PALUBA
June 09, 2023, 05:32:20 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi ste aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 [394]   Go Down
  Print  
Author Topic: Imigrantska kriza  (Read 781533 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5895 on: July 02, 2022, 01:11:47 pm »Oružani obračun migranata u Subotici, jedan stradao, šestoro povređenih


U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice jutros je došlo do oružanog obračuna među migrantima.

Prema prvim informacijama, jedan migrant je podlegao povredama, a šestoro je teško povređeno, javlja RTS. Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, a među njima je i 16-togodišnja devojčica koja je životno ugrožena.

Svi povređeni su zbrinuti su u Opštoj bolnici Subotica, a nekima su konstatovane prostrelne rane u predelu stomaka.

Na mesto događaja je stigao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa svojim timom. Angažovane su sve raspoložive ekipe spasilačke stanice i policije čiji pripadnici zbog vanredne situacije nose pancire.

U subotičkom naselju Makova sedmica, tačnije šumi iza naselja, migranti se često kriju, zbog blizine mađarske granice.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5896 on: July 06, 2022, 06:37:37 am »
Kod obala Libije stradala 22 migranta iz Malija


Dvadeset dva migranta iz Malija, ukljucujući i troje dece, umrla su kod obala Libije, saopštila je danas vlada Malija.

Oni su bili deo grupe od 83 migranta zaglavljena na brodu od 22. juna, prenosi Rojers.

Navodi se da je 61 osoba spasena uz pomoć agencije Ujedinjenih nacija za migracije (IOM). Došlo je do značajnog povećanja tokova migranata kroz Niger i Mali ka severnoj Africi u prvom kvartalu 2022. godine, u poređenju sa prethodnim godinama, rekao je portparol IOM-a. Analitičari ukazuju na uticaj pandemije i ekonomske posledice rata u Ukrajini kao pokretačke faktore.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5897 on: July 09, 2022, 06:41:30 am »Kreće uklanjanje žice: Trebaće 150 dana


Slovenska Vlada je na sednici donela odluku o pokretanju postupka za uklanjanje žice na granici sa Hrvatskom, izjavila je ministarka unutrašnjih poslova.

"Ograda na slovenačko-hrvatskoj granici postavljena je kao privremeni instrument", rekla je ona i dodala da se uklanjanje ograde očekuje u drugoj polovini sledeće nedelje, prenosi N1.

Dokument je poverljiv, pa nije mogla da govori o detaljima. Ali ona je rekla da će uklanjanje žice početi narednih dana, o čemu će mediji i javnost biti obavešteni. Uklanjanje će izvršiti slovenačka vojska, a policija će nakon uklanjanja osigurati zaštitu državne granice.

Vojska procenjuje da se dnevno može ukloniti do 200 metara žice, a očekuje se da će uklanjanje biti završeno za 150 radnih dana.

Ministar je rekao da je najefikasnija politika u oblasti migracija da se obezbedi legalna, a samim tim i bezbedna i uređena migracija.

izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5898 on: July 10, 2022, 07:41:14 am »
Srbin uhapšen u Mađarskoj; prevozio 19 ilegalnih migranata


U Morahalomu u Mađarskoj je uhapšen Srbin koji se sumnjiči da je prevozio ilegalne migrante.

Mađarsko-češka policijska patrola otkrila je u mestu Morahalom, u blizini mađarsko-srpske granice, prilikom kontrole vozila slovenačkih registarskih oznaka koji je vozio 23-godišnji državljanin Srbije, 19 stranaca bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj.

Kako prenosi RTS, migranti su se izjasnili da su sirijskog i pakistanskog porekla, iako nisu posedovali nikakve dokaze o tome.

Nakon saslušanja u policijskoj kapetaniji županije Čongrad-Čanad, svi ilegalni migranti su vraćeni do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Protiv vozača iz Srbije pokrenut je krivični postupak zbog osnovane sumnje da se bavio krijumčarenjem l?udi, navela je mađarska policija.

Za krivično delo trgovine l?udima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5899 on: July 12, 2022, 12:47:05 pm »
Austrija traži reviziju migracionih pravila EUEvropska komisija mora hitno da preduzme mere da popravi migracioni sistem, jer je opterećenje za Austriju veće nego za druge zemlje članice.

Ovo je izjavio austrijski kancelar Karl Negamer tokom putovanja na Kipar, piše „Evropska istina“ pozivajući se na Euractiv.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, Austrija je na drugom mestu u EU po broju izbeglica po glavi stanovnika posle Kipra. U prvih šest meseci 2022. godine broj tražilaca azila porastao je za 185 odsto. Prema Neghammeru, 80% ovih tražilaca azila putuje ilegalno u Austriju.

„Novi sistem azila je konačno potreban celoj Evropi. Ovakav kakav je bio, ne može i ne treba da se nastavi. Neprihvatljivo je mešati ekonomske migracije i izbeglice“, naglasio je on.

U junu je EU počela da primenjuje mehanizam dobrovoljne solidarnosti, koji uključuje preseljenje ili finansijsku pomoć državama članicama koje dele najveći teret izbeglica.

„Imamo 13 zemalja učesnica koje su već spremne da se presele. I do sada su dostigle brojku od više od 1.000 preseljenja“, rekla je evropska komesarka za unutrašnje poslove Ilva Johannson ministrima unutrašnjih poslova EU u ponedeljak u Pragu.

Austrija ne učestvuje u mehanizmu dobrovoljne solidarnosti EU, jer zemlja kategorički odbija obavezno kretanje migranata između država članica.

Umesto toga, Beč se kladi na strože granične kontrole i bržu repatrijaciju ilegalnih migranata.

„Potrebna nam je snažna zaštita spoljnih granica i mnogo jači mandat za oficire FRONTEKS-a na terenu“, rekao je Negamer.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner je takođe istakao potrebu za bržom repatrijacijom ilegalnih migranata i predložio model sličan britanskom sporazumu sa Ruandom, gde se migranti čiji su zahtevi za azil odbijeni deportuju u tu afričku zemlju.

Međutim, Evropski sud za ljudska prava je intervenisao i sredinom juna zaustavio letove za deportaciju iz Britanije u Ruandu.

Uprkos ovim pravnim izazovima, Karner je rekao da bi model mogao da se primeni i u EU. „Znam da to trenutno nije pravno moguće, ali moramo da razgovaramo o tome i razgovaramo o tome“, rekao je Karner.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5900 on: July 13, 2022, 11:42:51 am »

Quote
Migrants relocated from Lampedusa as waves of new arrivals render reception centre 'unlivable'
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5901 on: July 23, 2022, 06:57:08 am »
U Holandiji su kritikovani vladini planovi da se izbeglice smesti na kruzerima


Nevladine organizacije kritikovale su planove holandske vlade da izbeglice koje stižu u zemlju smesti kruzerima kao „apsurdne“ i nezakonite, piše „Evropska istina“, prenosi Gardijan.

Tri velika broda su već puštena u rad, a jedan treba da pristane u Velzenu, blizu Ajmajdena u Severnoj Holandiji, iako se ministri trude da pronađu druge luke.

Zvaničnici takođe istražuju kako mogu da dozvole izbeglicama da se slobodno kreću na brodove i s njih kako bi izbegli tvrdnje da se oni na brodu ilegalno drže u državnom zarobljeništvu.

Veruje se da je taj potez neophodan zbog nedostatka prostora u izbegličkim centrima u svetlu velikog broja Ukrajinaca koji beže od rata.

Oko 3.000 izbeglica moglo bi da bude smešteno na brodovima za krstarenje od septembra prema planovima koje je ranije ove nedelje dogovorila holandska vlada.

Izbeglice su bile prinuđene da spavaju na travi ispred jednog izbegličkog centra u severnom holandskom selu Ter Apel zbog nedostatka prostora. Vlada kaže da se ova situacija neće rešiti najmanje dve nedelje.

Vlada je dodatno razbesnela nevladine organizacije sugerisanjem da se ljudi iz Ukrajine neće slati brodovima, za razliku od izbeglica iz drugih zemalja.

Savet za izbeglice VluchtelingenVerk nazvao je „apsurdnom“ ideju da se tražioci azila smeštaju na brodove.

„Prihvat tražilaca azila je sada mnogo niži od standardnog. Brod za krstarenje kao privremena mera je već mnogo bolji od običnog kriznog skloništa. Ali pustiti ih da otplove na more je sasvim druga priča“, rekao je portparol organizacije.

„Ne treba vam istraživanje da biste shvatili da to ne možete učiniti ljudima koji su pobegli od rata i nasilja. Moramo da brinemo o izbeglicama kao društvu, a ne na udaljenosti na moru“, dodao je on.

Agencija UN za izbeglice u Holandiji takođe je rekla da je taj potez „nepoželjan“.

Pre dve godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva razmatralo je smeštaj izbeglica na napuštenim trajektima privezanim uz obalu, ali su se finansijski troškovi pokazali previsoki.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5902 on: July 25, 2022, 07:13:19 am »
U Italiju stiglo oko 1.200 migranata u protekla 24 sata


U Italiju je u poslednja 24 sata stiglo gotovo 1.200 migranata bez dokumenata iz nekoliko afričkih i bliskoistočnih zemalja, u nekoliko luka na Siciliji.

Zvaničnici kažu da su 674 osobe spasene, a pet stradalih je izvučeno iz prenatrpanog ribarskog broda na obali Kalabrije, prenosi Bi-Bi-Si.

Još 522 osobe su spasene iz 15-ak čamaca i dovezene u subotu na ostrvo Lampeduzu, italijansko ostrvo u centralnom Mediteranu i jednu od glavnih luka za ljude koji žele da se domognu Evrope.

Čamci sa izbeglicama su krenuli iz Libije i Tunisa, a među spasenima su ljudi iz Avganistana, Pakistana, Sudana, Etiopije i Somalije.

Prema pisanju italijanskih medija, imigracioni centar ostrva Lampeduza je prepunjen zbog sve većeg priliva izbeglica tokom poslednjih nekoliko nedelja.

Novinska agencija Ansa izveštava da je centar kapaciteta 350 mesta pretrpan jer su prihvaćene čak 1.184 osobe.


izvor
« Last Edit: July 25, 2022, 08:02:47 am by Dreadnought » Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5903 on: July 25, 2022, 08:03:22 am »
Čamac sa haićanskim migrantima potonuo je kod Bahama


Čamac sa haićanskim migrantima očigledno se prevrnuo kod Bahama rano u nedelju, a bahamske bezbednosne snage su izvukle tela 17 ljudi i spasile 25 drugih, saopštile su vlasti.

Nije bilo jasno da li je bilo ljudi nestalih nakon što je čamac potonuo oko sedam milja od Nju Providensa.

Premijer Filip Brave Dejvis naveo je u saopštenju da je među poginulima 15 žena, jedan muškarac i jedno dete. On je rekao da su spaseni ljudi odvedeni na posmatranje kod zdravstvenih radnika.

Dejvis je rekao da su istražitelji utvrdili da je dvomotorni brzi čamac napustio Bahame oko 1 sat posle ponoći sa čak 60 ljudi, očigledno na putu za Majami.

On je rekao da je pokrenuta krivična istraga u vezi sa sumnjom na operaciju krijumčarenja ljudi.

„Želeo bih da prenesem saučešće moje vlade i naroda Bahama porodicama onih koji su izgubili živote u ovoj tragediji“, rekao je Dejvis. „Moja vlada je, od trenutka kada je stupila na dužnost, upozoravala na ova izdajnička putovanja.

Haiti se bori sa talasom nasilja vezanog za bande, uključujući nagli porast ubistava i kidnapovanja, što podstiče sve veći broj ljudi da pobegnu iz zemlje od više od 11 miliona u potrazi za boljim i sigurnijim životom.

Nekoliko potonuća u kojima su učestvovali migranti sa Haitija dogodilo se ove godine, uključujući jedno u maju u kojem je potvrđeno da je 11 ljudi poginulo, a 38 je spaseno. Vlade u regionu, uključujući Sjedinjene Države, prijavile su porast broja Haićana koji su pritvoreni pokušavajući da uđu u druge zemlje.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5904 on: July 30, 2022, 09:14:38 am »
SAD će izgraditi granični zid uprkos Bajdenovim poricanjima


Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je u četvrtak da će zatvoriti četiri rupe u delu graničnog zida koji je izgradila administracija bivšeg predsednika Donalda Trampa. Dok je Bajden izvršnom naredbom zaustavio završetak Trampovog zida, ova najava dolazi u trenutku kada se SAD bore sa rekordnim prilivom ilegalnih migranata.

Praznine se nalaze u oblasti projekta Juma 6, deo čelične barijere u blizini grada Jume u Arizoni koju je Trampova administracija podigla sredstvima Pentagona. Sekretar za unutrašnju bezbednost Alehandro Majorkas rekao je u saopštenju da blizina reke Kolorado i brane Morelos predstavlja „sigurnosne i životne rizike za migrante koji pokušavaju da pređu u Sjedinjene Države“, kao i rizike za američke agente koji reaguju na prelaske.

Izgradnja novih barijera na ovim lokacijama biće finansirana iz budžeta Odeljenja za unutrašnju bezbednost za 2021. godinu, rekao je Majorkas.

Bajden je tokom kampanje obećao da njegova administracija neće izgraditi „ni jednu stopu“ Trampovog zida. Po preuzimanju dužnosti prošlog januara, Bajden je potpisao izvršnu naredbu o zaustavljanju svih projekata graničnih zidova koji su koristili novac Pentagona. Tramp je izdvojio 3,8 milijardi dolara vojnih sredstava za zid 2020. godine, nakon što mu je Kongres u više navrata uskraćivao sredstva neophodna da se zazida cela granica SAD sa Meksikom dugačka 2.000 milja.

Do trenutka kada je Tramp napustio funkciju, izgrađeno je oko 450 milja zida, koji je većinom zamenio postojeće barijere lančane veze. Dok su demokrate, uključujući Bajdena, tvrdile da ovi delovi zida od 18-30 stopa neće sprečiti migraciju, studija Američkog ekonomskog udruženja je pokazala da je izgradnja zida smanjila migraciju za 15-35%, na kraju smanjivši „broj Meksikanaca bez dokumenata u Amerika.“

Očigledno okretanje zida od strane Bajdenove administracije nije bez presedana. Majorkas je izdao sličnu naredbu za popunjavanje praznina duž graničnih sektora Dijego, El Centro, Juma, Tuson, El Paso i Del Rio prošlog decembra.

Sektor Juma 6 je treći najprometniji prelaz za migrante, izvestio je NBC Nevs, opisujući kako ovi ilegalni imigranti mogu da gaze preko reke Kolorado i predaju se američkim agentima, pre nego što se primeni Bajdenova politika ‘uhvati i pusti’ i oni budu oslobođeni. u SAD do eventualnog sudskog saslušanja.

Republikanci su okrivili Bajdenovu politiku – uključujući ponovno uspostavljanje „uhvati i pusti“ i okončanje Trampovog programa „Ostani u Meksiku“ – za rekordan broj ilegalnih imigranata koji prolaze preko granice.

