PALUBA
January 17, 2025, 11:10:23 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Donirajmo Palubu za 2025/2026!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme ⇨⇨⇨⇨⇨   Donirajmo Palubu za 2025/2026!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨   Donirajmo Palubu za 2025/2026! ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨  Donirajmo Palubu za 2025/2026!  ⇦⇦⇦⇦⇦  link do teme  ⇨⇨⇨⇨⇨  Donirajmo Palubu za 2025/2026!

Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 [353] 354   Go Down
  Print  
Author Topic: Koronavirus COVID-19 - Novosti  (Read 412846 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 09:53:19 pm

« Reply #3520 on: September 15, 2023, 06:13:11 pm »

Šta će masonsko svevideće oko na novom Kliničkom centru u Nišu?

25.05.2017.

Ova ti je vest malo bajata...
victoria
vodnik I klase
*

Last Login:January 10, 2025, 07:13:26 pm

« Reply #3521 on: September 22, 2023, 10:38:24 am »

Dva poznata imena,jedan od vremena ptičjeg,svinjskog i Bog te pita kojeg sve ne gripa i jedan pulmolog koji je zaista nadrljao tokom korona festa se sude oko nečega.Na suđenju čitav performans,dostojan prenosa u sitne večernje sate na Pinku. citat "Performans koji je zaposlene u Prvom osnovnom sudu danas ostavio bez teksta, izveo je pulmolog doktor Dejan Žujović. Naime, on je u skafanderu, sa 140 ručno ispisanih imena umrlih lekara tokom pandemije kovida-19, i sa maskom na licu, kao iz „crvene zone“, posle čak tri sata saslušanja, izašao iz zgrade suda. Za njim je, u odelu, u tišini i sa žutom fasciklom pod miškom, išetao i epidemiolog doktor Predrag Kon, nekadašnji član Kriznog štaba, koji je u februaru tužio poznatog pulmologa. Optužio ga je za povredu časti, ugleda i duševnu bol, što je usledilo posle objavljene Žujovićeve kolumne i otvorenog pisma u novembru 2021., na našem portalu. Ovo je bilo njihovo drugo ročište, a treće je zakazano za oktobar. " Iako ih obojicu smatram za dilere(drKona naravno)  ili promotere(Žujović) zagonetnih tekućina zvanih vakcina(a vakcina to je Fajzer) moram reći da su moje simpatije ipak na strani pulmologa koji  je proveo dosta vremena u bolnici sa pacijentima i tom neprilikom   ostao bez jednog plućnog krila.Jeste previše "transparentan" za moj ukus ali jbg. . . mora i to neko da bude valjda.  

Sudski performans: Žujović u skafanderu sa imenima umrlih lekara, Kon zanemeo

17.06.2022.

Performans koji je zaposlene u Prvom osnovnom sudu danas ostavio bez teksta, izveo je pulmolog doktor Dejan Žujović. Naime, on je u skafanderu, sa 140 ručno ispisanih imena umrlih lekara tokom pandemije kovida-19, i sa maskom na licu, kao iz „crvene zone“, posle čak tri sata saslušanja, izašao iz zgrade suda. Za njim je, u odelu, u tišini i sa žutom fasciklom pod miškom, išetao i epidemiolog doktor Predrag Kon, nekadašnji član Kriznog štaba, koji je u februaru tužio poznatog pulmologa. Optužio ga je za povredu časti, ugleda i duševnu bol, što je usledilo posle objavljene Žujovićeve kolumne i otvorenog pisma u novembru 2021., na našem portalu. Ovo je bilo njihovo drugo ročište, a treće je zakazano za oktobar.

Sa licem „upaljenim“ od vrućine, ispod maske i skafandera, dr Žujović rekao je da se posle ovog saslušanja oseća isto kao po izlasku iz smene u crvenoj zoni.

„Nije hteo ni da me pogleda, ni da se javi, da kaže dobar dan, kad je video kako sam obučen“ rekao je kroz smeh dr Žujović za Нова.рс, opisujući susret sa dr Konom jutros ispred suda.

U pratnji advokata, u tišini su ušli u zgradu, a iz nje izašli posle nepuna tri sata.

„Danas je saslušan samo doktor Kon i predugo je trajalo. Moje saslušanje je odloženo za oktobar. Ne znam kako smo izdržali unutra ovoliko. Bilo je sukoba mišljenja, malo su advokati vikali, a boga mi i sudija. Advokat suprotne strane je preterivao, pa je upozoren da će biti izbačen. Sudija nas je opomenuo nekoliko puta, a istina ima čovečanski pristup slučaju, što će ga verovatno koštati. Na saslušanju Kona bavili smo se periferijom, a ne suštinom problema. Ja mu ne verujem kada kaže da je imao neprijatnosti na ulicama Beograda, da ga je neko pljuvao i hteo da ga bije. Važno je shvatiti da ovaj postupak nije svađa dvojice kolega, već kritika odnosa nadležnih prema neophodnim postupcima tokom kovid pandemije. Zato sam i obukao uniformu“ objašnjava dr Žujović.

Na skafanderu u kojem je dr Žujović došao na suđenje, ispisano je crnim flomasterom 140 imena umrlih kolega, a obezbeđenje u zgradi ga je bez komentara pustilo da uđe.

„Do pola noći sam ih pisao, sve sam. Nisam sinoć ni spavao, jedva stojim, toliko mi je vruće da mi se čini da ću se onesvestiti. Ovako smo se svi mi, koji smo radili u crvenoj zoni, osećali tokom dve godine svaki dan. Neki smo preživeli, a nažalost životi mnogih kolega su žrtvovani. Pustili su me u sudnicu bez problema. Sudija takođe nije ništa komentarisao, ali advokati suprotne strane imali su zamerke. Probali su da minimalizuju moj postupak ‚samoumiranja‘. Sa ovim sam hteo da podsetim Kona, ali i javnost, na dve godine života koje smo mi zdravstveni radnici proveli u crvenoj zoni, kako nam je bilo i koliko je njih umrlo. Sa podsećanjem da nadležni nisu sve uradili baš kako treba, jer imamo najveći broj preminulih zdravstvenih radnika u svetu“ naglašava dr Žujović.

Ipak, ističe da nije siguran da je doktor Kon prepoznao skafander i da on uopšte zna kako to zaštitno odelo izgleda.

„On uvek ima pokeraški izraz lica, na kojem se emocije i reakcije ne vide. Posle današnjeg saslušanja moram priznati da mi je psiha doktora Kona ipak jasnija i da ga razumem. Kod njega postoji taj nesalomivi nagon za samoodržanjem i ne popušta u svojim stavovima, ali popravićemo to od oktobra, na sledećem saslušanju, kad ću ja više da pričam“, sa osmehom kaže dr Žujović.

Posle prvog ročišta, dr Kon izjavio je da je spreman da povuče tužbu, ukoliko se doktor Žujović javno izvini za svoju kolumnu.

„Žao mi je, ali imam previše razloga da se ne izvinim, čak 430, što je ukupan broj umrlih zdravstvenih radnika, koji sam ispisao na leđima. To su moje kolege, koje su uvek bile diskretni heroji. Međutim ja želim da isteram pravdu za njih i za sve nas“ naglašava doktor Žujović.

Iako je danas saslušan, dr Kon nije imao komentar na ishod ročišta. Izašao je iz zgrade suda i bez reči produžio prema ulici, dok je advokat govorio u njegovo ime.

„Ročište je prošlo, sve je u najboljem redu, a manir ozbiljnih ljudi, posebno ozbiljnih advokata, je da ne daju komentare. Zato nećemo ništa reći. Pustićemo sud da radi svoj posao, kakva god odluka bila, pozitivna ili negativna. Suđenje je održano i to je za sad dovoljno da znate“ rekao nam je Konov advokat, dok je on „bežao“ na drugu stranu ulice.

