PALUBA
May 24, 2024, 02:22:32 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite i neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi ste našli svoj aktivacioni link te aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 [334] 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 ... 395   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 921688 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4995 on: February 20, 2021, 11:41:06 am »Tegeltija: BiH može biti partner, ali ne i talac migrantske krize


Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je BiH spremna da bude partner u upravljanju migrantskom krizom, ali da ne želi i ne može da bude njen talac, niti da prihvati situaciju tzv. spavača u redovima migranata.

- Ključna stvar za rješavanje migracija su granična kontrola i readmisija migranata i time treba upravljati, u saradnji sa drugim zemljama koji se suočavaju sa migrantskim talasom - rekao je Tegeltija u Sarajevu nakon sastanka sa komesarkom EU za unutrašnju politiku Ilvom Јohanson.

Prema njegovim riječima, tokom sastanka kome su prisustvovali i zamjenici predsjedavajućeg Savjeta ministara Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, postignut je visok stepen saglasnosti u vezi sa migrantskom krizom u BiH.

Tegeltija je rekao da je novi plan upravljanja migracijama trenutno na usaglašavanju u EU. - Migracijama treba da upravljaju države, a ne oni koji zloupotrebljavaju položaj lica u pokretu - smatra Tegeltija.

On je naveo da je sa Јonansonovom razgovarano o svim pitanjima odnosa BiH i EU, procesu pridruživanja BiH ka EU, kao najvažnijem pitanju, te pandemiji virusa korona, a poseban akcenat stavljen je na situaciju u vezi sa migracijama.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4996 on: February 20, 2021, 11:43:03 am »Јohanson: Migrantima bez prava na azil omogućiti povratak u zemlje porijekla


Komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Јohanson izjavila je da migrantima koji nemaju pravo na azil treba omogućiti povratak u zemlje porijekla, što je i sastavno dio paketa o migracija i azilu, a elementi iz njega su primjenjivi i na BiH.

Јohanosonova je naglasila da EU ostaje blizak partner BiH na evropskom putu pridruživanja i snažna podrška u jačanju kapaciteta za upravljanje migracijama.
Ona je dodala da je evidentan značajan napredak, te pozdravila korake usvajanja legislative koja se tiče javnih nabavki.

Ona je, nakon sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i ministrima finansija Vjekoslavom Bevandom i inostranih poslova Biserom Turković, rekla da je najviše riječi bilo o migracijama i bezbjednosti.

- U tom kontekstu sam nedavno predstavila pakt o migracijama i azilu na nivou EU, koji bi trebalo da označi novi početak u ovoj oblasti - rekla je Јohansonova.
Ona je dodala je potrebno obezbijediti saglasnost svih zemalja članica, te da pakt ima nekoliko elemenata.

- Јedan od elemenata je da su migracije oduvijek bile i biće prisutne i potrebno je adekvatno upravljati. Druga stvar je da su se migracijski tokovi promijenili. 2015. godine na područje EU je pristiglo više od dva miliona izbjeglica iz Sirije. Sada imamo mnogo manji broj regularnih dolazaka i to su migranti uglavnom iz drugih zemalja - rekla je Јohansonova.

Ona je navela da pakt o migracijama i azilu podrazumijeva i jasnu distinkciju između migranata koji ispunjavaju uslove za ostanak i onih koji ih ne ispunjavaju.

- Takvim ljudima je potrebno omogućiti što brži povratak u zemlje porijekla, što neminovno dovodi do pitanja readmisije - istakla je ona i dodala da su navedeni elementi primjenjivi i na BiH.

Јohansonova je ponovila da EU ostaje snažna podrška BiH u jačanju kapaciteta za upravljanje migracijama.

- Kao što je rekao i predsjedavajući Zoran Tegeltija, BiH ima dužnost da odgovori na zahtjeve migracija i otud potreba za jačanjem kapaciteta institucija na nivou BiH. Bitno je i da svi jednako ponesu svoj dio tereta - rekla je Јohansonova.

Ona je podsjetila da je juče posjetila Bihać gdje je obišla migrantski kamp na lokalitetu Lipa, te da je poboljšanje evidentno, što je nazvala ohrabrujućim.

- Krizna situacija, s kraja prošle godine mogla se izbjeći da su postojali bolji kapaciteti i bolje upravljanje migracijama - poručila je Јohansonova.

Јohansonova je rekla da su migracije prekogranično pitanje, te da iz tog razloga postoji i potreba saradnje preko granica.

- Tu je i bezbjednosni aspekt. Vidimo kriminalne grupe koje djeluju preko granica i otud i potreba za unapređenjem saradnje koju imamo u oblasti bezbjednosti. U svjetlu toga pozdravljam nedavno postignuti sporazum sa Evropolom, koji će omogućiti unapređenje naše međusobne policijske saradnje i nadam se da ćemo u narednom periodu imati aktivaciju zajedničkih operacija putem Fronteksa - rekla je Јohansonova.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi sa nedavnim incidentom koji se dogodio četvorici evroparlamentaraca na granici sa Hrvatskom, ona je rekla da je zabrinuta zbog te situacije, te da je u paktu predviđeno uvođenje nezavisnog monitoring mehanizma za takve slučajeve.

- Monitoring će obezbijediti poštivanje osnovnih ljudskih prava i pravne tekovine - poručila je Јohansonova.

Ona je rekla da je za EU ključno da očuva pravo svih na azil svim licima koji ispunjavaju uslove da im bude dodijeljena međunarodna zaštita.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #4997 on: February 20, 2021, 11:45:26 am »Tegeltija: BiH neće biti "spavaonica" za migrante


U dvodnevnoj posjeti BiH boravila je komesar Evropske unije za unutrašnju politiku Ilva Јohanson. Posjetila je migrantski kamp "Lipa" kod Bihaća, a zaničnicima BiH prenijela poruke kako Unija ostaje snažan i pouzdan partner u razvoju struktura za upravljanje migracijama.

Od predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije dobila je odgovor da je BiH spremna za partnerstvo ali ne i da bude "spavaonica" za migrante. A upravo bi to, prema pripremljenom Paktu o migracijama i azilu, mogla da postane.

Slatkorječivost briselskog zvaničnika kao matrica svih prethodnika koji su zbog migrantske krize pohodili BiH. Pomoć! Podrška! Partnerstvo – pljuštale su i ranije i sada poruke! BiH je za partnerstvo spremna, ali ne na vlastitu štetu, odgovor je predsjedavajućeg Savjeta ministara.

- BiH je spremna biti partner u kontrolisanju migracija ali da BiH ne može biti ta koja će biti taoc ove migrantske krize i da BiH nije spremna da bude spavaona za migrante zbog načina da sa istoka vrlo lako dolazite do BiH, a onda zablokirate izlazak iz BiH - istakao je Zoran Tegeltija, presjedavajući Savjeta ministara.

No, blindirana ulazna vrata Unija i ne pomišlja da odškrine. Izlazna bi mogla i širom da otvori! Novi evropski "Pakt" o migracijama i azilu to prijeteći nagovještava. Osmislila ga je, upravo, posljednja briselska gošća. I u fokus posjete smjestila. Njegov je cilj kaže, da Unija napravi jasnu distinkciju između pridošlica koji ispunjavaju uslove za ostanak. I onih drugih!

- Takvim ljudima je u konačnici naravno potrebno omogućiti što brži povratak u njihove zemlje porijekla - naglasila je Ilva Јohanson, komesar Evropske unije za unutrašnju politiku.

Za početak "paktovski" – što brže, izvan granica Unije! A prvi istočni komšija – BiH, čijim vrletima, procjena je, trenutno tumara oko 12.000. Samo u 7 kampova i prihvatnih centara oko 8.000 nezakonitih pridošlica.

- Tako da bi BiH mogla da bude poprište još veće krize. I još većeg broja migranata koji se budu vraćali sa teritorije EU za koje se utvrdi da su tamo došli nelegalno - poručio je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

No, to ministru bezbjednosti baš i ne smeta.

- Ono što me hrabri je činjenica da smo kurs koji smo zauzeli u proteklih nekoliko mjeseci u značajnoj mjeri unaprijedili i da on nailazi na jedno potpuno razumijevanje i punu podršku od strane institucija Evropske unije - rekao je Selmo Cikotić, ministar bezbjednosti.

Podrškom Unije "ohrabreni" ministar prethodno je inicirao formiranje Agencije za migracije - javno. A tajno "skovao" plan, što pokazuje i dokument u našem posjedu, da na lokaciji "LIPA" budu izgrađeni trajni objekti duplo većeg kapaciteta od trenutno šatorskog – do 3.000 migranata. Finansijer želja "neimara" Cikotića – Evropska unija. Da li zbog zakulisne kooperativnosti, ili zbog pospremanja evropskog dvorišta, gošća iz Brisela ponovila je ono što Cikotić i sarajevska družina žele da čuju – kako teret migranata podjednako treba da snose svi u BiH. I opet i ona i Cikotić dobili odgovor!

- Kad smo tražili da nijedan migrant ne može da uđe u BiH i onaj koji uđe da će biti deportovan istog trena, oni su glumili neke humanitarce. Eto im sad se bavite tim pitanjem humanitarnog karaktera. Mi u Republici Srpskoj nećemo praviti kampove za migrante! - istakao je Milorad Dodik, srpski član i presdjedavajući Predsjedništva BiH.

Sarajevsku "humanost" Unija je već platila, tvrde, oko 90 miliona evra. Kako su novci trošeni evropski komesar ne zna. A ne znaju ni u Unsko-sanskom kantonu ni u rubnim područjima - sarajevskog, koji već teturaju pod teretom migrantske krize.

izvor

Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #4998 on: February 21, 2021, 11:06:06 am »

Italijanska obalska straža spasila 45 migranta iz mora
Tanjug 21.02.2021.

Italijanska obalska straža saopštila je danas da je spasila 45 migranta čiji je brod potonuo na oko 24 kilometra južno od ostrva Lampeduza.

"Ukupno je spašeno 45 migranata, svi muškarci, i svi su jutros stigli na Lampeduzu", navela je obalska straža u saopštenju ne precizirajući koje nacionalnosti su migranti, prenosi Rojters. Obalska straža navodi da nastavlja potragu za nestalima u saradnji sa italijanskom poreskom policijom koja je zadužena za istragu finansijskog kriminala i krijumčarenja.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #4999 on: February 22, 2021, 08:29:05 pm »

Migranti ulaze u zemlju u kontejnerima za otpad
Tanjug 22. 02. 2021.

ŠPANSKE vlasti otkrile su u poslednja četiri dana 41 migranata koji su pokušali da dođu iz severne Afrike do Evrope sakriveni u kontejnerima sa staklom za reciklažu i otrovnim pepelom, saopštila je danas španska Civilna garda.

Prva grupa od 35 migranata otkrivena je u petak dok je pokušavala da iz španske enklave Melilje, na severu Afrike, dođe do kontinentalne Evrope, a deo njih je bio u kontejnerima sa izlomljenim staklom, spremnim za reciklažu, prenosi AP. Drugi deo te grupe bio je sakriven u kontejnerima sa pepelom iz gradske spalionice. Španske enklava Melija i Seuta, smatraju se mestima iz kojih najveći broj migranata pokušava da se domogne Evrope, a mnogi od njih to pokušavaju plivajući ili krijući se u vozilima. Samo u toku prošle godine, otkriveno je 11.700 migranata u Melilji, a od početka godine 1.781.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5000 on: February 24, 2021, 02:20:11 pm »

Dečak stradao u požaru u izbegličkom kampu kod Atine
IZVOR: TANJUG SREDA, 24.02.2021.

Atina -- U požaru koji je izbio u izbegličkom kampu kod Atine stradao je sedmogodišnji dečak.

U saopštenju vatrogasne službe se navodi da su vatrogasci morali da zatraže pomoć policije da bi ušli u izbeglički kamp, jer su ih izbeglice sprečavale da intervenišu, prenosi ANA. Osmorica vatrogasaca su konačno uspeli da uđu u kamp sa četiri kamiona i ugasili su požar koji je zahvatio jednu zgradu.

Izvor: www.b92.net
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5001 on: February 26, 2021, 09:27:21 am »Nevolje srpskih povratnika u USK; Srpska imanja na meti migranata


Izgrađeni putevi, obezbijeđena električna energija, voda i stambeni prostor. O ovom maštaju Srbi izbjegli iz ratom zahvaćenih sela u Unsko-sanskom kantonu.

Želja postoji i danas da se vrate na vjekovna ognjišta, ali je problem što uslova za život nema.

Preostala, ionako devastirana imovina, na udaru je i migranata. Pitaju se vrijedi li ulagati u kuće koje nema ko da čuva.

izvor

Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5002 on: February 26, 2021, 10:50:45 am »U Beogradu pronađena 52 ilegalna migranta


Beogradska policija pronašla je 52 ilegalna migranta prilikom kontrole hostela, stanova za izdavanje i drugih objekata.

Akcija je realizovana rano jutros, a migranti će biti sprovedeni u prihvatne centre, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Policijska uprava za grad Beograd redovno sprovodi akcije pronalaska i kontrole kretanja i boravka iregularnih migranata na području glavnog grada i preduzima sve mjere kako bi podigla nivo bezbjednosti građana, ali i migranata kojima je u prihvatnim centrima obezbijeđena adekvatna medicinska zaštita, ishrana i smještaj - navodi se u saopštenju.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5003 on: February 27, 2021, 03:44:10 pm »Povratnici strahuju da "Lipa" preraste u migrantsko naselje


Povratnike u Bosanski Petrovac zabrinuo je veći priliv migranata u privremeni prihvatni kamp "Lipa", gdje se postavlja više šatora i kontejnera za njihov smještaj, navodi "Glas Srpske".

Predsjednik Udruženja "Povratnici" Nemanja Davidović rekao je da se umjesto rješavanja krize ovaj prostor dodatno proširuje, te da među povratnicima vlada strah od velikog broja migranata koji tu borave.

- Dolaskom lijepih dana samo će ih još više dolaziti i niko ne može da predvidi koliki će to biti broj. Nismo zadovoljni što su oni tu, što se kamp širi i što nas niko ne sluša. Ovo nije rješenje migrantske krize, ovo je samo produbljivanje - naveo je Davidović.

Iz Službe za poslove sa strancima su naveli da u "Lipi" trenutno boravi 750 migranata, a u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona planiraju da nastave sa aktivnostima smještaja onih koji su boravili u napuštenim objektima.

Improvizovano šatorsko naselje u migrantskom kampu "Lipa" podrazumijeva i improvizovano održavanje lične higijene, zbog čega se često javlja veći broj slučajeva šuge. Dom zdravlja Bihać je sredinom mjeseca obavio dezinfekciju šatora, a korisnicima su podijeljene posteljine i odjeća.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5004 on: March 01, 2021, 10:34:42 am »

Prevrnuo se brod sa 110 migranata, stradalo 15
Tanjug 28.02.2021.

Najmanje 15 Afrikanaca utopilo se kada se njihov brod prevrnuo kod obale Libije, saopštila je portparolka Međunarodne organizacije za migracije Safa Msehli.

Ovo je drugi brodolom koji uključuje migrante na putu ka Evropi za malo više od nedelju dana, prenosi Rojters. Msehlijeva je rekla da je na gumenom camcu koji se prevrnuo bilo najmanje 110 migranata, koji su u petak krenuli iz libijskog obalskog grada Zavija. Čamac je počeo da tone rano jutros, a libijska obalska straža uspela je da spasi najmanje 95 migranata, uključujući šest žena i dvoje dece, rekla je Safa Msheli.

Izvor: www.blic.rs
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5005 on: March 02, 2021, 12:56:22 pm »Uhapšene Sarajlije zbog krijumčarenja migranata


Lica iz Sarajeva čiji su inicijali I.T. i I.H. uhapšena su u Šipovu zbog sumnje da su krijumčarila migrante, rekla je Srni portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Vulinova je pojasnila da su pripadnici Policijske stanice Šipovo, u mjestu Sokolac na području te opštine, uočili kretanje četiri migranta, dva iz Avganistana i dva iz Irana, od kojih su tri maloljetna.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da su navedene migrante do mjesta gdje su uočeni dovezli I.T, sa putničkim automobilom škoda i I.H, sa putničkim automobilom mercedes - navela je Vulinova.

Ona je naglasila da su prilikom pregleda "mercedesa" uočili pasoš za koji postoji osnovana sumnja da je falsifikovan.

Vulinova je rekla da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten postupajući tužilac, koji je naredio da osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade budu pušteni na slobodu, te da po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri bude dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

O svemu je obaviješten inspektor Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5006 on: March 03, 2021, 09:32:33 pm »

"Vratite se kući, tamo je bezbedno": Prva evropska država koja je ukinula boravak izbeglicama iz Sirije iako tamo i dalje besni rat
S.J. 03.03.2021.

Danska je postala prva evropska država koja je poručila migrantima na njenoj teritoriji da moraju da se vrate u zemlju porekla, ističući da je tamo za njih sada bezbedno.

Ova skandidavska zemlja ukinula je boravak za čak 94 građana iz Sirije, poručivši da je prestonica Damask sada grad u kom može da se odvija normalan život. Migranti neće biti prisiljeni da se odmah vrate u svoju matičnu državu, već će biti poslati u kampove, što pojedine grupe za zaštitu ljudskih prava ocenjuju kao pritisak Vlade da ih na neki način natera da krenu put Sirije. Danski ministar za imigraciju Matijas Tesfaje istakao je da je ova zemlja bila iskrena od samog početka prema migrantima.

- Jasno smo im stavili do znanja da je dozvola boravka privremena i da se ona može povući ako im zaštita više nije potrebna - poručio je Tesfaje.

Premijerka Danske Mete Fredriksen obećala je da će za one koji traže azil u ovoj zemlji važiti nulta tolerancija, prenosi Dejli mejl. Pre Danske, Nemačka je takođe govorila o povratku migranata u svoju rodnu zemlju, međutim to se odnosilo samo na one koji su na teritoriji te države izvršili krivična dela. Procena ove skandidavske zemlje je da je Damask bezbedan grad, i da se mogu vratiti svi koji su zatražili azil. Ipak, u ovoj bliskoistočnoj azijskoj državi rat i dalje traje, manjeg intenziteta, ali sa veoma nestabilnim primirjem.

Islamska država oslabila

Sirija se raspala na četiri zone, gotovo da godinu dana nema većih konfilakata, ali stanje na frontu nikako nije uzdanica mira. Severoistok zemlje kontrolišu Kurdi, uz podršku Amerike, a na tom delu nalaze se i snage predsednika Bašara al Asada, kojoj "leđa" čuva Rusija. Na severozapadu raspoređena je proturska policija, dok je region Idlib i dalje u rukama pobunjenika. Islamska država je znatno oslabljena, gotovo bez većeg uticaja, ali i dalje predstavlja opasnost u pojedinim predelima, uglavnom u individualnim terorističkim akcijama.

Arapsko proleće

Sirijski građanski rat počeo je 15. marta 2011. godine, kao nastavak Arapskog proleća, pobunjeničkog talasa koji je zahvatio sever Afrike i Bliski istok. Uzrok je bila želja opozicije da svrgne lidera Bašara al Asada, a pored međunarodne zajednice učešće su uzele i mnogobrojne terorističke organizacije, poput ISIS-a i Hezbolaha.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5007 on: March 04, 2021, 01:47:56 pm »

UN: Stradalo 20 migranata, krijumčari ih bacili u more
IZVOR: BETA-AP ČETVRTAK, 4.03.2021.

Najmanje 20 migranata je stradalo kada su krijumčari bacili u Arabijsko more 80 ljudi sa broda, saopštila je danas Međunarodna organizacija za migracije.

Krijumčari su, navodi se u saopštenju, tokom plovidbe "počeli da viču da je previše ljudi na brodu" na kom su se nalazili i maloletnici. Pet tela je pronađeno, a preživelima se pruža pomoć u Džibutiju, navela je IOM. Nije poznato iz kojih su država migranti koji su bili na brodu.

Izvor: www.b92.net
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5008 on: March 06, 2021, 06:40:15 am »

Migranti zalutali u minsko polje, akcija spasavanja trajala satima
Blic 05.03.2021.

MUP Hrvatske je objavio detalje akcije u kojoj je spaseno deset migranata u šumi između naselja Modruš i Lička Jesenica u opštini Saborsko.

Nakon što je juče jedan migrant poginuo, a drugi ranjen u eksploziji mine kod obližnjeg mesta Blata, danas je druga grupa migranata ostala zarobljena u minskom polju. Akciju spasavanja obavili su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i interventne policije, a okončana je u ranim poslepodnevnim satima.Grupa migranata je locirana još sinoć, ali uslovi nisu dozvoljavali da se akcija spasavanja odmah pokrene. Migranti su putem razglasa upozoreni na engleskom jeziku da ostanu gde su do dolaska spasilačkog tima, prenose "Novosti".

"Pirotehničari ATJ Lučko odredili su najkraći put od sigurne zone do njih, pa su danas, u ranim jutarnjim satima započeli s pregledom terena i stvaranjem sigurnog koridora za izvlačenje kroz minski sumnjivo područje. Nakon nekoliko sati rada, osiguranih i označenih 500 metara staze, deset osoba je spaseno i pružena im je lekarska pomoć", saopšteno je iz MUP-a Hrvatske.

Izvor: www.blic.rs
Logged
torpedo011
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 5 222


« Reply #5009 on: March 07, 2021, 10:09:09 am »

Logged
Pages:  1 ... 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 [334] 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 ... 395   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.055 seconds with 22 queries.