PALUBA
May 20, 2024, 12:31:27 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mailom na brok@paluba.info
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 63   Go Down
  Print  
Author Topic: Kratke vijesti  (Read 244673 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #135 on: November 16, 2015, 11:11:21 am »

Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/

SAD dopremile topničke sustave Paladin u Estoniju

Datum objave:
16.11.2015

Tallinn. 16. studenog (Interfax) - Sjedinjene Američke Države su isporučile još dva M109A6 155-milimetarska samohodna topnička sustava u Estoniju u nedjelju; a sustavi će ostati sve do početka prosinca. Ukupno, više od deset komada teškog vojnog hardvera, uključujući Paladin M992, je isporučeno do danas, rekao je glasnogovornik Glavnog stožera Estonskih obrambenih snaga. Njih će koristiti postrojbe 3. bojne 69. oklopne pukovnije Prve oklopne brigade u sklopu Prve pješačke divizije, koji će boraviti neko vrijeme na vojnim vježbama u Estoniji.

Paladin M109 su samohodne haubice izrađene u SAD-u tijekom Hladnog rata, a koje su se koristile u ratu u Vijetnamu te potom bile nadograđene. Nadograđeni Paladin M109A6 sustav ušao je u uporabu 1994 i korišten je prvi put tijekom rata u Iraku 2003. godine.

Sustav je opremljen sa 155-milimetarskog M284 haubicom dometa 30-kilometara. Tim je četveročlani i čine ga: zapovjednik, vozač, ciljač i punjač. Vozilo teži 29 tona, može razviti brzinu do 60 kilometara na sat.


* article-gallery-big-1447662661_240.jpg (64.73 KB, 800x450 - viewed 81 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #136 on: November 17, 2015, 10:54:11 am »

Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/

Globalni index terorizma: neviđeno povećanje broja mrtvih u terorističkim napadima u svijetu

Datum objave:
17.11.2015

LONDON, 17. studenoga 2015. (Hina/AFP/dpa) - Broj osoba ubijenih u terorističkim napadima u svijetu porastao je za 80 posto prošle godine, na najvišu razinu ikada zabilježenu, navodi se u istraživanju Instituta za ekonomiju i mir "Globalni indeks terorizma za 2015." objavljenom u utorak.

Po podacima o terorizmu u svijetu, 32.658 osoba ubijeno je u terorističkim napadima 2014. Godine 2013. život je izgubilo 18.111 osoba. Oružana islamistička skupina Boko Haram, sa sjedištem u Nigeriji, te džihadistička skupina Islamska država (IS) odgovorni su za više od polovice smrtnih slučajeva, po tom istraživanju koje uzima u obzir napade kao i mrtve i štetu koja iz toga proizlazi u 162 zemlje.

Istraživanje definira terorizam kao "prijetnju ili efektivno korištenje ilegalne sile ili nasilje od strane nedržavnog čimbenika u postizanju političkog, ekonomskog, vjerskog ili društvenog cilja putem straha, prisile ili zastrašivanja".

"Terorizam jača neviđenim ritmom", tvrdi Steve Killelea, izvršnih predsjednik Instituta.

Porast broja mrtvih iznosio je 61 posto 2013. godine. Istraživanje pokazuje da je terorizam lako lokalizirati s obzirom da pet zemalja - Afganistan, Irak, Nigerija, Pakistan i Sirija bilježi 78 posto mrtvih u 2014.

Irak je najpogođenija država s 9929 mrtvih zbog terorizma. Država doživljava istodobno najveći broj terorističkih napada i najveći broj žrtava ikada zabilježenih u jednoj zemlji.

Najveći porast broja mrtvih, naprotiv, bilježi Nigerija - 300 posto, čime broj mrtvih iznosti 7512.

Opasnost da se bude žrtva atentata puno je manje izražena u zapadnim zemljama gdje takav čin izvode usamljeni pojedinci, motivirani političkim ekstremizmom, nacionalizmom ili rasnom i vjerskom premoći, prije nego muslimanskim fundamentalizmom, po istraživanju.

V. Britanija je bila zapadna zemlja koja je doživjela najveći broj napada tog tipa, uglavnom vezano uz republikanske paravojne snage u Sj. Irskoj.

Primat bi, međutim, mogla preuzeti Francuska s atentatima u Parizu za koje je odgovornost preuzeo IS i u kojima je poginulo najmanje 129 osoba.

Ti napadi "u više pogleda predstavljaju prekretnicu unutar Europe. Pokazuju da IS ima načina izvesti sofisticirane i smrtonosne napade u Europi", kaže Killelea.

Istraživanje procjenjuje da su ekonomski troškovi terorizma iznosili 52,9 milijardi dolara 2014., što je najviša razina ikada dosegnuta, deset puta veća nego 2000. godine.
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #137 on: November 19, 2015, 01:49:13 pm »

Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/

Finska će razmotriti ukidanje zabrane za vojne operacije u inozemstvu

Datum objave:
19.11.2015

Finski parlament će iduće godine razmotriti prijedlog zakona kojim bi se omogućilo finskim postrojbama sudjelovanje u vojnim operacijama u inozemstvu. Finski radio prenosi da bi zakonodavni okvir trebao doći na red parlametarne debate sljedećeg proljeća. Poticaj: Nedavni teroristički napadi u Francuskoj i poziv francuskog predsjednika François Hollande za pomoć prema odredbama Europske unije. Klauzula štiti neutralnost nekih zemalja članica. Finska, sa svojim trenutnim ograničenjima za sudjelovanjem u vojnim operacijama, namjerava pomoći Francuskoj nevojnim načinima kroz obavještajnu suradnju i policijsku pomoć.


* article-gallery-big-1447933050_998.jpg (77.88 KB, 600x400 - viewed 84 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #138 on: December 03, 2015, 05:14:11 pm »

Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/
03.12.2015.

Hrvatska u obrambenom sektoru država s umjerenim rizikom od korupcije
 
ZAGREB, 3. prosinca (Hina) – Transparency International Hrvatska (TIH) objavio je u četvrtak kako je Hrvatska ocjenjena kao država s umjerenim rizikom od korupcije u obrambenom sektoru.

S umjerenim rizikom od korupcije ocjenjena je kao još osam članica NATO-a (Bugarska, Češka, Francuska, Grčka, Mađarska, Italija, Litva i Španjolska), te četiri partnerske države (Austrija, Bosna i Hercegovina, Gruzija i Srbija).

“Antikorupcijski indeks obrambenog sektora kojim je Hrvatska ocijenjena prosječnom ocjenom umjerenoga koruptivnog rizika upućuje na to da je potrebna dodatna odgovornost svih aktera u sustavu obrane i nacionalne sigurnosti kako bi se osigurala poboljšanja, posebno u procesima javnih nabava i operacijama u kojima sudjeluju hrvatske Oružane snage”, istaknula je tim povodom predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Istraživanje Transparency Internationala bilo je usmjereno na pet područja koja se smatraju izložena rizicima od korupcije – politiku, financije, kadrove, operativne poslove i javnu nabavu i uključilo je 33 države; 21 članicu NATO-saveza i 12 partnerskih država. Polovica članica NATO-saveza ocijenjene su kao države koje imaju jako nizak ili nizak rizik od korupcije, a dvije države (Portugal i Turska) ocijenjene su kao države s visokim rizikom od korupcije u obrambenom sektoru.

Kako ocjenjuje TIH, u Hrvatskoj je dostupno malo informacija o učinkovitom upravljanju financijskim sredstvima u obavještajnom te sigurnosnom sektoru. Istraživanje je pokazalo kako su javno dostupni ukupni podatci za svaku instituciju unutar proračuna. Financijski podatci za Vojno-obavještajnu agenciju za sigurnost protežu se na različite stavke u proračunu Ministarstva obrane te se mogu procijeniti. Postupak imenovanja za starije obavještajne dužnosnika je nejasan i bez transparentnih kriterija, naveo je TIH.

Osim toga, ocjenjuje se dalje, drugo važno područje ranjivosti su offset programi. Zbog nedostatka jasnih propisa koji bi zahtijevali veću transparentnost, omogućeno je da mnogi podatci ostaju potpuno tajni. Offset programi trenutačno su regulirani nižim pravnim aktima, tako da ministrima obrane i gospodarstva omogućuju da pregovaraju o uvjetima izravno s izvođačima bez jasnih procedura, upozorava TIH.

Prema izvješću Transparency Internationala, mnogim članicama NATO-saveza i partnerskim državama nedostaju mehanizmi kontrole u transparentnosti obrambenog sektora. Iako postoji obveza poštovanja načela demokracije i vladavine prava, izvješće ističe jaz između institucionalnog nadzora i antikorupcijske kontrole, navodi TIH.

Antikorupcijski indeks obrambenog sektora (GI) procjenjuje “postojanje i djelotvornost institucionalnih i neformalnih kontrola za upravljanje rizikom od korupcije” te njihovu provedbu u obrambenim i sigurnosnim institucijama. Indeks se izračunava na temelju 77 pokazatelja iz javno dostupnih izvora i anketiranjem neovisnih stručnjaka kako bi se procijenio integritet obrambenih institucija.

U izvješću se navodi da devet članica NATO-saveza koje su među top 20 izvoznika oružja (Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Španjolska, Italija, Nizozemska, Kanada, Norveška i Turska) nisu imale nadzor zakonodavne vlasti nad tim izvozom, nego su izvozile u države s visokim rizicima od korupcije i u one s nedovoljnom zaštitom ljudskih prava.

Izvješće je dio studije o integritetu u svjetskim institucijama obrane. Dosad objavljeni podatci za Srednji istok, Aziju i G20 pokazuju, navodi TIH, da svjetski vojni izdatci dramatično rastu točno u onim mjestima gdje je upravljanje najslabije, što je prijetnja međunarodnome miru i stabilnosti.
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #139 on: December 03, 2015, 09:58:13 pm »

Vir: Defender hr
http://slobodnadalmacija.hr/default.aspx
03.12.2015.

Povijesna odluka američke vojske: ženama otvorene sve pozicije

Američka vojska je donijela povijesnu odluku da će ženama otvoriti sve vojne položaje, bez iznimke, uključujući i najzahtjevnija u elitnim postrojbama, rekao je u četvrtak američki ministar obrane Ashton Carter.

"Žene će imati pristup svim borbenim mjestima ukoliko ispunjavaju određene uvjete za ta mjesta", precizirao je Carter na konferenciji za novinare u Pentagonu, aludirajući na kriterije tjelesne izdržljivosti.

Žene će moći voziti tenkove, pucati iz minobacača, biti u specijalnim snagama poput Zelenih beretki ili Morskih tuljana ili voditi pješadiju u borbu, rekao je.
Američka vojska mora imati pristup "najvećem mogućem broju talenata" i ne smije ostavljati žene po strani, objasnio je.
Ministar obrane je priznao da nije ispunio zahtjeve prestižne američke mornarice da neke položaje sačuva isključivo za muškarce.
Mornarica je jedina predala takvu molbu, dok kopnena vojska nije imala takve zahtjeve, istaknuo je Carter.
Obamina administarcija je najavila 2013. da želi ženama otvoriti sve borbene položaje, ali je Pentagon imao određeni rok za odluku o eventualnim iznimkama.
Od 2013. američka vojska je već to u velikoj mjeri učinila, ali je pristup ženama na neka mjesta u pješadiji, oklopnim vozilima i tenkovima te specijalnim snagama još trebalo potvrditi.
Tri mlade američke vojnikinje su ove godine uspješno završile obuku Rangersa američke kopnene vojske.
U američkoj vojsci ima oko 15 posto žena.

(H)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #140 on: December 04, 2015, 06:52:39 pm »

Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/
04.12.2015

US Army za Europu zatražit će dodatnu zrakoplovnu potporu

WASHINGTON, 3. prosinca (UPI) – Američka Kopnena vojska za Europu namjerava službeno zatražiti dodatnu zrakoplovnu potporu ostalih američkih regionalnih snaga, navodeći ograničene mogućnosti zbog smanjenja proračuna.

