Što se tiče raspoznavanja terorista,mislim da je to jasno svakome danas iz situacije a boga mi se i oglase.Po čemu bi to policajac i običan vojnik imao više mogućnosti od bilo kog građanina, možda po izoštrnom mirisu i telepatskih sposobnosti. laugh
Ovo sa djetetom je za mene enigma,pa to prepuštam Vama da razjasnite,možda i samom sebi.
Па ни полицајац као појединац не потеже оружје према личном ћефу. Када су терористи у питању то се ради у 99% случајева на основу прибављених информација и полицијских сазнања. А те информације грађани немају. Друго, полицајци су сигурно искуснији у идентификацији опасних типова од обичног грађанина. Бојим се, нашта и упућује твоја опаска, да би се то свело на упуцавање оних који имају мало тамнију кожу или нам "личе" на терористе.
А то са дететом није енигма, нега не знаш шта би ми одговорио а да "не скочиш сам себи у стомак". Све је то нама лепо и добро док се дешава другима.
E sad stvarno ne znam da ovo napišem da se ne uvredite.
Gdje nađoste i kod mene i u tekstu ( o kom se diskutuje) da piše da građanin treba da traži i prepoznaje teroriste,ako oni nisu u jasnoj situaciji napada.U tekstu Vam je lepo navedeno da se daje mogućnost građanima da intervenišu i dok ne stigne policija.
Gdje nađoste da građanin ima pravo da poteže oružje,dok to policajac ne može.Pa ne bih rekao,da policajac isto čeka prvo odobrenje,pa tek onda dejstvuje ako se nalazi u navedenoj situaciji napada?
Najzad,moram Vam reći da je ovo sa obojenim ili bijelim Vaše obično lupetanje,jer Vi ne možete znati ni ti što ja mislim ili moj stav u vezi toga.
Što se tiče djece i da se u njima greškom može prepoznati terorista,ne bih komentarisao,jer ću Vas uvrediti puno.Da li ona mogu greškom biti pogođena,pa mogu ali Boga mi i od policajaca što je strašno.Imali ste neki dan u Kamenici da je jedna mala pogođena na igralištu baš od policajca koji je bio na svadbi a ne na terorističkom napadu.
Na samom kraju ne znam što Vam je ovo potrebno,pogledajte Vaše postove i u jednom postu imate suprotne stavove.Te u ovom zakonu nema ništa novo a odmah zatim,da je to novo i strašno da će se ubijati i "deca teroristi",vidite i ono što ne piše u tekstu a ubacujete i Vaše nerealne misli, itd...

Poz.