PALUBA
July 13, 2025, 12:59:44 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Ovde možete pogledati te poručiti knjigu "Samohodni raketni sistem 2K12 Kub-M/Kvadrat - Od SFRJ do Srbije", jedan od autora je srpski podoficir i naš global moderator Kubovac

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 [223]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ovo nije za smejanje, ovo je za plakanje (Pun svet ludaka)  (Read 657864 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 12:49:37 pm

« Reply #2220 on: February 16, 2025, 08:59:02 pm »

Боро, тек сада видим колико су наше бабе биле непросвећене, када су просејавале брашно и пазиле да се не уцрва. Лишиле су нас драгоцених протеина и минерала

Baš tako. Jedino se crva gadim a oni od crva da prave keks i hleb?
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*

Last Login:July 11, 2025, 08:28:51 pm

« Reply #2221 on: February 16, 2025, 09:57:12 pm »

Их, бре Боро, па колико си их појео у непрсканим јабукама и другим воћкама, а да ниси ни знао.... Cheesy.

Пред Нову годину купим кесицу бадема. Отвирим кесицу и део искористим а део оставим у ормару (на топлом), али не затворим кесицу. Јуче је узмем, кад видим пар црвића мили...Нису они дошли у кесицу из мог ормара, већ су ларве биле у кесици. Ко зна где је то и како држано и чувано пре паковања.  Ништа зато, ставим кесу у замрзивач. Црвићи ће се смрзнути, а ја ћу да одвојим бадеме и поједем... angel
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #2222 on: February 16, 2025, 10:04:30 pm »

Džumba, ako ga ne vidim onda i ne znam. Ja svako jutro jedem punu šaku semenki - kajsije (kad imam domaće, ove što se kupuju ne valjaju), oraha, lešnika, badema. Sve to orašasto voće nakon kupovine držim u zamrzivaču barem 15 dana, tek onda vadim i jedem, a za 10-15 dana sve odmrznuto držim u hermetičkim limenim kutijama.

Ne bude larva u voću nego jajašce, istraživao sam to - zamrzavanje ih ubija.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 12:22:06 pm

Gde je sloga tu je i pobeda!

« Reply #2223 on: May 29, 2025, 06:28:44 am »

Predloženi rijaliti program, pod radnim nazivom „Amerikanac“

Predloženi rijaliti program, pod radnim nazivom „Amerikanac“, prikazivao bi imigrante koji se takmiče u izazovima širom SAD za šansu da dobiju američko državljanstvo, prema izveštajima. Program sugeriše da bi 12 imigranata stiglo na ostrvo Elis, putovalo zemljom vozom i takmičilo se u regionalno specifičnim takmičenjima. Pobednik bi bio zaklet kao američki državljanin na stepenicama američkog Kapitola, prema FOKS 9 Mineapolis-Sent Pol.

Koncept emisije:
Emisija, koju je predložio Rob Vorsof, opisana je kao takmičarska serija u kojoj bi imigranti pokazali svoje veštine i znanje o američkoj istoriji i kulturi.

Izazovi:
Takmičari bi učestvovali u raznim izazovima, uključujući vađenje zlata, valjanje balvana ili sklapanje automobila Model T.

Glavna nagrada:
Glavna nagrada je američko državljanstvo, a pobednik polaže zakletvu kao američki državljanin na stepenicama zgrade Kapitola.

Kontroverza:
Koncept rijaliti programa koji nudi državljanstvo izazvao je kontroverze, a neki tvrde da je to nepoštovanje i dehumanizujuće imigriranje.

Uloga Ministarstva za unutrašnju bezbednost:
Ministarstvo za unutrašnju bezbednost (DHS) preispituje predlog emisije, a portparol je izjavio da je u ranim fazama provere. Međutim, sekretarka Kristi Noem je to opovrgla, rekavši da agencija „nema planove“ za takvu emisiju, prema pisanju lista The Nation.

Vizija predlagača:
Vorsof, koji je producirao emisije poput „Duck Dynasty“, nada se da će emisija proslaviti iskustvo imigranata i podstaći nacionalni razgovor o tome šta znači biti Amerikanac, prema Business Standard-u,

Sačinjeno iz mnošta izvora, recimo 1, 2 itd.

Znam da je u SAD veliki problem u vezi nelegalnih emigranata, ali ovaj način (ako se može uopšte nazvati načinom) da neko dobije državljanstvo je dehumanizacija koje će se verovatno prikazivati kao igra i zabava za široke mase. Mislim da se do sada nije desilo ubistvo u rijaliti šou, ali ni to nije isključeno u ovom slučaju.
Nismo mi uopšte kao društvo ništa napredovali od srednjeg veka, džaba nam napredna tehnologija, kada radimo iste varvarske stvari na realaciji gospodar - rob samo presvučeno u "demokartskom" prikazu da bi to bilo što šire prihvaćeno.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #2224 on: June 23, 2025, 11:17:47 am »

Naslov iz ovih  novina: https://www.novosti.rs/ekonomija/vesti/1502020/botovi-vode-sledeci-bikovski-trend-meme-kriptovalute-snorter-daje-prednost-degenima-ico-premasio-1-milion-dolara

BOTOVI VODE SLEDEĆI BIKOVSKI TREND ZA MEME KRIPTOVALUTE – Snorter daje prednost degenima, ICO premašio 1 milion dolara.

Ako bi neko hteo da mi prevede na srpski ili hrvatski, bio bih zahvalan. Razmišljam da li da čitam članak ili ne, ali, ako ne razumem naslov, šta ću tek razumeti u tekstu? Embarrassed
Pages:  1 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 [223]   Go Up
  Print  

Jump to: