PALUBA
March 28, 2023, 02:32:05 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Pravilnik foruma PALUBAinfo
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 [970] 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 ... 1314   Go Down
  Print  
Author Topic: Rat u Ukrajini  (Read 1040967 times)
 
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14535 on: August 05, 2022, 08:28:48 am »
Kuleba za Amnesti International: Ne tražite lažnu ravnotežu između zločinca i žrtve


Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je organizaciju za ljudska prava Amnesti internešenel da ne traži lažnu ravnotežu između Rusije kao zločinačke zemlje i Ukrajine koja se brani od ruske invazije, već da svetu kaže istinu o Rusiji.

Napomenuo je da je i on, kao i mnogi Ukrajinci, ogorčen izveštajem Amnesti internešenela. Takođe je sugerisao da će Amnesti internešenel kao odgovor na kritike reći da kritikuje obe strane u sukobu.

„Ali hajde da se jasno dogovorimo oko razumevanja jednostavnih stvari: ovo ponašanje Amnesti internešenela nije u pronalaženju i prenošenju istine svetu, već o stvaranju lažne ravnoteže između zločinca i žrtve, između zemlje koja uništava stotine i hiljade ljudi. civila, gradova, čitavih teritorija i zemlje koja se očajnički brani, spasavajući svoj narod i kontinent od ovog nasrtaja“, rekao je Kuleba.

Obraćajući se Amnesti internešenel, on je pozvao organizaciju za ljudska prava da „prestane da stvara lažnu stvarnost u kojoj su svi pomalo krivi”.

„Počnite da saopštavate sistemsku istinu velikih razmera o tome šta je današnja Rusija. Uradite to barem u ime civilnih žrtava, državljana Ukrajine, koji su pogođeni ruskim granatama na stanici javnog prevoza u gradu Toreck, Donjecka oblast, danas“, rekao je Kuleba.

U svom izveštaju objavljenom u četvrtak, 4. avgusta, Amnesti internešenel je naveo da veruje da ukrajinska vojska, u pokušaju da odbije rusku invaziju, ugrožava civilno stanovništvo uspostavljanjem baza i delovanjem sistema naoružanja u stambenim naseljima, uključujući škole i bolnice. .


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14536 on: August 05, 2022, 08:44:12 am »
Zelenski afričkim zemljama: U ratu ne bi trebalo da postoji neutralan stav


Ceo svet, a posebno zemlje afričkog kontinenta, ne mogu da zauzmu neutralan stav po pitanju rata Rusije protiv Ukrajine, jer će ruska agresija imati posledice i za njih.

„Mislim da u ratu ne bi trebalo da postoji neutralnost. To je pogrešan stav. Ne može biti neutralnosti između života i smrti. Kada ste neutralni u ratu, odmah se iz velike države pretvarate u malu. Niko te ne vidi, svet te ne vidi, pa samim tim ni ti ne utičeš na procese u svetu. A kada imaš problema, moraš da se setiš da i svet može da bude neutralan. I ne radi se o poslu – radi se o živote ljudi. Verujem da pozicija neutralnosti nije moderna“, rekao je Volodimir Zelenski tokom onlajn sastanka sa afričkim novinarima, prenosi pres-služba šefa države.

Prema rečima predsednika, ako neka zemlja nema dovoljno ekonomske ili političke težine da utiče na Rusku Federaciju i primora je da zaustavi rat, onda je neophodno osuditi smrt, autokratiju, rasizam, nacizam i „rašizam“, osuditi agresiju. bar na nivou diplomatije.

Zelenski je takođe uveren da je svet trebalo da posveti više pažnje onome što se dešava u nekim zemljama afričkog kontinenta, koje su takođe doživele ratove i tragedije.

