PALUBA
June 25, 2024, 12:58:22 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Prilikom registracije unesite tačno Vašu e-mail adresu i obavezno proverite neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 ... 395   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 935582 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5175 on: June 23, 2021, 04:58:01 am »

Migranti iz okoline Bihaća prebačeni u kamp Lipa
IZVOR: TANJUG UTORAK, 22.06.2021.

Vlasti Bosne i Hercegovine premestile su danas u kamp Lipa nedaleko od Bihaća 187 ilegalnih migranata koje su pronašli u okolini grada.

Na lokaciji Kamenica nedaleko od granice s Hrvatskom i Žegarskoj aleji u Bihaću otkriveni su migranti iz Pakistana, saopštila je Služba za poslove sa strancima. Na toj lokaciji otkriveno je 187 osoba koje su premeštene u kamp Lipa jugoistocno od Bihaća gde ih identifikuju i sprovode lekarske preglede, prenosi Hina. Vlasti Bihaca počele su da raščišćavaju i dezinfikuju prostorije kojima su se ti ljudi služili za improvizovan smeštaj i pokušavaju da zaštite napuštene objekte kako se u njima više ne bi nastanjivali migranti.

Izvor: www.b92.net
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5176 on: June 23, 2021, 01:10:58 pm »

среда, 23.06.2021.

Деца у мигрантском кампу у САД бораве у алармантним условима

У америчком пограничном притворском центру у тексашкој пустињи, деца мигранти живе у алармантним условима, болест је раширена, храна није исправна и постоје извештаји о сексуалном злостављању, утврдила је истрага Би-Би-Си-ја кроз интервјуе са особљем и децом.

Последњих месеци САД бележе прилив миграната и азиланата из Централне Америке, а стручњаци наводе да су насиље, природне катастрофе и економски пад повезан са пандемијом неки од разлога за масовни пораст. Шаторски камп у војној бази „Форт Блис” у Ел Пасу у Тексасу привремени је дом за преко 2.000 тинејџерске деце која су сама прешла америчко-мексичку границу и која сада чекају поновно спајање са породицом у САД. Налази до којих је дошао Би-Би-Си у својој истрази, на основу разговора са запосленима и фотографијама и видео записима, укључују наводе о сексуалном злостављању, епидемијама ковида и ваши, детету које чека на медицинску помоћ, недостатку чисте одеће и гладној деци којој се сервира недовољно кувано месо.

Камп „Форт Блис” састоји се од најмање 12 шатора, а у некима од њих истовремено је смештено на стотине деце, која већи део дана ту бораве, излазећи на сат или два због рекреације или да се построје са стотинама других за оброк, преноси Танјуг. Особље је за Би-Би-Си рекло да је храна углавном јестива, али 15-годишњак који је недавно пуштен навео је да је храњен некуваним месом.

„Понекад је пилетина имала крв, месо је било врло црвено. Нисмо могли да поднесемо глад и јели смо, али нам је позлило од ње.”, сведочио је овај дечак.

Такође је постављено неколико шатора само за смештај великог броја болесних, који су деца назвала „Ковидград”.

„Стотине деце има позитиван тест на ковид 19”, потврдио је један од запослених, који је затражио да остане анониман јер је особљу забрањено да говори о кампу.

Поред ковида, забележени су и епидемије грипа и стрептокока од отварања кампа крајем марта. Нека деца којима је потребна хитна медицинска помоћ су запостављена, а на тајном снимку састанка особља у мају датом Би-Би-Си-ју, запослени је говорио о детету које је искашљавало крв и којем је била потребна хитна медицинска нега. Деца говоре о занемаривању, прљавштини и страху у америчким камповима, а епидемија ваши је по сведочењу једног од радника била присутна прошлог месеца у шатору са 800 девојака који је проглашен за карантин.

Министарство за здравство и социјалне услуге, које ангажује приватне компаније који помажу у вођењу кампа, поручило је да се залаже за транспарентност, али је новинарима одбијен приступ кампу и није одговорило на конкретне наводе о занемаривању у „Форт Блису” које је открио Би-Би-Си, али је у саопштењу поручило да испуњава потребне стандарде за бригу о деци.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5177 on: June 24, 2021, 12:01:55 pm »

Broj migranata raste, evropske granice postale grobovi: Evropski parlament upozorio da se dolaskom raste pritisak na granice i pozvao na hutnu reakciju
Tanjug 24.06.2021.

Dolaskom letnjih meseci na spoljnim granicama EU raste pritisak migranata, pa je stoga potrebno hitno i solidarno delovati kako bi se zaštitila ljudska prava svih uključenih, upozorili su danas evroparlamentarci na raspravi uoči sastanka Saveta Evrope.

Poslanici u Evropskom parlamentu izneli su svoje stavove i očekivanja uoči skorašnjeg sastanka Saveta Evrope pa su, između ostalog, upozorili na problem migracija, naglasivši da u letnjim mesecima raste broj migranata i da sve članice EU moraju biti solidarne sa zemljama koje su najizloženije migracijskom pritisku, prenela je Hina. Poručili su visokim zvaničnicima da je stoga potrebno hitno delovati kako bi se sprečila kriza i zaštitili ljudski životi i prava. U raspravi je pomenuta i Hrvatska kao jedna od zemalja koje su pod pritiskom i u kojima su migranti ugroženi.

Evropske granice su postale grobovi

Evropske granice postale su grobovi pod otvorenim nebom, tražioce azila otimaju, ostavljaju, zlostavljaju u hrvatskim šumama, Marokanci umiru na granicama Španije, u Italiji se blokiraju brodovi koji spašavaju migrante, istakla je francuska poslanica Manon Obri iz kluba Levice. Portugalska državna sekretarka Ana Paula Zakarias u raspravi je poručila da je potrebno hitno poboljšati upravljanje granicama i osigurati dobrovoljan, dostojanstven i održiv povratak i readmisiju.

- Nedavni razvoj događaja na nekim rutama razlog je za zabrinutost i traži konkretan napredak u saradnji s našim partnerima - rekla je Zakarias. Pokrenuta je i rasprava o dogovoru o raspodeli migranata koji je postignut 2019. na Malti, za koji je Zakarias rekla da je to efikasan mehanizam solidarnosti, ali koji "i dalje ostaje u nekim delovima ograničen".

U ime Evropske komisije u raspravi je govorio potpredsednik Maroš Šefcovič, koji je rekao da je Evropskoj uniji potreban novi održivi evropski okvir koji će omoguciti zajednicka rešenja, a to, dodao je, "možemo osigurati tako da se postigne dogovor o novom paktu o migracijama i azilu koji smo predložili pre devet meseci".

Osim o migracijama, poslanici u Evropskom parlamentu raspravljali su i o oporavku od kovid-krize i zaštiti prava LGBTIQ zajednice, što bi trebalo da bude na dnevnom redu sastanka Saveta Evrope, poslednjeg pod portugalskim predsedavanjem.

Izvor: www.blic.rs
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #5178 on: June 24, 2021, 04:02:33 pm »Hrvatska policija sistematski proteruje migrante


Više medija je zajedno objavilo veliko istraživanje sa video-snimcima o ilegalnom proterivanju migranata na granici Hrvatske prema BiH.

Za komplikovan projekat istraživanja udružili su se nemački nedeljnik "Špigl", medijska organizacija "Lajthaus reporters", švajcarski "SRF rundšau", dopisništvo nemačkog ARD-a iz Beča i hrvatske novine "Novosti".

Zajedno su utvrdili da hrvatska policija sistematski proteruje potražioce azila kojima je potrebna zaštita u Bosnu i Hercegovinu, a da im ne pruža priliku da podnesu zahtev za azil.

