PALUBA
December 07, 2024, 10:25:25 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mejlom na brok@paluba.info

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 [421] 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 ... 592   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 1006879 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Duki
Počasni član foruma
potporučnik
*

Last Login:Yesterday at 07:39:51 pm

« Reply #4200 on: March 11, 2020, 03:58:39 pm »

Neki ljudi su prosto ovce, podvodljivi bez svog stava vec veruju svemu sto im se plasira i slepo prate cobana... Nije  tesko objektivno se informisati ako zelite. Vecina ne zeli. Pogledajte samo pisanja po javnm mrezama. 90% nije istina, pocevsi od onoga da migranti dobijaju 300e mesecno, da to mi placamo iz naseg dzepa i slicno, gladni ljudi nasedaju na to. A nkio ne zeli da cuje da ne dobijaju nista, i da njihovo ostajanje u kampovima finansira EU, da Srbija nijedan dinar ne daje za njih, cak osiguravaju jedan veci broj radnih mesta u Srbiji, pa mi cak i profitiramo od toga.

Vidiš tihi, ovo je problem. Pošto godinama radim preko ugovora na određeno, ni ja ni moji prijatelji i kolege ne možemo da podignemo kredit niti da idemo u minus ili da uzmemo pozajmice a o tome da izdržavamo dvoje dece da ne govorim. S druge strane, kao što vidiš iz priloženog snimka, neko ko je tamo sekao ljudima glave i kamenovao žene jer ne nose feredžu treba da dobije kuću za džabe jer je bitnije da nam oni donose natalitet nego mi. Iskreno me zabole da li to finansira EU ili Srbija nepravda je očigledna i smatram da sam ogorčen sa punim pravom. Na pomenutom skupu nisam bio jer nisam bio u Beogradu ali ću ako mi radne obaveze dozvole na sledeći da idem jer imam problem s tim da su strani državljani, koji su ozbiljan bezbednosni problem, privilegovani u odnosu na mene i moje sunarodnike.
« Last Edit: March 11, 2020, 04:06:00 pm by Preki » Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:November 23, 2022, 11:38:10 am

« Reply #4201 on: March 11, 2020, 04:16:31 pm »

Masovna tuča migranata u Sarajevu

Јedan migrant, državljanin Alžira, prevezen je u bolnicu nakon masovne tuče migranata koja je izbila večeras u sarajevskom naselju Stup.

Kako je za Kliks potvrdio portparok Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je povrijeđena jedna osoba.

Više informacija o učesnicima incidenta trebalo bi biti poznato sutra.

Prema riječima očevidaca, nakon tuče jedna osoba je ostala da leži na ulici. Po dolasku Hitne pomoći ovoj osobi, odnosno migrantu iz Alžira, pružena je prva pomoć te je prevezen u bolnicu na daljnje ukazivanje medicinske pomoći.

Inače, na ovoj lokaciji već nekoliko puta je dolazilo do sukobljavanja migranata.

Mještani Stupa kažu kako se svaku noć mogu čuti nove svađe.

Migranti prevezeni u prihvatni centar "Blažuj"

Migranti, koji su se već duže vremena nalazili na međugradskoj autobuskoj i željezničke stanici u Tuzli, izmješteni su danas u privremeni prihvatni centar "Blažuj" kod Sarajeva, saopšteno je iz Ministartsva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U saopštenju je navedeno da je izmještanje migranata proteklo bez incidenata.

