cobra 73
mladji vodnik
Last Login:July 21, 2022, 07:15:01 pm
СА ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ
|
 |
« Reply #1430 on: February 26, 2016, 08:41:15 am » |
|
Ја би им помогао да се домогну хрватске,то је једна од најдемократскијих земаља на Балкану!
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
Last Login:July 08, 2017, 07:50:46 am
|
 |
« Reply #1431 on: February 26, 2016, 09:45:48 am » |
|
@cobra, nadam se da ću ovim postom uspjeti makar da Vas iniciram na "šire" razmišljanje. Problem nije u srpsko-hrvatskim razmiricama.Iza Hrvatske postoje i Slovenija,Austrija pa i Njemačka i dr.Južnije to je jadna Makedonija i Grčka.Istočno i zapadno su i druge zemlje na Balkanu. Slažem se da i u Srtbiji i Hrvatskoj pstoje snage kojima je bitnije ovo u njihovim odnosima nego stvarnost.Zato sam i naveo ono "Selo gori a baba se češlja". Evo da Vam navedem i u vezi onih pitanja:niti jedna od problematičnih zemalja(HR,i Sr)ne vide stvarnu problematiku.Da li su one stvarno u mogućnosti da zaštite svoje granice od "izbjegličke"najezde?Problem tretiraju samo zbog publiciteta( i izbora) a do sada su sljedili Merkelinu politiku. I dalje nastoje "frajerski" da poture jedni drugima itd.. Da ne duljim,pokušajte problem vidjeti šire i kakav je on ustvari. Da Vam navedem i neke nedoumice u vezi sa tim.Neki tvrde da je ovo dizanje vojske u Srbiji,zbog izborne kampanje,jer nije zgodno imati probleme u toku.Neki dodaju k tome,da se u Makedoniji očekuje novo "proleće",te da je vojska dignuta zbog toga,da ne dođe do prelivanja,jer je i u Srbiji ekonomska situacija rovita itd..,a ne zbog izbjeglica,jer se nadaju da će ih Makedonci uspjeti zadržati,uz pomoć drugih EU snaga itd... Pošto se radi o postu i ne može se biti predug završavam.
Poz
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
|
 |
« Reply #1432 on: February 26, 2016, 10:13:42 am » |
|
I evo da dodam,više zbog zanimljivosti,ma da se ovo može svrstati u senzacionalizam. Naime mislim da postoji niz i bitnijih informacija,na pr.Njemačka je donjela zakone koji pooštravaju "izbjegličku"problematiku.Čak se ide i protiv ženevskih konvecija jer se izbjeglice ograničavaju na "geta".Koliko će to izazvati i dalje probleme na "ruti" i da li će to izazvati osudu "humanitaraca" neznam.Prepuštam svakom da zaključuje kako hoće.Vijest je "malo" starija ali se iz nje može vidjeti ponašanje Austrije
Vestionline
Migranti haraju po Austriji, vlast uvela "zabranjene zone"
Austrija je registrovala znatan porast kriminala, nakon što je Nemačka počela da vraća stotine tražilaca azila sa svoje granice. Neka područja u Austriji su obeležena kao zabranjene zone, posebno za mlade žene, a jedna tinejdžerka u Lincu je rekla da ne sme da izađe iz kuće. Reuters Austrija beleži porast kriminala zbog migranata
Putnici, takođe, traže od organa reda da ih isprate na terminale na železničkim stanicama jer se boje napada, piše "Dejli mejl".
Prema poslednjim podacima, svaki deseti tražilac azila koji pokušava da dođe u Nemačku vraćen je i sada se nalazi u Austriji.
Reuters
Zvaničnici kažu da se dnevno vrati 300 ljudi sa graničnog prelaza sa Nemačkom u severnom austrijskom gradu Šardingu.
Mnogi prelaze u druge delove zemlje, pa se okupljaju na železničkoj stanici u Lincu, gde deluje veliki broj izgrednika, većinom iz Maroka. Lokalni mediji javljaju da se za celo područje preporučuje da se tamo ne ide.
Jedan otac napisao je otvoreno pismo regionalnom guverneru Jozefu Puringeru i policiji, rekavši da njegova 16-godišnja kćerka ne sme da izađe sama iz kuće.
On je u pismu rekao da je njegova kćerka uplašena i da ne sme uveče da prođe kroz železničku stanicu u Lincu i da su se zbog toga organizovali roditelji koji prate svoju decu.
Portparol službi bezbednosti na austrijskoj železnici Joakim Candl rekao je da putnici uveče traže pratnju na platformama jer se boje napada.
Porast nasilja je usledio nakon što je Nemačka primenila mere koje je čine manje privlačnom zemljom, posebno za ekonomske migrante.
|
|
|
|
|
|
|
duje
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #1433 on: February 26, 2016, 05:00:04 pm » |
|
Slovenija i Hrvatska ograničile dnevnu kvotu (500) prijema migranata u tranzitu i o tome obavijestile Srbiju. 18.02.2016. bilo je dogovoreno sa Austrijom tranzit oko 580 migranata dnevno (taj broj migranata u tranzitu dnevno bio je prihvačen jednoglasno A,SLO HR, SRB i MK). Juće ja HR dovela u SLO 850 migranata što je daleko iznad dogovorene kvote.... Vir: "Delo" Ljubljana http://www.delo.si/26.02.2016. Hrvaška in Slovenija obvestili Srbijo o dnevni omejitvi prihodov Srbski notranji minister je sporočil, da sta Slovenija in Hrvaška omejili vstop na 500 prebežnikov na dan. Beograd – Srbski minister za notranje zadeve je po poročanju Reutersa potrdil, da sta jih Slovenija in Hrvaška tudi uradno obvestili o dnevni omejitvi števila prebežnikov, ki sta jih pripravljeni sprejeti. Maksimalno dnevno število je 500 ljudi. Srbski minister Nebojša Stefanović je sicer tudi napovedal, da bo v torek v Beogradu potekal operativni sestanek, ki se ga bodo med drugim udeležili direktorji policij Grčije, držav z balkanske migracijske poti, Nemčije in Nizozemske. Generalni direktorji policij držav na balkanski migrantski poti so se 18. februarja v Zagrebu »ob upoštevanju avstrijskih kvot in izkušenj glede zavračanj dogovorili za določene številčne omejitve na dan − za tranzit okvirno 580 migrantov na dan,« so danes na Generalni policijski upravi (GPU) povedali za Slovensko tiskovno agencijo. Na GPU so za STA še pojasnili, da so omenjeno odločitev šefi policij Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije sprejeli soglasno, torej tudi s strinjanjem Hrvaške, in upoštevale naj bi ga vse podpisnice.Hrvaška pa je v četrtek v Slovenijo »pripeljala skoraj 850 migrantov, kar bistveno presega dogovorjene omejitve, zato smo jih opozorili na sprejeti dogovor«, so dodali.Na hrvaškem notranjem ministrstvu so danes za STA povedali, da so jih slovenski kolegi v četrtek zvečer obvestili, da bodo od danes naprej lahko sprejemali le 580 beguncev na dan. »O tem smo nemudoma obvestili kolege v Srbiji,« je dejala tiskovna predstavnica hrvaškega notranjega ministrstva Jelena Bikić. Vodje policij so na omenjenem srečanju v Zagrebu podpisali izjavo o skupnem načinu profiliranja, registracije in organiziranega prevoza beguncev oziroma migrantov od makedonsko-grške meje do ciljnih držav Avstrije ali Nemčije. V njej so se po navedbah GPU »zavezali, da bodo dnevni tranzit skozi države Zahodnega Balkana omejili na takšno število, da bo mogoče učinkovito izvajati preveritve vsakega migranta v skladu s schengenskimi pravili«.
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
|
 |
« Reply #1434 on: February 26, 2016, 05:33:43 pm » |
|
I evo što ide na "Politici":
Настављен егзодус миграната према македонској граници Близу 30 хиљада миграната и избеглица тренутно у Грчкој Аутор: Јасмина Павловић Стаменићпетак, 26.02.2016. у 09:51
Од нашег дописника Атина – Ситуација је све дрматичнија,хиљаде миграната спава на атинским улицама,у луци Пиреј,на тргу Викторија недалеко од центра града.Око 30 хиљада миграната и избеглица који желе даље, у Западну Европу,„заробљени” су у Грчкој.
Караване који се крећу према затвореној грчко-македонској граници више нико не може да заустави.Нико од њих више неће у аутобусе јер страхују да ће их вратити у Атину.Иду боси,са децом у наручју,многи болесни али спремни да препешаче чак и 600 километара колико дели Атину од границе.Прихватни центри на северу Грчке су практично пусти јер мигранти се кратко задржавају и одмах настављају пут према Идомени.Тамо је тренутни близу пет хиљада миграната.
Преко хиљаду избеглица је смештено на старом аеродрому Елинико у Атини,исто толико је у луци Пиреј и на градским улицама.Леже на асфалту,мокрој земљи,добијају скромни оброк.
Чамци из Турске непрекидно стижу на грчку обалу,на острвима су хиљаде миграната,локалне власти очајне јер не знају како да реше проблем.Вероватно ће бити смањен број миграната који ће бродовима долазити у Атину јер нема плана шта са њима радити.Око острва ће бити укотвљени бродови на којима ће мигранти боравити до некаквог другог решења.Међутим,све је теже јер ова ситуацијиа траје практично већ шест дана,а број придошлица се сваким сатом повећава.
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
 |
« Reply #1435 on: February 26, 2016, 06:40:25 pm » |
|
Ја би им помогао да се домогну хрватске,то је једна од најдемократскијих земаља на Балкану!
Izvini, malo sam spor u razmišljanju, ali ne razumem kako taj komentar pridonosi temi. Nažalost više govori o tebi. Zamolio bi da malo podigneš nivo komunikacije, ako ne tražim previše. LPB
|
|
|
|
|
|
|
Morskoprase
zastavnik I klase
Last Login: Yesterday at 08:40:37 pm
|
 |
« Reply #1436 on: February 26, 2016, 07:38:32 pm » |
|
Dobro. Piše Politika, čamci pristižu bez prekida. Pa zar nema Grčka svoje mornarice?!? E sad već postajem nemalo zbunjen. Još tražim ludog, pa da znam šta me ćeka! 
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
|
 |
« Reply #1437 on: February 27, 2016, 07:21:43 am » |
|
Eh poštovani kolega,
skoro svi su zbunjeni u ovom svijetu.Možda ih ima nekolicina ("ludih"koji vladaju)u svakoj državi i na svijetu,kojima je "profit" i Bog i sve i čine nas ovakvim. Za nas su oni neshvatljivi jer nemožemo pojmiti da im sve ovo treba.Zar im nije dovoljno 1 ili 10 mil dolara ili evra,da žive i oni i njihova obitelj više nego pristojno.Trebaju im 10-tine ili stotine milijardi,ne prezajući pri tom koliko će ljudi pobiti okolo da bi ih uzeli. Svi ovi ratovi i izbjeglice su produkt te pohlepe. Svaki put kad vidim među izbjeglicama žene sa malom djecom,koja su negdje kao i moj unuk,ja doživljavam šok i nisam siguran da li sam u pravu,jer i oni imaju prava na život i sigurno više nego ja ovako star.Znam da su i "izbjeglice" prevarene a mi dovedeni u poziciju da se borimo za svoje potomke i mjesto pod suncem. Postoji kod hrišćana izreka:da se tek preko patnje (i rada) može doći do pravih zadovoljstava.Međutim,mislim,da se to ne odnosi na ovakve situacije jer bi tu trebalo "energiju" za dostizanje prava na život usmjeriti na ovie malobrojne pohlepne.Međitim tko da to uradi kad su svi zbunjeni i nejasno im je što ih je snašlo.
Ovo je post i ne mogu se pisati romani pa završavam.
Poz.
|
|
« Last Edit: February 27, 2016, 07:31:21 am by Karlo »
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
|
 |
« Reply #1438 on: February 27, 2016, 08:01:46 am » |
|
I ovo u vezi Grčke. Imaju oni mornaricu kojom bi mogli rješavti problem "izbjeglica".Pitanje je koliko su oni obučeni za ovakav način(a da bude human)za rješenje problema.Treba dodati da je također upitno koliko je to Grčka a koliko NATO mornarica. Grčka ima ljude na vlasti koji su došli na vlast na sasvim drugom principu(ne slaganje sa Merkelinom "politikom štednje"),da bi se okrenuli baš na tu politiku,koja je dominantna i oko ovih "izbjeglica".Koliko su ti ljudi(u Ciprasovoj vladi) spremni da brane Grke a koliko Merkelinu politiku. Da ne duljim,nama odavde izgleda da taj cjeli narod ustvari radi protiv nas i samih sebe.Ne može se narod i vlast poistovjećivati.Svi znamo kako izgledaju izbori,ali i da kasnije ljudi na vlasti promjene ono što su obećavali,jer su zaštićeni vremenom,do novih izbora.Koliko sam ja pratio,bilo je u Grćkoj niz demonstracija(suprotstavljanja vlasti)protiv izbjegličke politike i na otocima i gore(normalno sa nikakvim rezultatom). Da ne duljim,totalna zbunjenost je i u samoj Grčkoj,i misslim da niti oni sami mogu naći rješenje,jer bi se trebali suprotstaviti i NATO,Turskoj i politici izbjeglištva.Priznat će te da je to skoro nemoguće za neorganizovan i zbunjen narod.
Poz.
|
|
|
|
|
|
|
Morskoprase
zastavnik I klase
Last Login: Yesterday at 08:40:37 pm
|
 |
« Reply #1439 on: February 27, 2016, 09:01:14 am » |
|
Sad ću zapisati ono, u šta nisam verovao, da ću ikad zapisati-pa ipak. Znam, da je bolno, ćak neshvatljivo ali jeste li se ikad pitali: Zašto su ratovi opstali kroz celo čovečanstvo? Zašto smo tek mi toliko pametni, da rat proglašavamo za nešto neprihvatljivo? Odgovor je ne. Ne zato jer ljudi ne bi htjeli živeti u miru nego zbog toga, kako če živeti u miru. Pa se onda život razvija u okvirima demokratskog ili totalitarnog sistema izza senke rata. Sada, kada te senke više nema, ide(mo) svi kud koji mili moji. Znam, možda sam zaostao u vremenu, pa je došlo vreme da svi postanemo bezdušni robovi kapitalu. I baš me to navodi na to, da zastupam svoje mišljenje-kolikogod bilo ružno. Jer neki drugi igraju još ružnije igre sa nama. Izvinjavam se za OT.
|
|
|
|
|
|
|
|