dark-bullet
zastavnik
|
 |
« Reply #16035 on: September 29, 2022, 12:38:58 pm » |
|
Nema nikakve logike da itko uništava infrastrukturu na ovakav način. Poruka može jedina biti "mogu ovo, pa mogu i nešto veće". Nagađam.
Kako je krenulo, sledeće može biti nešto na Novaja Zemlji.
|
|
|
|
|
|
|
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #16036 on: September 29, 2022, 12:42:52 pm » |
|
Да би упозорила Запад уништила сопствени гасовод? Исто као и што гађа електране које је већ заузела својим снагама?
Хајде погледај мало ширу слику, ко има користи од ког потеза.
Ne radi se samo o zatvaranju slavine za ruski plin Evropi, jer Evropa ima i druge izvore plina. Radi se o tome, da se takvim udarom može uništiti svaki plinovod, a nema ih tako malo. Dakle, radi se o direktnoj pretnji zapadu, bez da bi taj zapad neposredno pretrpeo štetu na vlastitoj infrastrukturi, te se dakle ne radi o ruskom napadu. Rusija je uništila svoj plinovod i time poslala poruku "Sutra može biti na redu vaš". Inače, plinovod je uništen, jer kad jednom dovoljno padne tlak u plinovodu u njega ulazi more i to je to, gotova priča. Ма јесте, сећам се и да су американци 1999. године прво гађали трафостанице и фабрике у САД, само да би нам показали да то могу инама да погоде. Дај леба ти, не претеруј. Разумем да пратиш само западне изворе, али укључи мало и сиву масу.
|
|
|
|
|
|
|
dark-bullet
zastavnik
|
 |
« Reply #16037 on: September 29, 2022, 12:47:12 pm » |
|
Да би упозорила Запад уништила сопствени гасовод? Исто као и што гађа електране које је већ заузела својим снагама?
Хајде погледај мало ширу слику, ко има користи од ког потеза.
Ne radi se samo o zatvaranju slavine za ruski plin Evropi, jer Evropa ima i druge izvore plina. Radi se o tome, da se takvim udarom može uništiti svaki plinovod, a nema ih tako malo. Dakle, radi se o direktnoj pretnji zapadu, bez da bi taj zapad neposredno pretrpeo štetu na vlastitoj infrastrukturi, te se dakle ne radi o ruskom napadu. Rusija je uništila svoj plinovod i time poslala poruku "Sutra može biti na redu vaš". Inače, plinovod je uništen, jer kad jednom dovoljno padne tlak u plinovodu u njega ulazi more i to je to, gotova priča. Ма јесте, сећам се и да су американци 1999. године прво гађали трафостанице и фабрике у САД, само да би нам показали да то могу инама да погоде. Дај леба ти, не претеруј. Разумем да пратиш само западне изворе, али укључи мало и сиву масу. To je moja procjena iza koje stojim. Mislim, da možemo svi napisati onako kako vidimo stvari, svatko iz svoga ugla. Poređenje sa 1999 je izlišno.
|
|
|
|
|
|
|
BrRista
mladji vodnik
|
 |
« Reply #16038 on: September 29, 2022, 01:12:52 pm » |
|
Poredjenje sa 1999. je idealno jer su tada srusene barijere. Ne bi imali Krim ni nove oblasti u sastavu Rusije da nije bilo 1999. i Kosova i Metohije. Ne mogu nista da im kazu jer su nas bombardovali bez odluke SB. Napravili su presedan po kome moze da radi ko sta hoce. Samo je pitanje ko moze da vrati i kako. Ovde je pitanje koliko ce Rusi da trpe. Po meni bi bolje prosli da nisu uvodili sankcije i radili sta rade. Imali bi neki argument za pregovore i pritiske. Ovako su srusili sve mostove iza sebe ( ili zatvorili vrata guzicom - tako kazu u mom selu) i Rusija nema sta da izgubi. Svakako su presecene veze sa evropom i usa, okrecemo se ostatku planete...
