Uglavnom po drugim forumima vrte se dvije teorije, jedna da je to strela upakirana u te "modernije" lansere i na drugo vozilo, drugi da je to ALAS sa "motorom Lorane" sto osobno smatram forumskom idiotarijom, no dobro valja pricekat pa cuti o cemu se radi. Nesto od tog dvoje vjerovatno je.
Pa...eto docekao si...gde ti je komentar!!?
Ej, ja sam ti tip koji više voli da čita, nego da piše
uglavnom , ako se zaista ostvare potencijalne tehničke karakteristike i mogućnosti sistema Alas sa lansirne platforme po uzoru na Izraelski SPIKE, to će biti vrijedno pažnje.
Međutim, skepticizam u startu budi ta aljkavost Srpskih inžinjera. Oni ove lansirne kutije postave na TAM kamiončić star sto godina, i u startu probude neozbiljnost. Ne znam zašto se barem na neku moderniju platformu to nije moglo stavit da to liči na nešto, a ne ovako ko Rusi 1955-e. Mada , valjda će ako to financiraju Arapi razvoj biti nastavljen i u budućnosti će se sve to promijeniti, ovo je valjda samo početak i neka vrsta prototipa za testiranje.
Po svemu sudeći što se pisalo u medijima, novaca za razvoj ima veoma mnogo. Vrijeme će pokazati, nadalje, jel ima kakvih novosti sada u vezi tog sistema, dokle je to došlo uopće ?