PALUBA
November 26, 2022, 04:32:14 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi ste aktivirali svoj nalog
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 [7]   Go Down
  Print  
Author Topic: Obelezavanje praznika rodova, sluzbi, jedinica i ustanova u MO i VS - vesti  (Read 28374 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #90 on: October 07, 2022, 04:29:17 pm »

Obeležavanje vojnih praznika

U Vojsci Srbije su danas održane vojne svečanosti povodom obeležavanja  Dana Treće brigade kopnene vojske i Dana Trećeg centra za obuku.

Dan Treće brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 7. oktobar 1912. godine, kada je Drugi pešadijski puk prvog poziva Moravske divizije „Knjaz Mihailo“, poznatiji kao „Gvozdeni puk“, započeo učešće u Prvom balkanskom ratu, obeležen je u Nišu. Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i najistaknutijim pojedinicima uručene nagrade.

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i stručnost pripadnika Treće brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka u zoni njihove odgovornosti, čime su dali pun doprinos očuvanju bezbednosti i stabilnosti u ovom delu naše zemlje.

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu održana je vojna svečanost povodom Dana Trećeg centra za obuku, koji se obeležava u spomen na 7. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Leskovac.

Na svečanosti su uručena priznanja najistaknutijim pojedincima, položeni su venci na spomen-obeležje u kasarni i sumirani rezultati rada jedinice, uz podsećanje da je Centar u periodu između dva praznika uspešno realizovao osnovnu obuku četiri generacije vojnika na služenju vojnog roka i brojna usavršavanja profesionalnog kadra Vojske Srbije.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Izvor

Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #91 on: October 14, 2022, 03:29:42 pm »

Obeležavanje vojnih praznika

U Vojsci Srbije su danas održane vojne svečanosti povodom obeležavanja Dana 63. padobranske brigade, Dana vojnih padobranaca i Dana Drugog centra za obuku.

Dan 63. padobranske brigade i Dan vojnih padobranaca, koji se obeležavaju u spomen na 14. oktobar 1944. godine, kada je u vojnoj bazi kraj Barija u Italiji formiran Prvi padobranski bataljon Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, obeležen je na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i najistaknutijim pojedinicima uručena priznanja.

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su vrhunska obučenost, profesionalizam i posvećenost pripadnika 63. padobranske brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka, čime su dali pun doprinos izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije i potvrdili da s pravom pripadaju stroju ove elitne jedinice naše vojske.

Pripadnici 63. padobranske brigade obeležili su danas i krsnu slavu – Pokrov Presvete Bogorodice, koja se u ovoj jedinici proslavlja od 2002. godine.

U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu održana je vojna svečanost povodom Dana Drugog centra za obuku, koji se obeležava u spomen na 15. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Valjevo.

Na svečanosti su uručena priznanja najistaknutijim pojedincima, položeni su venci na spomen-obeležje u kasarni i sumirani rezultati rada jedinice, uz podsećanje da je Centar u godini za nama uspešno realizovao sve zadatke u skladu sa namenom jedinice.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* obeležavanje VP.jpg (1200.75 KB, 2500x1406 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #92 on: October 21, 2022, 05:00:50 pm »

Obeležavanje Dana Rasinske i Dana Timočke brigade

Vojne svečanosti povodom Dana Rasinske brigade i Dana Timočke brigade Vojske Srbije održane su danas u Kruševcu i Zaječaru.

Pripadnici Rasinske brigade su svoj dan obeležili svečanim skupom u kasarni „Car Lazar“ u Kruševcu u spomen na 19. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Kruševac.

U kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru, Dan jedinice obeležili su pripadnici Timočke brigade u spomen na 19. oktobar 1918. godine, kada je u Prvom svetskom ratu oslobođen Zaječar.

Povodom praznika, sumirani su rezultati rada ovih brigada u godini za nama i najistaknutijim pojedincima uručene nagrade i pohvale. U osvrtu na postignute rezultate, istaknuto je da su pripadnici Rasinske i Timočke brigade profesionalno i stručno realizovali sve dodeljene zadatke i tako dali doprinos unapređenju sposobnosti Komande za obuku i Vojske Srbije u celini.


Izvor
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #93 on: October 31, 2022, 07:00:09 pm »

Dan roda oklopnih jedinica

U Vojsci Srbije danas je obeležen Dan roda oklopnih jedinica, u spomen na 31. oktobar 1941. godine kada su u borbama za oslobođenje Kraljeva ustanici prvi put dejstvovali iz tenkova.

Obeležavanje praznika bila je prilika da se sumiraju rezultati rada u godini za nama i najistaknutijim pojedincima dodele nagrade i priznanja.
U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i stručnost vojnika i starešina u realizaciji dodeljenih zadataka i njihov doprinos razvoju sposobnosti i afirmaciji tenkovskih i mehanizovanih jedinica Vojske Srbije, koje imaju ključni značaj u izvođenju borbenih operacija Kopnene vojske.

Pripadnici roda oklopnih jedinica su svoj praznik ove godine obeležili uglavnom na poligonima i vežbalištima Vojske Srbije, budući da njihove jedinice realizuju sadržaje obuke u terenskim uslovima u okviru združene vežbe „Manevri 2022“.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* dan-roda-oklopnih-jedinica-vojske-srbije-oktobar2022-2.jpg (1394.99 KB, 2500x1406 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #94 on: November 09, 2022, 06:16:59 pm »

Obeležen Dan Prve brigade kopnene vojske

U kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu danas je održana vojna svečanost povodom Dana Prve brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 9. novembar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad.

Pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u godini za nama i uručena zaslužena priznanja i nagrade najboljim jedinicama i pojedincima.

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su obučenost, profesionalizam i posvećenost pripadnika brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka i značajan napredak u izgradnji borbene gotovosti jedinice, čime su dali pun doprinos unapređenju operativnih sposobnosti kako Kopnene vojske tako i Vojske Srbije u celini.

Pripadnici Prve brigade kopnene vojske su danas obeležili i krsnu slavu jedinice — Svetog mučenika Nestora.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* obelezen-dan-prve-brigade-kopnene-vojske-novembar2022-1.jpg (1437.1 KB, 2500x1667 - viewed 0 times.)
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #95 on: November 16, 2022, 01:41:53 pm »

ČESTITKA

PRIPADNICIMA KOPNENE VOJSKE
POVODOM 16. NOVEMBRA — DANA VIDAPripadnicima Kopnene vojske upućujem srdačne čestitke povodom 16. novembra — dana vida.

Kao pripadnici najbrojnijeg i najstarijeg vida Vojske i kao potomci junaka sa Suvobora, nastavljate tradiciju dugu preko jednog veka i gledajući u budućnost, potvrđujete tradicionalne vrednosti srpskog vojnika, objedinjujući ih sa savremenim.

Obezbeđujući mir i stabilnost na jugu Srbije i administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom dajete poseban doprinos bezbednosti u regionu, a angažovanjem u multinacionalnim operacijama umnogome doprinosite jačanju ugleda Vojske Srbije i naše zemlje u svetu.

Postignuti rezultati su dokaz vašeg opredeljenja da časno, odgovorno i profesionalno izvršavate dodeljene zadatke. Istrajnost, nepokolebljivost i gvozdena volja junaka Kolubarske bitke, neka vam budu dodatni izvor motivacije i vodilja u daljem radu na izvršavanju zadataka.

U uverenju da ćete i u budućnosti svojim profesionalnim odnosom prema zadacima jačati operativne sposobnosti svojih jedinica, još jednom vam čestitam praznik i želim uspehe u daljem radu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan MojsilovićIzvor
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #96 on: November 16, 2022, 01:44:09 pm »

Čestitka Vrhovnog komandanta Vojske Srbije i Predsednika Republike povodom Dana Kopnene vojske

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor

Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #97 on: November 17, 2022, 05:09:45 pm »

Obeležen Dan Banatske brigade

U kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu danas je održana vojna svečanost povodom Dana Banatske brigade, koji se obeležava 17. novembra u spomen na dan kada je 1918. godine pobednička srpska vojska ušla u tadašnji Veliki Bečkerek.

Povodom praznika, upriličen je prikaz naoružanja i vojne opreme, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu, uručene nagrade najistaknutijim pojedincima, kao i zahvalnice organima lokalne samouprave i privrednim subjektima sa kojima je jedinica ostvarila značajnu saradnju.

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuto je da su pripadnici Banatske brigade profesionalno i stručno realizovali sve dodeljene zadatke i tako dali doprinos unapređenju sposobnosti Komande za obuku i Vojske Srbije u celini.


Izvor
Logged
Kubovac
Global Moderator
poručnik fregate
*
Online Online

Posts: 4 941« Reply #98 on: November 24, 2022, 04:14:28 pm »

Obeleženo šest decenija od formiranja 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva

U kasarni „Banjica“ u Beogradu danas je održana vojna svečanost povodom Dana 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i šest decenija od njenog formiranja.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Povodom praznika, upriličeni su defile jedinica brigade i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu, uručene nagrade najistaknutijim pojedinicima i položeni venci na spomen-obeležje u kasarni.

U svojstvu izaslanika predsednika Republike, ministar odbrane Miloš Vučević uručio je komandantu 250. raketne brigade za PVD Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena, kojim je Ukazom vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštite građana Srbije odlikovana ta brigada.

Dan 250. raketne brigade za PVD obeležava se u spomen na 24. novembar 1962. godine kada je formiran 250. raketni puk PVO, čije tradicije nastavlja ova jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Izvor


* 6 decenija.jpg (395.41 KB, 2500x1667 - viewed 0 times.)
Logged
Pages:  1 2 3 4 5 6 [7]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.066 seconds with 23 queries.