„Nema rata koji je daleko. Ovo je nepravda bezbednosne strukture celog sveta, koju treba menjati. Treba menjati međunarodne institucije da one rade. Danas, kada govorimo o bezbednosnim garancijama za Ukrajina, mi delujemo kao živ, ali tragičan primer koji se kasnije može proširiti na druge kontinente i druge države“, rekao je on.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14537 on: August 05, 2022, 08:46:50 am »
Zelenski: Amnesti internešenel podržava terorizam


Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski optužio je Amnesti internešenel da se svrstava na stranu „terorista“ nakon što je ta organizacija osudila ukrajinsku vojsku zbog postavljanja oružja u civilne oblasti kršenjem humanitarnog prava.

„Danas smo videli izveštaj Amnesti internešenela koji, nažalost, pokušava da amnestira terorističku državu i prebaci odgovornost sa agresora na žrtvu“, rekao je Zelenski u video obraćanju u četvrtak uveče.

„Ako neko napravi prijavu koja stavlja agresora i žrtvu u istu ravan, to se ne može tolerisati“, rekao je on, ponovivši tri puta da je „Ukrajina žrtva“ i dodao da je „svako ko sumnja u to saučesnik Rusija – teroristička zemlja – i sami terorista i učesnik u ubistvima.

Izveštaj o kome je reč objavljen je ranije u četvrtak, i detaljno opisuje 22 slučaja ukrajinskih snaga koje su pokrenule udare iz škola i pet primera trupa koje koriste bolnice kao baze. Amnesti je saopštio da „nije svestan“ da je Ukrajina pokušala da evakuiše civile pre nego što je zauzela ove nevojne lokacije.

„Dokumentovali smo obrazac ukrajinskih snaga koje dovode civile u opasnost i krše zakone rata kada deluju u naseljenim područjima“, rekla je Agnes Kalamar, generalni sekretar Amnesti internešenela. „Biti u odbrambenoj poziciji ne oslobađa ukrajinsku vojsku od poštovanja međunarodnog humanitarnog prava.

Iako je Amnesti takođe optužio Rusiju da je prekršila međunarodno pravo u vođenju svoje vojne operacije, izveštaj su na internetu objavile pristalice režima Zelenskog, koji su optužili međunarodnu organizaciju da se bavi „ruskom propagandom“.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba takođe je odbacio izveštaj, optužujući Amnesti da „stvara lažnu stvarnost“ u kojoj su svi „krivi za nešto“. Umesto toga, on je tvrdio da bi organizacija trebalo da se fokusira isključivo na navodne ruske prekršaje.

Usred bujice kritika sa proukrajinskih postera na društvenim mrežama, Kalamar je ostao pri izveštaju. „Onima koji nas napadaju navodnim pristrasnošću prema Ukrajini, kažem: proverite naš rad“, napisala je ona na Tviteru. „Mi stojimo uz sve žrtve. Nepristrasno.” Kalamar je takođe optužio „mafije na društvenim medijima i trolove“ na obe strane u sukobu za širenje „ratne propagande, dezinformacija dezinformacija“.

U svom govoru, Zelenski je optužio rusku vojsku da „udari na spomenike žrtvama holokausta“ i „na logor za ratne zarobljenike u Jelenovki“. Zelenski je očigledno mislio na napad na spomenik holokaustu u martu, koji je zapravo pogodio TV toranj u blizini. Izraelski novinar je naveo da je samo spomen obeležje netaknuto.

Rusija je optužila Ukrajinu da je prošle nedelje izvela raketni napad na zatvor Jelenovka u kojem su smešteni pripadnici neonacističkog puka Azov i zatražila od Ujedinjenih nacija i Crvenog krsta da istraže napad. Zvaničnici Donjecke Narodne Republike su tvrdili da je objekat bio cilj da spreči zatvorenike da svedoče o navodnim ukrajinskim ratnim zločinima.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14538 on: August 05, 2022, 08:48:15 am »

NATO osigurava povećanje isporuke oružja Ukrajini


Zemlje članice NATO-a blisko sarađuju sa odbrambenim kompanijama kako bi osigurale da Ukrajina dobije više zaliha naoružanja i opreme kako bi se pripremila za dugotrajan rat sa Rusijom, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu za Rojters.

