PALUBA
August 17, 2022, 02:45:30 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mailom na miodrag.radojkovic@paluba.info i brok@paluba.info
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23]   Go Down
  Print  
Author Topic: Generalštab Vojske Srbije - aktivnosti  (Read 104966 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 742« Reply #330 on: June 28, 2022, 04:48:27 pm »

Наставак опремања Војске Србије савременим средствима

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас јединице Централне логистиче базе у Панчеву намењене за складиштење покретних ствари за потребе Министарства одбране и Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је овом приликом сагледао капацитете за складиштење основних и техничких материјалних средстава и резервних делова, и уверио се у високу оспособљеност професионалног састава за реализацију задатака на пријему материјалних средстава из производње и са тржишта, дистрибуцији и попуни крајњих корисника у систему одбране.

Начелнику Генералштаба су током обиласка представљене карактеристике и могућности недавно набављених тегљача MAN 6х6 у војној верзији са полуприколицама за превоз борбених возила, чијим се увођењем у употребу даље унапређују мобилност снага и безбедност војног транспорта.

Изражавајући задовољство затеченим стањем и темпом набавки савремених средстава и војне опреме за Војску Србије, начелник Генералштаба је истакао значај јединица Централне логистичке базе за стварање повољних услова за организацију живота и рада и извођење операција и најавио да ће се, уз снажну подршку врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, и у новим економским и безбедносним условима наставити са даљим опремањем и свеукупним јачањем Војске Србије.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка јединица Централне логистичке базе био је и начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор

Logged
Kubovac
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 742« Reply #331 on: June 30, 2022, 10:04:58 pm »

Обилазак војних објеката у околини Београда

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас више војних објеката у околини Београда у оквиру редовних активности на сагледавању оствареног напретка у унапређењу организације и функционисања јединица Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је, између осталог, обишао локацију на којој је у плану изградња нових објеката за смештај средстава ратне технике и уређење ватрених положаја јединица за противваздухопловна дејства, као и део капацитета Централне логистичке базе за смештај и чување интендантских покретних ствари.
 
Начелник Генералштаба је овом приликом изразио задовољство што је Војска Србије након деценија смањивања, гашења јединица и стагнације, у прилици да, захваљујући пуној подршци државног руководства и рекордним улагањима у систем одбране, гради објекте за савремене борбене системе и формира нове гарнизоне и јединице. Тиме се даље унапређује борбена готовост и стратегијски размештај Војске Србије, што је задатак који нам је дао врховни командант. Он је истакао да се и овога пута лично уверио да старешине, војници и цивилна лица на служби у Војсци Србије своје задатке извршавају вредно и одговорно и тако недвосмислено показују да су највеће богатство и снага наше војске.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије су током обиласка били командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-потпуковник Душко Жарковић и начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор


* 1_1656598712.jpg (975.93 KB, 2500x1667 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 742« Reply #332 on: July 04, 2022, 05:20:30 pm »

Распоред официра по завршетку Генераштабног усавршавања

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас са официрима који су по завршетку Генералштабног усавршавања распоређени на дужности у Војсци Србије.

Генерал Мојсиловић је официре, полазнике 65. класе највишег војностручног усавршавања у систему  одбране, информисао о кључним задацима које Војска Србије реализује у овом периоду, оцењујући да ће они на новим одговорним дужностима дати значајан допринос јачању оперативних и функционалних способности Војске Србије.

Начелник Генералштаба је истакао да од официра који су завршили Генералштабно усавршавање очекује да у свакодневном раду примењују знања стечена у Школи националне одбране, да покажу лидерске способности и креативност у реализацији задатака и односом према задацима и обавезама дају пример млађим старешинама.

Генералштабно усавршавање Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ представља трећи ниво посебних програма усавршавања официра на Универзитету одбране, а реализује се ради оспособљања официра за највише дужности у Министарству одбране и Војсци Србије.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор

Logged
Kubovac
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 742« Reply #333 on: July 13, 2022, 06:42:54 pm »

Обилазак јединица Војске Србије у гарнизону Крушевац

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са најближим сарадницима јединице Војске Србије у Крушевцу.