Istražiteljima je prvi put uspelo da snime takozvane "pušbekove". Reč je o ilegalnom vraćanju izbeglica nakon što su već prešli granicu neke zemlje. Za nedelju dana saradnici medija zabeležili su ilegalno vraćanje oko 65 potražilaca azila, među kojima je bilo i trudnica i dece, a delimično i invalida. Na snimcima se jasno mogu prepoznati pripadnici hrvatske granične policije.

Sažetak snimljenog materijala mediji su objavili na internetu. Snimci bi trebalo da pokazuju kako hrvatski policajci vraćaju osobe iz Hrvatske, dakle iz EU, u bosanske šume. Migranti, među kojima je bilo i dece, ispričali su novinarima, između ostalog, i o tome da su ih tukli. Osim toga, u Hrvatskoj su im, kažu, uništene kamere mobilnih telefona kako ne bi mogli da snimaju događaje.


Protivzakoniti postupci policije

Proterivanje je u suprotnosti s hrvatskim, evropskim i međunarodnim pravom. O takvim "pušbekovima" na hrvatskoj granici, dakle spoljnoj granici EU, mediji su izveštavali više puta. Na pitanje nemačkog "Špigla", hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova u Zagrebu saopštilo je da se kod tih akcija radilo o legalnom sprečavanju ulaska osoba na granici. Pri tome nije neophodno utvrditi "potrebe migranata", navode u Zagrebu.

Hrvatsko Ministarstvo ignoriše činjenicu da su potražioci azila, prema njihovim sopstvenim navodima, već bili prodrli duboko na hrvatsku teritoriju, navodi "Špigl". Zakon EU u takvom slučaju zabranjuje proterivanje preko zelene granice i propisuje osim toga da se takvim osobama na njihov zahtev omogući podnošenje zahteva za azil.

Poslanici u Evropskom parlamentu koji su pogledali snimke u tome vide opasnost za verodostojnost Evropske unije. Evropska komisija mora da prisili Hrvatsku da potražiocima azila omogući postupak za dođu do azila, izjavila je holandska poslanica u Evropskom parlamentu Tineke Štrik.


Da li će Zagreb napraviti ustupke?

Hrvatska vlada bi mogla da ima problema i zbog izveštaja Odbora protiv mučenja Saveta Evrope. Iz kuloara se može čuti da je taj izveštaj gotov, ali još nije objavljen, i da on potvrđuje optužbe protiv granične policije. Hrvatska vlada se protivi njegovom objavljivanju. Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova to opovrgava.

Nadležna komesarka Evropske komisije Ilva Johanson kaže da je do sada dobila mnogo sličnih izveštaja i da svaki pojedini slučaj mora da bude istražen A hrvatski premijer Andrej Plenković je, kaže, prilikom njenih poseta iskazao razumevanje i obećao da će uspostaviti nezavisni mehanizam za praćenje poštovanja ljudskih prava na granici.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5179 on: June 24, 2021, 06:05:43 pm »

Sumnja se da se utopilo oko 300 migranata
Tanjug 24.06.2021.

Zvaničnik Ujedinjenih nacija danas je rekao da je moguće da se oko 300 migranata utopilo, kada im se brod prevrnuo u blizini obale Jemena, naznačivši rizike od migracija sa Roga Afrike ka bogatim zalivskim zemaljama u potrazi za poslom.

Predstavnik UN i humanitarni koordinator Dejvid Gresli izjavio je da migrantska kriza stvara još veći pritisak u ionako opasnoj situaciji u Jemenu, koja je dovela do humanitarnih problema, preneo je Rojters. Ranije ovog meseca su brojna tela isplivala na obali Ras al-Araha na jemenskom Crvenom moru, nakon što im se brod prevrnuo na otvorenom moru.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5180 on: June 25, 2021, 02:21:20 pm »

Vlasti Tunisa spasile 267 migranata na Sredozemnom moru
SVET Autor: Beta 24. jun. 2021

Vlasti Tunisa su spasile 267 migranata koji su želeli da se domognu Evrope preko Sredozemnog mora, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Migranti su krenuli na put iz Libije, a među njima su 264 državljanina Bangladeša i tri Egipćanina. Više od 1.000 migranata koji su od januara krenuli ka Evropi iz Libije, završilo je put u Tunisu, navela je IOM i dodala da je došlo do znatnog povećanja tog broja.

Izvor: www.n1info.com
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #5181 on: June 26, 2021, 05:59:14 am »Dvaput više migranata u prvom delu godine


Broj ilegalnih imigranata koji prolaze kroz Albaniju i Crnu Goru udvostručio se u prvih pet meseci ove godine, u odnosu na celu 2020. godinu.

U tom periodu kroz ove dve zemlje prošlo je 47.100 migranata, odnosno 47 odsto više nego tokom cele prošle godine, saopštio je Fronteks, prenosi portal Egzit.

U maju ove godine zabeležen je prolazak 10.500 migranata, što je više od dvostrukog uvećanja u odnosu na isti period prošle godine.


izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5182 on: June 28, 2021, 04:50:00 am »

Tunis: Mornarica spasila 178 migranata, pronašla dva tela
IZVOR: TANJUG NEDELJA, 27.06.2021.

Pomorske snage Tunisa pronašle su dva tela i spasile 178 migranata na Sredozemnom moru.

Čamci koji su ih prevozili pokvarili na opasnom prelazu iz Libije u Evropu, rekao je portparol Ministarstva odbrane Tunisa Mohamed Zekri. On je rekao i da su čamci migranata bili u opasnosti da potonu, preneo je AP.

Migranti su bili iz Bangladeša, Eritreje, Egipta, Malija i Obale Slonovače. To je bilo drugo spasavanje migranata u tom području u poslednjih 48 sati. Tuniska mornarica spasila je u petak 267 migranata koji su, takođe, pokušavali da predu iz Libije u Italiju.

Izvor: www.b92.net
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #5183 on: June 28, 2021, 07:50:17 am »Pronađen čamac sa 20 mrtvih


Na kilometar i po od ostrva Grand Turk u Atlanskom okeanu pronađen je čamac sa 20 mrtvih ljudi na brodu, uključujući dvoje dece, saopštile su lokalne vlasti.

Brod sa mrtvim izbeglicama u vodama kod Kanarskih ostrva

Zvaničnici su saopštili da su istražitelji odbacili mogućnost nasilne smrti, ali i dalje pokušavaju da utvrde šta se dogodilo, prenosi agencija AP.

Identitet i poreklo žrtava je takođe pod istragom. Ribari su u četvrtak ujutru uočili mali brod i alarmirali pomorski ogranak policijskih snaga ostrva Terks i Kejkos, koji je brod izvukao na obalu.

Policijski komesar Trevor Boting je rekao da je brod, kako se čini, došao iz područja van Kariba. Ostrva Terks i Kejkos su često "magnet" za očajne Haićane koji žele da pobegnu iz svoje zemlje pogođene siromaštvom.

izvor
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #5184 on: June 29, 2021, 12:38:19 pm »Migranti maloletnici osumnjičeni za ubistvo devojčice (13)


Za ubistvo 13-godišnje devojčice iz Donje Austrije, čije telo je pronađeno u Beču, osumnjičena su dva državljanina Avganistana u starosti od 16 i 18 godina.

Sumnja se da su oni devojčicu namamili u jedan stan u 22. bečkoj opštini, gde je i pronađeno njeno telo naslonjeno na jedno drvo.

Direktor policije Gerhard Pirstel preneo je da je devojčica verovatno dobrovoljna ušla u stan, gde su joj migranti dali drogu, a potom je i silovana. Ukazao je da još nije utvrđeno kako je došlo do smrti davljenjem.

Ministar Nehamer je kazao da jedan od osumnjičenih ima kriminalni dosije, zbog kojeg su mu vlasti oduzele status zaštite, ali je na tu odluku podneo žalbu čije je rešavanje u toku. Naime, on je osuđivan zbog nasilja i trgovine drogom.

"Utvrđeno je da ima najmanje dvoje osumnjičenih, koji su Avganistanci, i koji su ušli u Austirju kao podnosioci molbi za dobijanje azila. Jedan od njih je lice koje je dobilo status zaštitu, ali ga je izgubilo zbog krivičnih dela. On se na to žalio, pa još nije proteran. Drugo lice je tek ove godine podnelo zahtev za azil", objasnio je Nehamer.

On je, na konferenciji za štampu, ukazao na debatu koja se vodila zbog proterivanja Avganistanaca bez prava boravka u Austriji, u zemlju porekla.

"Ako se ustanovi kod ove dvojice osumnjičenih da su počinili krivično delo, oni će morati da se vrate u Avganistan", poručio je Nehamer.

Rekao je da je Austrija šaroliko društvo koje se zasniva na vladavini prava i Ustavu.

"Onima koji žele da ostanu u našoj zemlji upućujem poruku da moraju biti spremni da se integrišu i poštuju zakon. Svi koji to ne čine moraju računati na to da će dosledno biti vraćeni u zemlju porekla", naglasio je Nehamer.

izvor
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5185 on: June 30, 2021, 04:44:03 am »

уторак, 29.06.2021.

Број захтева за азил у ЕУ опао услед ограничења путовања због пандемије

БРИСЕЛ – Агенција за азил Европске уније саопштила је данас да је број људи који траже азил у Европи пао прошле године на најнижи ниво од 2013. године, највише због ограничења путовања услед коронавируса. У извештају Европске службе за подршку азилу (ЕАСО) која обухвата 27 земаља Европске уније, плус Норвешку и Швајцарску, током прошле године је поднето 485.000 захтева за азил, што је за 32 одсто мање у односу на 2019. годину.

Наведено је да је број захтева мањи „првенствено због ограничења кретања и путовања, а не због смањења броја људи којима је потребна међународна заштита”, преноси Бета. Две трећине пријава поднето је у само три земље. Немачка, у којој уточиште углавном траже људи из ратом погођене Сирије, регистровала је 122.000 захтева, док је Француска имала 93.000 захтева за азил, а Шпанија 89.000.

Из ЕАСО су саопштили да су, када се узму у обзир економски раст и број становника, Кипар, Грчка и Малта и даље под највећим притиском да обрађују захтеве и прихвате азиланте. Међу тражиоцима азила највише је оних који су дошли из Сирије и Авганистана, а следе их држављани Венецуеле и Колумбије, који имају могућност да пријаве поднесу у Шпанији, и Ирачани.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5186 on: July 02, 2021, 04:57:12 am »

Obalska straža puca na čamac sa migrantima
IZVOR: BETA ČETVRTAK, 1.07.2021.

Nemačka nevladina organizacije Si voč (Sea Watch) danas je žestoko kritikovala libijsku obalsku stražu.

https://twitter.com/seawatch_intl/status/1410584003065884677

Straža je pucala u pravcu čamca prepunog migrantima sa očiglednom namerom da ih zaustavi da preko Sredozemnog mora stignu u Evropu. Članovi Si voča snimili su incident u sredu dok su tokom posmatračke misije nadletali to područje.

"Oni koji pucaju na izbeglice i pokušavaju da prevrnu čamce nisu tu da ih spasu. EU mora odmah da prekine saradnju sa takozvanom libijskom obalskom stražom", rekao je Feliks Vajs (Weiss) uz objavu video snimka incidenta.

Na snimku se vide uniformisani muškarci na libijskom brodu, u međunarodnim vodama Malte, kako su najmanje dva puta pucali u pravcu čamca sa migrantima. Si voč je saopštio je da upozorio libijske vlasti putem radija da ugrožavaju ljudske živote i pozvao ih da prestanu da pucaju. Libijska obalska straža je na lošem engleskom jeziku odgovorila da pokušava da spasi migrante. Avion Si voča imao je malo goriva i vratio se pre nego što se hajka završila, navodi se u saopštenju. Kasnije je dobio izveštaje da je brod jutros stigao na italijansko ostrvo Lampeduza. Povodom incidenta se nisu oglasile vlasti Libije, Malte ni Lampeduze.

EU obučava, oprema i podržava libijsku obalsku stražu da presreće migrante koji pokušavaju da preko Sredozemnog mora stignu u Evropu. Najmanje 723 osobe su stradale ili nestale od početka ove godine ploveći u nesigurnim čamcima tom glavnom tranzitnom rutom. Skoro 15.000 muškaraca, žena i dece presrela je libijska obalska straža i vratila na libijsku obalu od početka godine do 26. juna, što je rekordan broj. Više od 20.000 migranata i izbeglica od 2014. godine stradalo je pokušavajući da preko Sredozemnog mora stigne u Evropu.

Izvor: www.b92.net
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5187 on: July 02, 2021, 05:11:33 am »

Brodolom kod obale Lampeduze, utopilo se sedam migranata među njima i trudnica
Tanjug 30.06.2021.

U blizini italijanskog ostrva Lampeduza, noćas se utopilo sedam migranata, a 46 je spasila obalska straža.

Među utopljenicima su četiri žene, jedna u visokoj trudnoći, prenosi Ansa. Prema izveštajima humanitarnih organizacija žene migranti koje iz Afrike dolaze u Evropu, na svakoj etapi svoga putovanja su silovane. Pored migranata, koji su spašeni nakon brodoloma na samo pet milja daleko od obale, u Lampeduzu su tokom noći stigle i druge brodice sa ukupno 256 osoba različitih nacionalnosti.

Lampeduza je najjužnije italijansko ostrvo, pripada sicilijanskom arhipelagu, i bliža je Africi nego evropskom kontinetu. Zbog toga je ovo ostrvo, dugačko 20 kilometara, najčesća meta očajnika koji preko Sredozemnog mora pokušavaju da se domognu sigurne luke u Evropi.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 007« Reply #5188 on: July 02, 2021, 05:14:18 am »

Devojčica (5) umrla tokom akcije spasavanja migranata kod Kanarskih ostrva
Tanjug 30.06.2021.

Tokom akcije spašavanja broda sa migrantima koji su pokušavali da stignu do Kanarskih ostrva, preminula je mlada devojčica, saopštila je danas Hitna služba kanarskih ostrva.

Kako su naveli, devojčica za koju veruju da je imala oko pet godina doživela je respiratorni otkaz u spasilačkom helikopteru pre nego što je dovežena do bolnice. Na malom brodu koji je plovio od zapadne Afrike ka Kanarskim ostrvima bilo je 35 migranata. Ovaj opasni plovni put postao je ulazna tačka za migrante koji zbog siromaštva i nasilja pokušavaju da migriraju u Evropu. Do sada je ove godine na arhipelag stiglo preko 5.700 migranata, u poređenju sa 2.600 prošle godine u ovo vreme.

Izvor: www.blic.rs
Logged
Dreadnought
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 457« Reply #5189 on: July 03, 2021, 02:59:21 pm »Tragedija u Mediteranu: Utopila se 43 migranta


Najmanje 43 migranta utopila su se kod obala Tunisa kada su okušavali da pređu Mediteran od Libije ka Italiji, a njih 84 je spaseno.

Brod sa migrantima prevozio je ljude iz Egipta, Sudana, Eritreje i Bangladeša, saopštila je ta humanitarna organizacija, saopštila je danas organizacija Crveni polumesec preneo je Tanjug.

Gotovo 19.800 migranata stiglo je od početka godine u Italiju, jednu od glavnih migrantskih destinacija Evropi.


izvor
Logged
Pages:  1 ... 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 ... 395   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.035 seconds with 22 queries.