PALUBA
June 14, 2024, 04:04:16 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 [294] 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 ... 395   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 929101 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4395 on: June 20, 2020, 02:19:39 pm »"Migrantska kriza preti da eskalira u narednih 15 dana u BiH"Migrantska kriza se usložnjava i preti da eskalira u narednih 15 dana, upozorava Mirko Šarović, predsednik Srpske demokratske stranke (SDS).

Ovo je izjavio govoreći o aktuelnim dešavanjima sa migrantima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Šarović kaže da je očito da aktuelna vlast nema odgovora na migrantsku krizu, piše Srpskainfo.

"Dok aktuelna vlast u Republici Srpskoj samo kuka nad ovako teškom situacijom, podsećam da dok je u Savetu ministara BiH bila SDS, najveći ikada zabeleženi broj migranata nije prelazio 4.500 hiljade a već sada ih imamo blizu 10.000, što je uvećanje za 100 odsto", naglašava Šarović.

On dodaje da dok je ministar bezbednosti bio Dragan Mektić migranata uopšte nije bilo u Republici Srpskoj, a sada, kako kaže, iz dana u dan ima drastičnih situacija sa migrantima i ekscese u više gradova upravo u RS.

"Situacija će biti još gora jer treba pogledati šta se dešava preko granice, u Srbiji, gde u Loznici i okolini imamo pobune i sigurno možemo ocekivati novih 5.000 migranata koji ce uci na našu teritoriju", rekao je on.

Šarović je ponovio da vlast na nivou BiH a posebno predstavnici RS u zajedničkim institucijama koji su ranije bili veoma glasni u kritici prema u SDS, konačno treba da shvati da su oni sada najodgovorniji i da moraju da nadu odgovorajuća rešenja.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4396 on: June 20, 2020, 02:25:17 pm »Protest građana Banje Koviljače zbog migranata


Građani Banje Koviljače, njih oko četiri stotine, organizovali su danas protestni skup sa kojeg su zatražili da migranti koji se okupljaju na Železničkoj stanici budu trajno izmješteni iz njihovog mjesta, ali i sa područja grada Loznice.

Skup je organizovan zbog sve većeg broja ilegalnih migranata koji borave u Banji Koviljači, prenosi RTS.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova za RTS kažu da su u posljednjih mjesec dana na području Banje Koviljače počinjena dva krivična djela za koja su osumnjičeni migranti, zbog čega su uhapšena dvojica Avganistanaca.

U MUP-u navode i da je bezbjednosna situacija u tom mjestu stabilna.

Prema nezvaničnim podacima, u Banji Koviljači trenutno je oko 50 migranta, zbog čega su pojačane kontrole policije, ali i Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice.


izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4397 on: June 20, 2020, 02:27:37 pm »Najveća žarišta ilegalnog ulaska migranata - Zvornik, Hum i TrebinjeDirektor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da su najveća žarišta ilegalnog ulaska migranata u BiH na području Zvornika, Huma i Trebinja, te da je njih više od 74 odsto iz Pakistana i Avganistana.

Galić je u intervjuu Srni naglasio da je od 1. januara do 15. juna ove godina Granična policija BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzela mjere prema 8.732 strana državljana.

- Od ovog broja u nezakonitom prelasku ili pokušaju nezakonitog prelaska evidentirano je 4.187 lica, dok je od pokušaja nezakonitog ulaska odvraćeno 4.545 lica - naveo je Galić.

Prema njegovim riječima, najveći broj lica otkrivenih u nezakonitom pokušaju ilegalnog prelaska granice BiH bili su državljani Pakistana - 1.615, Avganistana 1.449, Maroka 366, Iraka 237, Egipta 119, Sirije 82 i Irana 79, dok je ostalih 240 lica imalo druga državljanstva.

On je naveo da značajan pad broja lica zatečenih u ilegalnom prelasku ili pokušaju prelaska evidentiran od polovine marta, kada su u susjednim zemljama preduzete mjere zbog pandemije virusa korona.

Galić je istakao da je ublažavanje ili ukidanje tih mjera od polovine maja dovelo do ponovnog pojačanog migracijskog pritiska na granicu BiH, posebno na području koje pokriva Јedinica granične policije Zvornik, kao i duž cijele granice sa Republikom Srbijom i Crnom Gorom.

- Kada je riječ o izlazu iz BiH, najveći pritisak evidentiran je na području Unsko-sanskog kantona, što je bio slučaj i u prethodnom periodu - rekao je Galić.

Na pitanje da li bezbjednosne agencije u BiH na adekvatan način razmjenjuju podatke, Galić je naglasio da je u proteklom periodu ostvarena dobra saradnja sa svim policijskim agencijama iz domena razmjene informacija i pružanja međusobne podrške.

- Na osnovu Sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice između Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u skladu sa potrebama, ispomoć u obavljanju poslova nadzora i zaštite granice BiH kontinuirano pružaju policijski službenici MUP-a Srpske. Do pojave pandemije kovid-19, na mjesečnom nivou angažovana su u prosjeku 104 policijska službenika MUP-a Srpske, dok je od kraja marta ispomoć smanjena na 52 policajca - precizirao je Galić.

On je naveo da je Granična policija uputila zahtjev MUP-u za dodatni angažman policijskih službenika za ispomoć Graničnoj policiji BiH na poslovima nadzora granice u zoni odgovornosti Јedinice granične policije Zvornik.

Galić je podsjetio da je Granična policija BiH u julu prošle godine potpisala sporazume o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice sa Policijom Brčko Distrikta, te ministarstvima unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Posavskog, Zapadnohercegovačkog i Livanjskog kantona.

Prema njegovim riječima, gorući problem Granične policije BiH je nedostatak policijskih službenika, terenskih vozila i specijalističke opreme za nadzor granice.

- Iako je početkom maja počelo sa radom 99 policijskih službenika za graničnu kontrolu, trenutno nam nedostaje njih još oko 300. Nedostatak policijskih službenika konstantno je prisutan od početka pojačanog migracijskog pritiska na BiH, što u značajnoj mjeri limitira kapacitete Granične policije BiH u obavljanju poslova nadzora granice kao osnovnog načina otkrivanja i sprečavanja nezakonitih migracija - naglasio je Galić.

On je istakao da u svemu ovome treba imati u vidu dugogodišnji problem nedostatka policijskih službenika u Graničnoj policiji BiH s obzirom na konstantan porast broja lica i prevoznih sredstava koja prelaze granicu BiH, otvaranje novih graničnih prelaza i druge okolnosti koje u kontinuitetu povećavaju obim posla.

Galić je u intervjuu Srni naveo da je Granična policija BiH počela rad na izmjenama Pravilnika o unutrašnoj organizaciji koji je u najvećoj mjeri usklađen sa standardima iz šengenskog pravnog reda, odnosno zakonodavstva Evropske unije.

Navodeći da su početkom maja izmjene pravilnika sa orazloženjem dostavili Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara, Galić je pojasnio da ukoliko bi pravilnik bio usvojen to bi u značajnoj mjeri osnažilo kapacitete Granične policije u borbi protiv nezakonitih migracija u BiH, jer je novom sistematizacijom predviđeno dodatnih 1.300 policijskih službenika.

izvor
Logged
torpedo011
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 222


« Reply #4398 on: June 20, 2020, 04:11:07 pm »

Која су жаришта уласка у Србију?
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 22 491


« Reply #4399 on: June 20, 2020, 06:45:55 pm »

Мекедонска граница, посебно у зони Прешева...
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4400 on: June 22, 2020, 08:25:25 am »Ozbiljna bezbjednosna prijetnja od migranata, veliki problem nepoznavanje identiteta


Migranti predstavljaju ozbiljnu bezbjednosnu prijetnju, prisutni su na cijelom prostoru Republike Srpske, a veliki problem je i činjenica da im je identite nepoznat, rekao je načelnik Uprave policije MUP-a Srpske Dalibor Ivanić.

Ivanić je rekao da je prisustvo migranata posebno povećano na području Banjaluke, svakodnevno od 100 do 150, koja im je na ruti kretanja prema Unsko-sanskom kantonu.

Svakodnevno iz Sarajeva dovoze migrante u Banjaluku. Procjene su da će biti prisutni kod nas i da će biti sve agresivniji, izjavio je Ivanić za ATV. On je naveo da će zbog velikog pritiska migranata tridesetak pripadnika Žandarmerije biti upućeno kao ispomoć Graničnoj policiji BiH na kritična područja.

Kao kritično označio je istočno područje, koje je ogromno, te naglasio da se ovaj problem mora rješavati na regionalnom niovu.

Ivanić je ukazao na problem što uopšte nije poznato ni ko su migranti niti odakle dolaze, te je naveo primjer lica koje je nedavno u Klašnicama poteglo oružje na policijskog službenika.

