zpetrov9
In memoriam
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #10 on: February 03, 2016, 01:27:53 pm » |
|
Vojna legitimacija JNA iz 1979. godine izdana od strane VP 8407 Pivka. Vlasnik je u trenutku izdavanja bio po činu stariji vodnik I klase. Vidimo i kasnije napredovanje sve do čina zastavnika I klase.
|
|
|
|
|
|
|
zpetrov9
In memoriam
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #11 on: February 03, 2016, 01:31:37 pm » |
|
Vojna legitimacija doktor medicine, na početku poručnika koji je radio na VMA sve do 1993. godine kada mu je prestala aktivna vojna služba tada već u Vosjci SRJ. To znači da su još i tada vrijedile vojne legitimacije JNA.
|
|
|
|
|
|
|
zpetrov9
In memoriam
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #12 on: February 03, 2016, 01:36:33 pm » |
|
Vojna legitimacija JNA izdana 1982. godine od strane VP 5102 Karlovac, mladom vodniku JNA. kako se radilo o mlađoj osobi po godinama to je rok važenja legitimacije bio ograničen na 15 godina do 1997. godine.
|
|
|
|
|
|
|
zpetrov9
In memoriam
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #13 on: February 03, 2016, 01:44:16 pm » |
|
Vojna legitimacija MS izdana 1979. godine od strane VP 1259 Split, isto s rokom valjanosti ograničenim na 15 godina do 1994. godine. Vlasnik je u trenutku izdavanja bio po činu MT kapetan I klase. Aktivna vojna služba mu je prestala 1983. godine ali mu legitimacija iz nekog razloga nije bila poništena i ako je u trenutku prestanka aktivne službe imao 48 godina, manje od 50.
|
|
|
|
|
|
|
zpetrov9
In memoriam
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #14 on: February 03, 2016, 01:52:55 pm » |
|
I jedna od zadnjih Vojnih legitimacija JNA izdana u još "regularno" vrijeme u SFRJ 20. 07. 1991. od strane VP 5392 Split (to je bila Mornarička Vojna Akademija). Vlasnik je bio po činu MT poručnik i otpočeo je službu u VP 3998 Split, da bi se ubrzo zatim skinuo i prešao u HV. Rok važenja legitimacije je isto bio petnaest godina od datuma izdavanja.
|
|
|
|
|
|
|
morest
vodnik
|
 |
« Reply #15 on: February 03, 2016, 03:20:14 pm » |
|
Već sam na Topiku Lična dokumenta građana postavio većinu tih legitimacija, ali nekako osjećam da te Vojne legitimacije ipak izdvojim i prikažem posebno. Vjerujem da ima na Forumu dosta drugih koji imaju is vojne legitimacije pa ako im se da mogu se pridružiti postavljanjem skenova. Meni u kolekciji nedostaju vojne legitimacije koje su imala aktivna vojna lica u vremenu od 1945. pa do 1969. godine. Onih iz vremena od 1969. do 1979. i dalje od 1979. pa do kraja JNA imam odsta ali u zadnje vrijeme se i one jako teško pronalaze, onih starijih nema.
Pa da počnem s najstarijim u mojoj kolekciji. Vojnička iskaznica-legitimacija NOV Hrvatske iz 1943. godine. Odštampana na kartonu dosta slabe kvalitete za potrebe Bjelovarskog partizanskog odreda. tada još nisu postojali klasični činovi već se pod rubriku čin upisivala funkcija koju je vlasnik vršio. Kao prvo kolega petrov da čestitam na novootvorenom topicu vezanom uz vojne legitimacije/iskaznice. I sam ih jako volim i sakupljam, pa će biti prilike da doprinesem nadam se. Ja ih imam nekoliko još iz perioda 1943.-45. i kasnijih naravno. Samo da dodam, kako se ova vojnička legitimacije, vjerojatno najstarija , tj. prva tiskana u ovom obliku od strane partizana, tj. NOVJ. Nalazi već neko vrijeme, u originalu anravno, u mojoj kolekciji, ali s obzirom da je vrijedna objavlje i dijeljenje drago mi je da si nu postavio. Jako je jako rijetka i vrijedna (u svakom pogledu). Samo tako naprid, čim uhvatim malo vremena, nadam se da nećeš zamjeriti ako se pridružim. 
|
|
|
|
|
|
|
zpetrov9
In memoriam
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #16 on: February 03, 2016, 06:19:06 pm » |
|
Već sam na Topiku Lična dokumenta građana postavio većinu tih legitimacija, ali nekako osjećam da te Vojne legitimacije ipak izdvojim i prikažem posebno. Vjerujem da ima na Forumu dosta drugih koji imaju is vojne legitimacije pa ako im se da mogu se pridružiti postavljanjem skenova. Meni u kolekciji nedostaju vojne legitimacije koje su imala aktivna vojna lica u vremenu od 1945. pa do 1969. godine. Onih iz vremena od 1969. do 1979. i dalje od 1979. pa do kraja JNA imam odsta ali u zadnje vrijeme se i one jako teško pronalaze, onih starijih nema.
Pa da počnem s najstarijim u mojoj kolekciji. Vojnička iskaznica-legitimacija NOV Hrvatske iz 1943. godine. Odštampana na kartonu dosta slabe kvalitete za potrebe Bjelovarskog partizanskog odreda. tada još nisu postojali klasični činovi već se pod rubriku čin upisivala funkcija koju je vlasnik vršio. Kao prvo kolega petrov da čestitam na novootvorenom topicu vezanom uz vojne legitimacije/iskaznice. I sam ih jako volim i sakupljam, pa će biti prilike da doprinesem nadam se. Ja ih imam nekoliko još iz perioda 1943.-45. i kasnijih naravno. Samo da dodam, kako se ova vojnička legitimacije, vjerojatno najstarija , tj. prva tiskana u ovom obliku od strane partizana, tj. NOVJ. Nalazi već neko vrijeme, u originalu anravno, u mojoj kolekciji, ali s obzirom da je vrijedna objavlje i dijeljenje drago mi je da si nu postavio. Jako je jako rijetka i vrijedna (u svakom pogledu). Samo tako naprid, čim uhvatim malo vremena, nadam se da nećeš zamjeriti ako se pridružim.  Pa bit će mi drago da se još po netko pridruži. Inače neke od tih legitimacija skidam na internetu kao skenove, teško je sve imati u originalu i fizički ali i financijski. Pozdrav.
|
|
|
|
|
|
|
Bozo13
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
Last Login:February 16, 2023, 08:29:39 pm
|
 |
« Reply #17 on: February 03, 2016, 06:31:53 pm » |
|
Vojna legitimacija JNA iz 1979. godine izdana od strane VP 8407 Pivka. Vlasnik je u trenutku izdavanja bio po činu stariji vodnik I klase. Vidimo i kasnije napredovanje sve do čina zastavnika I klase.
Isti moj stari 
|
|
|
|
|
|
|
zpetrov9
In memoriam
kapetan bojnog broda
|
 |
« Reply #18 on: February 03, 2016, 07:26:41 pm » |
|
Isti moj stari  Pa čini mi se da znam tko bi mogao biti vlasnik i ako je dosta dobro maskiran. Pozdrav.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login:July 11, 2025, 08:28:51 pm
|
 |
« Reply #19 on: February 03, 2016, 08:53:05 pm » |
|
Пре неки дан сам случајно, у гомили докумената нашао и своју стару легитимацију. Добио сам је када сам завршио Војну академију. Издала ју је Војна Пошта Центра војних школа КоВ у Сарајеву. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Војна пошта у којој сам као потпоручник и поручник служио је имала занимљив број: ВП 5432. То је био 282.бВП
Не сећам се тачно када, али ова легитимација је замењена новом негде почетком 80-тих година. Ту легитимацију немам.
|
|
|
|
|
|
|
|