Генерал Мојсиловић је том приликом сагледао стање, размештај, организацију живота и рада и достигнуте способности јединица Копнене војске и Команде за обуку у овом гарнизону, информисао командни кадар о плановима за наредни период и дао смернице за даље унапређење оперативних и функционалних способности.

Начелнику Генералштаба су током обиласка презентовани капацитети за обуку и савремени уређаји, опрема и системи на употреби у јединицама атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије, док су о степену реализације кључних задатака реферисале најодговорније старешине Копнене војске и Команде за обуку.

Генерал Мојсиловић се данас састао и са градоначелницом Крушевца госпођом Јасмином Палуровић, са којом је разговарао о досадашњој сарадњи Војске Србије и органа локалне самоуправе и актуелној ситуацији у овом делу Расинског управног округа. На састанку је оцењено да су односи Града Крушевца и Војске Србије на високом нивоу, а истакнута је и спремност Војске Србије да кад год је то потребно пружи помоћ и подршку грађанима Крушевца и околине, као и у другим деловима земље, што је у претходном периоду небројено пута и показала.

У пратњи начелника Генералштаба током обиласка јединица у Крушевцу били су начелник Оперативне управе (Ј-3) генерал-потпуковник Желимир Глишовић, заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић и начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Мухарем Фазлић.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор

Logged
Kubovac
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 742« Reply #334 on: July 14, 2022, 06:39:03 pm »

Обилазак јединица Војске Србије у Лесковцу и Нишу

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима део јединица Команде за обуку и Централне логистичке базе у гарнизонима Лесковац и Ниш.

Обилазак је започео у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу, где је генерал Мојсиловић присуствовао обуци војника на служењу војног рока у Трећем центру за обуку, обишао реновиране објекте за смештај људи и опреме и остварио увид у динамику реализације радова на уклањању неексплодираних убојних средстава.

На крају обиласка јединице, чији се значај огледа у обуци војника на служењу војног рока и стварању услова за развијање оперативних способности ратних јединица, одржано је информисање професионалног састава о тежишним задацима на стратегијском и оперативном нивоу, плановима за даље унапређење способности и мерама које се предузимају ради побољшања статуса и материјалног положаја припадника Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је у наставку обишао команду и део јединица складишног батаљона Централне логистичке базе у Нишу, којом приликом је сагледао капацитете за чување и складиштење артикала хране и војне опреме, транспортне капацитете за потребе јединица у овом делу земље, као и могућности за одржавање убојних средстава, погонске опреме и инсталација.

По обиласку центра за обуку и складишног батаљона, начелник Генералштаба Војске Србије је изразио задовољство оствареним напретком, који је видљив у свим областима живота и рада. Посебно је истакао посвећеност професионалних припадника својим дужностима и позиву, као и одличне резултате и мотивацију војника на служењу војног рока генерације „јун 2022“, који већ сада показују интересовање да ступе у строј професионалних припадника Војске Србије.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Извор


* AND_8604.jpg (3431.92 KB, 2500x1668 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 742« Reply #335 on: August 14, 2022, 05:41:42 pm »

Obilazak jedinice Centralne logističke baze

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas jednu od jedinica Centralne logističke baze u okolini Kraljeva u kojoj se čuvaju ubojna sredstva za potrebe jedinica Vojske Srbije.

General Mojsilović je tom prilikom sagledao kapacitete za skladištenje ubojnih i minsko-eksplozivnih sredstava, organizaciju života i rada, uslove u kojima pripadnici ove jedinice realizuju zadatke i njihovu osposobljenost za dužnosti koje obavljaju.

Po završetku obilaska, načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenog vidljivog napretka u jedinici, kao i naporima koje Centralna logistička baza preduzima na poboljšanju uslova za čuvanje i održavanje trupnih i vantrupnih rezervi.

Načelnik Generalštaba je istakao da će Vojska Srbije nastaviti sa unapređenjem bezbednosti i uslova za život i rad u skladištima Centralne logističke baze i odao priznanje pripadnicima jedinice na profesionalnom odnosu i posvećenosti u izvršavanju namenskih zadataka, koji su od velikog značaja za funkcionisanje Vojske Srbije.

Izvor
Logged
Pages:  1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.02 seconds with 23 queries.