Kuzma®
Počasni administrator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #1700 on: July 22, 2016, 05:04:51 pm » |
|
Veoma profesionalan naslov, verovatno u skladu sa EU normama.
|
|
|
|
|
|
|
Morskoprase
zastavnik I klase
Last Login:July 06, 2025, 09:06:39 am
|
 |
« Reply #1701 on: July 22, 2016, 06:37:31 pm » |
|
Goce, odakle ti onaj citat? Tek onako usput; Poljaci ni u ludilu neće primiti 2,2 miliona muslimana (kao izbeglica), osim ako ih opet ne okupira Anjžela. A bogami ni ostale države neće to progutati.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login:July 08, 2025, 07:54:46 pm
|
 |
« Reply #1702 on: July 22, 2016, 08:18:28 pm » |
|
Veoma profesionalan naslov, verovatno u skladu sa EU normama. Протест миграната је уперен против мађарских власти и поступка ЕУ,а не Србије и поступања према мигрантима у Србији. Наслов, а делимично текст су врло злонамерни.
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
Last Login:July 08, 2017, 07:50:46 am
|
 |
« Reply #1703 on: July 23, 2016, 07:23:21 am » |
|
Ne zanoseći se svojom stručnošću i važnošću čak i na forumu(mislim da kritikujem da nije pročitano što piše na ovom topiku),moram ponoviti ponešta.
Sami problem ovog izbjeglištva zaključili smo da nije "baš" spontan.Prvo,jer izbjeglice ne beže samo sa ratišta,nego teže baš tim ekonomski razvijenim zemljama.Sjetite se da je tu bila "predvodnik" Frau i da su je slijepo sledili neki u Evropi.Mislim da je i sada ostala na toj "liniji"ali da se malo korigovala zbog svog rejtinga.Sjetite se da je ustvari ona samo "sprovodila"(da li nesvjesno ili svjesno)politiku vladajućih krugova SAD.Eksponirajući je bio Soroš,koji je čak izračunao koliko bi trebalo dati para po izbjeglici (uz njegovu proviziju i krugova koje predstavlja).
Glavni način prikrivanja i ovog gore i ne nabrojanog je bio u "humanosti" pošto veći dio stanovništva nije u mogućnosti da razluči što je što.Navodio sam primjer sa kuć.ljubimcima.Ljudi nasjedajući ljepoti prirode i humanosti će ih uzeti i ako ne vode računa o njihovom ponašanju u kasnijoj fazi i zbog humanosti.Kasnije kad se oni promjene i zavisno od MOGUĆNOSTI da ih drže,odbacuju ih i moraju da ih ubijaju. Sigurno da ovdje ima i ekonomskog faktora(jeftina radna snaga) ali se nije vodilo računa i o tim kulturološkim(civilizacijskim)razlikama i da je Evropa već oformljena od nac. država i da se to javlja kao nepremostivi problem.
Na kraju evo i nešta o sadašnjim događanjima. Nisu oni protestovali protiv Mađarske nego protiv Evrope uopšte pa i nas jer se plaše vraćanja.Oni smatraju da imaju prirodno pravo da se dosele i uzmu sve čak i da rasele i pobiju ili prevedu u Islam svo domicilno stanovništvo. I evo i vojnički:sinoć je voj.kom. Radić izneo da je vjerovatno sa nekim od navedenih razloga,simptomatično da je izuzetno veliki procenat među izbjeglicama,u dobu,vojno sposobnih ljudi. Odnos srpskih vlasti ne bih objašnjavao,jer mislim da je to i malom djetetu jasno.Što se tiče napisa gore ja ne znam da li je zlonamjerno ili ne,ali znam da se to može onda navesti i za glasila u Srbiji. I ovih dana je išlo da Srbija ne može da se izbori sa krizom i da joj je potrebna pomoć naročito materijalna od tih svjetskih i EU organizacija.I evo direktnije i ako sam nešta napomenuo i ranije u drugim postovima:
Mигрантима најпотребнији храна и одећа
уторак, 19. јул 2016, 19:54 -> 20:15
Извор: РТС
Последњих дана у центру Београда приметан је већи број миграната. Њих 500 у просеку проведе дан поред аутобуске станице, а махом долазе из Авганистана, Ирака и Пакистана. Менаџерка "Миксалишта" Тајана Задравец истиче да су неопходни храна, одећа и волонтери који ће збринути све мигранте.
