Eto moj kolega mi kaže da je ovo MZ ETZ 250, kaže imao ga je i vozio (kolega Vlada je '73. godište) i još kaže da je bio super motor a tek u crnoj boji je bio TOP!
Točan odgovor!! Molim izvoli dalje, ti ili kolega.MZ ETZ 250 - Kultni motor na ovim prostorima, istočnonjemačke proizvodnje.
Ovaj motor bio je vrlo popularan zbog svoje jednostavne konstrukcije, pouzdanosti i pristupačnosti.
243 ccm, 21 ks, maksimalna brzina do 130 km/h, prednja disk kočnica, koja se mogla prilično jednostavno prebaciti i na naše tomose.
MZ (Motorradwerk Zschopau) ima korene još od 1906. godine, a MZ ETZ serija je bila vrhunac njihove dvotaktne tehnologije. Model ETZ 250 se proizvodio od 1981. do 1989. godine.
ETZ serija je bila unapređena verzija popularne TS serije. Imala je bolje performanse, disk kočnice i moderan dizajn za to vreme.
Imao je 12V električni sistem, što je omogućilo bolju pouzdanost rasvete i drugih električnih komponenti, za razliku od prethodnih 6V sistema.
ETZ 250 je bio veoma popularan u Jugoslaviji, kako za svakodnevnu upotrebu, tako i u službene svrhe, poput policijskih motocikala.
MZ motocikli su učestvovali u moto-trkama i enduro takmičenjima. Prepoznatljivi su po svojoj izdržljivosti i jednostavnoj konstrukciji.
MZ je izvozio motocikle širom sveta, uključujući Zapadnu Evropu, Aziju i Afriku. U nekim zemljama, poput Indije, MZ motocikli su se pravili pod lokalnim licencama.
Priključak za prikolicu: Ovo je bio jedan od retkih motocikala svoje klase sa ugrađenom mogućnošću vuče prikolice, što je bilo korisno za razne praktične zadatke.Inače, ovaj sažetak gore mi je kreirao ChatGPT, čisto da vidimo šta AI može.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]