Па ти на свакој теми где учествујеш, а где "запад" губи, а ти немаш аргументе, причаш "пропаганда, пропаганда". Па наравно да је сваки постављени видео, пропаганда. Нису Хити окачили овај и сваки други видео због временске прогнозе, већ да себе истакну, а противника прикажу грђим него што јесте. То је тако одувек. Што би се рекло "сваки циго свога коња хвали". Кад ти негираш догађаје из оног видеа је такође пропаганда.
Рекао сам ти, окачи неки видео саудијске пропаганде где они "разбију" Хуте, па да га коментаришемо. Ја сам прошле године покушао да то нађем и нисам успео,а један од колега је нашао један, али се сад не сећам шта је било у њему, али ништа битно.
А зар ти се не чини чудним да Сауди Арабија брани границу како ти кажеш "племенским" војскама? Или можда мислиш, то што им Хути пале и руше граниче постаје је небитно са Сауди Арабију...?
Као што су колеге написале покушали су они (СА), заједно са "Емирћанима" и са регуларном војском па су се провели као боси по трњу. По мом суду, када би ангажовали своју копнену војску у нападу на Јемен, ако би им лоше кренуло, а сва је прилика да би се то десило, да би дошло до проблема у самој Сауди Арабији. Између осталог, зато они и непокушавају више да интервенишу на копну живом силом. Срећа је њихова, што Хути имају мали капацитет у људским и техничким ресурсима и не могу и да хоће да се упусте у дубље продоре у Сауди Арабију. То им и није интерес. Осим тога имају довољно противника и у самом Јемену да би се ангажовали против Сауди Арабије.
To nije tačno, evo recimo za siriju sam već par puta rekao da su tu amerikanci izgubili i to još 2012. i 2013. kada je Obama mogao da interveniše i da završi ovo za godinu dana. Oni igraju sada na kurde u nadi da ću tu nešto iskamčiti ali to je sve na tankom koncu.
Recimo o Iraku imam slično mišljenje samo tamo se malo šta događa pa nisam komentarisao. Irak bi vrlo lako mogao da se vrati u tabor anti-SAD država, mislim da ameri ne vode dobru politiku sa njihovom vladom i to će Iran sve više i više da koristi.
Naravno da ću da kažem da je propaganda kada neko objavljuje besmislice tipa "oborili smo 70+ raketa" a ciljevi hirurški poravnati sa zemljom. Ili na video koji je klasična montaža u propagandne svrhe od strane Huta. Ovde se objavljuje gomila videa koji su takođe propaganda ali ako neko ne preteruje u lažima nemam nameru da reagujem.
A na kraju bi ja tebe mogao da pitam a zašto je tebi sve sa zapada "propaganda" ? Ja sam svesan da pitanje nije ok, ali ćeš tako shvatiti kakvo si ti meni pitanje postavio.