Задравец указује да због смањеног смештајног капацитета "Миксалишта" углавном примају породице са малом децом, малолетнике који путују саме, као и особе којима је неопходна лекарска помоћ. Тајана Задравец
"Недостаје одећа за све узрасте, од малих беба до гардеробе за стара лица. Ових дана док је било хладно делили смо чак и зимску одецу", објашњава Задравец.
Поред тога, наглашава да је кључно да грађани дођу и помогну у волонтирању.
"Миксалиште" организује и ноћне тимове, јер велики број миграната ноћи проводи у парковима.
"Будући да не можемо све мигранте да примимо, организовали смо ноћне тимове који дистрибуирају топлу храну и одећу избеглицама", каже Задравец.
У последњих годину дана кроз "Миксалиште" је прошло око 170.000 људи, скоро половина била су деца. У Србији тренутно борави око 3.000 миграната.
Da dodam naglasak je na HRANI i odjeći,pa neznam da li je i ovo zlobno.
Poz.
|
|
« Last Edit: July 23, 2016, 07:48:08 am by Karlo »
|
|
|
|
|
gocemk
potporučnik
Last Login:April 24, 2025, 12:54:37 am
|
 |
« Reply #1704 on: July 23, 2016, 11:16:35 am » |
|
Goce, odakle ti onaj citat? Tek onako usput; Poljaci ni u ludilu neće primiti 2,2 miliona muslimana (kao izbeglica), osim ako ih opet ne okupira Anjžela. A bogami ni ostale države neće to progutati.
Nivnata cel ne e Polska , Ceska ili Ungarija tuku Francija , poveke od polovina od muslimanite vo afrika zboruvat francuski , i da se raspadni unijata tie povtorno ke doagat se dodeka francija ne postani muslimanska, na primer vo francija imase od 12 do 14 miloni muslimani(spored Jean-Marie Le Pen) do 2025 ke dojdat uste edno 8 miloni begalci i muslinaite ke stanat 20 miloni ili 25 procenti od populacijata vo francija, i vo idnina ke gledame nova forma na vojna kako vo Liban, samo na tloto na Francija .
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
|
 |
« Reply #1705 on: July 23, 2016, 06:40:48 pm » |
|
I evo da dodam što ide danas: Ovi što su krenuli od BG ka mađarskoj granici su stigli do Inđije.Brojka je bila različita u različitim sredstvima,od 150 do preko 300.E sad se navodi da ih je poveći broj odustao.Čak u jednom galasilu se navodi da se vidi da je to bila farsa,Naime nije bila niti jedna žena sa djecom,a to znači da su ostali bez "logistike".  I evo nešta daleko interesantnije ali je po mojoj proceni dugo,pa ću pokušati link.Da napišem samo neka pitanja koja se meni postavljaju.Zašto je to bila tajna?Zašto se baš sada objavljuje?Da li je moguće da je toliki broj ako smo mi bili najhumaniji?Da nije(ako je tačno)to veći broj uhapšenih i kažnjenih veći od Erdoganovog?  Kazna se navodi da je bila minimalna a ne kolika je i gdje su novci?Itd.link http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/2395692/zbog-ilegalnog-kretanja-osudjeno-22825-migranata.html Poz.
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
|
 |
« Reply #1706 on: July 24, 2016, 06:56:59 am » |
|
Sada od jutros aktuelno u vezi ove teme.
Migranti pešice stigli do Inđije pa odustali
Inđija -- Grupa od oko 200 migranata koja se uputila iz Beograda pešice prema Horgošu na granici sa Mađarskom u Inđiji je odustala od te namere. Izvor: Beta subota, 23.07.2016. | 13:45
To je potvrdio komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.
Cucić je u izjavi za agenciju Beta ocenio je da je dobro što je "manipulacija tom grupom završena", kao i da "nije trebalo da krenu ka Horgošu jer nije bilo moguće na taj način, kako su im rekli organizatori, izvrše pritisak na mađarske vlasti da ih puste dalje".
On je podsetio da je migrantima rečeno da ne dolaze na Horgoš, da su brojevi migrantima koji su uputili zahteve za dobijanje azila podeljeni za dva meseca, kao i da više od 2.000 ljudi čeka sa potvrdama da njihovi zahtevi budu rešeni.
Prema rečima komesara, migranti su se posvađali kod Inđije, ne veruju više krijumčarima ali ni onima koji su to organizovali, deo njih će odatle krenuti u Šid, deo se vratio, jedan deo čeka na voz.
Cucić je posetio da je reč o migrantima iz Avganistana i Pakistana, koji žele preko Mađarske da uđu u neku drugu zemlju EU.
