dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
Last Login:December 03, 2024, 09:44:42 pm
|
|
« Reply #230 on: March 18, 2020, 06:59:52 pm » |
|
Policijski čas je uveden baš zbog takvih genijalaca koji ne poštuju odluke o zabrani okupljanja.
Policijski čas je uveden da bi se širila panika i lakše manipulisalo glupim narodom. Da treba da se povede računa - treba, ali da se ovako maltretiraju svoji građani i da se širi panika - ne treba. Познато је да су код нас сви "стручни" за све ствари и знају како би уредили то да су власт, као и да ако им се нешто не допада то намерно крше, онако из ината. Кина је практично победила корона вирус дисциплиним и поштовањем одлука власти (уз малу "помоћ" полиције и војске ). И мени лично смета ограничење кретања (имам преко 65 година) али то поштујем због грађанске дисциплине и солидарности, а не зато што се плашим вируса или казне. Дакле, и теби (и другима) топло препоручујем да будеш дисциплинован и поштујеш одлуке власти без обзира на твој став.
|
|
|
|
|
|
|
ssekir75
poručnik fregate
Last Login:December 02, 2024, 10:10:45 pm
|
|
« Reply #231 on: March 18, 2020, 07:13:19 pm » |
|
нисам стручњак, али сматрам да се чак и закаснило са увођењем ових мера. не много, 3-4 дана, али се касни. кини је било лако, једнопартијски систем, а овде после овог чуда иду избори. власт је слатка, па би садашњи да је задрже, а опозиција би да их обори, јелте, па ови садашњи морају да калкулишу са постепеним увођењем репресивних мера. али пошто другог лека нема, треба све и одмах, ако мислимо да избегнемо даље ширење вируса.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #232 on: March 18, 2020, 07:15:57 pm » |
|
нисам стручњак, али сматрам да се чак и закаснило са увођењем ових мера. не много, 3-4 дана, али се касни. кини је било лако, једнопартијски систем, а овде после овог чуда иду избори. власт је слатка, па би садашњи да је задрже, а опозиција би да их обори, јелте, па ови садашњи морају да калкулишу са постепеним увођењем репресивних мера. али пошто другог лека нема, треба све и одмах, ако мислимо да избегнемо даље ширење вируса.
Virus će se neminovno dalje širiti, cilj mera je da to širenje ne bude eksponencijalno - tada ga naš zdravstveni sistem ne bi mogao amortizovati, nego da traje duže ali sa lakšim porastom broja obolelih.
|
|
|
|
|
|
|
ssekir75
poručnik fregate
|
|
« Reply #233 on: March 18, 2020, 07:19:53 pm » |
|
знам ја то боро, али да се на време зауставило све што може било би мање заражених. овако, ко зна колико нас га је већ негде покупило...
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #234 on: March 18, 2020, 07:22:16 pm » |
|
знам ја то боро, али да се на време зауставило све што може било би мање заражених. овако, ко зна колико нас га је већ негде покупило... U pravu si, ali mi smo takav narod - pogledaj samo koliko ljudi se vraća sa rada u inostranstvu iako ih vlast preklinje da ne dolaze.
|
|
|
|
|
|
|
ssekir75
poručnik fregate
|
|
« Reply #235 on: March 18, 2020, 07:26:08 pm » |
|
и то је било лако за решити затварањем границе. а иначе потпуно разумљива реакција, и куче је у свом дворишту сигурније, па тако и човек међу својима.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #236 on: March 18, 2020, 07:26:19 pm » |
|
А кад је то "на време" и колико оштро? То је врло, врло дискутабилно. А и тада би се вирус" провукао". Захваљујући пре свега нашој пословичној недисциплини и "стручности" да све знамо и паметујемо. И тада би сигурно било оних који би рекли " а што сада" и "што овако", а "ја бих..." . Мене лично теши оно што чујем (читам) да се дешава по свету где видим да има горих од нас.
|
|
|
|
|
|
|
dzumba
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #237 on: March 18, 2020, 07:28:20 pm » |
|
и то је било лако за решити затварањем границе. а иначе потпуно разумљива реакција, и куче је у свом дворишту сигурније, па тако и човек међу својима.
Будимо фер и људи према тим који се враћају, управо из разлога који су навео. Свако више воли да буде у својој кући, макар умро. Сад када су ту, остаје им да буду дисциплиновани и поштују одлуке власти.
|
|
|
|
|
|
|
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
|
|
« Reply #238 on: March 18, 2020, 07:29:47 pm » |
|
Ne možeš zatvoriti granicu za svoje ljude, prekršio bi Ustav. Što kaže Džumba, da sam ja vlast (srećom nisam) organizovao bih kampovanje u vojničkim šatorima i krevetima uz samu granicu mesec dana. Većina tih ljudi će izgubiti posao - dok prođe ovde 28 dana izolacije, pa par dana kod svojih, pa 28 dana izolacije u inostranstvu - neće ga nijedan poslodavac čekati.
|
|
|
|
|
|
|
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
|
|