Na radnom sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Službe za poslove sa strancima BiH, Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, Međunarodna organizacija za migracije, Gradske uprave Tuzla i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, dogovorene su aktivnosti oko izmještanja migranata iz Tuzle u Blažuj.

izvor
izvor
tihi
potporučnik
*

Last Login:Today at 01:09:33 am

« Reply #4202 on: March 11, 2020, 11:15:44 pm »

Neki ljudi su prosto ovce, podvodljivi bez svog stava vec veruju svemu sto im se plasira i slepo prate cobana... Nije  tesko objektivno se informisati ako zelite. Vecina ne zeli. Pogledajte samo pisanja po javnm mrezama. 90% nije istina, pocevsi od onoga da migranti dobijaju 300e mesecno, da to mi placamo iz naseg dzepa i slicno, gladni ljudi nasedaju na to. A nkio ne zeli da cuje da ne dobijaju nista, i da njihovo ostajanje u kampovima finansira EU, da Srbija nijedan dinar ne daje za njih, cak osiguravaju jedan veci broj radnih mesta u Srbiji, pa mi cak i profitiramo od toga.

Vidiš tihi, ovo je problem. Pošto godinama radim preko ugovora na određeno, ni ja ni moji prijatelji i kolege ne možemo da podignemo kredit niti da idemo u minus ili da uzmemo pozajmice a o tome da izdržavamo dvoje dece da ne govorim. S druge strane, kao što vidiš iz priloženog snimka, neko ko je tamo sekao ljudima glave i kamenovao žene jer ne nose feredžu treba da dobije kuću za džabe jer je bitnije da nam oni donose natalitet nego mi. Iskreno me zabole da li to finansira EU ili Srbija nepravda je očigledna i smatram da sam ogorčen sa punim pravom. Na pomenutom skupu nisam bio jer nisam bio u Beogradu ali ću ako mi radne obaveze dozvole na sledeći da idem jer imam problem s tim da su strani državljani, koji su ozbiljan bezbednosni problem, privilegovani u odnosu na mene i moje sunarodnike.

Mislis da sam ja u boljoj situaciji? Ili moja supruga koja 7 godina radi u prosveti na odredjeno? Ali ovde je zamena teza. Nije nama neki Avganistanac kriv za to.  A kada sam pominjao "ljude koji profitiraju" mislio sam na zaposlene u centrima za migrante, (koje opet finansira EU) i sve ostale koji pruzaju pratecu logisticku pomoc. Budite bez brige. Pa nisu ni oni ludi da ostanu ovde. Koliko ih jeste ostalo od pocetka migracija, a kolio ih je proslo? Pa vise ih se naselilo kada je Tito otvorio skole za Arape u ex Yu, pa nesto nisam primetio da su bezbednosni problem.
ssekir75
poručnik fregate
*

Last Login:December 05, 2024, 06:50:33 pm

« Reply #4203 on: March 12, 2020, 12:03:59 am »

нико не каже да они желе овде, боже сачувај, нису толико блесави. али је проблем што НЕ МОГУ ДАЉЕ. ти си игледа слеп код очију кад не видиш шта се у грчкој дешава. грци су били толерантни, и ето како им се захваљују. зашто то нема код бугара? олупали их ко дете шерпу, па их сад заобилазе у широком луку. што се профитирања тиче , нека их лепо та ЕУ води кући, а не да их "паркира" код нас. па нека лепо тамо "профитирају" они. јес, кад би били блесави...
tihi
potporučnik
*

Last Login:Today at 01:09:33 am

« Reply #4204 on: March 12, 2020, 06:07:17 am »

Pa nije da ne mogu dalje. Gde su onih nekoliko miliona sto su prosli kroz Srbiju? Prolaze i dalje samo dosta teze. Dokle god EU ,tj najrazvijenije clanice budu primale migrante oni ce pokusavati da odu. Oni, "vojno sposobni bez zene i dece" kada prodju povlace i svoje porodice kroz instituciju spajanja porodice, i tako to funkcionise kod njih. A mi, ako treba da se ugledamo na Bugare, istorijski najljigaviji narod na balkanu koji je lepo zavio Srbiju u crno vise puta u novijoj istoriji (u daljoj da ne pricam)...
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:November 23, 2022, 11:38:10 am

« Reply #4205 on: March 12, 2020, 10:46:51 am »

Sarajevska policija pronašla 180 migranata i narkotike

Sarajevska policija je u naselju Stupsko Brdo jutros pretresla stambeni objekat u kojem je pronašla 180 migranata.

Kako nezvanično saznaje portal Klix, nađena je određena količnina narkotičkih sredstava, jedna osoba koja se s tim dovodi u vezu je privedena, a 180 osoba stranog porekla biće prebačeno u prihvatni centar za migrante u Blažuju.

"Po prethodno pribavljenoj naredbi Opštinskog suda Sarajevo koja je izdata na zahtev policijskih službenika Uprave policije uz saglasnog dežurnog tužioca izdata je naredba za pretres objekta i osoba u njemu", rekao je za Klix.ba Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Reč je o objektu u kojem su se migranti i ranije okupljali, odnosno boravili. U februaru ove godine policija je obavila sličnu akciju, a tada je pronađeno oko 150 migranata.

izvor
ssekir75
poručnik fregate
*

« Reply #4206 on: March 12, 2020, 08:54:58 pm »

Pa nije da ne mogu dalje. Gde su onih nekoliko miliona sto su prosli kroz Srbiju? Prolaze i dalje samo dosta teze. Dokle god EU ,tj najrazvijenije clanice budu primale migrante oni ce pokusavati da odu. Oni, "vojno sposobni bez zene i dece" kada prodju povlace i svoje porodice kroz instituciju spajanja porodice, i tako to funkcionise kod njih. A mi, ako treba da se ugledamo na Bugare, istorijski najljigaviji narod na balkanu koji je lepo zavio Srbiju u crno vise puta u novijoj istoriji (u daljoj da ne pricam)...

кључна реч прошли. дакле прошло време. више није тако. немају где. мађари затворили, хрвати затворили. од нас могу само даље у босну, а и то је питање како и колико. плус што видимо да је и у босни хаос. и шта, рецимо, немци и остали кажу нема више? где ће они који су већ ту?

да, треба да се угледамо на бугаре. љигави јесу, али постижу своје циљеве без превеликих жртава, за разлику од нас.
banebeograd
mladji vodnik
*

Last Login:February 13, 2023, 09:17:29 am

« Reply #4207 on: March 12, 2020, 09:45:49 pm »

sve se moze kad se hoce, svi postupci u takvim slucajevima vec su razradjeni u drzavama zapada a ako treba uvek moze da se u hitnom postupku donese  i novi zakon ili uredba vezana za bezbednost naroda i drzave .

svi koji su tu popisu se, identifikuju , spakuju na avion i vrate u svoju zemlju, isto to rade sve drzave na svetu na isti nacin.
licno sam sve to gledao kako se radi godinama vec u evropi .
ssekir75
poručnik fregate
*

« Reply #4208 on: March 12, 2020, 10:36:00 pm »

знам ја то, бане. али, што је дозвољено јупитеру није дозвољено волу, па би се одмах дигла џева на нас како смо овакви и онакви. почевши од ханса холци... пардон, нашег назови преЦедника, па надаље.
trpe grozni
Stručni saradnik - KoV
kapetan korvete
*

Last Login:Yesterday at 11:25:57 am

« Reply #4209 on: March 13, 2020, 07:07:33 am »

Mislis kao sto se digla dzeva na nas pre godinu-dve kada smo zaustavljali izbeglice na granici ??

Eto prodje i to, pa sada slavni stit Evrope izigravaju grci koji su nama pravili iste probleme kao sto sada turci prave njima.

A migranti ??
Dodju i gledaju da sto brze prodju kada vide kakvo je stanje kod nas. Pre mesec-dva bilo je pronadjeno telo avganistanca koji je pokusavao da zimi prodje Shar Planinu preko prelaza ispod Kobilice. Siromah, nije znao kolko pitoma Shara moze podivljati kada joj to padne na pamet, pa se zaledio kao Oci na italjanjskim Aplima pre nekoliko hiljada godina.
Pages:  1 ... 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 [421] 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 ... 592   Go Up
  Print  

Jump to: