PALUBA
August 13, 2022, 04:07:37 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mailom na miodrag.radojkovic@paluba.info i brok@paluba.info
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 [207] 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 394   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 687999 times)
 
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3090 on: April 15, 2019, 01:18:08 pm »


Upozorenje obaveštajaca: Stiže novi talas migranata, među njima teroristi


Italijanska obaveštajna agencija izdala upozorenje da će hiljade migranata iz severne Afrike pokušati uskoro da se domogne Evrope.

Kako navode, među njima će se verovatno kriti islamski teroristi.

Prema izveštaju AISE, oko 6.000 migranata moglo bi uskoro da pokuša da dođe u Italiju, nakon najnovijih sukoba u Libiji, prenosi agencija V4NA.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3091 on: April 17, 2019, 08:35:46 am »


Haos u Libiji, na brodovima i teroristi, a Salvini zatvara luke


Italijanski ministar unutrašnjih poslova upozorio da haos u Libiji, nastao ofanzivom generala Haftara, povećava rizik od terorista na migrantskim brodovima.

Ono što posebno brine Salvinija je što ti brodovi dolaze u Italiju.

"Islamska teroristička infiltracija nije više pretnja, to je postala izvesnost: zbog toga, moja dužnost je da ponovim da pristajanje brodova neće biti više dozvoljeno na italijanskoj obali", rekao je Salvini, prenela je agencija Rojters.

Salvini, lider antimigrantske partije Liga, nije želeo da se izjasni da li će se stav Italije promeniti u slučaju opšteg rata u Libiji, navela je britanska agencija.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3092 on: April 17, 2019, 10:52:16 am »


Uhapšeno devet lica zbog krijumčarenja migranata


Na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara uhapšeno je devet osumnjičenih za krijumčarenje migranata, oduzeta su četiri automobila i određena količina droge i municije, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

U saopštenju se navodi da su izvršeni pretresi na deset lokacija i da će uhapšeni, nakon kriminalističke obrade, biti predati Tužilaštvu BiH, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je sprovedena po naredbi Suda i Tužilaštva BiH.

Aktivnosti policijskih službenika usmjerene su protiv organizovane kriminalne grupe koja je od januara do aprila na području Bijeljine, Brčkog, Bihaća i Gradiške krijumčarila migrante iz zemalja visokog migracionog rizika, a najčešće Pakistana, Irana, Iraka i Sirije.

Pripadnici Granične policije su tokom akcije dokumentovali više slučajeva krijumčarenja ljudi sa područja Srbije u BiH, te njihovo dalje prebacivanje u zemlje EU. U saopštenju se dodaje da je identifikovano 11 državljana BiH koji su prokrijumčarili više od 140 migranata, čime su stekli znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Povodom uspješno realizovane akcije, direktor Granične policije Zoran Galić istakao je da su sa povećanim pritiskom migranata na granicu BiH pojačali i aktivnosti s ciljem otkrivanja krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem ljudi.

Galić je naveo da su u 2018. i 2019. godini pripadnici Granične policije evidentirali 78 krivičnih djela krijumčarenja ljudi, te osam krivičnih djela organizovanja grupe ili udruženja za vršenje krivičnog djela krijumčarenje migrantima i realizovali niz akcija na presijecanju krijumčarenja migranata na dijelu takozvane balkanske krijumčarske rute.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3093 on: April 17, 2019, 11:23:37 am »


"Naseljavanje migranata u srpskim selima izmijenilo bi demografsku sliku"Јoš nije istekao rok od 30 dana, koji je vlada Unsko-sanskog kantona dala bh. institucijama za izmještanje migranata iz prihvatnih centara "Bira" i "Miral". Za predsjednika Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH ovaj zahtjev kantonalne vlade ima drugu pozadinu! Novo rukovodstvo, ali i građani Bosanskog Petrovca ponovo su suočeni sa migrantskim problemom, ali su i dalje kategorični – "NE" svakom novom pokušaju naseljavanja migranata na području ove opštine.

Izmještanje migranata u nenaseljena područja već je poznata priča! Na području Unsko-sanskog kantona, pusta su samo srpska sela, jer nije bilo uslova za povratak.

Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH kaže da da je to pokušaj da se migranti presele u srpska sela zato što su sada nensaeljena jer je Srbe iz iz njih protjerala tzv. Armija BiH.

Vijest o izmještanju migranata pogodila je i malobrojne srpske povratnike u sela nadomak Bosanskog Petrovca. Za njih ovo ima samo jednu poruku.

- Ako se oni nasele u Lipu, Medeno Polje i Bosanski Petrovac, onda je najbolje da se i mi pokupimo i odemo - kaže Nikola Surla iz sela Krnjevuša kod Bosanskog Petrovca.

Zdravko Atlagić, predsjednik mjesnih zajednica Vrtoče, Prkosi u opštini Bosanski Petrovac kaže da još ništa ne znaju kada je u pitanju dolazak migranata, ali kaže da su se prošle godine borili da migranti ne dođu u njihovu opštinu.

Naseljavanje migranata u ovo područje, s obzirom na mali broj stanovnika, u potpunosti bi izmijenilo demografsku sliku stanovništva, kaže novo rukovodtsvo opštine Bosanski Petrovac.

- Rukovodstvo i stanovništvo Bosanskog Petrovca veoma je zabrinuto i pratimo situaciju u slučaju da se opet aktivira priča oko smještaja migranata na teritoriji opštine Bosanski Petrovac. Mi ćemo se tome oštro suprotstaviti i borićemo se koliko možemo - kaže načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić.

Za sada vlasti Unsko-sanskog kantona imaju jedan zahtjev, a da li će ga Ministarstvo bezbjednosti BiH usvojiti, i koja bi nova adresa za smještaj "neželjenih" gostiju bila, ostaje da vidimo.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3094 on: April 17, 2019, 01:33:04 pm »


Gradiška: Za tri mjeseca evidentiran 291 migrant


Na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška u prva tri mjeseca ove godine evidentiran je 291 migrant, izjavio je danas načelnik Uprave Bojan Škorić.

On je naveo da je evidentirano 99 krivičnih djela, od kojih je rasvijetljeno 76 ili 73,7 odsto. Škorić je pojasnio da je po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno 35 krivičnih djela ili 56,5 odsto. On je rekao da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Škorić je naveo da su evidentirane dvije saobraćajne nesreće sa smrtno stradalim licima. On je rekao novinarima da se, na osnovu statističkih podataka, bezbjednosna situacija na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška, može ocijeniti kao zadovoljavajuća.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić rekao je da je u prva tri mjeseca ove godine od 99 evidentiranih krivičnih djela na području Policijske uprave Gradiška 91 iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta i sedam iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Mišetić je naveo da je u oblasti krivičnih djela protiv života i tijela evidentirano osam krivičnih djela, čija rasvijetljenost iznosi 100 odsto.

Na konferenciji je navedeno da su evidentirana 52 krivična djela protiv imovine, od kojih su rasvijetljena 32 ili 58,2 odsto, kao i jedno razbojništvo, koje je rasvijetljeno.

Podnesen je 41 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 2.759 prekršajnih naloga, te prijavljeno 2.810 lica.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3095 on: April 20, 2019, 06:53:03 am »


Migranti preplavili Grčku: Premalo kapaciteta u prihvatnim centrima


Broj izbeglica i migranata u prihvatnim centrima i dalje prevazilazi postojeće kapacitete, navodi se u saopštenju Generalštaba grčke nacionalne odbrane.

Prema tim podacima, broj migranata i izbeglica u 32 prihvatna centra kojima upravljaju Oružane snage manji je za 351 odnosu na prethodnu nedelju.

Kako navodi ANA-MPA, 27.427 osoba je evidentirano u četvrtak u odnosu na 27. 778 osoba nedelju dana ranije.

Kapacitet prihvatnih centara kojima upravljaju Oružane snage je 26.469 osoba, što znači da su objekti na Lezbosu, Samosu, Kosu, Dijavati i Polikastru pretrpani. Grčka vojska je podelila 12.872 obroka hrane, od kojih 175 obroka u objektima koji nisu u njihovoj ingerenciji.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3096 on: April 20, 2019, 09:44:23 am »


Evropom šetaju mnogo opasni ljudi, sigurnije mi je u Saudijskoj Arabiji nego u Parizu i Briselu


Bivši član Al-Kaide i britanske obaveštajne službe u razgovoru za mađarski nedeljnik Hetek izjavio je da veoma opasni pojedinci slobodno šetaju Evropom, a da migranstka kriza predstavlja potencijalnu pretnju za Evropu, te da bi države trebalo da se brane od subverzivnih ideologija.

"U suprotnom niko neće biti bezbedan", kazao je Din, koji se kao tinejdžer pridružio Al-Kaidi, a prenela je agencija V4NA.

Din je rekao i da se trenutno oseća bezbednije na ulicama Budimpešte, pa čak i Saudijske Arabije, nego u Parizu i Briselu gde "veoma opasni pojedinci hodaju ulicama".

On smatra da se muslimanski migranti moraju integrisati u društvo i da bi trebalo da budu zahvalni što su prihvaćeni i imaju veću slobodu da ispoštuju i ponašaju se u skladu sa svojom religijom u Evropi nego bilo gde u arapskom svetu.

Din, koji je bio jedan od osnivača Al-Kaide, kaže da je počeo da gubi veru u tu organizaciju onog trenutka kad je počela da targetira civile.

Regrutovala ga je, inače, britanska tajna služba dok je bio na lečenju u bolnici i tokom rada je pomogao da se spreči nekoliko napada i uhvate teroristi, uključujući i njegove stare prijatelje.

Kada je razotkriven kao tajni agent bio je prinuđen da napusti službu.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3097 on: April 22, 2019, 01:08:40 pm »


Ilegalni migranti kod Bileće


U okviru operativne akcije „Bastion“ pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su uhapisli dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 11 državljana Iraka iz Crne Gore u BiH, rečeno je „Novostima“ u Graničnoj policiji BiH.

Među krijumčarenim migrantima nalazilo se i petero dece. Krijumčarenje je sprečeno graničnom kontrolom “Škode” i “Mercedesa”, BH nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće.

- Ilegalni migranti nisu imali identifikacione dokumente, a posedovali su potvrde da su tražioci azila u Crnoj Gori. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH – kaže Jasminka Mujić, portparola GP BiH.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3098 on: April 22, 2019, 01:35:16 pm »


Grčka: Migranti pred vratima zaposlenih u "Fronteksu"


Desetine tražilaca azila pojavilo se u trakijskom gradu Orestijadi na adresama zaposlenih u Evropskoj agenciji za graničnu i obalsku stražu "Fronteks".

Migranti koji su ilegalno prešli tursku granicu uputili su se prema stanovima u kojima borave nemački i holandski zaposleni u agenciji Fronteks i zazvonili na njihova vrata, preneo je AP.

Migranti iz Sirije i Iraka su objasnili da samo žele da se registruju za azil.

Kako navodi agencija, nejasno je kako su migranti pronašli adrese zaposlenih i zašto nisu otišli u policijsku stanicu.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3099 on: April 22, 2019, 01:47:50 pm »


Uhapšena dva lica zbog pokušaja krijumčarenja 11 migranataPripadnici Јedinice granične policije Trebinje danas su, u okviru operativne akcije "Bastion", uhapsili dvojicu državljana BiH zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali da prokrijumčare 11 državljana Iraka iz Crne Gore u BiH.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da se među krijumčarenim migrantima nalazilo i petoro djece.

Krijumčarenje je spriječeno kontrolom putničkih vozila "škoda" i "mercedes" registarskih oznaka BiH u graničnom pojasu na području Bileće. Ilegalni migranti nisu imali identifikacione dokumente, a posjedovali su potvrde da su tražioci azila u Crnoj Gori.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, a u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Јedinice granične policije Aerodroma Banjaluka kontrolom pasoša četvoro stranih državljana na letu za Berlin otkrili su falsifikovane specijalne pasoše Turske kojima su oni pokušali izaći iz BiH. Pregledom prtljaga našli su još 10 dokumenata /četiri pasoša, četiri lične karte i dvije vozačke dozvole Turske/, za koje postoji sumnja da su falsifikovana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Јedinice granične policije Orašje, prilikom pregleda stvari državljanina BiH čiji su inicijali H.Č. /26/, otkrili su falsifikovanu vozačku dozvolu BiH.

H.Č. je kontrolisan u autobusu koji saobraća na relaciji Tuzla-Hamburg na graničnom prelazu Orašje na izlasku iz BiH. Službenici Јedinice granične policije Brod uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali D.A. /43/, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krijumčarenja ljudi.

On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici ove jedinice lišili su slobode i državljanina BiH čiji su inicijali M. G. /26/ jer ga potražuje Opštinski sud u Velikoj Kladuši zbog teške krađe.

On je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Prilikom ulaska u BiH, na prelazu Hum, uhapšen je državljanin BiH I.D. /41/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog teške krađe. Službenici Јedinice granične policije Hum predali su ga službenicima Okružnog centra Sudske policije Trebinje.

Službenici Јedinice granične policije Gradiška su, prilikom ulaska u BiH, na prelazu Gradina lišili slobode državljanina BiH čiji su inicijali N. M. /45/, za kojeg je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske raspisao potjernicu zbog krijumčarenja ljudi.

On je predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 68 569« Reply #3100 on: April 23, 2019, 03:46:15 pm »


Čapljina: Maloletnog Marokanca ubola nožem dvojica Alžiraca, pa ga opljačkali


Mladić iz Maroka zadobio je teže povrede u obračunu sa drugom dvojicom migranata na području Čapljine, prenosi Hina.
 
Migranti u BiH se sve češće međusobno obračunavaju i pljačkaju tuđu imovinu, saopšteno je danas iz MUP Hercegovačko-neretvanske županije.
 
Šesnaestogodišnji A.Y. iz Maroka povređen je protekle noći u napadu nožem. Nakon što je slučaj prijavljen, mladić je hitno prebačen u Županijsku bolnicu u Mostaru gde je žadržan na lečenju i van životne je opasnosti.
 
Mladić je prijavio da su ga napala dvojica Alžiraca i da su mu ukrali novac i mobilni telefon. Policija traga za napadačima.
 
Na području Hercegovine povećan je broj slučajeva nasilja među migrantima, ali i pljački i provala u porodične kuće, navodi se u saopštenju MUP.

izvor
Logged
dark-bullet
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 042« Reply #3101 on: April 23, 2019, 05:26:34 pm »


Grčka: Migranti pred vratima zaposlenih u "Fronteksu"


Desetine tražilaca azila pojavilo se u trakijskom gradu Orestijadi na adresama zaposlenih u Evropskoj agenciji za graničnu i obalsku stražu "Fronteks".

Migranti koji su ilegalno prešli tursku granicu uputili su se prema stanovima u kojima borave nemački i holandski zaposleni u agenciji Fronteks i zazvonili na njihova vrata, preneo je AP.

Migranti iz Sirije i Iraka su objasnili da samo žele da se registruju za azil.

Kako navodi agencija, nejasno je kako su migranti pronašli adrese zaposlenih i zašto nisu otišli u policijsku stanicu.

izvor


Itekako je jasno.
Logged
tihi
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 160« Reply #3102 on: April 23, 2019, 08:51:08 pm »

Ne vidim vezu nikakvu ovde. Frontex je zajednicka policija EU koja patrolira granicama. Nikakve benefite nece dobiti od toga da se prijave sluzbenicima frontexa, opet ce ih uputiti na policiju drzave u kojoj se nalaze.
Logged
banebeograd
mladji vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 268« Reply #3103 on: April 23, 2019, 09:08:14 pm »

ne traze benefite nego pokusavaju da ih uplase tako sto su im dosli na vrata
"mi znamo i ko ste i gde ste" .
predpostavljam da to znaci da je pocela druga faza rata protiv hriscana ,
direktne pretnje ..a onda ce da usledi i novi talas haosa po ulicama evrope...
Logged
dark-bullet
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 042« Reply #3104 on: April 24, 2019, 07:28:38 am »

ne traze benefite nego pokusavaju da ih uplase tako sto su im dosli na vrata
"mi znamo i ko ste i gde ste" .
predpostavljam da to znaci da je pocela druga faza rata protiv hriscana ,
direktne pretnje ..a onda ce da usledi i novi talas haosa po ulicama evrope...

Upravo tako. Radi se o novoj fazi zastrašivanja upravo onih koji (u principu) štite vanjske granice EU.
Logged
Pages:  1 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 [207] 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 394   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.031 seconds with 22 queries.