To i jeste suština. Kako će onda Izrael da povuče priznanje ako je pod "pritiskom" doneo odluku o istom? Kako će "Kosovo" biti "izbačeno" iz FIFA,UEFA,Olimpijskog komiteta i sličnih sportskih udruženja? To ide čak toliko daleko da oni već godinama "agituju" da je Šarplaninac njihova rasa pasa,a ne Srpska (generalno FCI-međunarodno udruženje kinologa , trenutno rasu vodi kao "dvojnu" Srpsko-Makedonsku) ,da su manastiri "njihovo nasleđe" i tako dalje ... A samo nasilje koje se sada događa i traje već duže vreme prema Srbima ima za cilj da se isti "mirnim putem isele" (tehnika kuvane žabe) i da se daljim iznudama dobije još povoljnija pozicija za "snaženje i osamostaljivanje države Kosovo "....
Sami "pregovori" su ćorsokak....
И шта је по теби излаз?
To je najskuplje pitanje! I ne samo da je najskuplje, nego što mi daje opciju da citiram predsednika i njegovu izjavu iz leta Gospodnjeg 2017. "Ja imam rešenje za Kosovo,ali ne mogu da vam kažem".
Ili mogu da posložim neke činjenice pa da vidimo gde smo...
-Tezimo da modernizujemo i osavremenimo vojsku da bi očuvali bezbednost i eventualno pokušali da povratimo suverenitet nad Kosovom i Metohijom .
-Amerikanci nam blokiraju prelet preko Turske i Bugarske.
-Tezimo da ekonomski ojačamo i da vodimo politiku "podsticanja rađanja"(što se finansijski dotira) da bi se što lakše vratili na Kosovo i Metohiju i ako slučajno dođe do rata ,da bi ga što lakše"amortizovali"(i finansijski i ljudski).
-Evropska unija nam ograničava saradnju sa Rusijom i Kinom i zahteva da ih proglasimo za neprijatelje i usaglasimo se sa sankcijama.
-Težimo da što više država "otprizna" Kosovo i Metohiju kao državu
-Ali nikada ne možemo da "nateramo" nuklearne sile koje su ga "stvorile" da povuku svoje priznanje ,niti možemo da umanjimo njihov uticaj u svetu (treba nam većina u Ujedinjenim nacijama da bi imali tu snagu)
- Hteli bi da baziramo vojnu industriju na sopstvenom znanju i resursima
-Ali nemamo ni dovoljno znanja ni resursa
-Hteli bi da kupimo tuđe "znanje i resurse"
-Ali oni koji ga imaju ne žele da prodaju sve ono što mi želimo
-Želimo da uspostaviti kontrolu nad AP Kosovo i Metohija u pravnom smislu i da vratimo policiju i sudstvo pod našu ingerenciji
-Ali slučajno ili namerno naše pravosuđe je kataklizma a i tragično je i po nas ,a zašto bi ga drugi prihvatili kao takvo.....
I tako dalje ... Zaključno sa "plašimo se sankcija ,nisu dobre za ekonomiju ,a mi smo okruženi NATO članicama"....
PoJenta je da treba da upoznamo sebe i svoje mane i vrline . Ja sam ih upoznao . Ali bi mi trebalo mnogo više od ovog da elaboriram sve . Glasajte za mene ,pa kada pobedim povešću vas u svetlu budućnost

.
P.s.Ima malo šale,ali i ozbiljnosti.
Da dodam i jučerašnju izjavu Eskobara , citiram:
"Naš stav, američki stav je uvek bio da model zajednice treba da bude takav da ona pruža opštinske usluge pripadnicima srpske jezičke manjine – to je sve, opštinske usluge. Ona ne treba da remeti kosovski Ustav, pravnu strukturu ili funkcionalnost", izjavio je Gabrijel Eskobar Glas Amerike"
Izvor