Nakon što je uhapšeno, to lice je dalo pogrešne podatke, a Ivanić je napomenuo da je inače sklono lažnom predstavljanju. On je napomenuo da policija Srpske do sada nije primjenjivala silu prema migrantama, koji su već počeli da pokazuju nervozu.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman saglasan je da će u narednom periodu biti povećan broj migranata koji će pokušati da uđu BiH. On je naveo da je od početka godine do polovine juna spriječeno više od 4.500 ilegalnih ulazaka u BiH, a da najveći udar trpi Granična policija u Zvorniku.

- Najveći broj dolazi iz Pakistana, Avganistana, Maroka, a smanjen je u posljednje vrijeme broj migranata iz Sirije - rekao je Hofman i dodao da je uglavnom riječ o mladim ljudima.

I Hofman je istakao problem što im nije poznat identitet, te ukazao kako ne žele da se identifikuju što otežava posao Službi za poslove strancima.

On je ukazao na problem da im nedostaje 405 policijskih službenika, kao i da su za obezbjeđenje granice tražili pomoć drugih policijskih agencija u BiH.

Predsjednik Udruženja "Povratnici" Nemanja Davidović naglasio je problem koji pod pritiskom migranata trpi srpsko, ali i bošnjačko stanovništvo u Unsko-sanskom kantonu gdje se, kako je istakao, situacija nije primirila ni za vrijeme epidemije.

On je istakao teškoće s kojima se suočava stanovništvo u tom sanskom kantonu, posebno u seoskim sredinama.

Postoji određena straha među Srbima prema migrantima, ali ne toliko da ne smiju da izađu iz kuće, rekao je Davidović.

Prema njegovim riječima, u centru "Bira" je prije dva dana prilikom policijskog pretresa pronađena velika količina oružja.Špirić: Očekujem ažurirane podatke nadležnih institucija o migrantima


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić očekuje da će nadležne institucije uskoro pripremiti ažurirane podatke o stanju migrantske krize u BiH da bi bio ispoštovan zaključak o održavanju plenarne sjednice o ovoj temi.

- Situacija koju imamo u vezi s ilegalnim migracijama već godinama nije dobra i tome se pristupa selektivno. Јoš u prošlom mandatu imao sam nekoliko poslaničkih pitanja i inicijativa na koje su se oglušili i tadašnji ministar bezbjednosti i Savjet ministara. Posljedica takve neozbiljnosti je da migranti sada napadaju i policiju - izjavio je za Srnu Špirić, koji je bio inicijator zakazivanja plenarne sjednice o stanju migrantske krize u BiH.

On smatra da je neophodno da se uključe sve nadležne institucije u ovaj problem koji ima više segmenta, od humanitarnog do bezbjednosnog i političkog, te je neophodno da se koordinisano radi na svim nivima vlasti.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, smatra da migrantska kriza nije problem samo jedne partije niti parlamentarne većine već cijelog
društva.

- Što budemo ozbiljnije i efikasnije radili to su nam manje šanse da cijela BiH postane Unsko-sanski kanton po pitanju migranata - zaključio je Špirić.

izvor
izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4401 on: June 22, 2020, 08:27:48 am »Srpska neće dozvoliti lociranje migranata na svojoj teritoriji


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su migranti ozbiljan problem u Srpskoj i da je stvar po pitanju njihove pojave urgentna.

- IK SNSD-a traži od Vlade da se po petka sačini plan aktivnosti mjera kako bi se reagovalo na činjenicu da je sve veći broj migranata u Srpskoj - rekao je Dodik.

Istakao je da je potrebno obezbijediti sigurnost ljudi jer postoji strah od migranata koji kako je rekao "treba da bude eliminisan".

- Srpska neće finansirati nikakve sabirne centre i neće dozvoliti njihovo lociranje na prostoru Srpske - rekao je Dodik.

Ponovio je da nema stacioniranja migranata na teritoriji Srpske.
 
- Potrebno je da se evidentiraju migranti u smislu toga iz koje zemlje dolaze i da se deportuju bez oklijevanja za šta je potrebno obezbijediti logistiku. Mislim da bi to donijelo dodatnu sigurnost svim ljudima BiH - poručio je Dodik.

On je ponovio da su neprihvatljivi zahtjevi pojedinih zapadnih institucija da se problem migranata rasporedi širom BiH.

"Zabrinuti smo zbog lociranja pojedinih migrantskih kampova u Federaciji BiH pokraj mjesta u kojima živi srpska zajednica, poput Petrovca. Zbog tog ugrožavanja potrebna je veća pažnja federalnih organa", rekao je Dodik.

On je ponovio, između ostalog, da je potrebno uvažiti autentično predstavljanje Srba, kao konstitutivnih, u federalnim institucijama.


izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4402 on: June 24, 2020, 11:57:36 am »Sjeverna Makedonija: U kamionu pronađena 64 migranta iz BangladešaPolicija Sjeverne Makedonije saopštila su u kamionu na auto-putu nedaleko od granice sa Grčkom pronađena 64 migranta iz Bangladeša.

Vozač kamiona je izbjegao hapšenje tokom provjere kamiona nedaleko od Strumice na jugoistoku Sjeverne Makedonije, javio je AP.

Policija nije objavila druge detalje.

- Migranti su uhapšeni i prebačeni u centar u pograničnom gradu Đevđelija, gdje čekaju deportaciju u Grčku - dodaje se u saopštenju.


izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4403 on: June 25, 2020, 06:14:58 am »Na brodu kod Sicilije zaraženo 28 migranataMeđu migrantima koji se nalaze u karantinu na brodu "Mobi Zaza" u vodama nadomak sicilijanske luke Porto Epedokle njih 28 je pozitivno na koronavirus.

Oni su među migrantima koje je nevladina organizacija "Sea Watch" preuzela u međunarodnim vodama, a potom prebacila na brod "Mobi Zaza" prenela je danas agencija Ansa, dodajući da je 209 migranata juče testirano na koronavirus.

Kako se navodi, kasno noćas jedan od migranata koji se nalazio na brodu nevladine organizacije odveden je u bolnicu u Kaltaniseti na Siciliji.


izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4404 on: June 25, 2020, 09:17:58 am »Dodik: Kad se vratim iz Moskve tražiću da se migranti izbace iz BiH


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je prvo što će učiniti kada se vrati u Banjaluku to da će bez oklijevanja tražiti da se migranti izbace iz BiH.

"Za njih ne možemo da pravimo politike smještaja. To je neprihvatljivo i Republika Srpska je rekla da to neće da dozvoli, jer to nije samo stvar humanitarog karaktera, imajući u vidu da se za vrijeme njihovog boravka u lokalnim zajednicama gdje borave dešavaju napadi na lokalno stanovništvo, te da i među njima postoje sukobi", pojasnio je Dodik.

On je istakao da je za Republiku Srpski previše da se bavi tim pitanjem, te da je najjednostavnije da se vrate tamo odakle su došli.

"Nismo mi zvali te migrante. Evropa je otvorila taj proces iz svog egoizma da što je više moguće pribavi jeftine radne snage za svoju industriju, koju razvija", rekao je Dodik.

Dodik je, govoreći o terorizmu, rekao da se ova opasnost u BiH i Republici Srpskoj provlači kroz pojavu migranata.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4405 on: June 25, 2020, 09:53:07 am »Trojica migranata pretukla djevojku u Sarajevu:
Stavio mi je ruku na usta i onda su me krvnički udaraliPosljednjih dana na društvenim mrežama sve je veći broj objava žena iz Sarajeva koje tvrde da su ih napali migranti. Redakciji Oslobođenja obratila se i Iman Fagin, djevojka koju su prije nekoliko dana u općini Novo Sarajevo brutalno pretukla trojica migranata.

Iman, koja se nakon napada osjeća kao da je pregazio voz kaže da noćima ne spava od bolova ali i da je ono što joj se desilo na nju ostavilo ogromne psihološke posljedice:

- Pretukli su me usred dana na Vilsonovom šetalištu i kako da se osjećam sigurno nakon svega?

Detaljnije nam je opisala situaciju:

- Nosila sam ruksak na leđima i u jednom momentu osjetila da me neko vuče. Nisam se branila i vrlo brzo su mi ga oteli. Opkolili su me, jedan od migranata mi je stavio ruku na usta i onda su me njih trojica počela krvnički udarati. Nisam se opirala, nisam mogla ni vrištati i zaista mi nije jasno zašto su me morali toliko tući. To nije trajalo kratko, ja imam osjećaj da su me udarali deset minuta. Ja imam 44 kilograma, možete li zamisliti kako je kada me tuku tri muškarca?

Iman je slučaj prijavila policiji. Na urgetnom centru u Općoj bolnici konstatovali su da nema vidljivih znakova povreda, no fotografije pokazuju drugačije.


[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


- Razočarana sam u rad policije, u policijskoj su se stanici više bavili nekim nebitnim stvarima nego činjenicama o napadu. U neformalnom razgovoru pitali su me da li bih mogla prepoznati iz koje su zemlje, kao da sam sa njima razgovarala. Takođe su mi rekli  da i kada bi ih identifikovala nemaju zakonskog osnova da ih zadrže. Dakle, nakon što me ovako prebiju za 24 sata ih puste da prebiju nekoga drugog.

