RADSIM39
razvodnik
Last Login:January 08, 2016, 02:38:30 pm
|
 |
« Reply #430 on: December 21, 2013, 04:39:28 pm » |
|
TČ144 hvala, već sam stupio ukontakt sa Brankom i saznali smo još za dvojicu, jedan je iz moje klase a jedan XII klasa sa TČ 127.
|
|
|
|
|
|
|
TČ144
vodnik
Last Login:July 11, 2023, 05:31:33 pm
|
 |
« Reply #431 on: December 24, 2013, 09:11:28 am » |
|
Kotor krajem šezdesetih, higinsi su bazirali u ušću rijeke Škurde pored zgrade Lučke kapetanije, i u četverovezu ispod Italijanskog parka....
Točno tako ,a na glavnom mulu ali u rijeci Škardi minolovci,a PO-53 skroz desno do spomenika.
|
|
|
|
|
|
|
TČ144
vodnik
|
 |
« Reply #432 on: December 28, 2013, 01:44:36 pm » |
|
Evo par slika Higginsa iz vremena kada sam ja bio na njima u Kotoru [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
FF
zastavnik I klase
Last Login:May 02, 2024, 04:47:16 pm
|
 |
« Reply #433 on: December 28, 2013, 03:01:36 pm » |
|
Au, sjajne fotografije. 
|
|
|
|
|
|
|
RADSIM39
razvodnik
Last Login:January 08, 2016, 02:38:30 pm
|
 |
« Reply #434 on: December 28, 2013, 05:34:10 pm » |
|
Lepe fotografije, to su pravi "Higinsi", zadnja slika ulaz u kabinu komandanta.
|
|
|
|
|
|
|
marinero
Prijatelj foruma
poručnik fregate
Last Login:June 18, 2025, 01:17:07 pm
|
 |
« Reply #435 on: January 03, 2014, 01:56:52 pm » |
|
Jedno iskustvo iz prve ruke, autor penzionisani MT ppuk Milan Djuran. Mislim da ce najvise zanimati kolege TC 144 i RADSIM39.
|
|
|
|
|
|
|
TČ144
vodnik
|
 |
« Reply #436 on: January 03, 2014, 05:52:28 pm » |
|
Osobno sam poznavao "Đutu" ppuk Đuran Milana,legendu koji je zanemario vlastitu sigurnost za dobrobit ostalih.Kotor i Kotorani su ga izuzetno poštovali i cijenili. Praktično spasio je grad od katastrofe da se požar proširio na ostale TČ i ML koji su bili do.I kasnije je pokazao svoj karakter bez obzira na napredovanje u činovima.Jednom čovjek uvijek čovjek.Hvala mu.
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
Last Login:July 30, 2015, 10:34:08 am
|
 |
« Reply #437 on: January 03, 2014, 08:09:30 pm » |
|
Jedno iskustvo iz prve ruke, autor penzionisani MT ppuk Milan Djuran. Mislim da ce najvise zanimati kolege TC 144 i RADSIM39.
Ovo je vec bilo i ranije na nekoj temi kojom prilikom sam i reagovao. I sad pitam Djurana, ako je imao zakonskog osnova za bolji status kod penzionisanja, pa valjda i sam zna da to niko u vidu bilo koje licnosti nije mogao osporiti. Sto se nije zalio na resenje ako je smatrao da ima pravo. To bi dobio glat bez problema, a ne sad poslije 40 godina, rekla, kazala. Mile Kandic zivi 100 metara od mene kao i svaki normalan penzioner, nevidim tu nikakvog osnova za bilo kakvo likovanje....toliko.
|
|
|
|
|
|
|
TČ144
vodnik
|
 |
« Reply #438 on: January 04, 2014, 02:48:24 pm » |
|
Ovo je vec bilo i ranije na nekoj temi kojom prilikom sam i reagovao. I sad pitam Djurana, ako je imao zakonskog osnova za bolji status kod penzionisanja, pa valjda i sam zna da to niko u vidu bilo koje licnosti nije mogao osporiti. Sto se nije zalio na resenje ako je smatrao da ima pravo. To bi dobio glat bez problema, a ne sad poslije 40 godina, rekla, kazala. Mile Kandic zivi 100 metara od mene kao i svaki normalan penzioner, nevidim tu nikakvog osnova za bilo kakvo likovanje....toliko. Ovo više nije tema o Higinsima več prepucavanje.Koliko sam vidio poslije svog javljanja i objašnjenja o svom životopisu Đuran se nije javljao niti konfrotirao.Ako bi tko trebao o tome razglabati to su navedene osobe u temi a ne netko tko u tome nije učestvovao.Možda sam u krivu ali to je moj osobni stav.A Marinero je prenio ono što je saznao neznajući da je ta tema obrađena.
|
|
|
|
|
|
|
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
Last Login:July 30, 2015, 10:34:08 am
|
 |
« Reply #439 on: January 04, 2014, 03:31:04 pm » |
|
Ovo je vec bilo i ranije na nekoj temi kojom prilikom sam i reagovao. I sad pitam Djurana, ako je imao zakonskog osnova za bolji status kod penzionisanja, pa valjda i sam zna da to niko u vidu bilo koje licnosti nije mogao osporiti. Sto se nije zalio na resenje ako je smatrao da ima pravo. To bi dobio glat bez problema, a ne sad poslije 40 godina, rekla, kazala. Mile Kandic zivi 100 metara od mene kao i svaki normalan penzioner, nevidim tu nikakvog osnova za bilo kakvo likovanje....toliko. Ovo više nije tema o Higinsima več prepucavanje.Koliko sam vidio poslije svog javljanja i objašnjenja o svom životopisu Đuran se nije javljao niti konfrotirao.Ako bi tko trebao o tome razglabati to su navedene osobe u temi a ne netko tko u tome nije učestvovao.Možda sam u krivu ali to je moj osobni stav.A Marinero je prenio ono što je saznao neznajući da je ta tema obrađena. Naravno da su u krivu. Pokusavas vrednovati ko ima pravo o prilozenom tekstu diskutovati, zaboravljajuci i da si sam ne trece nego cetvrto lice sa strane. Netrebas ti braniti Djurana od mene. Sve pomenute aktere ja vrlo dobro poznajem i licno. I ako te bas zanima imao sam sa svima vrlo korektne odnose. I ranije prilozeni tekst je takodje prilozio marinero, moj cenjeni kolega. Ovde se radi o naknadnoj Djuranovoj pameti poslije vise od 40 godina. Imao je prilike to saopstiti Kandicu milion puta jos dok je ovaj bio u Splitu, a ne sad kad je jedan u jednoj drzavi, a drugi u drugoj. Radi se o klasicnom blacenju sa distance. Kandic je bio moj cenjeni komadant u najtezim trenucima u karijeri. Bio sam s njim 7 mjeseci u istim ratnim uslovima i vrlo ga dobro poznajem, te znam kako je i sta prezivljavao. I zato cu ga braniti od svakog i uvijek kad bude neosnovano napadan.... 
|
|
|
|
|
|
|
|