PALUBA
April 19, 2025, 04:07:37 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Donirajmo Palubu!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme ⇨⇨⇨⇨⇨   Donirajmo Palubu!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨   Donirajmo Palubu! ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨  Donirajmo Palubu!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨  Donirajmo Palubu!

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 592   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 1025069 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Milan (longtrip)
kapetan fregate
*

Last Login:October 28, 2023, 12:43:28 pm

« Reply #1150 on: December 18, 2015, 04:59:02 pm »

Ništa bez žice izgleda..... Wink
Karlo
potporučnik
*

Last Login:July 08, 2017, 07:50:46 am

« Reply #1151 on: December 18, 2015, 05:54:33 pm »

Neznam da li izvlačim dobar zaključak ali mi namjera nije bila da branim žicu-ogradu,nego ono što se iza toga krije.Evo što predpostavljam da se kod nas propagira i dalje.Ispad da smo mi pametniji od svih a ograda se i dalje koristi i privatno a koliko vidim i na nivou država.Za ovu drugu nadam se da je privremena i da će više ukočiti nasilno "izbjeglištvo" i sve ono što uz njega ide,nego Merkelini ustupci Turskoj ili naše "humano" puštanje slobobnog kretanja.Znam da niti Merkel a Boga mi i mi trebamo biti zahvalni ovima sa žicom(mi na pr. Makedoniji) jer to naše slobodno "humano" puštanje će nam se sigurno vratiti,koliko vidim uskoro.Kad vidim da se umanjuju plate i penzije a otpuštaju na hiljade naših ljudi,koji imaju djecu,a izigravati "humanost" na svjetskom nivou za mene je glupost a žica je pametnija.
Dakle,ja bih ovo gore mogao i drugačije reći:
Ništa bez pameti,tu žica je glupost.
I evo jedan komentar na našeg rukovodioca koji izjavi:da mi možemo na duži period za sada primiti 6000 a možda i više  i da nam pri tome ne treba pomoć sa strane.
Komentar je bio: zašto "samo" 6000,možemo mi i 6 000000 izbjeglica,svakom po jedan.  Cheesy

Poz.
« Last Edit: December 18, 2015, 06:01:26 pm by Karlo » Logged
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
*

Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm

« Reply #1152 on: December 18, 2015, 06:29:47 pm »

Komšija kod starog, kad su postavili žicu, nasmijao se i rekao odlično. Umesto da ogradim 4 strane polja, da pasem ovce, sada trebam samo 3. 25% ušteda kod osnovnog materijala. Smiley
ssekir75
poručnik fregate
*

Last Login:March 26, 2025, 09:05:43 pm

« Reply #1153 on: December 18, 2015, 09:14:27 pm »

карло, мешаш бабе и жабе. војно ловиште моровић је тзв ограђено ловиште, где је дивљач економска категорија. да не улазимо даље у причу, сигурно нису поставили ову жилет жицу. ловиште у шуми у делиблатској пешчари такоже је ограђено, али обичном плетеном жицом и нема проблема. испод ауто пута е75 кроз србију на свако мало постоје пропусти до којих се лепо види утабана стаза. нисам видо шта јек ористи, али човек није сигурно.

да се разумемо, нисам ја против одбране граница, напротив. још кад је почело први сам говорио да "неко" не ради свој посао како треба, зна се какво је правило граничне службе и оно се не поштује. да је развучено пар рафала испред или изнад групе "избеглица" да видиш како би лепо ко људи ишли на гранични прелаз...
Karlo
potporučnik
*

« Reply #1154 on: December 18, 2015, 09:56:51 pm »

Ne bih rekao na takav način za Vas,ali sad vidim iz ovoga što ste napisali da baš i niste u pravu.Provjerite Vi kao lovac da li su to namjenski ostavljeni prolazi na putevima migracije divljači,jer bi ste to trebali znati ako ste naveli kao sigurnu činjenicu.Da niste možda pomiješali odvode za oborine.Dalje niti ja nisam tvrdio da je žica "žilet" ali da nigdje nisu ostavljeni prolazi na migrantskim putevima to sam svojim očima video.Postoji nekoliko kapija koje su stalno zatvorene i zaključane.Istina neznam u kakvom je stanju to danas.
Ako ste mislili da to nije stanište divljači jer navodite da se radi o "ekonomskoj kategoriji",mogu Vam navesti da tu ima više raznih vrsta možda nego u cijeloj užoj Srbiji i sad da tu ne treba voditi računa o zaštiti,priznat će te da baš i ne stoji.
Pa kad sam već izašao izvan topika jer se radi o lovstvu,nisam Vam naveo,da recimo ono u vezi pesticida nije tačno,da se vodi računa kod primjene istih na obradivom zemljištu(jer se oni i primjenjuju za uništenje ,miševa,hrčaka itd),da bi se očuvala količina sjemena.Na pr.kukuruz se tretira i pošto sam pratio i te "ekološke časopise",recimo da li prošle godine je nađeno samo u jednom ataru 19 ždralova.Neki su bili i raskomadani,vjerovatno od lisica,pa je pitanje šta je kasnije bilo sa njima.Ovo je pisalo zbog toga što se radi o zaštićenim vrstama.Sam sam video i veliki broj galebova i drugih ptica koje se hrane tim sjemenom.Mogao bih pisati i za zečeve i dr. ali mislim da je i ovo previše van teme.

Poz.
« Last Edit: December 18, 2015, 10:04:20 pm by Karlo » Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Yesterday at 08:49:41 pm

« Reply #1155 on: December 18, 2015, 10:08:30 pm »

Када је ловиште Моровић ограђивано 1978. године то је учињено из више разлога: прво јер су се сељаци околни села жалили како им дивљач прави штету по имањима па су тражили одштету за то; друго, шти су ти исти сељаци храстове шуме користили за исхрану домаћих свиња (одведу их у шуму, направе неки обор и пусте, чак су се мешале са дивљим свињама) и утицали на генетику дивљих свиња, али и изловљавали срнећу и јеленску дивљач (криволов); треће, то је учињено из економских разлога; ловиште је тада било довољно велико да је чинило еколошку целину за себе (око 100км ограде). Ту се плански није дозвољавао излазак и улазак дивљачи осим оне која тамо живи. Ограђена је оградом са стубовима од дрвета са челичним жицама (дебљине око 0,5цм) на растојању од око 25цм до висине од око 2,5м. Дакле мања дивљач може да прође, али папкари не могу. Чак је на јавним путевима где се ограда није могла поставити (пут Моровић - Јамена) постављена решетка ширине око 2-3 метра јер преко ње папкари не могу да прођу.

Ово сам навео из прве руке јер сам са водом војне полиције учествовао, месец дана, у обезбеђењу радова у ловишту.
Karlo
potporučnik
*

« Reply #1156 on: December 18, 2015, 10:45:48 pm »

Pošto stvarno mislim da ovo izlazi van teme ako ima neki topik,Vi ga nađite ili otvorite,može i o ekologiji ili lovstvu,pa da tamo pišemo o tome.Vama sada najkraće mogu napisati da je otprilike pola toga taćno a pola netačno.Da li ste Vi imali takve informacije pa je to zbog toga neznam.Da budem jasniji ne mislim da je ovaj Vaš post plod Vašeg neznanja u tom netačnom djelu.

I da se vratim na temu u drugom pasusu predhodnika,što voli babe i žabe, je navedeno,da bi on problematiku na granici riješio tako što bi prosuo rafal iznad ili ispred izbjeglica,koji su imali običaj da isturaju žene i djecu, mislim da bi on to "trebao" patentirati.Možda bi to bilo mnogo "korisnije i humanije" od žice.

Poz.
duje
kapetan bojnog broda
*

Last Login:June 06, 2023, 07:56:40 am

« Reply #1157 on: December 19, 2015, 06:48:32 am »

Vir:"Večernji list" Zagreb
http://www.vecernji.hr/
18.12.2015.