I da upotrebe nuklearno oruzje sta ce Amerika da radi? Da nece mozda da rizikuju unistenje planete i svoj nestanak zarad Ukrajine???
|
|
|
|
|
|
|
milan55
Prijatelj foruma
stariji vodnik I klase
|
 |
« Reply #16039 on: September 29, 2022, 01:23:24 pm » |
|
Jos poslije 1999 nakon priznanja Kosova i Metohije je Putin rekao da su otvorili Pandorinu kutiju. Zamslite sada Kamala Harris to tvrdi za referendum u ove 4 republike. Kod mene doma bi je zvali "Coppia Culo"!!! Tesko je nekad biti originalan, treba malo veci kapacite.
|
|
|
|
|
|
|
dark-bullet
zastavnik
|
 |
« Reply #16040 on: September 29, 2022, 01:23:33 pm » |
|
Poredjenje sa 1999. je idealno jer su tada srusene barijere. Ne bi imali Krim ni nove oblasti u sastavu Rusije da nije bilo 1999. i Kosova i Metohije. Ne mogu nista da im kazu jer su nas bombardovali bez odluke SB. Napravili su presedan po kome moze da radi ko sta hoce. Samo je pitanje ko moze da vrati i kako. Ovde je pitanje koliko ce Rusi da trpe. Po meni bi bolje prosli da nisu uvodili sankcije i radili sta rade. Imali bi neki argument za pregovore i pritiske. Ovako su srusili sve mostove iza sebe ( ili zatvorili vrata guzicom - tako kazu u mom selu) i Rusija nema sta da izgubi. Svakako su presecene veze sa evropom i usa, okrecemo se ostatku planete...
I da upotrebe nuklearno oruzje sta ce Amerika da radi? Da nece mozda da rizikuju unistenje planete i svoj nestanak zarad Ukrajine???
Ruska vojna doktrina se oslanja na pretnju upotrebe nuklearnog oružja. Ta pretnja je usmjerena na zapad, da obustavi vojnu i svaku drugu pomoć Ukrajini, koju Rusija napada i komada ju deo po deo, ali ne za neovisnost od Kijeva nego za uključenje u vlastiti teritorij (tu je razlika sa 1999). Ne znam da li svjetska zajednica može tolerisati takvo siledžijsko ponašanje 2022 godine, jednostavno ne znam.
|
|
|
|
|
|
|
milan55
Prijatelj foruma
stariji vodnik I klase
|
 |
« Reply #16041 on: September 29, 2022, 01:25:20 pm » |
|
Pa vjerojatno ces Ti a i mi saznati to vrlo brzo.
|
|
|
|
|
|
|
Istria 052
Prijatelj foruma
potporučnik
|
 |
« Reply #16042 on: September 29, 2022, 02:02:02 pm » |
|
Jedno od mogucih objašnjenja za sabotażu na Sjevernom toku 1 i 2 , da netkom nije u intresu da Nijemci pod pritiskom zime dozvole upotrebu 2jke, što bi umanjilo prihode Ukrajine od tranzita, dovelo do podjele medju W koalicijom, omogućilo Rusiji slobodnije ruke u Ukrajini.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kubovac
Global Moderator
kapetan korvete
|
 |
« Reply #16044 on: September 29, 2022, 02:42:34 pm » |
|
Znaš kako, Rusi do sada nisu NITI jednu "false flag" operaciju u Ukrajini izveli kako treba (a bilo je nekoliko pokušaja i to mnogo "benignijih" i lakših za izvođenje). Ne znaju. Ovi "sa Zapada" su ipak eksperti za to još od pamtiveka. Ali ovo ispade da su tako dobro izveli, da se uopšte ne zna "ko bi to mogao" biti, iako se sve desilo bukvalno ispred "nosa" Dancima i Šveđanima.... Sasvim slučajno je, koliko sutradan, pušten u rad i Baltički tok.... 
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #16045 on: September 29, 2022, 02:44:02 pm » |
|
Ruska vojna doktrina se oslanja na pretnju upotrebe nuklearnog oružja. Ta pretnja je usmjerena na zapad, da obustavi vojnu i svaku drugu pomoć Ukrajini, koju Rusija napada i komada ju deo po deo, ali ne za neovisnost od Kijeva nego za uključenje u vlastiti teritorij (tu je razlika sa 1999). Ne znam da li svjetska zajednica može tolerisati takvo siledžijsko ponašanje 2022 godine, jednostavno ne znam. Pogledaj malo istoriju, ako se dobro sećam SAD su u XX veku pokrenule više od 200 vojnih intervencija i ratova. O kakvom siledžijstvu i čijem ti govoriš?
|
|
|
|
|
|
|
Jester
Prijatelj foruma
poručnik bojnog broda
|
 |
« Reply #16046 on: September 29, 2022, 02:58:07 pm » |
|
@Kubovac Stvar je uvijek prosto jednostavna od svih tokova najbitnije je pratiti tok novca 
|
|
|
|
|
|
|
dark-bullet
zastavnik
|
 |
« Reply #16047 on: September 29, 2022, 03:20:25 pm » |
|
Ruska vojna doktrina se oslanja na pretnju upotrebe nuklearnog oružja. Ta pretnja je usmjerena na zapad, da obustavi vojnu i svaku drugu pomoć Ukrajini, koju Rusija napada i komada ju deo po deo, ali ne za neovisnost od Kijeva nego za uključenje u vlastiti teritorij (tu je razlika sa 1999). Ne znam da li svjetska zajednica može tolerisati takvo siledžijsko ponašanje 2022 godine, jednostavno ne znam. Pogledaj malo istoriju, ako se dobro sećam SAD su u XX veku pokrenule više od 200 vojnih intervencija i ratova. O kakvom siledžijstvu i čijem ti govoriš? Nuklearnom.
|
|
|
|
|
|
|
Mistral
desetar
|
 |
« Reply #16048 on: September 29, 2022, 03:28:23 pm » |
|
Ruska vojna doktrina se oslanja na pretnju upotrebe nuklearnog oružja. Ta pretnja je usmjerena na zapad, da obustavi vojnu i svaku drugu pomoć Ukrajini, koju Rusija napada i komada ju deo po deo, ali ne za neovisnost od Kijeva nego za uključenje u vlastiti teritorij (tu je razlika sa 1999). Ne znam da li svjetska zajednica može tolerisati takvo siledžijsko ponašanje 2022 godine, jednostavno ne znam. Pogledaj malo istoriju, ako se dobro sećam SAD su u XX veku pokrenule više od 200 vojnih intervencija i ratova. O kakvom siledžijstvu i čijem ti govoriš? Nuklearnom. Misliš na ono u Hirošimi i Nagasakiju?
|
|
|
|
|
|
|
dark-bullet
zastavnik
|
 |
« Reply #16049 on: September 29, 2022, 03:29:03 pm » |
|
Znaš kako, Rusi do sada nisu NITI jednu "false flag" operaciju u Ukrajini izveli kako treba (a bilo je nekoliko pokušaja i to mnogo "benignijih" i lakših za izvođenje). Ne znaju. Ovi "sa Zapada" su ipak eksperti za to još od pamtiveka. Ali ovo ispade da su tako dobro izveli, da se uopšte ne zna "ko bi to mogao" biti, iako se sve desilo bukvalno ispred "nosa" Dancima i Šveđanima.... Sasvim slučajno je, koliko sutradan, pušten u rad i Baltički tok....  Pa ako ih se razotkrije (a izgleda da hoće) neće niti ovu operaciju izvesti "kako treba". Inače, nije u pitanju samo "false flag" ili "maskirovka" ili bilo šta iz tog dijapazona. U pitanju je "stratagem", kojega su naši vođe (govorim o vođama na zapadu koji se u glavnom mijenjaju kao prljave gaće) uvelike zaboravili, tj. nisu nikada niti znali, ali netko sa 20+ godina vladanja je to sigurno otkrio, posebno u ratnim uslovima.
|
|
|
|
|
|
|
|