PALUBA
August 14, 2022, 07:24:31 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Na forumu PalubaInfo novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati 24 h
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 [212] 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 394   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 688301 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Morskoprase
zastavnik
*
Offline Offline

Posts: 1 392« Reply #3165 on: May 21, 2019, 05:45:53 pm »

Poidmetanje požara jedan je od mogućih naćina oslobađanja zatvorenika. Ne bi me ćudilo, da je bio na spisku neko iz redova mafije. S druge strane, migranti su baš primjereni za takve poslove. Ili su bili transportirani iz svojih zemalja uz "dug" transporteru ali su ih našli na cesti za male pare. Pa ako ih i osude na zatvor, bolje jim je, nego u vlastitij zemlji. Pa sad računjate gde smo i kakvo će biti naše okruženje...
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3166 on: May 22, 2019, 09:59:45 am »


Fronteks sve bliži srpskoj granici


Mandat Fronteksa počeo na grčko-albanskoj granici, a uskoro će i na ostalim granicama Zapadnog Balkana, izjavio izvršni direktor te agencije Fabris Lageri.

Lageri je juče prisustvovao na svečanosti u Tirani povodom današnjeg početka posmatračke misije Fronteks (Evropske agencije za graničnu bezbednost) duž cele granične linije između Albanije i Grčke.

On je u intervjuu za tiransku televiziju Top Čanel istakao da postoji dugogodišnja saradnja Evropske unije i Albanije, kao i da od 2016. godine Fronteks ima mogućnost da proširuje svoje aktivnosti i u zemljama koje nisu članice Unije.

"Proširenje naše operacije i u Albaniji predstavlja politička odluka Evropske unije. Uskoro ćemo imati slične granične kontrole i u drugim zemljama na Zapadnom Balkanu, ali Albanija je prva u regionu“, naglasio je Lageri.

Kako je kazao, misija Fronteks na grčko-albanskoj granici biće operativni akter koji će pomagati albanskoj graničnoj policiji putem posmatranja i kontrole, dodavši da su oni fokusirani na ilegalnu trgovinu ljudima, ilegalnih prelaza, ilegalne imigracije, uključujući i sve kriminalne aktivnosti koje mogu da se otkriju na granici, što je u saglasnosti s mandatom misije.

"Cilj je bolji monitoring ilegalne imigracije koja kreće iz Grčke ka severnim delovima Albanije. Takođe postoje aktivnosti poput prekogranične nedozvoljene trgovine. Želimo da pomognemo albanskim snagama zaduženim za sprovođenje zakona i pograničnim vlastima", kaže izvršni direktor Fronteksa.

Lageri je dodao da Fronteks na albansko-grčkoj granici počinje misiju sa 50 graničnih oficira koji dolaze iz 12 zemalja-članica EU, koji raspolažu s tehničkom opremom i patrolnim vozilima. Prema njegovim rečima, ukoliko postoji potreba, broj pripadnika misije će biti povećan.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3167 on: May 22, 2019, 10:03:38 am »


Slovenija: Povećan broj ilegalnih prelazaka migranata


Slovenačka policija saopštila je danas da je ove godine povećan broj prekograničnih prelazaka ilegalnih migranata na 3 000.

Nacionalnost migranata je promenljiva, navela je policija i dodala da je u velikoj meri povećan broj državljana Alžira, Pakistana i Maroka. Policija u Novom Mestu i Ljubljani uhvatila je najveći broj ilegalnih migranata, a za njima sledi policija u Kopru.

Broj ilegalnih migranata koji su zatražili međunarodnu zaštitu u prva četiri meseca ove godine porastao je za oko 25 odsto, i iznosi oko 1.260 registrovanih slučajeva od početka ove godine.

Pogranična policija je odbila ulazak u zemlju za 1.550 državljana trećih zemalja, jer nisu ispunjavali uslove koji se traže prilikom ulaska u Sloveniju ili EU, a većina je vraćena na granicu sa Hrvatskom.

Mnogi od njih su iz neke od balkanskih zemalja ili Avganistana, navedeno je u izveštaju slovenačke policije.

Iz drugih zemalja Sloveniji je izručeno oko 210 inostranih državljana, uključujući i 20 slovenačkih državljana.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3168 on: May 22, 2019, 11:43:33 am »


Racije protiv bande Iračana osumnjičenih za trgovinu ljudima, narkoticima i naoružanjem, te falsifikovanjem ličnih dokumenata


Policija je na zapadu Njemačke rano jutros krenula u pretrese objekata povezanih sa bandom Iračana osumnjičenih za trgovinu ljudima, narkoticima i naoružanjem, te falsifikovanjem ličnih dokumenata.

U policijskom saopštenju navodi se da je više stotina policajaca učestvovalo u racijama koje su počele rano jutros u 11 gradova u državi Sjeverna Rajna-Vestfalija.
Glavna pažnja usmjerena je na Kerln i region Rurske doline.

Portparol policije Silvija Čapijevski istakla je da je policija pretresla adrese 34 osumnjičene osobe i da su prvenstveno traženi dokazi o njihovim kriminalnim aktivnostima.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3169 on: May 22, 2019, 11:50:33 am »


Četvorica migranta pronađena su u praznoj cisterni slovenačkih
registarskih oznaka u perionici u Futogu, jedan preminuoJedan od četvorice muškaraca pronađenih u praznoj cisterni u perionici u Futogu, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine, saopšteno je iz te bolnice.

"U ranim jutarnjim časovima u Urgentnom centaru Kliničkog centra Vojvodine, jedna od četiri muške osobe koje su juče primljene sa znakovima toplotnog udara i hipoksije nakon sprovedenih intenzivnih mera reanimacije i lečenja je preminula", navodi se u saopštenju.

Ostala trojica u, kako je saopšteno, teškom opštem stanju, nalaze se na Odeljenju intenzivne terapije Kliničkog centra.

Četvorica mlađih muškaraca pronađena su u praznoj cisterni slovenačkih registarskih oznaka u perionici u Futogu.

Policijska uprava Novi Sad u utorak nije saopštila detalje, osim informacije da je kamion u kom su pronađeni stigao sa juga, najverovatnije sa Kosova.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3170 on: May 23, 2019, 05:35:52 pm »


Privedena 52 migranta na mađarsko-srpskoj granici


Protekle noći u blizini granice sa Srbijom mađarska policija je zatekla grupu od 52 migranta bez dokumenata. Oni su sprovedeni u prihvatni azilantski centar kod prelaza Tompa-Kelebija.

Policija Županije Bačkiškun je na teritoriji naselja Hercegsanto, u blizini graničnog prelaza Bački Breg, pronašla grupu od 52 migranta.

Ilegalci nisu imali kod sebe nikakva dokumenta, niti dokaz da legalno borave u Mađarskoj. Svi članovi grupe su se izjasnili da su avganistanskog porekla.

U skladu sa mađarskim zakonima, ilegalni migranti su sprovedeni u prihvatni azilantski centar na mađarsko-srpskoj granici kod prelaza Tompa–Kelebija.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3171 on: May 24, 2019, 01:55:56 pm »


Bijeljina: Uhapšeni prilikom pokušaja krijumčarenja devet migranata


Pripadnici Јedinice granične policije Bijeljina uhapsili su danas dvojicu državljana BiH čiji su inicijali M.P. /44/ i M.S. zbog sumnje da su čamcem, preko rijeke Drine, pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Srbije.

Iz Granične policije saopšteno je da je jedno nepoznato lice, primijetivši granične policajce pobjeglo ka Srbiji, dok su M.P. i M.S. uhvaćeni na teritoriji BiH.

O ovom je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio privremeno oduzimanje sredstva izvršenja krivičnog djela, te da bude dostavljen izvještaj o krijumčarenju ljudi.
Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa pripadnicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša.

O ovom događaju obaviješteni su i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, s ciljem pronalaska lica koje je pobjeglo na teritoriji te zemlje i u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Na Graničnom prelazu Rača juče je uhapšen državljanin Srbije čiji su inicijali S.Č. /51/, jer je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa električne energije ili prirodnog gasa.

Uhapšeni je S.Č. predat je službenicima Policijske stanice Bijeljina.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3172 on: May 25, 2019, 06:13:37 am »


Oko 300 migranata spaseno kod libijske obale


Libijska obalska straža spasila je oko 300 migranata kod svoje obale u dve operacije, saopštila je mornarica te zemlje.

Patrola libijske straže spasila je juče 87 migranata, među kojima šest žena i jedno dete, oko 50 kilometara istočno od Tripolija, navodi se u saopštenju. U drugoj operaciji istog dana spasena su 203 migranta, a oni su bili na brodu oko 140 kilometara od glavnog grada Libije.

Svi migranti su vraćeni u Libiju, mada se međunarodne organizacije za ljudska prava tome protive jer u Libiji vlada haos od smene i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija 2011. godine.

Situacija u Libiji je dodatno pogoršana 4. aprila ove godine kada su snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule ofanzivu na Tripoli, gde je sedište međunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž.

Prema procenama UN-a, više od 100.000 ljudi, među kojima stotine migranata blokirano je zbog sukoba u Tripoliju.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3173 on: May 25, 2019, 01:04:55 pm »


Malta: Spaseno 216 migranata


Malteška pomorska patrola naišla je na dva gumena čamca u kojima je bilo 216 migranata.

Migranti, među kojima je bila najmanje jedna trudnica i dosta dece, spaseni su, prenosi Rojters i dodaje da su oni na putu ka Malti. Nacionalnost migranata za sada nije poznata.

Oružane snage Malte saopštile su da je u poslednja dva dana primećen porast dolazaka migranata čamcima iz Libije, Tunisa i Alžira.

U proteklih 48 sati, 12 migrantskih brodova stiglo je na Siciliju, Sardiniju i Lampeduzu.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3174 on: May 25, 2019, 01:51:18 pm »


PU Prijedor: Evidentirana 302 migranta


Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Prijedor od početka godine evidentirana su 302 migranta, što je daleko više u odnosu na isti period prošle godine

Najveći broj evidentiranih migranata je iz Pakistana. Kako su istakli iz prijedorske Policijske uprave, prema migrantima se postupa u skladu sa odlukama Koordinacionog tijela Vlade za kontrolu migranata, koje podrazumijevaju human pristup ovim licima, i omogućavanje njihovog bezbjednog prelaska preko teritorije Srpske. Od početka godine nisu evidentirana krivična djela koja su počinili migranti. U istom periodu počinjeno je 25 krivičnih djela nad migrantima.

- Na području Novog Grada evidentirano je specifično krivično djelo gdje su lica sa područja Federacije, tačnije Unsko- sanskog kantona, u automobilu i priključnom vozilu prevozili veći broj migranata, a ujedno, kod tih osoba pronađena oprema za ilegalni prelazak preko granice, odnosno čamac na naduvavanje. Protiv navedenih osoba podnesene su krivične prijave i izvještaj nadležnom Tužilaštvu - rekao je načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3175 on: May 27, 2019, 11:19:12 am »


PU Banja Luka: U protekla 24 časa pronađeno 18 migranata


U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa pronađeno 18 ilegalnih migranta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Migranti su pronađeni na području Policijske uprave Banjaluka.

Riječ je o 14 državljana Pakistana, te četiri državljana Tunisa.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3176 on: May 28, 2019, 09:18:08 am »


Ne znam gde bi ovo ostavio ...  Roll Eyes


...


Poraz "zone šerijatskog zakona": Nemačka osudila osnivače "verske policije"


Nemački sud proglasio je krivim sedmoricu muškaraca koji su osnovali "versku policiju", zbog kršenja pravila o nošenju uniforme, javili su nemački mediji.

Novinska agencija DPA javila je da je sud kaznio muškarce starosti između 27 i 37 godina novčanim kaznama u iznosu od 300 do 1.800 evra.

Grupa je 2014. godine izašla na ulice nemačkog grada Vupertala, noseći narandžaste prsluke sa oznakama islamske verske "Šerija policije". Članovi grupe delili su letke na kojima se navodi da je proglašena "zona strogog islamskog zakona", gde su alkohol, muzika i pornografija zabranjeni strogim islamskim zakonom.

Iz suda je saopšteno da su članovi grupe i njihovi pomagači bili svesni "militantnog efekta koji su želeli da postignu", javio je AP.

Članovi su oslobođeni 2016. godine, jer su sudije procenile da se prsluci ne mogu smatrati uniformama i da nisu preteće.

Federalni sud je ranije doneo odluku da suđenje bude ponovo održano, a počelo je 20. maja.

izvor
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 20 299


« Reply #3177 on: May 28, 2019, 06:41:02 pm »

Ако, нека их пуштају да раде шта хоће...за једно 50-60 година можда стварно буде и уведена шеријатска полиција... :'(
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3178 on: May 29, 2019, 10:46:45 am »


Republika Srpska: U protekla 24 časa pronađeno 17 migranata


U Republici Srpskoj u protekla 24 časa pronađeno je 17 ilegalnih migranta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na području Policijske uprave Banjaluka pronađeno je pet migranata iz Saudijske Arabije, dok je na području bijeljinske Policijske uprave pronađeno sedam iz Pakistana i jedan iz Bangladeša.

Dva migranta iz Irana pronađena su na području Policijske uprave Prijedor, a na području fočanske Policijske uprave dva migranta iz Sirije.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 68 614« Reply #3179 on: May 29, 2019, 11:41:47 am »


Tuča migranata u Vleikoj Kladuši
Jedan čak upotrebio trotinet kao oružje!Na društvenim mrežama je objavljen video još jedne brutalne tuče migranata, a navodno se sve odigralo u Velikoj Kladuši.


[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Može se videti grupa od oko 10 migranata. Muškarci su počeli da se biju, pesniče, a jedan je čak upotrebio i svoj trotinet.

Od početka migrantske krize Unsko-sanski kanton je najviše pogođen migrantskom krizom, a Bihać i Velika Kladuša odavno zovu u pomoć više instance vlasti.

izvor


* migranti-fb_ls.jpg (39.89 KB, 1000x666 - viewed 18 times.)
Logged
Pages:  1 ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 [212] 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 394   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.029 seconds with 22 queries.