"Reč je o grupi koja ordinira po Srbiji od februara. U toj grupi nema ni jednog deteta ni žene. Ovo je grupa koja je direktno plen krijumčara", kazao je on.
Migranti su juče prešli preko Brankovog mosta u Beogradu a zatim bez ometanja saobraćaja krenuli pored Palate Srbija ka Hotelu "Jugoslavija" na keju, kroz Cara Dušana u Zemunu do Batajnice, a potom dalje do Inđije. Prema rečima Cucića, u Beogradu u parku kod autobuske stanice ima 500 izbeglica, na Horgošu oko 700, na Kelebiji 350.
U Šidu je na stanicu 180, u Principovcu i Adaševcu 350 a izvan toga u centrima u Tutinu, Sjenici, Bogovađi, Krnjači i Banji Koviljači oko 280.
Da se nešta i "šareni": [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
I da dodam i ako me nitko ne šiba po ušima: Vjerujem da je većina ovih ušla van zvaničnih prelaza.Kako to da ih država ne hapsi i kažnjava za ilegalni ulazak?Pošto je jasno bar za ove koji se "šetaju" uz pomoć policije,da ne žele azil kod nas,da li će im se iz "humanih"(koliko i zakonitih) razloga ponuditi azil?Itd...
Da dodam da Al Džazira javlja,da nisu odustali,nego će samo oni koji ne mogu pjehe preći na "mehanizovani prevoz"(voz-vlak). Probajte si predstaviti da ta nehumana Mađarsaka otvori granice,da li bi to umanjilo ili povećalo priliv imigranata i u Srbiji i Evropi?Što ćeš kad su oni "glupi" pa ne shvataju što je "humanost".
Poz.
|
|
|
|
|
|
|
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #1707 on: July 24, 2016, 07:24:43 am » |
|
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
|
|
|
|
|
|
|
Karlo
potporučnik
|
 |
« Reply #1708 on: July 24, 2016, 07:52:48 am » |
|
Slažem se sa Vašim razmišljanjem i da je ovo donekle i ODGOVOR (jer mnogi nisu sa ratnih područja čak i iz kampova u Turskoj-zbog ovog donekle).
Međitim,da li se i od strane vlasti u Srbiji a naročito i u Evropi od mnogih "vidi" i radi na tome.Mislim da ne."Naplavljivanje" Evrope ne vodi zaustavljanju rata,nego i njegovom proširenju i na Evropu,počev od karaktera i vrste izbjeglica,do njihovog pristanka na manipulacije sa njima.
I ako se ne slažem sa teorijama o hrabrosti i da su oni trebali u svojoj zemlji da se bore a ne da bježe,jer mislim da je normalno da čovjek se bori za opstanak i njega i njegove porodice i izbjegava te ugrožavajuće faktore.Ipak,po nekad mislim da smo mi svi zajedno sa "izbjeglicama" dovedeni u situaciju da nemamo izbora,nego da se borimo za opstanak i međusobno što je realnost-stvarnost.
Da li će se naći sistem da se to prevaziđe iskreno ne vjerujem,jer koliko vidim ni vlast u Srbiji ne vidi problem u osnovi,dok u Evropi to neki vidi neki ne.Da ne dužim,realnost u snazi i mogućnostima na starni je ovih drugih a ne običnog čovjeka.NIJE PESIMIZIM ili paranoja.
Poz.
|
|
|
|
|
|
|
Morskoprase
zastavnik I klase
Last Login:July 06, 2025, 09:06:39 am
|
 |
« Reply #1709 on: July 24, 2016, 09:15:16 am » |
|
Baš bi bilo zanimljivo videti, koje nacionalnosti je mladić koji drži natpis o zaustavljanju ratova (u biti se slažem oko toga), ako je Pakistanac-oni službeno nisu u ratu-osim protiv terora. Ali ne vidim nikakvog Amerikanca. A kad smo već kod njih... Zašto se ne govori o izbeglicama iz Mehika i Kolumbije, koje SAD neće da prime i pruže im gostoprimstvo, kakvo zahtevaju od europskih država??? Na kraju krajeva, sam je predsednik Bush izjavio da su SAD sa svojim saveznicima u ratu protiv terora te u ratu protiv droga. Pa pošto oznaćavaju i Mehiku i Kolumbiju za izvor narkokartela (što i jeste), tamo vode operacije sa vladama tih zemalja, sasvim logično bi bilo, da iz ovih regiona potiću i izbeglice. Ili imaju samo Arapi (da ne napišem muslimani) na to pravo u Europi??
|
|
|
|
|
|
|
|