Evo da postavim i ovu grupu sa legitimacijama koje su imali rezervni i penzionisani oficiri Vojske Kraljevine Jugoslavije kao i vojni činovnici
i oficiri u ostavci. Veličina korica je bila cca 102 x 152 mm, korice su bile ili iz mekog kartona koje su bile impregnirane ili su bile i neke
serije s tvrdim kartonskim koricama presvučenim-uvezenim u platno. Boja je uvijek bila crna ili tamno plava. Imale su samo po osam stranica.
Dobivali su ih samo oficiri i vojni činovnici ranga oficira, još nisam naišao na niti jednu da je vlasnik bio podoficir. Sve koje imam u mojoj
kolekciji su iz vremena Kraljevine Jugoslavije, serije od 1933. godine 12. izmjena ili još kasnije serije iz 1936. godine. Na žalost nemam niti
jednu iz onih prijašnjih vremena Kraljevine SHS pa bi mi bilo drago ako netko ima i takvu legitimaciju da je tu postavi.
Možda sam i pronašao odgovor na pitanje da li su rezervni podoficiri vojske Kraljevine SHS pa kasnije Jugoslavije imali takve legitimacije ili
nekakve druge? Kopajući po vojničkoj dokumentaciji pronašao sam i jednu "Vojničku ispravu" još iz vremena Kraljevine SHS u kojoj je za
vlasnika naveden čin u rubrici "Poslednji čin u vojsci" gdje piše NAREDNIK.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
To bi značilo da su rezervni podoficiri imali Vojničke isprave, a ne legitimacije. Ako netko ima neku drugu ispravo bilo bi lijepo da je postavi
pa da budemo sigurni. [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Naišao sam i na još jednu u kojoj piše čin KAPLAR.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
To bi bilo znaći za podoficire.