„Pružamo veliku podršku, ali moramo da učinimo još više i da budemo spremni za duge staze“, rekao je Stoltenberg za Rojters.

Dakle, trenutno postoji interakcija između zemalja NATO-a i kompanija – proizvođača naoružanja i opreme, rekao je Stoltenberg.

„Sada smo takođe u bliskom kontaktu i blisko sarađujemo sa odbrambenom industrijom kako bismo proizveli više i isporučili više različitih vrsta municije, oružja i sposobnosti“, rekao je on.

Kako je saopšteno, poslednjih meseci, zemlje NATO-a i drugi saveznici počeli su da isporučuju Ukrajini naprednije sisteme naoružanja, uključujući raketne sisteme HIMARS. Prema rečima zapadnih predstavnika, ovo oružje je već promenilo situaciju na ratištu u Ukrajini.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14539 on: August 05, 2022, 10:38:04 am »
Izveštaj Operativne komande Jug OSUQuote
Ukrajinska vojska uništila je četiri ruska lansera S-300


Ukrajinski ratni avioni su 4. avgusta napali dva čvorišta naoružanja i opreme koja su postavile ruske trupe u okrugu Herson i Kahovka.

Istovremeno, rusi su pokušali juriš na oblast Hersona, koji nije imao uspeha, izvestila je Operativna komanda Jug, a prenosi Ukrinform.

Ukrajinska vojska u udaru helikoptera uništila je rusko uporište u privremeno okupiranom delu Mikolajevske oblasti.

U međuvremenu, raketne i artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine napale su rusku mrežu PVO i logističke punktove, uključujući skladišta municije, u Hersonskoj oblasti – u gradu Hersonu, kao i u Pridniprovsku i Tokarivki.

Komanda je potvrdila da su ruske ruske snage na južnom frontu izgubile 39 vojnika, četiri protivvazdušna raketna sistema S-300, radarsku stanicu Imbir, automatski minobacač kalibra Vološka 82, kao i devet kamiona i borbenih oklopnih vozila.

Oružane snage su uništile i tri skladišta municije u Pridniprovsku, Hersonu i Tokarivki.

Komanda je saopštila da su Rusi bili sputani ukrajinskim trupama bez mogućnosti napredovanja. Istovremeno, rusi su pojačali artiljerijske i vazdušne udare. Ruski ratni avioni su 16 puta napali položaje Ukrajine duž linije kontakta i gađali nedavno oslobođena naselja. Nema prijavljenih žrtava.

Komanda kaže da Rusi nastavljaju da vode borbe duž okupirane odbrambene linije. Nisu zabeležene nikakve promene u sastavu ili položaju.

Ruska artiljerija kalibra 152 mm takođe je granatirala Ivanivku. U napadu je jedna osoba poginula, dok se obim razaranja još utvrđuje.

U međuvremenu, dva ratna broda i podmornica, sa ukupno 12 krstarećih raketa Kalibr, ostaju raspoređeni u Crnom moru, spremni za lansiranje. Angažovana su i dva velika desantna broda.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14540 on: August 05, 2022, 12:01:23 pm »
Izveštaj Ministarstva odbrane RusijeQuote
Uništen vod ukrajinskih višecevnih bacača raketa sistema „Grad“


Ruska vojska uništila je vod ukrajinskih višecevnih bacača raketa sistema „Grad“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Na području naselja Deržinsk, Novogorodsko i Nikolajevka (DNR) uništena su tri voda haubica D-30 a kod mesta Čugujev uništen je sistem „Grad“.

Ministarstvo je saopštilo da su ruske snage visokopreciznim udarima na 44. Artiljerijsku brigadu likvidirali oko 150 ukrajinskih vojnika, dve haubice M777 i 1.500 komada municije za te haubice.