US Army Europa, skraćeno USAREUR, tvrdi kako su rezovi u sklopu inicijative za restrukturiranje zrakoplovstva Kopnenih snaga rezultirali nedovoljnim zrakoplovne resursima. Pukovnik Chris Waters, zapovjednik 12. borbene zrakoplovne brigade kaže kako je najveći deficit USAREUR sposobnosti za održivost servisiranja, pokret, logistiku i komunikacijske sposobnosti. “Mi ćemo tražiti dodatnu zrakoplovnu napadnu bojnu, jurišnu bojnu, dijelove opće potpore te bojnu za zrakoplovnu potporu”, rekao je Waters.

Aviation Restructure Initiative je odobrena od strane načelnika Glavnog stožera generala Raymonda T. Odierna u prosincu 2014, a u cilju smanjenja troškova poslovanja vojske. Međutim, mnogi dužnosnici govore kako su rezovi preradikalni te mogu ugroziti operativnu spremnost.


* usa.jpg (38.76 KB, 735x336 - viewed 99 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #141 on: December 07, 2015, 10:14:01 am »

Vir: "Večernji list" Zagreb
http://www.vecernji.hr/
07.12.2015

Ruski ratni brod prošao kroz Bospor. Pojavila se fotka vojnika s raketnim bacačem

Nadam se da je ovo izolirani slučaj, kazao je ministar
 
Ruski ratni brod "Cezar Kunikov" na svom je putu do Mediterana jučer prošao kroz bosporski tjesnac u Istanbulu i time izazvao bijes Mevlüta Çavuşoğlua, turskog ministra vanjskih poslova.
   
Društvenim mrežama širi se i fotografija vojnika na brodu koji u ruci drži bacač raketa, javlja Hurriyet Daily News.

 – Ovo je provokacija. Narušavanje našeg zračnog prostora od strane ruskih aviona i prolazak kroz Bospor su dvije različite stvari. Svaki prolazak kroz Bospor mora biti u skladu s međunarodnim sporazumima. Bez obzira na to je li riječ o ruskom ili bilo kojem drugom brodu, pravila su davno određena, kazao je Çavuşoğlu, pozivajući se na Sporazum iz Montreuxa kojim se određuje režim prolaska kroz Bospor i Dardanele.

Dodao je i kako će poduzeti "potreban odgovor na čin koji se čini kao prijetnja".

 – Nadam se da je ovo izolirani slučaj – kazao je ministar.


* CVkrovpWoAAn6dd.jpg (96.48 KB, 600x934 - viewed 76 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #142 on: December 07, 2015, 10:17:56 am »

Vir: "Jutarnji list" Zagreb
http://www.jutarnji.hr/
07.12.2015

GNIJEZDO DŽIHADISTA SAMO 100 KM OD HRVATSKE GRANICE! Poznato je i tko je šef kampa za obuku islamskih militanata, ali nitko ništa ne poduzima

Ovo je pucanj u državu – čulo se iz usta bosanskohercegovačkih predstavnika vlasti nakon što je nedavno sljedbenik vehabijskog pokreta Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu. Kao "pucanj u državu" okarakteriziran je i teroristički napad autobombom na policijsku stanicu u Bugojnu 2010. godine, kada je smrtno stradao policajac Tarik Ljubuškić, piše Slobodna Dalmacija.

"Pucanj u državu" bio je i napad Mevlida Jašarevića na američko veleposlanstvo u Sarajevu 2011. godine. I tako, od pucnja do pucnja u državu, ta ista država, nakon deklarativne osude terorističkog čina, koji redovito izvršavaju pripadnici vehabijsko-selefijskog pokreta, gotovo ništa ne poduzima na sprječavanju širenja toga radikalnog, isključivog i militantnog pokreta. Štoviše, kako se povećava broj pucnjeva u državu, tako se paralelno povećava i broj sljedbenika vehabijsko-selefijske ideologije.

Nakon zadnjeg terorističkog čina u BiH, "zaronili" smo u sigurnosno-obavještajni sustav, kroz više relevantnih obavještajno-sigurnosnih izvora, tragajući za informacijama što poduzimaju po pitanju sigurnosti, koliko sljedbenika vehabijsko-selefijskog pokreta označavaju kao potencijalne teroriste... A suočili smo se s alarmantnim, šokantnim podacima nespojivim sa stoljećem u kojem živimo.

U našem prvom susjedstvu ima najmanje 35 vehabijskih komuna, u šest kantona, evidentiranih i praćenih od organa sigurnosti.

Jedna od tih 35 je ipak atipična. Služi kao kamp za obuku s oružjem na vojnom poligonu bivše JNA. Nalazi se u Gornjem Vakufu – Uskoplju, u selu Brzićanima, a šef zajednice je instruktor Arif Čagalj. U toj komuni, svojedobno srpskom selu, koje su nezaposleni selefije kompletno otkupili, već godinama svakodnevno borilačke vještine, s oružjem, usavršava od 80 do 120 pripadnika radikalnog islama.


* vehabije_969843S1.jpg (44.1 KB, 652x326 - viewed 95 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #143 on: December 07, 2015, 08:04:46 pm »

Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/
07.12.2015

Približno 50 brodova Kaspijske flotile započelo borbenu obuku 

MOSKVA. 7. prosinca (Interfax) – Brodovi iz sastava ruske Kaspijske flotile počeli su borbenu obuku u sklopu K-1, priopćeno je u ponedjeljak iz ruskog Južnog vojnog distrikta. K-1 obuka uključuje više od 50 brodova i pomoćnih broodva, među njima raketne korvete Tatarstan i Dagestan i Grad Sviyazhsk, Uglich, Veliky Ustjug, Volgodonsk, Makhachkala i Astrahan. Mornari uvježbavaju postupak pri odobrenju za akciju, kontrolu štete u pristaništima, protuzračnu obranu te mjere protiv sabotaža tijekom priveza. Dnevna rutina, održavanje brodskog naoružanja i sustava te pripreme za prihvat naoružanja i boravak na otvorenom moru, također su uključeni u obuku. Sljedeći zadaci u 2016 će se fokusirati na koheziju na otvorenom moru i borbenim vježbama koje uključuju pojedinačne brodove i pomorske postrojbe. Međunarodna pomorska vježba koja uključuje ratne mornarice Rusije, Kazahstana i Azerbajdžana, Kavkaz 2016 te Navy Cup 2016 će biti u središtu obuke Kaspijske flotile u 2016. godini.* 8405616d6c180d1843b9d4d3e4943d6a.jpg (42.15 KB, 668x305 - viewed 85 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #144 on: December 08, 2015, 05:00:01 pm »

Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/
08.12.2015

Rusija ojačala bazu u Armeniji vojnim i transportnim helikopterima

MOSKVA, 8. prosinca 2015. (Hina/AFP) – Rusija je razmjestila borbene i transportne helikoptere u vojnoj bazi u Armeniji kako bi ojačala njezine kapacitete, objavila je u utorak agencija RIA navodeći rusko ministarstvo obrane.

Ukupno sedam helikoptera Mi-24 i Mi-8 razmješteno je u bazi u blizini prijestolnice Erevana a još jedna serija bit će isporučena bazi do kraja godine, kazalo je ministarstvo.

Baza je utemeljena 1995. a od 1998. Rusija tamo ima stacionirane borbene zrakoplove MIG-29.

Rusija također ima vojnu bazu u Gyumri, drugom najvećemg radu u Armeniji na sjeveroistoku dijelu zemlje, u blizini armensko-turske granice.


* 1028139084.jpg (50.53 KB, 705x336 - viewed 84 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 876« Reply #145 on: December 09, 2015, 07:07:11 am »

Radi više helikopterskih nesreća, u zadnjim tjednima, je kopnena vojska USA prizemljila borbene helikoptere, koji su smješteni u 11 baza po Americi. Pregledat će se svi helikopteri po standardnim postupcima da bi uklonili moguće rizike....

Vir: "Obramba" SLO
http://www.obramba.com/
08.12.2015.

Ameriška kopenska vojska prizemljila bojne helikopterje

ZARADI NESREČ JE AMERIŠKA VOJSKA PRIZEMLJILA VEČ KOT 1.000 HELIKOPTERJEV

Prejšnji teden so kopenske sile Ameriške vojske prizemljile vse bojne helikopterje, nameščene v 11 bazah v ZDA po nekaj usodnih nesrečah, ki so se zgodile v zadnjih tednih, je sporočilo Poveljstvo ameriške kopenske vojske (FORSCOM).

Kot je sporočil poveljnik ameriške kopenske vojske general Robert B. Abrams, bodo helikopterje pregledali po ustaljenih proceduralnih postopkih, ugotovili pomanjkljivosti in vzroke za morebitna tveganja, da bi se izognili novim tragičnim nesrečam, v katerih so izgubili tajko nekaj posadk kot bojnih helikopterjev in opreme.

Tako so 2. decembra 2015 izgubili bojnih helikopter Boeing AH-64 apache v Forth Hoodu v Teksasu, kar je bil že tretji primer v samo 10 dneh. Že 23. novembra je namreč ameriški AH-64 apache doživel nesrečo v Južni Koreji, medtem ko je UH-60 black hawk strmoglavil v Forth Hoodu. Vsi trije helikopterji so doživeli nesrečo med vadbenimi poleti.

General Abrams je ukazal odgovornim poveljnikom Ameriške kopenske vojske pregled letalnih procesov helikopterjev, načrtovanje enot in vzdrževalno dokumentacijo ter procedure. Preiskava je v polnem teku, kot poročajo iz FORSCOM.

Pripravil: B. Knific, foto: US Army


* helikopter-AH-64-apache-in-UH-60-black-hawk-642x336.jpg (61.78 KB, 642x336 - viewed 90 times.)
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #146 on: December 15, 2015, 09:16:06 am »

Saudijska Arabija formirala "Islamsku vojnu koaliciju" za borbu protiv terorizma
Tanjug   15.12.2015.

Saudijska Arabija objavila je danas formiranje "Islamske vojne koalicije" za borbu protiv terorizma, u koju su uključene 34 države.

Islamska vojna koalicija saopštila je da je dužnost da se islamski narod zaštiti od zla terorističkih grupa. Na listi koalicije arapskih zemlja našle su se Egipat, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, zajedno sa islamskim zemljama Turskom, Malezijom, Pakistanom, kao i druge zalivske i afričke zemlje, preneo je Rojters. U zajedničkom saopštenju tih zemalja navodi se da su one "odlučile da formiraju vojnu alijansu, predvodjenu Saudijskom Arabijom, za borbu protiv terorizma, sa zajedničkim operativnim centrom u Rijadu koji će da podržava i koordiniše vojne operacije". U saopštenju se ističe "dužnost da se islamski narod zaštiti od zla svih terorističkih grupa i organizacija koji na zemlji seju smrt i čiji je cilj da terorišu nevine". Britanska agencija napominje da se na listi ne nalazi Iran.

Izvor: www.blic.rs
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 451


« Reply #147 on: December 15, 2015, 04:54:06 pm »

Koliko se meni čini predvodnik ove "koalicije" je sam za sebe generator islamskog eksremizma. Čisto sumnjam da će ova koalicija uopšte zaživeti a potom i stvarno delovati protiv terorista.
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 442


« Reply #148 on: December 15, 2015, 08:17:17 pm »

Papir trpi sve!
Logged
Milan (longtrip)
kapetan fregate
*
Offline Offline

Posts: 7 424« Reply #149 on: December 16, 2015, 02:09:32 pm »

Ne znam šta se dešava ali ruski Parlament je podržao predlog da se ograniči svim državnim činovnicima mogućnost putovanje u inostranstvo privatno ili poslovno na rok od 3-6 meseci. Sve ovo iz razloga moguće vojne eskalacije događaja u tom periodu i smanenja rizika da bi se  zadržavanjem ruskih državnih službenika u inostranstvu , vršio pritisak na državne odluke !

www.mk.ru
Logged
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 63   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.068 seconds with 22 queries.