Da, za napade na Izrael im treba opravdanje, ali za napade na zapadnu imovinu im ne treba nikakvo opravdanje. Zapad se sam umiješao u sukobe u Jemenu. To što su tražili to i dobijaju.

Zapad je ušao u rat sa Hutima. Nisu Huti prvi napali. Tako da ne možemo govoriti o nekoj pirateriji. Brodovi su legitimne mete, jer su oni u ratu. I daj rat je počeo prije napada Hamasa na izrael pretprošle godine.
Ne znam koliko je Izrael bio umiješan u sukobe u Jemenu do jeseni 2023. godine.
Можда треба подсетити да су Емирати и Саудијска Арабија прекинули бомбардовања у Јемену, након што им је Бајденова администрација прекинула испоруке оружја - баш ради тог рата. Ко се са Запада мешао у сукобе у Јемену? Или је и Саудијска Арабија постала Запад?
Je li moguć jednostrani prekid rata?
Šta imamo u Jemenu, nekakvo jednostrano primirije?
Gdje je mirovni sporazum?
Nije li S. Arabija proksi zapada?
Како брод* који превози аутомобиле из Турске у Индију може бити легитимна мета? Да оставимо по страни брод, чија је једина веза са Израелом то што израелски бизнисмен поседује контролни пакет деоница у британској компанији која је брод дала на лизинг јапанској компанији. Али 17 Филипинаца, 2 Бугара, 3 Украјинца, 2 Мексиканца и 1 Румун су отети и Хути кажу да немају намере да их пусте док се рат у Гази не заврши. Држе их у заточеништву дуже од годину дана, од 19. новембра. Какав су чији су они ”легитимни циљ”?
Da po zna koji put ponovim svoje mišljenje o Arapima i Izraelcima: oni bi naj radije da onih drugi nema. Dako da je u opšte ne morališem kad su njihovi odnosi u pitanju.
Što se tiče tih brodova, jesi li ikad čuo za termin "
kontrabanda"?
Уосталом, ако су Хути у ратном стању са целим ”Западом” (а напали су и брод под заставом Хонг Конга), онда све државе са којима су у рату имају право да их бомбардују и сравне са земљом оно што је остало од делова Јемена које контролишу. То ће им се догодити веома брзо, проћи ће као и остали ирански проксији у региону. Нека се онда апологете њихове пиратерије и тероризма не расплачу над тужном судбином сиротих Хута.
Koliko i teroristi iz bivših kolonija imaju pravo da ubijaju mirne ljude u bivšim kolonijalnim državama. Isto toliko!
I ja mislim da će doći do eskalacije u Jemenu. Samo je pitanje da li će zapad morati da pošalje pješadiju u Jemen.
* Замисли да неко почне да отима авионе Croatia Airlines зато што су узети на лизинг од World Star Aviation, која јесте британска компанија, али су два од три партнера Јевреји? Да ли би ти то било прихватљиво?
Ne ražumijem šta si htio da kažeš. Da je zapad jevrejski proksi?