Europsko vijeće: 'Dublin' ćemo mijenjati, ali dotad ga primjenjujte

Milanović: Nadam se da nam EGOS neće trebati

Europsko vijeće zadužilo je Komisiju da “ubrzano predstavi reviziju Dublinskog sustava"

Postojeći eurospki propisi poznatiji kao Dublinski sustav moraju se primjenjivati, zaključilo je Europsko vijeće, tijelo sastavljeno od premijera i predsjednika 28 država EU, čime je, nakon Europske komisije, poslalo snažnu poruku suprotnu od prevladavajućeg stava u hrvatskoj Vladi da je Dublin mrtav, zbog čega hrvatske vlasti ne dijele s EU podatke o registriranim izbjeglicama i migrantima. Europsko vijeće zadužilo je Komisiju da "ubrzano predstavi reviziju Dublinskog sustava", ali i jasno zaključilo da "u međuvremenu postojeća pravila treba primjenjivati".

Dublin nije mrtav

Na pitanje tvrdi li i dalje da je Dublinski sustav mrtav, ako je u Europskom vijeću pristao na takve zaključke, premijer Zoran Milanović na odlasku sa summita u Bruxellesu poručio je: – Pa nije ako ga se mora mijenjati!

Komisija je, podsjetimo, prošli tjedan opomenula Hrvatsku jer je registrirala samo 575 izbjeglica i migranata. Kroz Hrvatsku je dosad prošlo njih oko pola milijuna. Među zaključcima summita EU sada je i poziv svim zemljama članicama EU da "osiguraju sustavnu i potpunu identifikaciju, registraciju i uzimanje otisaka pristiju", kao i da "poduzmu mjere" u slučajevima kad se migranti ne žele registrirati. Ne navodi se kakve točno mjere. Kad bi bio usvojen novi prijedlog Komisije o uspostavi Europske granične i obalne straže, europski graničari mogli bi, hipotetski, doći na hrvatsku granicu i, umjesto hrvatskih graničara, početi registrirati po europskim propisima. Summit EU danas je završio podrškom osnivanju EGOS-a, što premijeri i predsjednici žele da njihovi ministri unutarnjih poslova usvoje do srpnja, a premijer Milanović na ulasku na summit u četvrtak je rekao da je "rezerviran" prema tom prijedlogu, dok je danas na izlasku rekao da mu je ideja "zanimljiva".

– To je nešto što je u nastajanju, Hrvatska tu mora biti aktivno uključena, nadam se da nam nikad neće trebati, međutim ideja je vrijedna razmatranja – rekao je Milanović. Dodao je kako mu je ideja zanimljiva jer "ako imamo Schengen u kojem je potpuna sloboda kretanja, onda ima logike da u iznimnim situacijama na vanjsku granicu dođe u pomoć EGOS.

Protiv prijedloga

Unatoč pozitivnom zaključku summita, prijedlog je i dalje kontroverzan za neke zemlje poput Poljske i Mađarske jer oduzima dio suvereniteta nacionalnim vlastima i može dovesti do toga da EGOS preuzme kontrolu nad granicom i članica koje to ne žele.
duje
kapetan bojnog broda
*

« Reply #1158 on: December 19, 2015, 12:32:55 pm »

Vir: "Slobodna Dalmacija" Split
http://www.slobodnadalmacija.hr/default.aspx
19.12.2015.

Steinmeier prijeti pravnim mjerama za provedbu izbjegličkih kvota
Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier izjavio je u intervjuu u subotu da će možda biti potrebne neke pravne mjere kako bi se proveo plan o raspodjeli izbjeglica među članicama EU-a.
Steinmeier je mislio na nekoliko zemalja srednje i istočne Europe, uključujući Poljsku, Mađarsku i Češku koje su se usprotivile obveznim izbjegličkim kvotama.
"Ne bude li drugog načina, to će se pitanje morati riješiti pravnim putem", rekao je Steinmeier za časopis Der Spiegel.
Steinmeier je aludirao na mogućnost da to pitanje riješi Europska komisija ili Europski sud pravde, navodi časopis.
Članice EU-a dogovorile su se u rujnu o raspodjeli 160.000 izbjeglica iz Grčke i Italije koje su pobjegle pred ratovima i siromaštvom na Bliskom istoku, u Africi i Aziji.

