PALUBA
April 17, 2024, 07:42:52 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite i neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi ste našli svoj aktivacioni link te aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Миг-35  (Read 13534 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #30 on: August 10, 2020, 02:27:02 pm »


Quote
The Russian Air Force has received its first two serially produced MiG-35 ‘4++ generation’ medium weight multirole fighters, The MiG-35 is outfitted with highly sophisticated sensors, avionics and weapons systems allowing it to go head to head with its most advanced Western counterparts such as the Eurofighter Typhoon and F-35A.Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #31 on: January 19, 2021, 12:05:23 pm »Quote
CRO OPS 104 | Analiza | Ruski višenamjenski borbeni avion MiG-35 multirole fighter

MiG-35 najnovija je, a možda i posljednja iteracija oitelji MiG-29. Riječ je o potpuno višenamjenskom borbenom avionu koji je uvelike poboljšan u odnosu na ranije Verzije MiG-a 29 koje su imale osjetna ograničenja u sposobnostima i kapacitetima, no tehnološki i tehnički napredak prisutan u MiG-u 35 mu još uvijek nije osigurao strane kupce, pa ni značajne narudžbe matičnog, ruskog zrakoplovstva. Saznajte što ga razlikuje od prethodnika, koja mu je perspektiva i kakve su mu mogućnosti.

Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #32 on: April 10, 2021, 08:35:34 pm »

Prepoznavanje meta na osnovu "neuronske šeme", rešeni problemi koje je letelica imala
Novosti online 10. 04. 2021.

U RUSIJI se pravi inteligentni sistem za prepoznavanje meta na osnovu neuronskih šema koji će biti namenjen za avione iz serije „MiG“, konkretno, za najnovijeg lovca MiG-35, saopštila je pres-služba te korporacije.

- Radi se na sistemu automatizovanog upravljanja nakon prizemljenja aviona, kao i na inteligentnom sistemu za prepoznavanje meta na osnovu neuronskih šema koji će omogućiti da se identifikuje meta na osnovu fragmenta - navodi se u saopštenju „MiG-a“.

Ranije je pres-služba korporacije „MiG“ saopštila da se u avion MiG-35 ugrađuje nelinearni korektivni uređaj za sisteme automatskog upravljanja letelicom. Na taj način, kako je precizirano, rešen je problem sa oscilacijama koje nastaju usled „ručnog“ upravljanja letelicom prilikom energičnog manevrisanja, koje dovode do nestabilnosti i izazivaju incidente. Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 je namenjen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta.

Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #33 on: May 06, 2021, 01:11:56 pm »U svemu nadmašuje prethodnika: Šta sve može MiG-35


Ruski lovački avioni „MiG-35“ proširili su borbene sposobnosti, tačnije moći će da koriste bilo koje postojeće avionsko oružje, saopštio je direktor direkcije za programe MiG-29M, MiG-35 i lakog višenamenskog aviona ruske avionske korporacije „MiG“ Mušeg Balojan.

„MiG-35 će moći da koristi čitav asortiman postojećeg avionskog oružja, uključujući perspektivne primerke“, rekao je Balojan.

Zahvaljujući novim borbenim mogućnostima, dodaje on, taj avion je postao efikasan vazduhoplovni kompleks za sticanje nadmoći u vazduhu.

„Sa stanovišta naoružanja i opremljenosti, MiG-35 u svemu nadmašuje svog prethodnika. Novi radar i optičko-lokaciona stanica, novi sistem za označavanje ciljeva koji je postavljen na kacigi, savremene rakete klase 'vazduh-vazduh' i 'vazduh-zemlja', veliki arsenal avionskih bombi kako slobodnog pada, tako i navođenih“, pojasnio je predstavnik korporacije.

Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.

Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #34 on: May 06, 2021, 06:01:58 pm »

Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #35 on: July 22, 2021, 07:57:59 pm »

U novim „migovima“ od ove godine
Novosti onlajn 22. 07. 2021.

AKROBATSKA grupa „Striži“ započinje prelazak na najnovije lovce MiG-35 – prvi avion dobiće već ove godine, izjavio je komandant grupe pukovnik Sergej Osjajkin.

- Planiramo da pređemo na novi avion. Čekamo da se donese odluka o snabdevanju novim oružjem. Trebalo bi da prvi MiG-35 dobijemo ove godine, ali to ne zavisi od nas, već i od industrije, državnih testiranja. Uključivanje aviona u sastav naoružanja je uvek dug proces - objasnio je komandant. Istovremeno, naglasio je da grupa koja je poslednjih godina letela na MiG-29 očekuje da će dobiti neophodan broj aviona.

- Nadam se da će ih biti devet - dodao je on.

Inače, ruska akrobatska grupa učestvuje na avio-salonu MAKS 2021 koji je u toku i imali su prilike da lete na novim „migovima“. Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.

MiG-35 je jedan od malobrojnih aviona koji mogu da realizuju složene višenamenske zadatke u uslovima kada se neprekidno menja situacija na bojnom polju. Visoke tehnologije aviona omogućavaju pilotu da otkriva i prati do 30 vazdušnih ciljeva na rastojanju do 160 kilometara, a pri potrebi on može istovremeno da pogodi do šest vazdušnih i četiri kopnena cilja.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 9 615« Reply #36 on: February 21, 2023, 12:27:35 pm »

DRUGI ŽIVOT MiG-35: Zašto Rusija ponovo pokreće proizvodnju ovog borbenog aviona, nauštrb superiornog Su-75

RUSIJA je objavila da Mikojan MiG-35 Fulkrum-F ulazi u serijsku proizvodnju. Nova serija će biti proizvedena u narednim godinama.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) trenutno imaju osam MiG-35 – šest serijski proizvedenih i dva probna.
Mnogi ruski stručnjaci pretpostavljaju da će MiG-35 odložiti proizvodnju Su-75. U poslednje dve godine Moskva je Su-75 Šah-mat nazivala „superiornim“. Međutim, Su-75 je još uvek u procesu proizvodnje prvih prototipova. Nema testova na zemlji, a kamoli testiranja leta, što je razumljivo nemoguće u ovoj fazi.

Analiza BulgarianMilitary.com da Su-75 najverovatnije neće biti u proizvodnji mogla bi da se obistini. Multifunkcionalne mašine ponovo dolaze u prvi plan. Što više njih – takođe. Bar za ruski VKS. Pogotovo u svetlu konfrontacije u Evropi sada.

ZAŠTO JE MIG-35 ZAUSTAVLjEN 2016. GODINE?

Ujedinjena avio-kompanija (UAC) nije dala detalje o predstojećoj proizvodnji MiG-35. Ali sama vest o toj mogućnosti izaziva diskusiju. Rusija je 2016. godine izbacila MiG-35. Mnogo razloga je bilo onda. Prvo - povećani troškovi, drugo - oslobađanje od uslovne "raznolikosti" u VKS. Treće – nedostatak nultog ujedinjenja između porodica Suhoj i Mihojan. Četvrto – složena logistika.

Neki ruski stručnjaci su 2016. smatrali da je ispravno dizajnirati nove borbene avione. Tako se rađa konkurencija. Čak i ako dizajn nije dobar, novi proizvod se može roditi iz novih i starih dizajna.

Ali danas je Rusija u drugačijoj ekonomskoj situaciji. Mnogo je složenije i odluka Moskve da obnovi proizvodnju MiG-35 je možda ispravna. Bolje se fokusirati na jednu stvar, kažu ruski mediji.

NEŠTO POZITIVNO

Ali mora da ima nekih pozitivnih stvari u MiG-u pošto je odlučeno da mu se vrati? I zapravo, ima ih dosta. Od redizajniranog i ozbiljno poboljšanog okvira aviona do potpuno nove elektronike i otvorene arhitekture. Ovo rešenje omogućava da se u najkraćem mogućem roku prilagode sva nova oružja koja lovac može da preuzme.

Ali glavna karakteristika se često naziva ažurirani radar Žuk-A sa AFAR-om. Trenutno je ključan za rusku avijaciju. Konkretno, ovaj radar se ne može pohvaliti karakteristikama visokih performansi. Međutim, njegove mogućnosti su u granicama slične stanice kao kod američkog F-16. tj. ograničenje radne udaljenosti od oko 200 kilometara.

Pored toga, MiG-35 je jeftin za održavanje, i to u velikoj seriji. Neki stručnjaci smatraju da rusko vazduhoplovstvo treba da se sastoji od jedne trećine teških aviona i dve trećine lakih aviona. Sa takvim odnosom postiže se maksimalna efikasnost. A danas će za Rusiju upravo ovi elementi biti suštinski i igrati glavnu ulogu.

NA SCENU STUPA SU-75

Na sceni se pojavljuje još jedan višenamenski lovac, koji može ozbiljno da parira „trideset petom“ – Su-75. Ima veću listu prednosti. Na primer, šema sa jednim motorom. Da, pouzdanost opada i ovaj pristup je napušten još 1990-ih. Međutim, Rusija shvata da uz pravilno održavanje nedostatak drugog motora nije problem.

Istovremeno, cena Su-75 u celini je ozbiljno smanjena, njegovo održavanje je pojednostavljeno, itd. Po većini karakteristika približio se MiG-35. I to u nedostatku drugog motora. Prvo, Su-75 je borbeni stelt avion. Stelt je prednost u odnosu na zastarele protivvazdušne sisteme i njihove radare. Drugo, u slučaju narudžbe za VKS, glavni „čip“ može biti radar Belka. Tvrdi se da ima nenadmašne karakteristike.

Poređenja radi – Žuk-A vidi metu veličine 5 kvadratnih metara sa udaljenosti od 200 kilometara. Ali Belka može da otkrije pet puta manji objekat sa udaljenosti do 400 kilometara. Višestruka povećanja sposobnosti uspešno su demonstrirana tokom pravih vazdušnih borbi, gde je Su-57 koristio R-37M sa maksimalne udaljenosti od 400 km.
Čak i ako Su-75 mora da prepolovi svoje mogućnosti zbog veličine i drugih nijansi, ipak će biti bolji od Žuk-A. Treća i ne manje važna tačka je maksimalno ujedinjenje sa postojećom flotom. Ovo utiče na mnoge gore opisane tačke, čiji je ključ cena.

ZAKLjUČAK
Su-75 je veoma, veoma perspektivna mašina u smislu masovne proizvodnje. Međutim, MiG-35 ima ključnu prednost – već je u seriji i usvojen je u industriji, što može da igra ključnu ulogu.

Još uvek nema jednoznačnog mišljenja o Su-75 jer nijedan prototip još nije poeteo. Rusija se nada masovnoj proizvodnji Su-75 do kraja ove decenije.

Po svemu sudeći, do tada je MiG-35 kompromisna opcija. Živećemo i videti, ali šanse da Su-75 uopšte krene u serijsku proizvodnju se smanjuju svakim danom.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* MiG-35.jpg (35.18 KB, 906x513 - viewed 5 times.)
Logged
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 477


« Reply #37 on: February 21, 2023, 01:05:09 pm »


Још само да натерају ОКБ МиГ да ради како треба!
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 9 615« Reply #38 on: November 22, 2023, 02:30:59 pm »

OAK je govorio o upotrebi MiG-35 u specijalnoj operaciji

Generalni konstruktor: Lovci MiG-35 se koriste tokom vojne operacije

MOSKVA, 22. novembra - RIA Novosti. Za vršenje vazduhoplovnih udara koristi se najnoviji ruski lovac MiG-35, izjavio je za RIA Novosti generalni konstruktor Ujedinjene avio korporacije (OAK) Sergej Korotkov.

Prvi let lovca obavljen je 2016. godine, a predstavljanje letelice održano je 2017. godine. Prema podacima iz otvorenih izvora, trenutno je šest predserijskih modela MiG-35 u službi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

"Danas, u vezi sa događajima koji se dešavaju, letelica već učestvuje u svim operacijama koje se izvode. Ostalo je da se završe dalji probni letovi, a potom će Ministarstvo odbrane doneti konačnu odluku", rekao je on odgovarajući na pitanje da li je doneta odluka o serijskoj nabavci MiG-35 za Vazdušno-kosmičke snage Rusije. Korotkov je napomenuo da karakteristike MiG-35 „zadovoljavaju stranog kupca“, a paralelno se vode pregovori o izvoznim isporukama.

MiG-35 je najnoviji avionski kompleks generacije „4++“, kreiran po tehnologiji lovaca pete generacije za delovanje u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta u uslovima guste PVO. Avion je projektovan za uništavanje vazdušnih ciljeva u bilo koje doba dana i noći i u svim vremenskim uslovima, kao i za uništavanje pokretnih i nepokretnih kopnenih i površinskih ciljeva.

Među prednostima MiG-35, konstruktori posebno navode smanjeni radarski potpis, radarsku stanicu sa aktivnom faznom antenom, sistem za označavanje ciljeva na šlemu, nove motore sa povećanim potiskom i sposobnost da deluju kao tanker. Avion je sposoban da koristi sve vrste vođenih i nevođenih raketa i najnovije vođene bombe.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor* MiG-35 ria.png (294.5 KB, 727x537 - viewed 2 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 9 615« Reply #39 on: January 30, 2024, 05:58:21 pm »

Višenamenski frontovski lovci MiG-35/35D

U ovom videu nam je drago da demonstriramo višenamenske borbene borbene avione MiG-35/35D. Avion pripada lovcima 4++ generacije sa širokom upotrebom lovačke tehnologije 5. generacije. Sposoban je da izvršava borbene zadatke 24 sata dnevno u različitim vremenskim uslovima.

Logged
Kubovac
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 9 615« Reply #40 on: February 12, 2024, 12:48:12 pm »

Mikojan MiG-35 Vazduhoplovnih snaga Rusije

Poslednjih meseci došlo je do značajnog pomaka u napretku projekta MiG-35, direktne nadogradnje u odnosu na MiG-29. Ruski štab je podmladio ovaj nekada zanemaren razvojni projekat. Trenutno, verovatnoća stvarne proizvodnje ovog aviona izgleda mnogo više obećavajuće nego ranije.

Šta je sledeće na dnevnom redu Rusije? Potrebni su im efikasni, laki lovci da ojačaju svoju flotu. Tu na scenu stupa MiG-35 – pažljivo skrojen da sa preciznošću ispuni zahteve Rusije. Stoji paralelno sa F-16, koji SAD dosledno proizvode. Stoga ne čudi što rusko Ministarstvo odbrane razmišlja o ponovnom pokretanju proizvodnje MiG-35.

Generalni konstruktor UAC-a, Sergej Korotkov, podelio je svoju perspektivu: „Nedavne okolnosti dovele su do povećanja broja MiG-35 u vazduhoplovstvu. Zakazana je serija probnih letova, čiji rezultati će odrediti konačnu odluku Ministarstva odbrane o masovnoj proizvodnji MiG-35.

Logged
B051LjKo
vodnik
*
Offline Offline

Posts: 355


« Reply #41 on: February 12, 2024, 05:49:28 pm »

Rusi pricaju bajke o MiGu-35 vec 20 godina... Ranih 2000ih je imao smisla, sad nema nikakvog. U dvije godine rata, MiG 29/35 borbe vidio nije, mislim da to dovoljno govori koliko im Rusi vjeruju.
Logged
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14 937


« Reply #42 on: February 12, 2024, 06:42:39 pm »

Rusi pricaju bajke o MiGu-35 vec 20 godina... Ranih 2000ih je imao smisla, sad nema nikakvog. U dvije godine rata, MiG 29/35 borbe vidio nije, mislim da to dovoljno govori koliko im Rusi vjeruju.

Ne znam odakle ti podatak da u dve godine rata MiG 29 nije video borbu? Imaš li neki izvor koji bi to potvrdio?
Logged
B051LjKo
vodnik
*
Offline Offline

Posts: 355


« Reply #43 on: February 13, 2024, 03:38:45 am »

Rusi pricaju bajke o MiGu-35 vec 20 godina... Ranih 2000ih je imao smisla, sad nema nikakvog. U dvije godine rata, MiG 29/35 borbe vidio nije, mislim da to dovoljno govori koliko im Rusi vjeruju.

Ne znam odakle ti podatak da u dve godine rata MiG 29 nije video borbu? Imaš li neki izvor koji bi to potvrdio?

Pa da imam, to bi znacilo da je koristen u bobi. Ja bih volio da sam u krivu, ali evo slobodan si dati bilo koji izvor koji prikazuje koristenje MiGa 29, Mig29M/M2 ili MiG35 od strane Rusa... Ja takvog nemam... Ni gubici ne otkrivaju drugaciju sliku.

Logged
fazan
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 203


« Reply #44 on: February 13, 2024, 06:10:37 am »


Pa da imam, to bi znacilo da je koristen u bobi. Ja bih volio da sam u krivu, ali evo slobodan si dati bilo koji izvor koji prikazuje koristenje MiGa 29, Mig29M/M2 ili MiG35 od strane Rusa... Ja takvog nemam... Ni gubici ne otkrivaju drugaciju sliku.


Ја нисам наишао на информацију да су Руси користили Миг 29-35 у Украјини. Пре рата у Украјини, у борбеним јединицама су имали 15 Миг-29 СМТ и 6 Миг-35. Остало су били авиони за тренинг. Руси су се ослобађали мигова и покушавали да стандардизују надзвучну авијацију на сухој платформи. Након што су преузели Крим, тамо су затекли око 40 украјинских Миг-29.

Међутим, тешко је рећи шта је заиста било отписано, а шта остављено у хангарима, ”за не дај Боже”. У једном тренутку су се појавили тенкови за које су сви мислили да их Руси више немају. Није искључено да се појаве и авиони.

Што се тиче авион Миг-35, мислим да целу причу треба посматрати кроз призму рата, који исцрпљује руске ресурсе. Да ли Сухој са својим производним капацитетима може да задовољи потребе руског ваздухопловства? Изгубили су око 35 Сухоја 27-35, колико времена треба да се то надокнади? Шта ће бити ако се и када се на украјинском небу појаве F-16? У том смислу, мислим да су им драгоцени сви надзвучни авиони и сви производни капацитети.
Ако Миг може да модернизује постојеће Миг-29 и евентуално произведе нешто ново (у разумном року!) мислим да ће добити наруџбе.

Иначе, Американци производе F-16 само за извоз, а националну гарду пребацују на F-35. У оперативном ваздухопловству их више нема, остале су можда 1-2 ескадриле у активној резерви.
Logged
Pages:  1 2 [3] 4   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.033 seconds with 23 queries.