedinice "Berkut", trupe koje su deo Ministarstva unutrašnjih poslova. One nemaju zvaničan status, ali ih čine policijski službenici obučeni da uguše ustanak. Ima ih relativno malo, oko 4 hiljade, ali su ozbiljni i vrlo dobro plaćeni. Internetom se širi veliki broj snimaka gde se vidi da pripadnici ove jedinice prebijaju novinare i mirne demonstrante. не волим полицију, још мање параполицијске јединице, али најмање волим да ме неко прави на будалу! читираћу клунија из филма "од сумрака до свитања": "не верујем у вампире, али верујем у оно што видим својим очима. а видим вампире." тако и ја, из искуства не верујем владиним медијима, али верујем у оно што видим. а видим "мирне" демонстранте опремљене хладним и ватреним оружјем, штитовима, шлемовима, под заштитним маскама, постројене у фалангу... е па извинте, господо из б92, нисам баш толко неписмен
|
|
|
|
|
|
|
švercer011
potporučnik
Last Login:December 28, 2022, 04:03:11 pm
|
|
« Reply #46 on: January 25, 2014, 08:38:26 pm » |
|
Zbog čega Božo? Zar nismo svi svedoci "izvoza revolucija" po severnoj Africi, raznih "plišanih revolucija" po Evropi i sličnih načina poturanja običnih ljudi da ginu za interese nekog iz senke?
Ne mogu da verujem da iko od članova foruma veruje da su se sve "revolucije" u zadnjih 25 godina desile spontano?
Mogu li se porediti događaji u Ukrajini sa onima iz severne Afrike? Ako mogu, zašto ne bi mogli i sa događajima iz "naše avlije", naravno uz poštovanje t.11 Pravilnika foruma.
U suprotnom, može se desiti da postanemo samo još jedan elektronski portal za prezentovanje vesti - a čak i na njima može da se ostavi komentar.
EDIT: činjenica je da su u Srbiji svi mediji objavili pre nekoliko meseci da su u Ukrajini uhapšeni neki ex-članovi organizacije Otpor. Niko tu vest nije demantovao.
Boro, dobro znaš da do sada pričanje oko događaja iz vremena T.11 nije donelo ništa dobro. Ponekad isti događaj gledano iz iste strane izgleda različito, da ne pričam o istom događaju ako se gleda iz različitih strana. I u takvoj debati, dovoljna je koja reč, koji neprimeran komentar da se posvađamo. Dali nam to stvarno treba? Dali je stvarno tema kvalitetnija i bolja ako se na leđima Ukrajinaca (Sirijca, Libijca i ostalih nesrečnika) prepucavamo oko "cunamija"? Ja mislim da možemo temu lepo vodit dalje i brez toga. LPB Bozo druze nema ovo veza sa T:11 nego sa 5-im oktobrom u kome sam i sam ucestvovao
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #47 on: January 25, 2014, 08:49:35 pm » |
|
Božo, žao mi je da slaba konekcija neda opciju "Quote":
Nije u pitanju T.11, sve se to u Srbiji desilo mnogo posle. U pitanju je da neko iz sopstvenih interesa "podbada" i finansira pojedine grupe da ruše jednu mirnu zemlju.
Ne volim kada mi neko uđe u kuću, tuče me i govori šta je za mene dobro. Branim se, ako ništa, barem ga ugrizem. Ako već ja sam ne znam šta mi je u kući dobro, onda neka mi bude i loše, šta to kome smeta? Zašto da me iko brani ako ne tražim pomoć?
Ovo je treći svetski rat u "soft" verziji. Što se to prepozna ranije, bolje za ljudsku rasu.
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
|
« Reply #48 on: January 25, 2014, 10:03:56 pm » |
|
5 oktobar i kasnije nije problem. Ali priča i neka poređenja nanosila su se na T.11. Zato sam i reagirao. I opet bi. Boro, a i Željko, znamo se, sreli smo se. Pričali smo. Ali ponekad komunikacija preko pisane reči je teška. Učili su me, da je kod govorne komunikacije 30% reči, a 70% ton i mimika, koja se koristi. Zato i ponekada prilikom pisanja ne razumemo ono šta drugi kaže. Ako još jednom kažem, događaji, pomenuti u T.11 (40-tih, 90-tih) neka se ne koriste u poređenju sa Ukrajinom. Ne volim kada mi neko uđe u kuću, tuče me i govori šta je za mene dobro. Branim se, ako ništa, barem ga ugrizem. Ako već ja sam ne znam šta mi je u kući dobro, onda neka mi bude i loše, šta to kome smeta? Zašto da me iko brani ako ne tražim pomoć?
Slažem se u potpunosti. LPB
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|