Avijacija i artiljerija su u prethodna 24 sata uništile četiri ukrajinska komandna punkta, živu silu i vojnu tehniku u 182 rejona.

U istom periodu oboreno je pet ukrajinskih bespilotnih letelica i tri rakete „Točka U“, a presretnuta su tri projektila ispaljena iz višecevnih bacača.

U Harkovskoj oblasti ukrajinske snage su pokušale da isele civile iz njihovih domova kako bi tu bili smešteni plaćenici i vojna tehnika, a na proteste građana reagovali su otvaranjem vatre.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14541 on: August 05, 2022, 12:07:16 pm »

Quote
[ Ukraine SITREP ] Day 161-162 (3-4/8) Summary - Fighting now inside Bakhmut as RF enter from east
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14542 on: August 05, 2022, 12:39:52 pm »
Ruska vojska zauzela Peski


Ruska vojska oslobodila je stratešku tačku, selo Peski, u blizini Donjecka, saopštile su vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR). Kako prenosi Sputnjik, to selo smatra se jednim od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija u Donbasu.


izvor[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]* Peski---.jpg (149.73 KB, 731x918 - viewed 9 times.)
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 21 076


« Reply #14543 on: August 05, 2022, 02:30:30 pm »
Zelenski afričkim zemljama: U ratu ne bi trebalo da postoji neutralan stav


Ceo svet, a posebno zemlje afričkog kontinenta, ne mogu da zauzmu neutralan stav po pitanju rata Rusije protiv Ukrajine, jer će ruska agresija imati posledice i za njih.

„Mislim da u ratu ne bi trebalo da postoji neutralnost. To je pogrešan stav. Ne može biti neutralnosti između života i smrti. Kada ste neutralni u ratu, odmah se iz velike države pretvarate u malu. Niko te ne vidi, svet te ne vidi, pa samim tim ni ti ne utičeš na procese u svetu. A kada imaš problema, moraš da se setiš da i svet može da bude neutralan. I ne radi se o poslu – radi se o živote ljudi. Verujem da pozicija neutralnosti nije moderna“, rekao je Volodimir Zelenski tokom onlajn sastanka sa afričkim novinarima, prenosi pres-služba šefa države.

Prema rečima predsednika, ako neka zemlja nema dovoljno ekonomske ili političke težine da utiče na Rusku Federaciju i primora je da zaustavi rat, onda je neophodno osuditi smrt, autokratiju, rasizam, nacizam i „rašizam“, osuditi agresiju. bar na nivou diplomatije.

Zelenski je takođe uveren da je svet trebalo da posveti više pažnje onome što se dešava u nekim zemljama afričkog kontinenta, koje su takođe doživele ratove i tragedije.

„Nema rata koji je daleko. Ovo je nepravda bezbednosne strukture celog sveta, koju treba menjati. Treba menjati međunarodne institucije da one rade. Danas, kada govorimo o bezbednosnim garancijama za Ukrajina, mi delujemo kao živ, ali tragičan primer koji se kasnije može proširiti na druge kontinente i druge države“, rekao je on.


izvor

Зеленски је постао  нападан својим ставовима којима одређује шта је морално а шта није. Већ сам раније написао да ће му се то на крају обити о главу. Заборавља (као и многи на "Западу") да се Свет не врти око Украјине,  што афричке и већина азијских и јужно америчких земаља и показује - "ово није наш рат". Када је био рат у Ираку ни Украјина се није нешто забринула и осудила агресију. Шта више, ако се не варам послала је контигент да учествује у окупацији Ирака. И не знам зашто сад очекује од земаља сличних Ираку, од којих је већина у последњих 100 година била изложена директној војној или економској агресији "Запада"? Још треба да буде захвалан што нису заузели директно про руски став.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 21 076


« Reply #14544 on: August 05, 2022, 02:37:23 pm »

