Moje mišljenje je da je ovo namešten snimak radi propagande, jedino ostavljam nekih 10% mogućnosti da je autentičan jer saudijci imaju neke plemenske milicije, pa pošto o njima ne znam mnogo (koju opremu koriste i uniforme) moguće je da su to te milicije.
Ти стварно не пратиш ову тему већ изгледа причаш напамет. Ово највероватније нису припадници Копнена војска већ Национална гарда. Национална гарда има у свом наоружању руске "Калашњикове", РПГ и сл. Ево ти па погледај:
https://en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Arabian_National_Guard.
А то што немају униформу...ха,ха, па "разгаћили се". На свим снимцима где Хути нападају Саудијце та војска личи на башибозук. Имаш снимака где се виде саудијски војници како се понашају пре напада. Увек лежерно, опуштено, шлемови се не носе, опрема је негде "тамо", а смећа око ровова као на ђубришту. Чим видиш смеће око положаја, знај да су то саудијци.
А што се тиче "сагињања" види се да ниси прошао војну обуку. Када се трчи, како би савладао брисани простор, нема сагињања (тако губиш брзину и покретљивост) већ "шта ти бог да". На оном снимку Хити тактички одлично дејствују. Пропрати мало. Подишли су оном положају Саудијаца на око 100-тинак метара, а ових нису уочили. Сачекали су да ракета "звекне" онај објекат и онда, користећи фактор изненађења, страха и панике (као што се и десило) дојурили до положаја. Једна група подржава ватром једна упада. Како су саудијски војници прилично одмакли од положаја у бежању, очигледно су одмах по експлозији ракете кренули у бежанију. За тих пар минута колико траје напад побегли су брат-брату 250-300м. Лично мислим да су оног саудијског војника безвезе гађали (и дотукли) јер је највероватније био рањен након експлозије гранате. Колико сам приметио Хути ретко имају заробљенике.
А теби предлажем да поставиш неки видео саудијске стране, да видимо како то они "деру" Хуте. Да не буде само "пропаганда" Хута.