Agenti granične patrole uhvatili su oko 1,74 miliona migranata koji su ilegalno ušli u SAD u prvih devet meseci fiskalne 2022. godine, što je više od ukupno 1,73 miliona iz 2021. U 2021. zabeleženo je oko 300.000 više graničnih prelaza nego 2020. i 2019. zajedno, pokazuju podaci Carine i granične zaštite SAD.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5905 on: August 02, 2022, 03:43:21 pm »
"Invazija" migranata na Veliku Britaniju: Oboren rekord


Skoro 700 migranata ušlo je u Veliku Britaniju prešavši Lamanš za samo jedan dan, što je rekord za ovu godinu.

Ovu informaciju saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Ukupno 696 migranata u 14 malih čamaca prešlo je u ponedeljak kanal između Francuske i Velike Britanije. Prethodni rekord postavljen je u aprilu, kada je prešla 651 osoba.

Iako su francuske vlasti zaustavile jedan od brodova sa 35 ljudi, francuska vlada je optužena da nije ispunila svoju moralnu dužnost da zaštiti ugrožene ljude i spreči krijumčare da iskorišćavaju migrante koji pokušavaju da pređu u Veliku Britaniju.

"Francuska ima moralnu i međunarodnu obavezu da zaštiti ugrožene ljude, spase živote, zaustavi krijumčare ljudi i bori se protiv organizovanog kriminala", rekla je poslanica Torijevaca Natali Elfike.

Sa ovom cifrom, ukupan broj migranata koji su u Veliku Britaniju stigli prelaskom Lamanša 2022. godine premašio je 17.000.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5906 on: August 07, 2022, 10:52:17 am »
Riši Sunak iznosi „radikalan“ predlog


Riši Sunak koji se nada premijeru nije isključio povlačenje Velike Britanije iz Evropske konvencije o ljudskim pravima (ECHR) kako bi se uhvatilo u koštac sa ilegalnom migracijom, tvrdeći da „nijedna opcija ne bi trebalo da bude isključena“.

U intervjuu za TV kanal GB Nevs emitovanom u subotu, Sunak je rekao da je uznemiren činjenicom da „hiljade ljudi ilegalno dolaze u ovu zemlju malim čamcima“ preko Lamanša. On je naglasio da niko ne treba da sumnja da će, ako postane premijer, „zahvatiti ovu situaciju“.

Odgovarajući na pitanje da li je spreman da napusti ECHR da bi postigao svoj cilj, on je rekao da ako se druge mere pokažu da nisu dovoljno efikasne, „nijedna opcija ne bi trebalo da bude isključena jer moramo imati kontrolu nad našim granicama“.

„Svaka suverena zemlja to mora biti u stanju da uradi“, rekao je on.

Ističući da je vraćanje kontrole nad migracijama jedan od razloga njegove podrške Bregzitu, on je naveo neke od mera koje želi da uvede za rešavanje problema.

„Moramo da promenimo definiciju azila“, rekao je on. On je objasnio da Velika Britanija trenutno koristi definiciju Evropske konvencije o ljudskim pravima koja je, po njegovom mišljenju, preširoka i „iskorišćena od strane levičarskih advokata iz mnogo lažnih razloga. ”

„Dakle, mislim da bi trebalo da pređemo na drugačiju definiciju, drugi međunarodni standard koji koriste Australijanci i drugi, koji je mnogo stroži i uži“, rekao je Sunak, i sam sin imigranata.

Takođe je sugerisao da Velika Britanija treba da bude „oštrija“ sa svojom spoljnom politikom i da se ne ustručava da traži od drugih zemalja da uzmu nazad svoje „neuspele tražioce azila“.

Bivši kancelar je takođe naglasio da je, u skladu sa svojim „radikalnim planom“, spreman da „učini sve što je potrebno“ da bi politika slanja ilegalnih migranata u Ruandu uspela. Po ovom pitanju, Sunak se slaže sa svojom konkurenticom za lidersku poziciju Torijevaca, ministrom inostranih poslova Liz Trus, koja takođe podržava ovu politiku, uprkos pravnim zastojima i kritikama.

Sunak je stavio obuzdavanje ilegalne migracije u jednu od ključnih tačaka svoje liderske kampanje. On je ranije tvrdio da će moći da izgradi „konstruktivniji“ odnos sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom nego što je to učinio odlazeći premijer Boris Džonson, i da će to takođe pomoći Britaniji da se pozabavi tim pitanjem.

U međuvremenu, kako je Dejli mejl izvestio u subotu, tokom poslednjih sedam godina vlada Velike Britanije je potrošila skoro pola milijarde funti na sprečavanje migranata da krenu na opasno putovanje preko Lamanša. Bez obzira na to, broj ilegalnih prelazaka i dalje vrtoglavo raste. Samo ove prošle nedelje 1.372 ilegalna migranta stigla su do obala Velike Britanije, čime je ukupan broj za ovu godinu sada preko 17.000.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5907 on: August 10, 2022, 10:08:17 am »
Potonuo brod u Grčkoj


Grčke vlasti pokrenule su operaciju spasavanja istočno od ostrva Karpatos u Egejskom moru, nakon što je tokom noći tu potonuo čamac.

Na njemu se nalazilo više desetina migranata, prenosi AP.

Obalska straža saopštila je danas da je 29 migranata, svi muškarci, spašeno iz mora 61 kilometar jugoistočno od Karpatosa, ostrva između Rodosa i Krita, prenosi AP. Utvrdjeno je da je reč o državljanima Avganistana, Iraka i Irana, a oni su vlastima preneli da je na plovilu bilo oko 60 do 80 ljudi kada je potonuo, saopštila je obalska straža.

Oni koji su spašeni naveli su da su krenuli iz oblasti Antalije, na južnoj turskoj obali i da su plovili ka Italiji, kada je tokom noći došlo do brodoloma. Dva patrolna čamca obalske straže, brod grčke mornarice, helikopter vazdušnih snaga i najmanje tri broda koji plove u blizini, učestvuju u akciji potrage i spasavanja, saopštila je obalska straža.

Najčešći morski put za migrante sa Bliskog istoka, Azije i Afrike je od Turske do obližnjih grčkih ostrva, ali zbog grčkih vlasti koje povećavaju patrole u Egejskom moru i izveštaja da Turska po kratkom postupku deportuje ljude ne dozvoljavajući im da podnesu zahtev za azil, mnogi sada zaobilaze ovu rutu i pokušavaju da krenu dužim, opasnijim putem direktno do Italije, navodi AP.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5908 on: August 12, 2022, 07:35:26 am »
Prevrnuo se kamion sa migrantima u Severnoj Makedoniji, 35 povređenih


Kamion sa sirijskim migrantima za koje se veruje da su ušli iz susedne Grčke prevrnuo se na putu u Severnoj Makedoniji, pri čemu je povređeno 35 ljudi.

Navodi se da je 49 ljudi bilo u teškom stanju u momentu prevrtanja, čiji je uzrok još nejasan, a što se dogodilo u blizini sela Marvinci na jugu zemlje, prenosi AP.

Na lečenje u bolnice u Strumici i Ðevđeliji prebačeno je 35 povređenih migranata, od kojh je jedan u teškom stanju, dok su ostali odvedeni u pritvor, gde će biti do deportacije u Grčku. Vozač kamiona, za koga policija veruje da pripada lancu za krijumčarenje migranata, pobegao je peške.

Policija je saopštila da se veruje da su migranti krenuli na sever ka susednoj Srbiji, sa namerom da odatle nastave ka bogatijim evropskim zemljama.


izvor
Logged
Dreadnought
Global moderator u penziji
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 69 456« Reply #5909 on: August 20, 2022, 07:19:23 am »
Quote
Fox News correspondent Matt Finn has the latest on the crisis at the southern border on 'Tucker Carlson Tonight
Logged
Pages:  1 ... 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 [394]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.031 seconds with 23 queries.