Quote
Ruska vojska oslobodila je stratešku tačku, selo Peski, u blizini Donjecka,

Када аутор овако напише за неко у суштини безначајно село "стратешка тачка" уствари показује да нити зна шта је (војна) стратегија нити шта су стратешке тачке у рату. Ако је ово село "стратешка тачка" каква ли је онда на пример сам Доњецк? Стратешка на 100-ти степен... Grin

Ово село је важно за дејства у зони око аеродрома Доњецк, али никако није "стратешка тачка" где се "ломи" и одлучује о исходу рата.
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #14545 on: August 05, 2022, 03:49:53 pm »
Quote
PMC „Vagner“, uz podršku artiljerije Oružanih snaga Rusije, probio je odbranu OSU i uspeo da uđe u Bahmut/Artemovsk.

Sada se borbe vode u ulici Patrisa Lumumbe.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


* Artemovsk -.jpg (299.27 KB, 1912x767 - viewed 13 times.)
Logged
Рашо
Stručni saradnik - RV i PVO
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 677« Reply #14546 on: August 05, 2022, 03:58:10 pm »
Izveštaj Operativne komande Jug OSUQuote
Ukrajinska vojska uništila je četiri ruska lansera S-300


Ukrajinski ratni avioni su 4. avgusta napali dva čvorišta naoružanja i opreme koja su postavile ruske trupe u okrugu Herson i Kahovka.

Istovremeno, rusi su pokušali juriš na oblast Hersona, koji nije imao uspeha, izvestila je Operativna komanda Jug, a prenosi Ukrinform.

Ukrajinska vojska u udaru helikoptera uništila je rusko uporište u privremeno okupiranom delu Mikolajevske oblasti.

U međuvremenu, raketne i artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine napale su rusku mrežu PVO i logističke punktove, uključujući skladišta municije, u Hersonskoj oblasti – u gradu Hersonu, kao i u Pridniprovsku i Tokarivki.

Komanda je potvrdila da su ruske ruske snage na južnom frontu izgubile 39 vojnika, četiri protivvazdušna raketna sistema S-300, radarsku stanicu Imbir, automatski minobacač kalibra Vološka 82, kao i devet kamiona i borbenih oklopnih vozila.

Oružane snage su uništile i tri skladišta municije u Pridniprovsku, Hersonu i Tokarivki.

Komanda je saopštila da su Rusi bili sputani ukrajinskim trupama bez mogućnosti napredovanja. Istovremeno, rusi su pojačali artiljerijske i vazdušne udare. Ruski ratni avioni su 16 puta napali položaje Ukrajine duž linije kontakta i gađali nedavno oslobođena naselja. Nema prijavljenih žrtava.

Komanda kaže da Rusi nastavljaju da vode borbe duž okupirane odbrambene linije. Nisu zabeležene nikakve promene u sastavu ili položaju.

Ruska artiljerija kalibra 152 mm takođe je granatirala Ivanivku. U napadu je jedna osoba poginula, dok se obim razaranja još utvrđuje.

U međuvremenu, dva ratna broda i podmornica, sa ukupno 12 krstarećih raketa Kalibr, ostaju raspoređeni u Crnom moru, spremni za lansiranje. Angažovana su i dva velika desantna broda.


izvor

Кад читам ове извјештаје пуне "успјеха", као да гледам хрватске "документарце" о прошлом рату...
Logged
Istria 052
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 130


« Reply #14547 on: August 05, 2022, 04:18:32 pm »
Kuleba za Amnesti International: Ne tražite lažnu ravnotežu između zločinca i žrtve


Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je organizaciju za ljudska prava Amnesti internešenel da ne traži lažnu ravnotežu između Rusije kao zločinačke zemlje i Ukrajine koja se brani od ruske invazije, već da svetu kaže istinu o Rusiji.

Napomenuo je da je i on, kao i mnogi Ukrajinci, ogorčen izveštajem Amnesti internešenela. Takođe je sugerisao da će Amnesti internešenel kao odgovor na kritike reći da kritikuje obe strane u sukobu.

„Ali hajde da se jasno dogovorimo oko razumevanja jednostavnih stvari: ovo ponašanje Amnesti internešenela nije u pronalaženju i prenošenju istine svetu, već o stvaranju lažne ravnoteže između zločinca i žrtve, između zemlje koja uništava stotine i hiljade ljudi. civila, gradova, čitavih teritorija i zemlje koja se očajnički brani, spasavajući svoj narod i kontinent od ovog nasrtaja“, rekao je Kuleba.

Obraćajući se Amnesti internešenel, on je pozvao organizaciju za ljudska prava da „prestane da stvara lažnu stvarnost u kojoj su svi pomalo krivi”.

„Počnite da saopštavate sistemsku istinu velikih razmera o tome šta je današnja Rusija. Uradite to barem u ime civilnih žrtava, državljana Ukrajine, koji su pogođeni ruskim granatama na stanici javnog prevoza u gradu Toreck, Donjecka oblast, danas“, rekao je Kuleba.

U svom izveštaju objavljenom u četvrtak, 4. avgusta, Amnesti internešenel je naveo da veruje da ukrajinska vojska, u pokušaju da odbije rusku invaziju, ugrožava civilno stanovništvo uspostavljanjem baza i delovanjem sistema naoružanja u stambenim naseljima, uključujući škole i bolnice. .


izvor

Znajuci kako funkcionira Zapad, izvjestaj AI je vrlo Ja san signal ukrajinskom rukovodstvu..
Logged
fazan
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 393


« Reply #14548 on: August 05, 2022, 04:35:23 pm »


„Dokumentovali smo obrazac ukrajinskih snaga koje dovode civile u opasnost i krše zakone rata kada deluju u naseljenim područjima“, rekla je Agnes Kalamar, generalni sekretar Amnesti internešenela. „Biti u odbrambenoj poziciji ne oslobađa ukrajinsku vojsku od poštovanja međunarodnog humanitarnog prava.


Јако добро срочено. Болница на коју поставите митраљез је митраљеско гнездо, школа у којој сместе војску је касарна. А комедијаш из Кијева се до те мере уживео у улогу моралне громаде, да је заборавио коме се обраћа и са ким разговара. Пре или касније, неко ће га, у maistream медијима, гласно послати у неку ствар. Трагедија Украјине ће бити да неће послати само њега, него и Украјину.

Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 050


« Reply #14549 on: August 05, 2022, 05:59:23 pm »

Rusko Ministarstvo spolјnih poslova najavilo je mere kao odgovor na proterivanje 70 ruskih diplomata iz Bugarske i uvođenje kvota za osoblјe ruskih diplomatskih predstavništava.

Rusko Ministarstvo spolјnih poslova najavilo je protivmere protiv Bugarske i proterivanje 14 zaposlenih u bugarskoj ambasadi i konzulatima. Nota kojom su diplomate proglašene personama non grata uručena je bugarskom ambasadoru u Ruskoj Federaciji, Atanasu Kristinu, koji je pozvan na Smolenski trg, saopštilo je u petak, 5. avgusta, rusko Ministarstvo spolјnih poslova.

U saopštenju se navodi da je ovo odgovor na odluku Sofije da protera 70 ruskih diplomata, uvede kvote za broj ruskog diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblјa u Bugarskoj i privremeno zatvori Generalni konzulat Rusije u Ruseu.

Odluku Sofije podržala je Evropska služba za spolјne poslove (EEAS), koja je saopštila da su zvaničnici ruske ambasade prekršili Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima. Zauzvrat, NATO je izrazio solidarnost sa Bugarskom i naglasio da je njegova odluka o proterivanju ruskih zvaničnika suverena i da se mora poštovati.
Logged
Pages:  1 ... 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 [970] 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 ... 1314   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.06 seconds with 22 queries.