Kontaktirali smo i MUP Kantona Sarajevo kako bi provjerili da li je povećan broj napada na građane, rekli su da takvih informacija nema.


hizvor


* 4590396.jpg (40.99 KB, 720x960 - viewed 19 times.)
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4406 on: June 25, 2020, 10:53:43 am »Masovna tuča u Beču: Stigli helikopter i vojna policija


U Beču je sinoć izbila masovna tuča između Turaka i Kurda, u kojoj je učestvovala i jedna osoba u uniformi austrijske vojske.

Do sukoba je došlo nakon što je povorka turskih demonstranata naišla na kurdski protest.

Najpre su krenule čarke rečima, a ubrzo situacija eskalirala i prešla u masovnu tuču.

U suzibajanju sukoba učestvovali su pripadnici specijalne jedinice austrijske policije VEGA, a korišćen je i policijski helikopter kako bi se dobio pregled nad celom haotičnom situacijom.

Razlog svađe, prema policiji, trenutno još nije jasan, a tokom akcije jedna osoba je privremeno uhapšena, dok je jedan čovek morao biti prevezen u bolnicu zbog zadobijenih povreda.

Među demonstrantima u turskoj povorici bio je i austrijski vojnik u uniformi, koji je sprečavao policajce u izvršavanju svojih dužnosti, zbog čega je pozvana i vojna policija.


izvor
Logged
ssekir75
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 194


« Reply #4407 on: June 25, 2020, 07:39:42 pm »

како сам данас чуо од једног ловца, око 150 миграната јутрос су враћени са румунске границе. и то где су нашли да иду, баш путем 5м испред моје чеке биће белаја Angry
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 442


« Reply #4408 on: June 25, 2020, 08:18:40 pm »

Meni je nejasno kako može Zvornik biti kritičan za prelazak migranata u BiH.
Tu je brza, široka i mutna Drina - migranti ne mogu iz Sr preći u BiH nikako, osim čamcem. A to se valjda može lako kontrolisati, ako se napori usmere na to.

Trebinje može biti problematično, jer se tu granica između CG i BiH može preći peške. No, ni to nije lako. Treba poznavati planinske staze i puteve, inače čovek lako zaluta i nastrada.
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4409 on: June 26, 2020, 08:19:40 am »Galić: Za odgovor migrantskoj krizi nedostaje više od 1.000 policajaca


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da nedostaje više od 1.000 policajaca da bi se uspješno odgovorilo migrantskoj krizi, te naglasio da su granični policajci svakodnevno izloženi opasnostima usljed pojačanog migracionog pritiska koji se proširio duž cijele granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom.

On je naveo da su od početka ove godine pripadnici Granične policije spriječili 4.880 osoba da ilegalno pređu granicu, te ukazao da su intenzivirani pokušaji nezakonitih prelazaka granice ka Hrvatskoj migranata, što ne može biti riješeno postojećim kapacitetima i ljudstvom.

- Suočavamo se sa sve većim zadacima. Јedan od najvećih izazova sa kojima se borimo su nezakonite migracije, a 2020. godina donijela je sa sobom i globalni problem - pandemiju virusa korona. Stalno smo u manjku sa kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima, što dodatno otežava rad policajaca koji se nadljudskim naporima bore da adekvatno zaštitite granice - rekao je Galić za "Glas Srpske".

On je naglasio da su policajci u dodiru sa ilegalnim migrantima, među kojima ima i onih koji dolaze kao pripadnici poraženih islamističkih vojnih formacija, koji ne prezaju ni od čega.

- Tek na petom, šestom mjestu su oni migranti čije zemlje su zahvaćene ratom te nastoje ući u zemlje Evropske unije - rekao je Galić.

Prema njegovim riječima, Granična policija ima 2.117 policijskih službenika, a, prema sistematizaciji, nedostaje 309 za obavljanje redovnih aktivnosti u nadzoru granice.

- Pratimo stanje nezakonitih migracija duž cijele granice BiH, te na osnovu analize rizika preraspoređujemo policajce na dijelove granice gdje je zabilježen najveći migracijski pritisak - naglasio je Galić.

On je dodao da su kao ispomoć angažovani i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, Agencije za istrage i zaštitu, te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.


izvor
Logged
Pages:  1 ... 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 [294] 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 ... 395   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.071 seconds with 22 queries.