(H)
duje
kapetan bojnog broda
*

« Reply #1159 on: December 20, 2015, 07:03:04 am »

Protesti na granici SLO-HR. Slovenci i Hrvati protestirali i zahtjevali uklanjanje ograde sa granice. Na jednom od transparenata je pisalo "Žica je moralna greška naše države" (misli se na Sloveniju)....

Vir: "Delo" Ljubljana
http://www.delo.si/
19.12.2015.

Protest na meji: »Žica je moralna napaka naše države«

Na mejnem prehodu Brezovica pri Gradinu so se ob žici zbrali Slovenci in Hrvati, ki nasprotujejo ločevanje Istre.  

Koper – Na shodu »Proti žici, za humano Evropo« se je sicer dopoldan zbralo več Hrvatov kot Slovencev, njihovo sporočilo slovenski vladi je bila zahteva po odstranitvi nevarne žice, poroča Slovenska tiskovna agencija.

»Postavljanje žice je napaka, ki straši naše ljudi, a nič ne naredi, da bi kogarkoli ustavila. Če so ljudje prepotovali tisoče in tisoče kilometrov, jih taka žička ne bo zaustavila,« je v imenu organizatorjev na slovenski strani povedal Luka Juri.

Žica straši ljudi, ki tu živijo, in za zdaj ubija le divjad, so opozarjali udeleženci današnjega shoda. Bistveno več jih je bilo sicer na hrvaški strani, od tam pa so se slišali tudi vzkliki: »Cerar, umakni svojo žico!«

Zbranim so spregovorili udeleženci z obeh strani meje, ki so si bili enotni, da nevarne žice na državni meji ne rabimo.

»Žica je moralna napaka naše države. Leta 1942 je bilo zadnjič, ko se je postavljalo žico v takšnih dimenzijah okoli Ljubljane. Ne moremo dovoliti, da naša vlada leta 2015 dela isto kot fašistični okupatorji,« je še dejal Juri.

Današnji shod je po besedah Jurija ena od oblik pritiska, da slovenska vlada najde pametnejše in učinkovitejše rešitve za nadzor meje, kot pa je postavljanje takšne rezilne žice.

Odbojka, ki so jo zaigrali udeleženci shoda preko državne meje, ima simbolni pomen, saj pomeni spoštovanje ljudi, ki so na drugi strani meje, je pred začetkom igre povedal eden izmed udeležencev shoda. »Žica se nikoli ni postavljala na strani svobodnih držav, ampak so jo postavljale tiste države, ki niso želele, da bi ljudje bežali iz njih. Teoretično torej nekaj nasprotnega od tega, kar nam govorijo. Sedaj pa ne vemo, na kateri strani smo, na svobodni ali na okupirani,« je povedal.

Udeleženci se bodo popoldne srečali na še enem shodu, ki ga ob 14. uri pripravljajo ob mednarodnem mejnem prehodu Dragonja.
________________________________________________________________________________________________________________

Policija Slovenije privela aktivista iz Pule, koji je navodno rezao postavljenu ogradu-žicu. (na HTV je prikazan trenutak rezanja žice)

Vir: "Primorske novice"
http://www.primorske.si/Naslovnica
19.12.2015.

Protest se je končal s pridržanjem hrvaškega aktivista

Današnji protest proti žici se je na Dragonji končal s pridržanjem enega od aktivistov. Policisti Policijske uprave Koper so na zaslišanje odpeljali aktivista iz Pulja, ki ga sumijo, da je rezal oziroma odstranjeval žico.

* Delo_Foto-20151219131927-11746800.jpg (851.15 KB, 1024x768 - viewed 79 times.)

* Delo_Foto-20151219132610-29971800.jpg (868.98 KB, 1024x768 - viewed 81 times.)

* F296PROTEST_DRAGONJA37T.jpg (61.04 KB, 620x413 - viewed 74 times.)
« Last Edit: December 20, 2015, 07:33:21 am by duje » Logged
Pages:  1 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 592   Go Up
  Print  

Jump to: