PALUBA
December 08, 2024, 01:08:43 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno - Na forumu Paluba.Info novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati do 24 h, ali je neophodno da novoregistrovani korisnik aktivira svoj nalog koji će dobiti putem e-pošte u navedenom vremenu

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17]   Go Down
  Print  
Author Topic: Hidrokrilac Kometa - Krila Splita 1966  (Read 136772 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Nitro1
mladji vodnik
*

Last Login:August 20, 2024, 09:40:22 pm

« Reply #160 on: June 07, 2024, 12:35:51 am »

Hvala ti !
Ali oko Kačjaka mislim da si malo zabrljao ,za Rabljanku znam i zadnji put vidio sam je oko 25godina nazad u Mišnjaku(na Rabu),.onda je kupio Šangulin za svoje potrebe i mislim da je ima i još danas,takođe kao još jedan trajekt Rapske flote- Otoci
A Kačjak bio je od Jadrolinije i vozio sam se njime kad sam bio mali. Ruta bila Karlobag -Pag,onda Jablanac-Stara Novalja , Prizna- Stara Novalja i oko 1990 Prizna -Žigljen.
U ratu vozio je dole negdje oko Maslenice i bio pogođen,te odtegljen u Pulu gdje bio 1994 izrezan  angel
A u mojoj maloj floti imam i ja Kačjaka,kojeg sam izradio potpuno bez ikakvih nacrta,samo po svojim fotografijama kad smo ljetovali dole na Pagu,a i nešto foto materiala slao mi sine od zapovjednika pravog trajekta,što sam mu i danas vrlo zahvaljen,tako da ima i moj trajekt sve detajle kao pravi.
Slao sam poruku i Jadroliniji , a od njih nikad ništa nisam dobio  Embarrassed
Eto ,kako bi se kazalo..malo smo skrenuli s puta..dajem ti ovdje prvu i još jednu plovidbu mog Kačjaka,u društvu sa još jednim mojim trajektom,kojeg pravog isto danas nema više- Krčanka  angel Sad

Čao i uživaj!
kumbor
Stručni saradnik - opšti
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 12:27:21 pm

« Reply #161 on: June 07, 2024, 07:32:18 am »

Негде пред лето 1985. имали сте неку вежбу (?) са пописним минополагачима јер су допловили у Варгеролу. Накачили су им по два Оерликона и поставили минске шине (трачнице). Можда смо се тада и видели, али се нисмо знали.
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 01:00:08 pm

« Reply #162 on: June 07, 2024, 09:00:25 am »

Негде пред лето 1985. имали сте неку вежбу (?) са пописним минополагачима јер су допловили у Варгеролу. Накачили су им по два Оерликона и поставили минске шине (трачнице). Можда смо се тада и видели, али се нисмо знали.

Jeste, bila je velika vežba, naziv vežbe sam zaboravio. Dosta posla ima oko montiranje topova i minskih tračnica na popisne minopolagače - civilne trajekte, pogotovo sa posadom iz rezerve, ne sa aktivnim mornarima ali sve je dobro prošlo.

Ko zna, možda me nisi vojnički pozdravio pa sam te "popreko" pogledao... Cheesy
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #163 on: June 07, 2024, 09:04:03 am »

Ali oko Kačjaka mislim da si malo zabrljao ,za Rabljanku znam i zadnji put vidio sam je oko 25godina nazad u Mišnjaku(na Rabu),.onda je kupio Šangulin za svoje potrebe i mislim da je ima i još danas,takođe kao još jedan trajekt Rapske flote- Otoci. A Kačjak bio je od Jadrolinije i vozio sam se njime kad sam bio mali. Ruta bila Karlobag -Pag...

Hvala tebi za informacije a posebno za ovaj video, super je.

Sad sam se i ja setio za Kačjak, u pravu si. Zaboravlja se, prošlo je skoro 35 godina od kada sam se poslednji put bavio popisnim minopolagačima. Na vežbe smo uvek zvali Kačjak i Rabljanku zajedno, odatle mi misao da su oba broda bila u Rapskoj plovidbi.

Modeli su ti prekrasni, ne znam kako si postigao da iz dimnjaka čak izlazi dim?!
Nitro1
mladji vodnik
*

« Reply #164 on: June 07, 2024, 09:19:15 am »

Kačjak kao svih ostalih 6 ili 7 istih trajekta tog tipa (desantni čamač i minopolagač) bili su od JRM ,70-te kupuje ih Jadrolinija za civilne namjere kao trajekt i oko 1980-81 bila na svima napravljena rekonstruckija.
Produžena dužina i širina,most iznad i ulazno-izlazne rampe.
Neki od tog trajekta još danas plove, kao što sam rekao kod Šangulina
Meni se najviše utisnula u spomen Kačjak i Supetar jer sam se vozio njima i zato sam izradio pravo tog Kačjaka,jer nije bio neki veliki projekat..osim detajla
Moj najboljii i najteži projekt do sad ostaje Kometa hidrogliser,jer niko nije znao površinu i kute krila ,a na netu nacrta skoro nema..tako da sam ovdje dosta otkrivao "toplu vodu"  Wink
I da odgovirm i tebi,Boro!
Prvo ti hvala!
Ovo je zamene hobi ,neka vrsta droge,ali sve radim samo za sebe,svoj gušt.
Sve lampe na mom trajektu su male led diode,rampe se spuštaju-dižu preko 2 mala servo motoriča,a za imitaciju dima kupio sam jedan mali "smoke generator"koji radi na 7.4V i parafinovo ulje .. i ,to je to  Smiley
Imam i još jednu snimku mog trajekata

Pozz!
« Last Edit: June 07, 2024, 09:34:48 am by Nitro1 » Logged
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #165 on: June 07, 2024, 10:03:07 am »

Sve ovo što si uradio zahteva jako veliku ljubav, volju, mnogo truda i rada, stvarno sve čestitke!

Vidim da je molo plutajuće, pretpostavljam da si i to ti uradio?

Tvoji modeli mogli bi da posluže kod snimanja filmova, preciznost detalja i vernost ukupne slike je fascinantna!
Nitro1
mladji vodnik
*

« Reply #166 on: June 08, 2024, 09:19:25 am »

Hvala!
Ako znaš engleski i dal si pogledao video do kraja sve ti piše.
Da sve je moj rućni rad..svi trajekti,pomol sa rampu za trajekte,koji stoji na pilotima jer je gladina vode uvjek drugačija.
A detajli vrlo su važni- za mene--i sa pravu poziciju kamere i prirode teško je znati dali je ovo prava stvar ili mali modelič
a moj najbolji projekat ,kako sam rekao je ovo....nekoliko nazad uredio sam video u najbolj kvaliteti kako bilo snimano sa realnom brzinom i original zvukom..osim sa vazduha-drona
I pravo sa drona najbolje se vidi kako ljepo se diže iznad vode..samo treba iči sa malom brzinom da se polako diže-kao pravi hidrić  Wink

« Last Edit: June 08, 2024, 09:28:36 am by Nitro1 » Logged
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

« Reply #167 on: June 08, 2024, 10:38:31 am »

Detalji upravo i daju kvalitet - bez njih bi bilo očigledno da model nije vrhunski.

Iskreno, da treba da odaberem tvoj najbolji model bio bih u velikoj dilemi, možda ipak hidrokrilac...
Nitro1
mladji vodnik
*

« Reply #168 on: June 08, 2024, 10:59:25 pm »

I meni je najbolji hidrokrilac  Wink angel marinero
Hvala  Smiley
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17]   Go Up
  Print  

Jump to: