PALUBA
December 02, 2023, 10:24:45 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Važno - Obavezno proverite neželjenu (junk/spam) e-poštu da bi aktivirali svoj nalog

Home   Help Login Register  
Mesto za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info

Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 [236]   Go Down
  Print  
Author Topic: Koronavirus COVID-19 - Novosti  (Read 289684 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
victoria
mladji vodnik
*

« Reply #3525 on: September 25, 2023, 11:30:17 am »

Štampu ne pratim godinama,sada već i decenijama zbog nesnosnih laži i manipulacija koje vrši.U početku sam pratio konferencije za štampu tzv kriznog štaba(tako nešto po zakonu ne postoji,postoji komisija ali o tome drugi put) dok nije postalo tragikomično sa famozne dve naredne nedelje biće ključne.Još kada sam video biografije članova k.š. ! Odlučio sam da verujem samo onome što sam vidim i čujem iz prve ruke od ozbiljnih i stručnih ljudi i voleo bih da mi neko pokaže preživele sa respiratora u Šapcu.Ćerka mog druga iz detinjstva koja nije skinula skafander(vrlo pokvareno su mlađariju ugurali u skafander preteći da im neće produžiti ugovor ako odbiju) ne zna ni za jednog ! Ajde da pretpostavimo da joj je neko i promakao(što je skoro nemoguće s obzirom gde je radila) ali ni govora o 10% a kamoli 50%.Po prirodi posla sarađujem sa ljudima iz Zavoda za javno zdravlje koji su na početku isključivo radili testiranje i od njih znam da na primer od prvih 60 pozitivnih pušača je bilo 0.Ne znam da ćeš to negde pročitati u zvaničnim izveštajima ako ih ima uopšte ?!Da ne govorim o načinu lečenja o kojem sami lekari (oni koje poznajem a verujem im) imaju štošta da ti kažu ali isključivo u četiri oka.Našem svešteniku je njegova parohijanka a načelnica odeljenja u bolnici u Ša na njegovo traženje da ga primi u buolnicu jer je pozitivan i nije mu dobro odgovorila :"Jesi li normalan,doneću ti ja večeras sve što ti treba a za prvu pomoć popij  . . . " Eno ga popa živahan i danas uprkos osmoj deceniji života za razliku od njegovog sina(ljudeskara od preko dva metra,27godina i takođe sveštenik) kojeg nagovoriše da se bode dva puta i sada kaže da bi sebi odsekao ruku da može.Ima užasnih problema sa pritiskom kojeg ne može da ukroti a za šra ranije nije znao.Šapčani znaju o kome govorim,to nije tajna u gradu,pogotovo Jevremovcu.
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*

« Reply #3526 on: September 25, 2023, 09:36:52 pm »

Ипак, препоручио бих ти да се мало боље информишеш о "вештачким плућима", о ситуацијама када се користе, а посебно о чињеници да се на њих не "каче" људи којима плућа раде (размењују кисеоник). Имај у виду да та плућа не могу да замене ћелије у правим које размењују кисеоник већ само појачавају улаз кисеоника и подстичу подизање и спуштање плућа. Ако су неком пропале или онемогућене (због упале) те ћелије тешко да му ико било чиме може помоћи. Ако ништа друго, она мало олакшавају патњу тим људима. Она сигурно не одмажи тешким болесницима. Уосталом, нису их користили само у Србији, већ широм света. Наравно, осим ако ти овим писањем не алудираш на разне "завере" "њих против нас". За разне теорије завера имају други форуми...
Pages:  1 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 [236]   Go Up
  Print  

Jump to:  

Prostor za Vaš baner

kontakt: brok@paluba.info