Naime, dr Žujović, sve članove Kriznog štaba smatra odgovornim za veliku smrtnost građana Srbije od posledica koronavirusa, do koje je delom došlo, upravo zbog lošeg vođenja pandemije kovida-19. Odluke o epidemiološkim merama, donosio je, između ostalih, i doktor Predrag Kon, koji je od marta 2020. bio i najglasniji epidemiolog, ali i ostali članovi su učestvovali u katastrofalnoj strategiji borbe protiv kobne bolesti.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Kon tuži Žujovića, ali je njegova prva tužba ranije odbačena.

Kon od Žujovića ovog puta traži isplatu u visini od 400.000 dinara, zbog kolumne i otvorenog pisma pod naslovom „Glamočko gluho kolo“.

“U prvoj tužbi, koja je odbačena, Kon me je optužio za antisemitizam. Ukoliko sad ova tužba, kojim slučajem prođe, odštetu neću platiti, već idem u zatvor” istakao je ranije dr Žujović.

Kolumnu, koja je u novembru 2021. godine objavljena na našem portalu Нова.рс, a zbog koje je Kon podneo drugu tužbu protiv Žujovića, možete u celosti pročitati ovde.  

Izvor:                                      
https://nova.rs/vesti/drustvo/sudski-performans-zujovic-u-skafanderu-sa-imenima-umrlih-lekara-kon-zanemeo/
« Last Edit: September 22, 2023, 10:46:13 am by Brok, Reason: preneta vest po pravilniku » Logged
dzumba
kapetan bojnog broda
*

« Reply #3522 on: September 22, 2023, 07:32:41 pm »

Ја заиста не разумем потребу да се овде бавимо личним препуцавањима лекара и њиховим сујетама, тим пре што је од објаве тих вести прошло више од годину дана.
victoria
vodnik I klase
*

« Reply #3523 on: September 24, 2023, 01:25:02 pm »

Iz tih ličnih prepucavanja saznadosmo za 430 umrlih zdravstvenih radnika.Pošto je od države digao ruke i Bog i rod čekam kada ćemo iz sličnih prepucavanja saznati broj preživelih koji su skinuti sa respiratora,te spasonosne mašine kako su nas uveravali najviši rukovodioci.U Šapcu ne znam ni za jednog jedinog.Ovde je stavljanje na respirator smatrano za smrtnu presudu.Streljanje poneko i preživi.
dzumba
kapetan bojnog broda
*

« Reply #3524 on: September 24, 2023, 08:59:59 pm »

Имам утисак да то у време Ковида-19 ниси пратио штампу. Не сећам се да је помињана поменута цифра преминулих здравствених радника, али су многи, уљкучујући и тадашњег министра говорили да маноги од њих и сами буду жртве Ковид-19. Друго, многи стручњаци нпо медијима су говорили да проценат преживљавања људи који се стављају на механичка плућа, као крајњи излаз, низак и да не прелази 50%. Механичка плућа нису чаробни штапић за оживљавање плућа која не раде. Мој пријатељ (отац моје снаје) је био на вештачкој вентилацији плућа (нешто слично, али је био свестан) током Ковид-19. Преживео је, али каже да је осећај страшан, а још страшније пре тога када једноставно немаш ваздуха. Њему је то ипак помогло. И није баш имао пуно хвале за медицинско особље, осим за лекаре. Наиме, сестре трче кад су ту лекари, али кад их нема, нису су баш претрзале. Искрено, питање је и шта су могле да раде у соби где сви запомажу, копрцају се, хоће да скину опрему са себе (апарате) и сл..
victoria
vodnik I klase
*

« Reply #3525 on: September 25, 2023, 11:30:17 am »

Štampu ne pratim godinama,sada već i decenijama zbog nesnosnih laži i manipulacija koje vrši.U početku sam pratio konferencije za štampu tzv kriznog štaba(tako nešto po zakonu ne postoji,postoji komisija ali o tome drugi put) dok nije postalo tragikomično sa famozne dve naredne nedelje biće ključne.Još kada sam video biografije članova k.š. ! Odlučio sam da verujem samo onome što sam vidim i čujem iz prve ruke od ozbiljnih i stručnih ljudi i voleo bih da mi neko pokaže preživele sa respiratora u Šapcu.Ćerka mog druga iz detinjstva koja nije skinula skafander(vrlo pokvareno su mlađariju ugurali u skafander preteći da im neće produžiti ugovor ako odbiju) ne zna ni za jednog ! Ajde da pretpostavimo da joj je neko i promakao(što je skoro nemoguće s obzirom gde je radila) ali ni govora o 10% a kamoli 50%.Po prirodi posla sarađujem sa ljudima iz Zavoda za javno zdravlje koji su na početku isključivo radili testiranje i od njih znam da na primer od prvih 60 pozitivnih pušača je bilo 0.Ne znam da ćeš to negde pročitati u zvaničnim izveštajima ako ih ima uopšte ?!Da ne govorim o načinu lečenja o kojem sami lekari (oni koje poznajem a verujem im) imaju štošta da ti kažu ali isključivo u četiri oka.Našem svešteniku je njegova parohijanka a načelnica odeljenja u bolnici u Ša na njegovo traženje da ga primi u buolnicu jer je pozitivan i nije mu dobro odgovorila :"Jesi li normalan,doneću ti ja večeras sve što ti treba a za prvu pomoć popij  . . . " Eno ga popa živahan i danas uprkos osmoj deceniji života za razliku od njegovog sina(ljudeskara od preko dva metra,27godina i takođe sveštenik) kojeg nagovoriše da se bode dva puta i sada kaže da bi sebi odsekao ruku da može.Ima užasnih problema sa pritiskom kojeg ne može da ukroti a za šra ranije nije znao.Šapčani znaju o kome govorim,to nije tajna u gradu,pogotovo Jevremovcu.
dzumba
kapetan bojnog broda
*

« Reply #3526 on: September 25, 2023, 09:36:52 pm »

Ипак, препоручио бих ти да се мало боље информишеш о "вештачким плућима", о ситуацијама када се користе, а посебно о чињеници да се на њих не "каче" људи којима плућа раде (размењују кисеоник). Имај у виду да та плућа не могу да замене ћелије у правим које размењују кисеоник већ само појачавају улаз кисеоника и подстичу подизање и спуштање плућа. Ако су неком пропале или онемогућене (због упале) те ћелије тешко да му ико било чиме може помоћи. Ако ништа друго, она мало олакшавају патњу тим људима. Она сигурно не одмажи тешким болесницима. Уосталом, нису их користили само у Србији, већ широм света. Наравно, осим ако ти овим писањем не алудираш на разне "завере" "њих против нас". За разне теорије завера имају други форуми...
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 10:21:54 pm

« Reply #3527 on: December 04, 2023, 08:53:25 pm »

Модерна основала одељење за праћење Новака Ђоковића

Угледни амерички лист „Њујорк пост“ објавио је информацију да је фармацеутска компанија Модерна направила посебно одељење за праћење најбољег тенисера света Новака Ђоковића због његовог става о вакцини.

„Њујорк пост“ је пренео истраживање које су објавили независни амерички новинари Ли Фанг и Џек Поулсон. Они су у тексту под називом „Модерна вас шпијунира“ написали да је ова фармацеутска компанија основала обавештајно одељење за праћење противника вакцинације. Фанг и Поулсон су дошли до информације да је компанија тражила извештај под називом „Ђоковић крунисани херој против вакцине после победе на Ју-Ес опену“.

Новак Ђоковић

Званичнике компаније Модерна је посебно забринула чињеница да противници вакцинације широм света славе спортске успехе које постиже Новак Ђоковић након што се вратио на турнире који су му били забрањени. Посебну пажњу изазвао је овогодишњи Ју-Ес опен који је освојио наш тенисер, а један под спонзора турнира била је управо Модерна. Србин је освојио свој 24. гренд слем и на тај начин постао несумњиво најбољи тенисер свих времена.

„Призор Ђоковића коме је због противљења вакцинацији било забрањено да се такмичи на Ју-Ес опену 2022. године, како се враћа и осваја турнир који спонзорише Модерна ојачао је тврдње да су вакцине непотребне“, део је извештаја двојице новинара који је пренео „Њујорк пост“.

Одељење за обавештајни рад

Модерна је формирала тим који су назвали „Одељење за дезинформацијаме“ које ће водити бивши агент Еф-Би-Ај-а Ники Рутман. Одељење ће имати задатак да прати све јавне личности које су одбиле да се вакцинишу, а један од најистакнутијих је Новак Ђоковић. Поред српског тенисера на списку су се нашли Илон Маск и глумац Расел Бренд.

Ники Рутман, којој је додељен Новаков „случај“ две деценије је радила агент Еф-Би-Ај-а, а тренутно је запослена у Модерни на позицији  директора Одељења за глобални обавештајни рад.

Компанија Модерна

Компанија Модерна је међу првима на свету пласирала на тржиште мРНК вакцине против корона вируса чије се деловање базира на утицају на људску ДНК. Током пандемије корона вируса Модерна је од тек основане биотехнолошке компаније постала један од најпрепознатљивијих брендова у свету фармацеутске индустрије. Процењује се да је компанија од мРНК вакцина зарадила више од 100 милијарди долара, а извршни директор Стефан Бансел, председник Нубар Афејан, суоснивач Роберт Лангер, председник Стефан Хогеа и Тимоти Спрингер професор на Харварду и један од првих инвеститора, постали су милионери.

Међутим, како је пандемија проглашена завршеном, а вакцинација против корона вируса више није актуелна, компанија се суочава са све већим губицима, пренео је амерички Вол стрит Џурнал.

Списак за праћење

Новак Ђоковић није једини који је на списку за праћење Модерне, наводи се у извештају Фанга и Поулсена који је пренео „Њујорк пост“.

Глумац Расел Бренд оптуживао је на друштвеним мрежама фармаколошке компаније да свакоденвно стичу профит током пандемије и у својим тврдњама добио подршку Илона Маска и новинара Такера Карлсона.

Ли Фанг и Џек Поулсен пишу да се у извештају Модерне, у који су имали увид, свака врста противљења вакцинацији означава као “дезинформација”.

Под ознаком „високо ризичне“ особе је и Илон Маск, нарочито због видео снимка који је објавио у коме исмева званично објављене податке и доводи у питање ефикасност вакцине.

Izvor
dzumba
kapetan bojnog broda
*

« Reply #3528 on: December 05, 2023, 08:43:12 pm »

Колико сам ја пратио Ђоковић никад није био противник вакцинације, нити је позивао друге људе да се не вакцинишу. Он је сматрао да је право свакога, па и њега, да прихвати или не прихвати вакцинацију уз све последице које из тога произилазе (и здравствене и разна ограничења која су произилазила из такве одлуке).
Boro Prodanic
Počasni global moderator
kapetan bojnog broda
*

Last Login:Today at 10:21:54 pm

« Reply #3529 on: December 06, 2023, 01:51:15 pm »

Колико сам ја пратио Ђоковић никад није био противник вакцинације, нити је позивао друге људе да се не вакцинишу. Он је сматрао да је право свакога, па и њега, да прихвати или не прихвати вакцинацију уз све последице које из тога произилазе (и здравствене и разна ограничења која су произилазила из такве одлуке).

Tako i jeste, ali za njih on je ikona antivaksera jer su ljudi išli za njegovim primerom i kada ih on nije zvao.
Pages:  1 ... 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 [353] 354   Go Up
  Print  

Jump to: